Суп з галушками – 9 смачних рецептів

Суп з галушками – це одна з найкращих страв на обід. І навіть якщо ви не дуже любите перше, то обов’язково хоча б раз приготуйте його.

Класичний суп з галушками на яловичому бульйоні

Найпростіший і найпоширеніший варіант приготування.

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • 500 грам яловичини;
  • моркву і цибулина;
  • тісто для галушок;
  • ложка томатної пасти;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  • М’ясо ділимо на кілька середніх шматків, заливаємо водою і залишаємо його варитися на 60 хвилин, постійно прибираючи піну. Коли закипить, можна додати приправи.
  • В цей час подрібнюємо на кубики картоплю і викладаємо її до бульйону, коли пройде зазначений час.
  • Моркву натираємо на тертці, цибулю перетворюємо в квадратики, все це обсмажуємо на сковороді до м’якості і додаємо до супу.
  • Залишилося тільки відщипнути від тесту невеликі шматочки, покласти їх в каструлю і варити до повної готовності близько п’яти хвилин.

Рецепт приготування з куркою

Курячий суп з галушками більш легкий, але не менш насичений варіант для обіду.

Необхідні продукти:

  • 300 грам картоплі;
  • цибулина і морквина;
  • близько 400 грам курки;
  • приправи на свій смак;
  • тісто для галушок.

Процес приготування:

  • М’ясо можна відразу нарізати на шматочки, залити водою і поставити на вогонь, де воно буде готуватися близько 40 хвилин. Не забувайте прибирати піну, інакше рідина буде каламутною.
  • Через це час, туди ж додаємо картоплю, порізану на кубики, і будь-які спеції на свій смак.
  • Моркву натираємо, цибулю перетворюємо на квадратики і все відправляємо на сковороду. Після завершення смаження всі викладаємо до бульйону.
  • З тіста для галушок формуємо невеликі шматочки і кожен кладемо в каструлю. Варимо пару хвилин, вимикаємо вогонь і даємо страві постояти п’ять хвилин перед подачею.

Суп з фрикадельками і галушками

Такий супчик виходить шалено смачним, а м’ясо — ніжним, за рахунок варіння.

Дивіться також:  Рецепт свинячих реберець в мультиварці з фото

Необхідні продукти:

  • дві цибулини і морквина;
  • 300 грам фаршу;
  • тісто для галушок;
  • приправи за своїм смаком;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  • Ставимо на плиту воду в каструлі і доводимо до кипіння. В цей час перемішуємо фарш зі спеціями і кубиками цибулі, формуємо невеликі фрикадельки і опускаємо їх у киплячу воду.
  • Через 10 хвилин додаємо до них нарізану картоплю і даємо йому поваритися деякий час.
  • Подрібнену цибулю і моркву засмажуємо до м’якості і відправляємо в суп, коли картопля буде майже м’яким.
  • За пару хвилин до готовності опускаємо в бульйон шматочки тіста, тримаємо ще дві хвилини, даємо настоятися і суп можна подавати.

Пісний варіант на манці

Зробити суп менш калорійним і підходящим для поста можна, якщо приготувати галушки на манці.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулю;
  • стакан манки;
  • приправи на свій смак;
  • чотири картоплини.

Процес приготування:

  • Ставимо каструлю з водою закипати. За цей час нарізаємо картоплю, відправляємо варитися і додаємо спеції.
  • Тепер подрібнюємо інші овочі і обсмажуємо їх на сковороді до гарного кольору.
  • Беремо трохи гарячого овочевого бульйону і заливаємо їм манку. Тепер її можна поставити на плиту і довести масу до стану тесту.
  • Викласти до супу спочатку овочі, а ще через кілька хвилин, невеликі шматочки тіста, які стануть манними галушками.
  • Доводимо до готовності ще пару хвилин і знімаємо.

З сирними галушками

Суп з сирними галушками по цьому рецепту виходить ніжним, а самі шматочки тіста просто тануть у роті.

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • одна морквина;
  • три картоплини;
  • дві ложки сметани;
  • ложка крохмалю;
  • 80 грам сиру і стільки ж олії;
  • близько 100 грам борошна.

