Суп з гарбуза – 10 простих та смачних рецептів приготування гарбузового супу

Суп з гарбуза – це чудова, смачна і поживна страва. Всім відомі корисні властивості гарбуза та його особливі смакові якості, тому цей овоч дуже активно використовується у кулінарії. У статті зібрані найоригінальніші рецепти перших страв, які легко можна повторити, їх склад досить доступний. Готувати супи можна на основі овочевих та м’ясних бульйонів.

Класичний суп-пюре з гарбуза з вершками

Класичний суп-пюре з гарбуза зі вершками – це найніжніша, бархатиста і ароматна перша страва. Готувати його нескладно, а їсти суп одне задоволення, особливо восени, коли йде перший збір урожаю та гарбуза дуже соковиті та солодкі.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Паприка – за смаком
  • Вода – ½ ст. (або бульйон)
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гарбузове насіння – 1 горсть
  • Каррі – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вершки – 50 мл.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Сухарики – для подачі
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Для приготування класичного супу-пюре знадобиться сам гарбуз, а також овочі у вигляді цибулі та моркви. Вершки можна взяти будь-якої жирності, а оптимальний набір спецій вказаний у списку. Очистіть гарбуз від щільної шкірки, видаліть насіння, а м’якоть наріжте великими кубиками.

Половину моркви натріть на тертці з великими осередками. Половинку цибулини наріжте кубиками.

Поставте на плиту каструлю з товстим дном, налийте в неї трохи олії. Спочатку обсмажте до легкого золотистого кольору цибулю та моркву.

Далі до пасерованих овочів викладіть кубики гарбузової м’якоті. Обсмажте овочі на середньому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього влийте половину склянки води, щоб овочі стали гаситися. Для стиглого гарбуза буде достатньо 15 хвилин. Замість води можна додати овочевий чи м’ясний бульйон.

Тепер приберіть каструлю з вогню та пюруйте овочі занурювальним блендером. Після того, як у вас вийде однорідна маса, влийте в неї вершки, додайте сіль та спеції до смаку. Ще раз поставте каструлю на вогонь та доведіть суп-пюре до кипіння, але не кип’ятіть.

Класичний суп-пюре з гарбуза із вершками подавайте в гарячому вигляді. При подачі посипте порції насінням і додайте сухарики. Смачного!

Гарбузовий суп-пюре з молоком

Гарбузовий суп-пюре з молоком виходить яскравим, легким та смачним. Готується він просто: овочі нарізаються великими шматочками, варяться до готовності, потім подрібнюються занурювальним блендером. Для посилення смаку можете додати улюблені спеції.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 10-15 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • М’якуш гарбуза – 300 гр.
  • Молоко – 500-600мл.
  • Морквина – 130 гр.
  • Сіль за смаком
  • Картопля – 280 гр.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
  • Базилік – для подачі
  • Насіння гарбузове – 2-3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. З таким набором продуктів суп-пюре вийде густим із кремоподібною текстурою. Почистіть картоплю та моркву, помийте їх. Гарбуз беріть уже очищений.

Крок 2. М’якуш гарбуза наріжте кубиками, середніми за розміром, щоб овоч швидше зварився.

Крок 3. Так само, як і гарбуз наріжте картоплю.

Крок 4. Морквину наріжте товстими кухлями, потім кожен розріжте на чотири частини.

Крок 5. Усі нарізані овочі складіть у каструлю. Залийте нарізку 400 мл молока.

Крок 6. Покладіть каструлю на плиту, доведіть молоко до кипіння. Після цього трохи зменште нагрівання і варіть овочі протягом 20-25 хвилин, вони мають стати м’якими.

Крок 7. Наступним кроком пюруйте вміст каструлі занурювальним блендером до кремоподібного стану.

Крок 8. Поверніть каструлю із супом-пюре на вогонь. Поступово вливайте молоко і доведіть суп до бажаної консистенції. Для цього може знадобитися менше або більше молока, ніж зазначено в рецепті.

Крок 9. Потім суп необхідно посолити та приправити за смаком. Коли він почне закипати і на поверхні з’являться перші бульбашки, можна забирати каструлю з вогню.

Крок 10. Смачний та поживний суп-пюре з гарбуза з молоком готовий, розлийте його по тарілках, додайте гарбузове насіння та свіжі листочки базиліка, все, можна подавати страву на стіл. Смачного!

