Існує величезна кількість цікавих рецептів перших страв. Але деколи не хочеться готувати нічого складного. У такому випадку варто зварити суп з фрикадельками і вермішеллю з дитинства.
Класичний суп з фрикадельками і вермішеллю
Інгредієнти: 320 г змішаного м’ясного фаршу (свинина+курка), 3 картоплини, луковичка, 80 г дрібної вермішелі, шматочок вершкового масла, столове яйце, середня морквина, щіпка суміші спецій для юшки, дрібна сіль.
- Для початку з подрібнених овочів (цибуля, морква) готується зажарка. Смачніше всього вона виходить на розтопленому вершковому або топленому маслі. Спочатку обсмажуються кубики цибулі, а потім терта морква.
- Картопля чиститься, миється, ріжеться брусками.
- Фарш змішується з піджаркою і солиться. З нього ліпляться невеликі кульки.
- Вода в каструлі солиться, в неї додаються вибрані приправи. У цій рідині вариться картопля до м’якості.
- Далі додається зажарка. Можна використовувати і лаврові листочки.
- В супчик відправляються кульки з фаршу. Потрібно зняти з поверхні з’явилася піну.
- Потім в каструлю висипається вермішель.
Приблизно за пару хвилин до готовності страви в нього виливається збите яйце.
З курячим фаршем і бульйоном
Інгредієнти: велика морквина, 2 великі ложки вермішелі-павутинки, 340 г курячого фаршу, 2 л курячого бульйону, дрібна сіль, 3 картоплини, спеції, велика ложка томат-пасти, 180 г свіжих печериць, 2 цибулинки.
- На пісному маслі готується зажарка з пластинок грибів, подрібненого цибулі (1 шт.) і морквини. Готується маса до випаровування зайвої рідини. Далі до інгредієнтів додається томат-паста. Разом інгредієнти нудяться ще пару хвилин.
- Залишився цибулю дрібно рубається і змішується з фаршем. З підсоленої маси катаються мініатюрні кульки.
- Бульйон доводять до кипіння, в нього опускаються бруски картоплі і доводяться до напівготовності.
- У майбутній суп занурюються м’ясні заготовки. Коли фрикадельки спливуть, можна солити частування і додати приправи.
- В останню чергу в каструлю відправляється вермішель і піджарка.
Залишилося поварити суп ще 3-4 хвилини. Після приготування страва має настоятися.
Покроковий рецепт з томатним соусом
Інгредієнти: 360 г яловичого фаршу, 2 цибулини, морква, столове яйце, пучок свіжої зелені, 2 столові ложки томат-пасти, дрібки солі і цукрового піску, лавровий листочок, 1-3 часникових зубка.
- До яловичого фаршу додається натерта на дрібній тертці луковичка і роздавлений часник за смаком.
- В м’ясну масу втручається трохи збите яйце, сіль. Туди ж додається мелкорубленая зелень. Інгредієнти добре перемішуються. З маси скочуються кульки.
- Фрикадельки занурюються в киплячу підсолену воду з лавровим листком і варяться 6-7 хвилин. Потрібно знімати пінку.
- З решти цибулини і моркви готується піджарка. Потім вона нудиться пару хвилин на плиті з томат-пастою і цукром.
- Вміст сковорідки перекладається в суп.
Частування нудиться до готовності на повільному вогні ще близько 15 хвилин.
Як варити в мультиварці?
Інгредієнти: 270 г свинячого фаршу, 3 середніх картопляні бульби, велика морква, ріпчаста біла цибулина, пучок кропу, 1,5 л фільтрованої води, сіль за смаком, ароматні трави. Як варити суп з фрикадельками в «розумній каструлі», докладно описується далі.
- Фарш зі свинини солиться, присипається ароматними травами. Щоб зробити смак маси більш яскравим і цікавим, потрібно висипати в неї мелкорубленный кріп. Отримана маса ділиться на маленькі шматочки, які скочуються в кульки.
- Морквина ріжеться кружечками. Якщо овоч дуже солодкий, то можна зменшити його кількість у страві.
- Картоплю потрібно добре вимити, очистити і нарізати невеликими поздовжніми скибочками.
- Цибуля очищається і дрібно шинкуется.
- Усі заздалегідь підготовлені інгредієнти укладаються в чашу приладу. Зверху вони заливаються водою.
- Готується страва в програмі, призначеної для супу. В залежності від потужності пристрою на це буде потрібно від 60 до 90 хвилин.
Якщо хочеться отримати більш наваристий жирний супчик, то насамперед можна приготувати піджарку з лука і моркви на вершковому маслі в режимі випічки.
Суп з фрикадельками з індички і яєчної локшиною
Інгредієнти: 420 г готового фаршу з індички, 120 г яєчної локшини, цибулинка, зубок часнику, морква, 4 середніх картопляні бульби, невеликий солодкий болгарський перець, столове яйце, сіль, італійські трави.
- У фарш додається роздавлений часник, трохи збите яйце, сіль, італійські трави. З отриманої маси ліпляться мініатюрні міцні кульки.
- Фрикадельки занурюються в киплячу підсолену воду разом з картоплі брусочками. Їх потрібно варити 12-14 хвилин на середньому вогні.
- Овочі подрібнюються будь-яким зручним чином і страхуються разом в сковорідці, збризнути рафінованою олією. На це потрібно близько 8-9 хвилин. Моркву і перець найзручніше нарізати брусочками, цибулю – кубиками.
- Вміст сковорідки перекладається в каструлю. Туди ж відправляється яєчна локшина. Варити супчик потрібно ще 5-6 хвилин.
Подається частування до столу гарячими з великою кількістю свіжої або сушеної зелені.
Секрети та хитрості приготування
Щоб обговорюваний супчик вийшов дуже смачним, потрібно приділити особливу увагу вибору фаршу. Для більш легкого страви береться курячий компонент або приготовлений з індички. Для максимально наваристого – змішаний з декількох видів фаршу. Наприклад, свинячий+яловичий. Якщо фрикадельки в процесі варіння розвалюються, масу з фаршу перед ліпленням варто гарненько відбити про тверду поверхню.
Ретельно відбита маса не вимагає навіть додавання яєць.
Під фрикадельки для супу не варто додавати рис. Інакше вже вийде окремою страва – тюфтельки. Замість крупи можна брати подрібнені волоські горіхи, розмочені сухі гриби, рубана зелень і інші.
Як тільки м’ясні кульки будуть відправлені у киплячу воду, перші пару хвилин їх потрібно добре помішувати. Інакше фрикадельки можуть злипнутися.