Суп з баранини – 7 рецептів, який найсмачніший?

Суп зварений з додаванням м’яса баранини – наваристий, ароматний і смачний. Це блюдо неможливо зіпсувати, завдяки якостям цього корисного м’яса. Суп виходить калорійним і поживним. Для страви підходять кісточки із задньої частини, лопатки або шиї. Якщо хочете прозорий бульйон, то слід використовувати великі шматки. Цінителі баранини рекомендують готувати супчик з м’яса самки. Відрізнити від самця допомагає колір. У самки він темніше і мало жиру. Пахне приємніше, ніж м’ясо самця.

Шурпа: класичний рецепт приготування супу з баранини

Шурпа з м’ясом баранини – інтернаціональне блюдо. Це повноцінна їжа, яка об’єднує в собі перше і друге блюдо на обід. Смачне і поживне. У узбеків є цілющим засобом, так як поєднує в собі баранину, пекучий перець, цибулю. Допомагає позбутися від простудних захворювань. Якщо готують страву на природі, то використовують казан. Щоб відчути всю красу і аромат приправ, зробивши наваристий суп, необхідно довго його готувати.

Інгредієнти:

  • Часник – 3 зубки;
  • Морква – 2 шт.;
  • Баранина – 1 кг;
  • Кінза;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Петрушка;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Сіль;
  • Перець чорний.

Приготування:

  • Баранину порізати кубиками. Для приготування шурпи використовують м’ясо молодого барана із тазостегнової частини. Головне, щоб шматки нарізаного м’яса були великі;
  • Перекласти м’ясо в казан і залити водою. Рідина повинна бути вище м’яса на 2/3. Довести до кипіння;
  • Цибулю очистити і додати в суп цілими;
  • Пінку постійно видаляти ложкою;
  • Готувати півтора години;
  • Додати моркву і часник. Варити півгодини;
  • Картоплю вибирати слід міцних сортів, яка не розварюється в процесі приготування. Очистити і додати в казан;
  • За п’ять хвилин до закінчення приготування насипати зелень і спеції.

Бозбаш: традиційний азербайджанський суп з баранини

Національне блюдо кавказького народу. Готується на бульйоні з баранини і заправляється овочами. Придбав популярність завдяки використанню обов’язкових інгредієнтів: каштанів і турецького гороху (нат, нут). У нас каштани зазвичай замінюють картоплею. У залежності від часу року використовують різні овочі. М’ясо обов’язково обсмажується, перед тим як додати в суп.

Інгредієнти:

  • Вода – 5 літрів;
  • Перець болгарський – 3 шт.;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Баклажан – 1 шт.;
  • Морква – 3 шт.;
  • Айва – 2 шт.;
  • Кінза – 30 гр.;
  • Петрушка – 30 гр.;
  • Цибуля зелена – 30 гр.;
  • Зіра;
  • Шафран;
  • Баранина – 700 гр.;
  • Горох нут турецька – 120 гр.;
  • Коріандр;
  • Базилік;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Чебрець;
  • Перець чорний;
  • Цибуля – 4 шт.;
  • Сіль;
  • Перець пекучий червоний – 1 стручок.
Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

Приготування:

Як і всі кавказькі страви краще всього готувати суп в казані, але в домашніх умовах підійде чавунна каструля з товстими стінками.

