Суп з галушками – українське блюдо, яке можна приготувати як традиційним способом, так і з додаванням інших інгредієнтів.
Як зробити класичні галушки для супу?
Для того, щоб блюдо вийшло, таким як треба, треба правильно зробити галушки для супу.
Необхідні продукти:
- зелень і сіль на свій смак;
- два склянки борошна;
- 250 мілілітрів води;
- 30 грамів масла.
Процес приготування:
- У мисці перемішуємо борошно з сіллю і заливаємо водою. Починаємо заважати, так щоб отримана маса почала відходити від посуду.
- Нагріваємо ємність з водою, вона повинна кипіти, злегка солимо і ложкою викладаємо туди невеликі шматочки тіста.
- Доводимо до готовності протягом 10 хвилин, після чого викладаємо на тарілку, заправляємо олією і подрібненою зеленню.
Курячий суп з галушками
На цей рецепт піде не більше 20 хвилин, найголовніше – швидко зробити галушки для супу.
Необхідні продукти:
- дві картоплини;
- одна морква;
- близько літра курячого бульйону;
- спеції і зелень за бажанням;
- тісто для галушок.
Процес приготування:
- Можна використовувати вже заздалегідь приготований бульйон. Якщо ж у вас його немає, то візьміть невеликий шматок курки, вагою близько 300 грамів та відваріть його в воді.
- Поки він готується, морква подрібніть на тертці і обсмажте на сковороді. Картоплю перетворіть в кубики середнього розміру.
- Коли бульйон буде готовий, вийняти курку, дочекатися кипіння, покласти в нього моркву, тримати на плиті близько 5 хвилин.
- Через цей час у каструлю викладаємо картоплю, готуємо ще 15 хвилин, і починаємо відщипувати від тіста шматочки галушок і класти їх до супу.
- Робимо низький рівень нагріву і доводимо до повної готовності протягом 7 хвилин, подавати краще за все з зеленню.
Доповнюємо рецепт фрикадельками
Зробити суп більш ситним і насиченим можна, якщо додати в нього м’ясо, наприклад маленькі фрикадельки.
Необхідні продукти:
- три картоплини;
- цибулина і моркву;
- близько 300 грам фаршу;
- спеції та зелень на свій смак;
- 50 грам масла;
- тісто для галушок.
Процес приготування:
- Ставимо на вогонь каструлю з водою, поки вона закипає, готуємо інші продукти.
- Фарш змішуємо з нарізаною цибулею, заправляємо обраними спеціями. З отриманої маси вылепляем невеликі кульки і викладаємо їх у киплячу воду.
- Через кілька хвилин відправляємо в каструлю подрібнену кубиками картоплю.
- Наступними підуть галушки, відірвіть від тесту невеликі шматочки і покладіть в бульйон.
- На гарячій сковороді обсмажте терту моркву і цибулю до м’якості і викладіть до решти продуктів. Даємо страви покипіти ще близько п’яти хвилин і знімаємо. При подачі оформляємо зеленню.
Суп з часниковими галушками
Щоб приготувати суп з часниковими галушками не потрібно запасатися якимись особливими продуктами, досить зробити пікантне тісто для галушок.
Необхідні продукти:
- цибулина і морквина;
- п’ять картоплин;
- два літри бульйону або води;
- приправи за своїм смаком;
- два яйця;
- три зубчики часнику;
- 350 грам борошна.
Процес приготування:
- Нагрійте воду або бульйон, викладіть туди попередньо нарізану кубиками картоплю, тримайте близько 15 хвилин.
- За цей час потрібно приготувати тісто для галушок: змішуємо борошно з сіллю, нарубаним часником і зазначеною кількістю яєць. Отриманий згусток перетворити в ковбаску, розрізати на маленькі шматочки.
- Цибулю і моркву подрібнити будь-яким способом, трохи обсмажити на сковороді.
- Коли картопля буде майже готова, додаємо в суп спочатку галушки, а коли вони почнуть плавати на поверхні, додаємо зажарку. Тримаємо на середньому вогні ще близько 8 хвилин і можна подавати.
Грибний суп пісний
Це легке і смачне блюдо ідеально підходить для обіду під час посту.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- тісто для галушок;
- три картоплини;
- 200 грам грибів;
- близько трьох літрів води;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Воду поставте на вогонь грітися, а в цей час перетворіть картоплю в квадратики. Викладіть його після кипіння.
- Цибулю, гриби і моркву наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді, додаючи їх по черзі.
- У бульйон покладіть вибрані спеції і галушки. Дочекайтеся, коли вони спливуть, і всипайте засмажку.
- Тримайте на плиті ще близько 8 хвилин після кипіння.
Рецепт на курячому бульйоні
Цей суп один з найбільш легких і смачних. Усі потрібні інгредієнти напевно найдуться вдома, і ви зможете швидко зробити ситний обід.
Необхідні продукти:
- одне куряче філе;
- три картоплини;
- цибулина і морквина;
- тісто для галушок;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Ставимо на вогонь каструлю з водою, чекаємо, поки почнеться процес кипіння, і кладемо туди м’ясо. Його потрібно варити не менше двох годин, щоб рідина стала прозорою. Не забудьте викласти вибрані приправи.
- Через це час курку потрібно прибрати і в бульйон покласти нарізану квадратиками картоплю.
- Поки він доходить до готовності, подрібнюємо цибулю з морквою і смажимо на сковороді, після чого викладаємо в бульйон.
- Залишилося тільки додати галушки, і поварити суп ще близько 10 хвилин.
В мультиварці
Мультиварка – універсальне пристосування для готування тому, звичайно ж, в ній можна приготувати суп з галушками.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- тісто для галушок;
- необхідну кількість води або бульйону;
- різні приправи на свій смак, зелень;
- три картоплини.
Процес приготування:
- Якщо ви будете готувати бульйон, то для цього необхідно викласти м’ясо в миску, залити водою і тримати його на режимі «Гасіння» близько двох годин, а потім видалити з ємності. Можна пропустити цей крок, якщо будете використовувати воду. Її знадобиться близько трьох літрів.
- Очистіть і подрібніть всі овочі будь-яким способом, викладіть їх у чашу, всипте приправи і залийте все водою.
- Встановіть режим роботи приладу на «Гасіння» і час близько 90 хвилин.
- Коли час буде підходити до кінця, приблизно за 6-7 хвилин додаємо до супу галушки і доводимо до повної готовності. За бажанням можна присипати зеленню.