Процес приготування:

  • Картоплю і моркву перетворюємо на тонкі смужки, викладаємо в киплячу воду і заправляємо спеціями за своїм бажанням.
  • Поки триває цей процес, потрібно зробити галушки. Для цього змішуємо сметану з попередньо розм’якшеним маслом, борошном, крохмалем і натертим сиром. За смаком можна додати перець і сіль.
  • Додаємо в каструлю невеликі шматочки з отриманої маси, коли овочі будуть м’якими.
  • Тримаємо суп на вогні ще не більше трьох хвилин, після чого даємо йому трохи постояти. Подавати таке перше страву бажано з зеленню.
Дивіться також:  Гороховий суп з копченими ребрами | Рецепт з фото

В мультиварці

Для приготування можна використовувати м’ясо або ж зробити супчик на звичайній воді.

Необхідні продукти:

  • 300 грам будь-якого м’яса;
  • тісто для галушок;
  • чотири картоплі;
  • приправи на свій смак;
  • по одній морквині і цибулині.

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо викладаємо в миску, додаємо води, включаємо прилад на режим «Гасіння» і встановлюємо час на півтори години. Через цей час м’ясо прибираємо.
  • Після цього додаємо всі інші подрібнені овочі, тримаємо їх в режимі «Суп» 30 хвилин, викладаємо спеції і галушки.
  • Якщо ви використовуєте курку, то можна відразу завантажити всі інгредієнти, нарізані на шматочки, без галушок, але з приправами. Залишилося тільки залити їх водою і включити «Тушкування» на годину. А за 5 хвилин до закінчення роботи приладу викласти і невеликі шматочки тіста.

Овочевий суп з галушками для дітей

Зазвичай дітей важко змусити їсти першу страву, але такий суп їм обов’язково сподобається.

Необхідні продукти:

  • дві картоплі;
  • один солодкий перець;
  • цибулина і морквина;
  • зелень за смаком і приправи;
  • тісто для галушок.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо картоплю на невеликі квадратики. Бажано все різати як можна дрібніше.
  • Ставимо воду закипати, після чого додаємо в неї трохи спецій і картоплю варимо близько 10 хвилин.
  • Поки триває цей процес, дуже дрібно нарізаємо цибулю з морквою і злегка обсмажуємо їх, але без олії. Зате можна покласти трохи вершкового.
  • Викладаємо овочі до картоплі і залишаємо суп ще на деякий час на плиті.
  • Коли всі овочі стануть м’якими, додаємо галушки, варимо їх не більше двох хвилин і знімаємо суп з плити. Даємо йому постояти ще п’ять хвилин, приправляємо зеленню і відправляємо на стіл до маленьких привередам.
Дивіться також:  Щавлевий суп – 9 рецептів приготування

Ситне горохове блюдо на обід

Мало хто знає, що можна зробити і гороховий суп з галушками. І повірте, це дуже ситне блюдо.

Необхідні продукти:

  • приправи за своїм смаком;
  • склянка гороху половинками;
  • тісто для галушок;
  • три картоплини;
  • цибулю і моркву по одній штуці.

Процес приготування:

  • Горох промиваємо, заливаємо холодною водою і даємо йому постояти близько двох годин. Після цього викладаємо в каструлю і ставимо варитися на середньому вогні.
  • Приблизно через 15 хвилин, коли він почне ставати більш м’яким, потрібно викласти до нього спочатку нарізану картоплю, а потім і обсмажену цибулю з морквою.
  • Залишилося приправити суп спеціями на свій смак і дати йому трохи поваритися. Додати галушки невеликого розміру і готувати страву ще 10 хвилин. Вимкнути плиту і залишити супчик ще на півгодини, щоб горох повністю став м’яким.

Як зробити галушки для супу?

Зробити галушки для супу можна різними способами, але найкращим вважається класичний варіант.

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • 8 великих ложок борошна;
  • сіль за смаком;
  • 120 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • З’єднуємо яйце з невеликою кількістю солі і перемішуємо.
  • Потім вливаємо туди молоко і всипаємо борошно. Маса не повинна бути твердою. У результаті виходить тісто консистенції дуже густої сметани. Тільки в цьому випадку галушки будуть м’якими. Тісто береться ложками, наповнюючи їх приблизно на половину.

Прокрутка до верху