Гарбузовий суп з куркою

Суп із гарбуза з куркою – це чудовий осінній суп у вашу скарбничку. Яскравий вигляд страви безперечно привертає увагу та підігріває апетит. З таким поєднанням продуктів у вас буде легкий і корисний для організму суп для сімейного обіду.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Петрушка – до смаку.
  • Вода – 1 л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія вершкове – 25 гр.
  • Картопля – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для варіння супу візьміть свіже охолоджене куряче філе, очищені від шкірки, шкірки та лушпиння гарбуз, моркву, картоплю, цибулю, болгарський перець. Перець вибирайте червоного кольору, тоді страва виглядатиме яскравіше. Рисову крупу промийте заздалегідь до прозорої води.

Крок 2. Викладіть м’ясо в каструлю та залийте його одним літром холодної води. Розмістіть ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть курячий бульйон на середньому вогні, знімаючи пінку протягом 30-40 хвилин.

Крок 3. Морквину наріжте дрібними кубиками, наріжте цибулю четвертинками кілець. Болгарський перець попередньо очистіть від насіння та білих перегородок, потім наріжте брусками м’якоть. Картоплю наріжте середніми за розмірами кубиками.

Дивіться також:  Хаш – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 4. Далі візьміть ще одну каструлю з товстим дном, поставте її на вогонь, налийте олію і покладіть шматочок вершкового. Викладіть нарізку з моркви та цибулі, смажте овочі протягом 5 хвилин. Потім викладіть болгарський перець і готуйте разом ще 3 хвилини.

Крок 5. М’якуш гарбуза наріжте кубиками, приблизно так само, як і картопля. Додайте нарізку з картоплі та гарбуза в каструлю до овочевої засмажки.

Крок 6. Коли курячий бульйон буде готовий, витягніть з нього м’ясо. Куряче філе наріжте кубиками чи брусками. Сам бульйон процідіть і влийте в каструлю до овочів, туди ж відправте куряче м’ясо та рис. Суп посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 7. Варіть гарбузовий суп на курячому бульйоні 20 хвилин до готовності овочів. Наприкінці додайте рубану петрушку.

Крок 8. Готовий суп з гарбузом і куркою розлийте по тарілках і подавайте на стіл першою стравою на обід. Смачного!

Гарбузовий суп з імбиром

Гарбузовий суп з імбиром – це сонячна і дуже смачна страва. Гарбуз не дарма називають чемпіоном за вмістом корисних речовин, а разом з імбиром ви отримаєте вітамінну бомбу собі на обід. Особливо актуально включатиме такий корисний суп у холодну пору року.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Молоко – 150-200мл.
  • Бекон – 30 грн.
  • Корінь імбиру – 5 див.
  • Сало – 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​1-2 ст.л.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Насіння гарбузове – для подачі.
  • Гарбуз – 500 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Цей рецепт дозволить вам приготувати вишукану страву для званого обіду, ваші гості будуть у захваті. Відразу увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів. Гарбуз помийте, зріжте з нього шкірку і наріжте великими шматочками. Деко застеліть пергаментом і розкладіть на ньому гарбуз, збризкайте олією і запікайте протягом 25 хвилин до м’якості.

Крок 2. Запечений гарбуз очистіть від насіння і складіть у каструлю. Корінь імбиру очистіть та натріть на дрібній тертці. Цибулю натріть на дрібній тертці і додайте в каструлю половину чайної ложки цибульного соку, всипте сіль і мелений перець.

Крок 3. Влийте в каструлю 150 мілілітрів молока та 100 мілілітрів вершків. Пюруйте продукти занурювальним блендером. Якщо консистенція видасться вам занадто густою, то влийте ще трохи молока і перемішайте.

Крок 4. Каструлю з гарбузовою масою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Після цього проваріть суп 2-3 хвилини.

Крок 5. Сало наріжте невеликими брусками, бекон тонкими пластинками. Викладіть ці продукти на розігріту сковороду, обсмажте до рум’яності.

Крок 6. Готовий гарбузовий суп з імбиром розлийте по тарілках, додайте в кожну порцію насіння гарбуза і обсмажений бекон з салом. Смачного!