  • Горох заздалегідь замочити;
  • М’ясо промити;
  • У казан налити воду і помістити м’ясо;
  • Довести до кипіння;
  • Зменшити вогонь і знімати пінку;
  • Насипати сіль і перець;
  • Одну моркву і цибулину очистити. В бульйон додають не нарізаючи;
  • Готувати годину;
  • Цибулю нарізати кільцями тонкого розміру;
  • Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати соломкою;
  • Моркву нарізати тонкими смужками;
  • З баклажанів зрізати шкірку. Нарізати шматочками;
  • Помідори облити окропом, покласти в холодну воду. Зняти шкірку. Порізати на шматочки;
  • Очистити картоплю, нарізати великими шматками. Залити водою;
  • Айву позбавити від серцевини. Розрізати часточками;
  • Коли м’ясо приготується, зняти з вогню. Дістати баранину. Нарізати шматками;
  • Коли розсіл охолоне, процідити;
  • Показати вимити, просушити;
  • На міцному вогні розігріти, додати масло або баранячий жир;
  • Перекласти м’ясо і смажити до рум’яної скоринки, регулярно перемішуючи;
  • Додати цибулю. Смажити до м’якого стану;
  • Перекласти моркву. Тушкувати до готовності;
  • Насипати коріандр і зіру по одній щіпці;
  • Додати болгарський перець і помідори;
  • Тушкувати 15 хвилин;
  • У смажену суміш налити бульйон від баранини;
  • Злити рідину з гороху і додати його в казан;
  • Покласти перець гострий і дочекатися закипання;
  • Варити півгодини;
  • Посолити. Перекласти айву і картоплю;
  • Проварити 20 хвилин. Насипати шафран і базилік;
  • Прибрати з вогню. Закрити кришкою. Настояти півгодини.

Суп-харчо з баранини

Цей густий суп з гострим смаком, обов’язково з м’ясом баранини.

Інгредієнти:

  • Кориця мелена – 2 гр.;
  • Грудинка баранини – 450 гр.;
  • Перець чорний мелений – 2 гр.;
  • Рис – 50 гр.;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Хмелі-сунелі – 2 гр.;
  • Олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • Гвоздика – 2 гр.;
  • Ткемалі – 2 ст. ложки;
  • Томатне пюре – 45 гр.;
  • Аджика – 15 гр.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Перець чилі – 7 гр.;
  • Кінза – 25 гр.;
  • Вода – 150 мл

Приготування:

  • Заздалегідь замочити рис;
  • Грудинку порізати шматочками. Залити водою і зварити;
  • Цибулю дрібно нарізати, посипати свіжомеленим чорним перцем. Перемішувати обов’язково руками;
  • Пюре томатів смажити на олії;
  • Часник подрібнити. Зелень дрібно порізати. Перемішати;
  • У бульйон насипати цибулю з перцем, рис, пюре томатне;
  • Варити поки всі продукти не стануть м’якими;
  • Перець чилі нарізати кільцями;
  • В кінці приготування перекласти соус ткемалі, зелень з часником, хмелі-сунелі, гвоздику, корицю, аджику, перець чилі;
  • Після того як закипить, варити п’ять хвилин.
Дивіться також:  Суп з ковбасою – 10 оригінальних рецептів приготування

Баранячий суп з локшиною

Для бульйону м’ясо повинно бути з кісточкою. Добре використовувати ребра. З ними суп виходить смачним і наваристим.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 2 шт.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Борошно – 150 гр.;
  • Баранина – 1,5 кг;
  • Морква – 2 шт.

Приготування:

  • Баранину відокремити від кісточки. Нарізати маленькими шматочками. Вимити. Разом з кісточками помістити у воду. Варити півтора години;
  • Під час приготування бульйону приготувати локшину. Для цього змішати яйця з борошном. Якщо тісто липке, то додати ще борошна. Розкачати дуже тонко. Нарізати на смужки. При розкачування тіста, стіл не варто припудрювати борошном, інакше рідина в супі не буде прозорою;
  • Цибуля очистити від шкірки. Нарізати кільцями;
  • Моркву натерти на тертці;
  • Підсмажити овочі і додати в бульйон;
  • Постійно розмішуючи суп, порціями помістити локшину. Варити 10 хвилин.

