Суп з гарбуза – 10 простих та смачних рецептів приготування гарбузового супу

Гарбузовий суп-пюре з плавленим сиром

Гарбузовий суп-пюре з плавленим сиром – це перша страва, яка підкорить вас із першої ложки. Суп-пюре завжди виходить дуже наваристим із насиченим яскравим смаком. І точно варто зупинитися на кольорі цієї страви, гарбуз дарує йому гарний помаранчевий колір, який точно підніме настрій та апетит.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Спеції – до смаку.
  • Стебло селери – 2-3 шт.
  • Корінь імбиру – 60 грн.
  • Гарбуз – 700 гр.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть свіжі та стиглі овочі для супу-пюре. Картоплю, моркву та гарбуз очистіть. Спеції можна брати будь-які на ваш смак, це може бути суміш перців чи пряних трав.

Крок 2. Корінь імбиру очистіть і наріжте невеликими шматочками. У каструлю налийте воду, додайте сіль, імбир та спеції. Наріжте кубиками картоплю і викладіть у воду.

Крок 3. Білу частину цибулі-порею наріжте кільцями. Потім обсмажте нарізку на олії до м’якості і легкого золотистого відтінку.

Крок 4. Морквину наріжте кубиками чи четвертинками кілець. Викладіть цю нарізку на сковорідку, смажте її м’якості. Після цього наріжте кубиками гарбузову м’якоть і обсмажте її з іншими овочами все на тій же сковорідці.

Крок 5. Стебла селери наріжте невеликими відрізками, помідор також подрібніть ножем. Ці овочі відправте на сковороду до овочевої засмажки. Продовжуйте тушкувати овочі протягом 10-15 хвилин.

Крок 6. Овочеву засмажку викладіть у каструлю, де вариться картопля. Варіть суп на помірному вогні до готовності овочів. Після цього доведіть масу до пюреподібного стану за допомогою занурювального блендера. В однорідну овочеву масу викладіть нарізані кубиками сири плавлені. Нагрівайте масу і перемішуйте суп, поки|доки| сир повністю не розчиниться в овочевій масі.

Дивіться також:  Галушки для супу – 8 простих рецептів тіста

Крок 7. Готовий суп-пюре з гарбузом та плавленим сиром розлийте по тарілках. Кожну прикрасьте гілочками свіжої зелені і можна додати хрусткі сухарики. Смачного!