Суп вермішелевий з куркою, рецепт з фото

Напевно, кожен з нас з дитинства пам’ятає смачний, ароматний, свіжий і неперевершено смачний вермішелевий суп з куркою. І нехай він вважається досить буденним, це не французький суп-пюре з цибулі-порею і сиру, це не італійський мінестроне, це наш традиційний, але від того не менш смачний, вермішелевий суп. Напевно, кожен з нас знає, як його варити, але все-таки існують свої особливості і правила, дотримуючись яких цей суп можна перетворити в даний ресторанну страву.

Суп вермішелевий з куркою

Пропонуємо вам приготувати за нашими рецептами суп вермішелевий з куркою, калорійність якого настільки мала, що суп не зіпсує вашу фігуру. При цьому суп вермішелевий з куркою досить поживний, пообідавши їм, вам вже не доведеться перекушувати протягом дня бутербродами, хот-догами і печивом.

Як приготувати вермішелевий суп з куркою

Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4

Інгредієнти (на каструлю, об’ємом 3,6 л):

  • Курячі частини (гомілка, стегно, спинка) – 500 г;
  • Картопля – 5-6 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Дрібна вермішель – 2 невеликі жмені (100 г);
  • Зубчик часнику – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 30 мл;
  • Сіль – 0,5 ст. ложки;
  • Перець – на кінчику ч. ложки;
  • Зелень петрушки – 3-4 гілочки.

Спосіб приготування:

  • Курячі частини (я завжди використовую гомілки і стегна, але можна взяти також филейки, якщо не хочете, щоб в супі були кістки) відправити в киплячу злегка підсолену воду. Перевірено, що, кидаючи м’ясо у киплячу воду, пінки виходить менше, оскільки білок, що міститься в м’ясі, відразу згортається. При цьому бульйон виходить більш смачним, прозорим і дуже наваристим. Солити воду при приготуванні бульйону обов’язково потрібно, але злегка, щоб м’ясо трохи увібрало солі. Курку (покупну) варити близько 30 хвилин, якщо використовуєте домашню курочку, то доведеться варити близько 1 години.
  • Поки готується бульйон, необхідно підготувати всі коренеплоди. Картопля очистити і порізати невеликими шматочками. Бажано використовувати картоплю таких сортів, що добре раскипается у воді.
  • Моркву натерти на тертці з малими отворами, а цибулю порізати дрібними кубиками. Часник розчавити тильною стороною ножа (так він пустить сік), а потім нарізати якомога дрібніше. Шматочки часнику не повинні відчуватися в супі, необхідний тільки його аромат.
  • На сковороді розігріти рослинне масло, злегка обсмажити часник, як тільки по кухні піде його аромат, додати цибулю і обсмажити до легкої прозорості, в кінці всипати терту моркву і ще трохи підсмажити.
  • Коли картоплі залишиться варитися приблизно 8-10 хвилин, додати макарони. Я використовую дрібну недовгу вермішель, але можна взяти будь-які макаронні вироби.
  • Відразу ж за вермішеллю відправити в суп пасеровані цибулю і моркву, перемішати. Зараз саме час досолити суп, додати спеції, кинути лавровий лист (перед подачею його слід вийняти). Варити суп до готовності, в кінці додати дрібно рубану зелень.
Дивіться також:  Суп з індички – 8 рецептів приготування

Рецепт вермішельного супу з куркою та яйцем

Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти:

  • Куряче філе або окіст – 500-600 г;
  • Картопля (середнього розміру) – 4-5 шт.;
  • Морква середня – 1 шт.;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Вермішель – 100 г;
  • Яйце куряче – 1-2 шт.;
  • Сіль – 1 ч. ложка (з невеликою гіркою);
  • Рослинна олія для пасерування – 35 мл;
  • Приправа для супу – 0,5 ст. ложки;
  • Зелень для прикраси (зелена цибуля, петрушка, кріп) – 0,5 пучка.

Як приготувати суп вермішелевий з куркою, покроковий рецепт

  • Куряче філе або окіст відварити на повільному вогні до готовності (близько 30 хвилин), потім вийняти з бульйону, розібрати на волокна (якщо використовуєте стегенце, то м’ясо слід відокремити від кістки і прибрати шкуру).
  • У киплячий бульйон відправити нарізаний невеликими шматочками картоплю.
  • Окремо відварити круто яйця, потім очистити і дрібно порубати.
  • Цибулину порізати невеликими шматочками, моркву подрібнити за допомогою дрібної терки, чим дрібніше натерта морква, тим краще вона буде віддавати колір.
  • Смажити цибулю в рослинній олії, поки він не отмякнет і не змінить колір на злегка золотавий, в цей час додати моркву, прогріти кілька секунд і додати 2 ст. ложки води (можна бульйону з супу), щоб пасеровку злегка протушилась.
  • До майже готового картоплі додати вермішель (іноді замість вермішелі я кидаю поламані спагетті, виходить дуже оригінально), через 3-4 хвилини відправити в каструлю пасеровку, порзане яйце, сіль, приправу, можна кинути лавровий листочок, але через 5 хвилин його слід вийняти, щоб він не гірчив. За 5 хвилин до готовності покласти в суп подрібнені яйця.

Вермішелевий суп з куркою та яйцем готовий, подавайте його, прикрасивши зеленню. У кожну тарілку можна покласти по половинці звареного круто яйця, така подача особливо сподобається дітям. Ідеальним доповненням до супу будуть м’які часникові булочки або хлібні палички з сиром.

Дивіться також:  Тісто для біляшів: Покроковий рецепт з фото

Прокрутка до верху