Суп з бараниною в горщиках

Інгредієнти:

  • Перець чорний;
  • Баранина – 700 гр.;
  • Картопля – 700 гр.;
  • Перець горошок;
  • Морква – 250 гр.;
  • Баклажани – 400 гр.;
  • Помідори – 400 гр.4
  • Перець болгарський 300 гр.4
  • Цибуля – 300 гр.;
  • Сіль;
  • Чебрець – 2 гр.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю;
  • Моркву очистити і порізати кружальцями;
  • М’ясо нарізати дрібними кубиками. Викласти на дно баранину;
  • Зверху покласти шар моркви і цибулі;
  • Додати в кожен горщик 4 горошини чорного перцю;
  • Залити водою, щоб овочі сховалися в рідині;
  • Закрити кришками;
  • Помістити в духову шафу;
  • Тушкувати півгодини;
  • Кубиками нарізати баклажани. Їх можна замінити кабачками;
  • Якщо помідори маленькі досить розрізати навпіл. Якщо великі – шматочками;
  • У перцю видалити насіння і нарізати шматочками;
  • Картоплю очистити від шкірки і нарізати шматочками;
  • Додати в кожен горщик картоплю, зверху баклажани, перець. Потім додати помідори і чебрець;
  • Залити водою;
  • Закрити кришкою. Запікати в духовці годину.

Рецепт готування Лагмана

Для цієї страви підходить баранина без кістки. Готується з використанням спеціальної локшини, при її відсутності можна замінити макаронами або спагетті. Цей суп швидко готується, по часу займе не більше години.

Дивіться також:  Оладки з кабачків – 10 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • Філе баранини – 400 гр.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Селера;
  • Спагетті – 500 гр.;
  • Кінза;
  • Бодян;
  • Часник – 5 зубків;
  • Морква – 3 шт.;
  • Томати – 3 шт.;
  • Цибуля – 4 шт.;
  • Перець солодкий – 3 шт.;
  • Шафран;
  • Паста томатна – 75 гр.;
  • Олія соняшникова;
  • Петрушка;
  • Кріп;
  • Червоний солодкий перець;
  • Кмин;
  • Червоний перець гіркий.

Приготування:

  • Макарони зварити. Помістити в друшляк, промити;
  • Цибулю очистити. Нашаткувати;
  • У сковорідці розігріти олію, підсмажити цибулю;
  • М’ясо нарізати шматками. Перекласти до цибулі. Смажити сім хвилин, регулярно перемішуючи;
  • Моркву почистити. Нарізати шматочками. Перемістити до м’яса. Заправити томатною пастою. Смажити на малому вогні 10 хвилин;
  • Перець очистити від насіння. З помідорів зняти шкірку. Порізати кубиками. Щоб страва виглядало красиво варто брати перець різного кольору;
  • Перекласти до м’яса. Смажити п’ять хвилин;
  • У сковорідку налити дві склянки води;
  • Картоплю очистити. Порізати шматочками. Додати до м’яса;
  • Додати всі спеції. Від цього соус стане ароматним. Посолити;
  • Накрити кришкою і проварити 15 хвилин;
  • Зелень дрібно нарізати;
  • Часник пропустити через часникодавку;
  • Макарони залити соусом, додати часник, посипати зеленню.

Суп з баранини з картоплею

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Горох нут – 200 гр.;
  • Лаврове листя – 4 аркуша;
  • Баранина – 1,2 кг;
  • Узбецькі спеції;
  • Морква – 2 шт.;
  • Гострий перець сушений – 2 шт.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Перець солодкий – 2 шт.;
  • Цибуля порей – 70 гр.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Томати – 4 шт.;
  • Перець – 3 гр.

Приготування:

  • На ніч горох нут залити водою. Вранці рідину злити. Нут промити;
  • М’ясо помити і залити водою. Поставити варитися. Постійно знімати піну;
  • Насипати горох. Закип’ятити. Поставити на вогонь на мінімум і варити півтора години;
  • Зняти шкірку з картоплі. Нарізати шматочками. Покласти в бульйон. Проварити півгодини;
  • Моркву очистити і нарізати кружечками;
  • Цибулю нарізати смужками;
  • Додати в бульйон овочі;
  • Перець солодкий очистити від насіння, нарізати кубиками;
  • Цибуля порей – кільцями. Помідори – часточками. Додати в суп. Готувати 30 хвилин;
  • Часник подрібнити;
  • У суп додати лаврушку, спеції, часник, перець гострий. Посолити. Варити 20 хвилин.

Спробуйте всі рецепти і дізнаєтеся який самий смачний суп з баранини.

Прокрутка до верху