Гарбузовий суп з креветками

Суп із гарбуза з креветками – це страва, яка вражає своїм ароматом та апетитним виглядом. Таке незвичайне поєднання продуктів дозволяє досягти ні на що не схожого смаку. А щоб подача була ще й оригінальна, тоді обсмажте у часниковій олії скибочки білого хліба та подавайте їх із супом.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Грудка індички – 300 гр.
  • Імбир – 2 ст.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Креветки королівські – 200 грн.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Гарбуз – 600 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ст.
  • Вода – 1,5л.

Для зеленого чатні:

  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • М’ята – 1 пучок.
  • Йогурт – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. З гарбуза зріжте жорстку шкірку. Видаліть м’яку серцевину з насінням. М’якуш наріжте кубиками зі стороною по 2-3 сантиметри.

Крок 2. Індичку викладіть у каструлю, залийте її 1,5 літрами холодної води. Помістіть ємність на вогонь і варіть індичку супу, періодично знімаючи з поверхні піну. Коли індичка буде готова, викладіть гарбуз в каструлю, варіть 25 хвилин до її готовності.

Крок 3. Коли гарбуз буде готовий, злийте більшу частину бульйону з каструлі в іншу каструлю і викладіть м’ясо. Варений гарбуз разом із 100-150 мл бульйону пюруйте занурювальним блендером. Після цього потроху вливайте бульйон і надайте супу бажану консистенцію, але враховуйте, що в суп ще будуть додані вершки.

Крок 4. Влийте в суп вершки, перемішайте та поставте на середній вогонь, підігрійте, але не доводьте до кипіння. Суп посоліть до смаку і додайте подрібнений імбир, його кількість визначайте на свій смак.

Крок 5. Також потрібно підготувати креветки. Обсмажте їх до готовності на олії, у процесі додайте подрібнену апельсинову цедру.

Крок 6. Для подачі ми рекомендуємо приготувати зелений чатні з йогурту, м’яти, часнику та кінзи. Розлийте готовий гарбузовий суп по тарілках, в кожну порцію покладіть кілька креветок і полийте зеленої чатні. Смачного!

Суп з гарбуза з сиром та сухариками

Суп із гарбуза із сиром та сухариками – це ще один смачний варіант першої страви для вашого повсякденного раціону харчування. Плавлений сирок додає легкий і приємний вершковий аромат супу, а сухарики роблять подачу цікавою і привертають увагу маленьких приверед.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Дивіться також:  Щі з кислої капусти – 8 рецептів приготування з квашеною капустою

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Гарбуз – 500 грн.
  • Перець запашний – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1,5л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сирок плавлений – 100 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 0,5 ч.л.
  • Хліб – 4 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Основна принадність цього рецепту полягає в його простоті та доступності. Почистіть та помийте картоплю. З гарбуза зріжте шкірку і видаліть насіння. Наріжте ці овочі кубиками із стороною приблизно по 1 сантиметру.

Крок 2. Перекладіть гарбуз у каструлю і залийте 1,5 літрами холодної води, додайте лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь, варіть гарбуз протягом 10 хвилин від закипання. Якщо гарбуз не дуже стиглий, то можна поварити довше.

Крок 3. Потім зменшіть нагрів і додайте картоплю, продовжуйте варити ще 10 хвилин.

Крок 4. Цибулю і часникові зубчики очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками. Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла|мастила| і пасеруйте на ньому цибулинну і часникову нарізку до легкого золотистого відтінку.

Крок 5. Якщо картопля стала м’якою, то саме час відправити в каструлю цибульно-часникову засмажку. Також відразу приправте суп і посоліть до смаку. Видаліть з бульйону лавровий лист.

Крок 6. Зніміть каструлю з вогню і дайте трохи охолонути супу. Потім пюруйте масу занурювальним блендером до однорідної гладкої консистенції.

Крок 7. Поверніть каструлю з однорідною гарбузовою масою на вогонь і викладіть нарізаний невеликими шматочками плавлений сирок. Нагрівайте суп, постійно помішуючи ложкою, щоб сир повністю розчинився. Якщо ви купили сир поганої якості, він не розплавиться, тому уважно вивчайте склад при покупці.

Крок 8. Скибочки білого хліба наріжте кубиками і підсушіть у духовці. Можна також обсмажити на сухій сковороді.

Крок 9. Коли гарбузовий суп дійде до однорідної консистенції, можна прибирати його з вогню. Під час подачі в кожну тарілку додайте по горсті сухариків. Смачного!

