Напевно, кожен з нас з дитинства пам’ятає смачний, ароматний, свіжий і неперевершено смачний вермішелевий суп з куркою. І нехай він вважається досить буденним, це не французький суп-пюре з цибулі-порею і сиру, це не італійський мінестроне, це наш традиційний, але від того не менш смачний, вермішелевий суп. Напевно, кожен з нас знає, як його варити, але все-таки існують свої особливості і правила, дотримуючись яких цей суп можна перетворити в даний ресторанну страву.
Суп вермішелевий з куркою
Пропонуємо вам приготувати за нашими рецептами суп вермішелевий з куркою, калорійність якого настільки мала, що суп не зіпсує вашу фігуру. При цьому суп вермішелевий з куркою досить поживний, пообідавши їм, вам вже не доведеться перекушувати протягом дня бутербродами, хот-догами і печивом.
Як приготувати вермішелевий суп з куркою
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти (на каструлю, об’ємом 3,6 л):
- Курячі частини (гомілка, стегно, спинка) – 500 г;
- Картопля – 5-6 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Лавровий лист – 2 шт.;
- Дрібна вермішель – 2 невеликі жмені (100 г);
- Зубчик часнику – 1 шт.;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Сіль – 0,5 ст. ложки;
- Перець – на кінчику ч. ложки;
- Зелень петрушки – 3-4 гілочки.
Спосіб приготування:
- Курячі частини (я завжди використовую гомілки і стегна, але можна взяти також филейки, якщо не хочете, щоб в супі були кістки) відправити в киплячу злегка підсолену воду. Перевірено, що, кидаючи м’ясо у киплячу воду, пінки виходить менше, оскільки білок, що міститься в м’ясі, відразу згортається. При цьому бульйон виходить більш смачним, прозорим і дуже наваристим. Солити воду при приготуванні бульйону обов’язково потрібно, але злегка, щоб м’ясо трохи увібрало солі. Курку (покупну) варити близько 30 хвилин, якщо використовуєте домашню курочку, то доведеться варити близько 1 години.
- Поки готується бульйон, необхідно підготувати всі коренеплоди. Картопля очистити і порізати невеликими шматочками. Бажано використовувати картоплю таких сортів, що добре раскипается у воді.
- Моркву натерти на тертці з малими отворами, а цибулю порізати дрібними кубиками. Часник розчавити тильною стороною ножа (так він пустить сік), а потім нарізати якомога дрібніше. Шматочки часнику не повинні відчуватися в супі, необхідний тільки його аромат.
- На сковороді розігріти рослинне масло, злегка обсмажити часник, як тільки по кухні піде його аромат, додати цибулю і обсмажити до легкої прозорості, в кінці всипати терту моркву і ще трохи підсмажити.
- Коли картоплі залишиться варитися приблизно 8-10 хвилин, додати макарони. Я використовую дрібну недовгу вермішель, але можна взяти будь-які макаронні вироби.
- Відразу ж за вермішеллю відправити в суп пасеровані цибулю і моркву, перемішати. Зараз саме час досолити суп, додати спеції, кинути лавровий лист (перед подачею його слід вийняти). Варити суп до готовності, в кінці додати дрібно рубану зелень.
Рецепт вермішельного супу з куркою та яйцем
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4-5
Інгредієнти:
- Куряче філе або окіст – 500-600 г;
- Картопля (середнього розміру) – 4-5 шт.;
- Морква середня – 1 шт.;
- Цибулина – 1 шт.;
- Вермішель – 100 г;
- Яйце куряче – 1-2 шт.;
- Сіль – 1 ч. ложка (з невеликою гіркою);
- Рослинна олія для пасерування – 35 мл;
- Приправа для супу – 0,5 ст. ложки;
- Зелень для прикраси (зелена цибуля, петрушка, кріп) – 0,5 пучка.
Як приготувати суп вермішелевий з куркою, покроковий рецепт
- Куряче філе або окіст відварити на повільному вогні до готовності (близько 30 хвилин), потім вийняти з бульйону, розібрати на волокна (якщо використовуєте стегенце, то м’ясо слід відокремити від кістки і прибрати шкуру).
- У киплячий бульйон відправити нарізаний невеликими шматочками картоплю.
- Окремо відварити круто яйця, потім очистити і дрібно порубати.
- Цибулину порізати невеликими шматочками, моркву подрібнити за допомогою дрібної терки, чим дрібніше натерта морква, тим краще вона буде віддавати колір.
- Смажити цибулю в рослинній олії, поки він не отмякнет і не змінить колір на злегка золотавий, в цей час додати моркву, прогріти кілька секунд і додати 2 ст. ложки води (можна бульйону з супу), щоб пасеровку злегка протушилась.
- До майже готового картоплі додати вермішель (іноді замість вермішелі я кидаю поламані спагетті, виходить дуже оригінально), через 3-4 хвилини відправити в каструлю пасеровку, порзане яйце, сіль, приправу, можна кинути лавровий листочок, але через 5 хвилин його слід вийняти, щоб він не гірчив. За 5 хвилин до готовності покласти в суп подрібнені яйця.
Вермішелевий суп з куркою та яйцем готовий, подавайте його, прикрасивши зеленню. У кожну тарілку можна покласти по половинці звареного круто яйця, така подача особливо сподобається дітям. Ідеальним доповненням до супу будуть м’які часникові булочки або хлібні палички з сиром.