Суп на курячому бульйоні з гарбузом

Суп на курячому бульйоні з гарбузом – це поживна страва, яка легко відновить сили та підбадьорить у середині дня. Куркума і гарбуз роблять суп яскравим і апетитним на вигляд, також дуже добре на смак супу позначається свіжа зелень, не шкодуйте її.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Стегна курячі – 450 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Гарбуз очищений – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Рис – 100 грн.
  • Картопля – 300 гр.
  • Куркума – 1 год.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2 л.
  • Приправа овочева універсальна – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сирок плавлений – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна обмийте під краном, за бажання зніміть шкіру і зріжте жирові прошарки, тоді бульйон вийде не таким жирним. Очистіть та помийте овочі. Рисову крупу промийте заздалегідь прохолодною водою.

Крок 2. Покладіть стегенця в каструлю, залийте 2 літрами холодної води. Відразу додайте у воду лавровий лист і горошини запашного перцю. Помістіть ємність на вогонь, доведіть її до кипіння, варіть бульйон близько півгодини, при появі піни прибирайте її.

Крок 3. Велику цибульну голівку наріжте кубиками. На олії обсмажте його до м’якості.

Крок 4. М’якуш гарбуза натріть на великій тертці і додайте до цибулі, що пасерує. Готуйте овочі на помірному вогні 3-4 хвилини. Потім приправте засмажку чорним меленим перцем та куркумою, перемішайте, тримайте на вогні ще хвилину.

Крок 5. Коли куряче м’ясо і бульйон будуть готові, вийміть стегенця і залиште їх остигати осторонь. При необхідності курячий бульйон процідіть і поверніть у каструлю.

Крок 6. Курку розберіть на м’ясо і кісточки. Шматочки філе наріжте кубиками.

Крок 7. Картоплю наріжте кубиками.

Крок 8. У бульйон викладіть картопляні кубики, промитий рис та засмажку з гарбузом, доведіть суп до кипіння. Потім зменшіть нагрівання і томіть його протягом 15 хвилин, іноді помішуючи.

Крок 9. Плавлений сирок наріжте кубиками, він обов’язково має бути з натуральним складом, інакше просто не розчиниться у рідині. Додайте сирок в суп, посоліть і приправте суп універсальною овочевою приправою. Готуйте ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи ложкою, щоб сир розплавився.

Крок 10. Наприкінці додайте рубану зелень і прогрійте суп ще хвилину-другу.

Крок 11. Гарбузовий суп на курячому бульйоні подавайте в теплому вигляді, можна подати до нього хлібні грінки або сухарики. Смачного!

Гарбузовий крем-суп на кокосовому молоці

Гарбузовий крем-суп на кокосовому молоці – це та страва, яка буде доречною, якщо ви хочете чимось здивувати та порадувати своїх близьких. Такий незвичайний суп внесе різноманітність у повсякденний раціон та збагатить ваші гастрономічні враження. Добре, що кокосове молоко вже давно можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Імбир сушений – 0,5 ч. л.
  • Гарбуз – 500 грн.
  • Кінза – 10 гілок
  • Сіль за смаком.
  • Молоко кокосове – 200мл.
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вага гарбуза наведена вже в очищеному стані, без шкірки та насіння. Цибулю очистіть і помийте, також промийте під краном гілочки свіжої кінзи. У кінзи дуже специфічний смак, тому якщо ви її не любите, можна замінити кінзу петрушкою.

Дивіться також:  Гречана каша на молоці – 5 рецептів самої смачної

Крок 2. Велику цибулинну наріжте невеликими кубиками. У каструлі з товстим дном розігрійте трохи олії і пасеруйте на ній цибулю до м’якості.

Крок 3. Гарбузову м’якоть наріжте кубиками або брусками середнього розміру і викладіть в каструлю до цибулі, що пасерує, перемішайте.

Крок 4. Далі налийте в каструлю до овочів 400 мл гарячої води, всипте сіль за смаком і варіть на помірному вогні до готовності гарбузової м’якоті. У вас на це піде приблизно 20-25 хвилин, це залежить від ступеня зрілості овочів та розміру нарізки.

Крок 5. Після того, як гарбуз буде готовий, всипте чайну ложку каррі і половину чайної ложки сушеного імбиру.

Крок 6. Зніміть каструлю з вогню та пюруйте її вміст занурювальним блендером. Масу, яка вийде, спробуйте на смак і при потребі досоліть.

Крок 7. Поверніть каструлю з гарбузовою масою на вогонь і влийте кокосове молоко, воно надасть страві бархатистої текстури і зробить смак ніжнішим. Доведіть суп до кипіння.

Крок 8. Готовий гарбузовий суп із кокосовим молоком розлийте по тарілках. До кожної порції додайте рубану зелень. При бажанні також можна прикрасити суп гарбузовим насінням. Смачного!

Гарбузовий суп-пюре з плавленим сиром

Гарбузовий суп-пюре з плавленим сиром – це перша страва, яка підкорить вас із першої ложки. Суп-пюре завжди виходить дуже наваристим із насиченим яскравим смаком. І точно варто зупинитися на кольорі цієї страви, гарбуз дарує йому гарний помаранчевий колір, який точно підніме настрій та апетит.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Спеції – до смаку.
  • Стебло селери – 2-3 шт.
  • Корінь імбиру – 60 грн.
  • Гарбуз – 700 гр.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть свіжі та стиглі овочі для супу-пюре. Картоплю, моркву та гарбуз очистіть. Спеції можна брати будь-які на ваш смак, це може бути суміш перців чи пряних трав.

Крок 2. Корінь імбиру очистіть і наріжте невеликими шматочками. У каструлю налийте воду, додайте сіль, імбир та спеції. Наріжте кубиками картоплю і викладіть у воду.

Крок 3. Білу частину цибулі-порею наріжте кільцями. Потім обсмажте нарізку на олії до м’якості і легкого золотистого відтінку.

Крок 4. Морквину наріжте кубиками чи четвертинками кілець. Викладіть цю нарізку на сковорідку, смажте її м’якості. Після цього наріжте кубиками гарбузову м’якоть і обсмажте її з іншими овочами все на тій же сковорідці.

Крок 5. Стебла селери наріжте невеликими відрізками, помідор також подрібніть ножем. Ці овочі відправте на сковороду до овочевої засмажки. Продовжуйте тушкувати овочі протягом 10-15 хвилин.

Крок 6. Овочеву засмажку викладіть у каструлю, де вариться картопля. Варіть суп на помірному вогні до готовності овочів. Після цього доведіть масу до пюреподібного стану за допомогою занурювального блендера. В однорідну овочеву масу викладіть нарізані кубиками сири плавлені. Нагрівайте масу і перемішуйте суп, поки|доки| сир повністю не розчиниться в овочевій масі.

Крок 7. Готовий суп-пюре з гарбузом та плавленим сиром розлийте по тарілках. Кожну прикрасьте гілочками свіжої зелені і можна додати хрусткі сухарики. Смачного!

Суп з гарбуза та сочевиці

Суп з гарбуза та сочевиці – це ситна та корисна страва. Ми розповімо, як приготувати поживний дієтичний варіант супу для сімейного обіду. Але ви легко можете зварити суп на курячому або яловичому бульйоні, тоді він буде калорійнішим.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Сочевиця червона – 150 гр.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Каррі – 1 щіпка
  • Гарбуз – 200 грн.
  • Насіння гарбузове – 1 жменя

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі овочі. Гарбуз слід очистити від твердої шкірки і видалити з неї насіння. Картопля та цибуля також очистіть і помийте прохолодною водою. Для варіння супу візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть у ній вершкове масло|мастило| і влийте трохи рослинного. Спочатку обсмажте в ємності нарізану кубиками цибулю, через пару хвилин додайте часник і готуйте ще хвилину.

Крок 2. Гарбузову м’якоть наріжте кубиками або брусками. Викладіть нарізку в каструлю до цибулі та часнику, перемішайте овочі та смажте їх пару хвилин. Після цього влийте гарячу воду, посоліть та проваріть протягом 10 хвилин.

Крок 3. Через 10 хвилин всипте в ємність сочевицю і додайте трохи карі. На цьому етапі налийте ще трохи води. Варіть суп 10-12 хвилин, за цей час сочевиця має встигнути зваритися.

Крок 4. Спробуйте сочевицю та овочі, якщо вони готові, то можна перетерти вміст каструлі занурювальним блендером. Але перш за оцініть кількість рідини в каструлі, якщо її багато, то зайву краще поки злити, щоб суп не вийшов дуже рідким. А потім за необхідності долити.

Крок 5. Суп із гарбуза та сочевиці готовий. Розлийте його по тарілках, заправте сметаною і посипте гарбузовим насінням. Смачного!

Прокрутка до верху