Суп з глив – 7 покрокових рецептів приготування грибного супу, смачного

Перші страви відмінно наповнюють енергією в середині дня, зігрівають в зимовий сезон. Грибний суп з глив — легкий на смак і швидкий у приготуванні. Бульйон виходить неймовірно ароматним, а доданий м’ясної компонент зробить блюдо дуже ситним.

Суп з глив з картоплею

Простий грибний суп можна приготувати з таких продуктів:

  • 2 л води;
  • 3 середні картоплини;
  • 300 г глив;
  • по 1 маленькій моркви і цибулині;
  • 1 стіл. л. олії;
  • 30 г свіжої петрушки;
  • 1 чайн. л. солі;
  • ¼ Чайн. л. суміші мелених перців;
  • 1 лавровий лист;
  • інші спеції за бажанням.

Інструкція покроково:

  • Всі овочі вимити. Воду відразу поставити грітися, додавши в неї сіль і лаврушку.
  • Почистити картоплю, моркву та цибулю. Картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву — крупно потерти, а цибулину нашаткувати як можна менше. Гриби розділити на частини і довільно нарізати.
  • Відправити варити картоплю.
  • Обсмажити моркву з цибулею до рум’яності, потім окремо обсмажити грибні шматочки.
  • Через 15 хвилин після додавання картопляних кубиків викласти в суп зажарку і гриби.
  • Через 10 хвилин додати прянощі, добре розмішати.
  • Обполоснути зелень і дрібно нарізати. Додати через 5-7 хвилин після викладення грибів і засмажки. Проварити ще кілька хвилин, потім вимкнути і дати настоятися чверть години.

Суп з глив з картоплею рекомендується подавати з часниковими грінками.

На замітку. Після закипання картоплі рекомендується зібрати пінку, щоб бульйон зберігся максимально прозорим.

Готуємо з вермішеллю

  • 2 л води;
  • 2 середні картоплини;
  • 100 г дрібної вермішелі;
  • 300 г глив;
  • 1 маленька морква;
  • 1 маленька цибулина;
  • кілька гілочок кропу і петрушки;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування супу аналогічно першому варіанту:

  • Заздалегідь підготувати овочі і поставити воду закипати.
  • Підготувати морквяно-цибулеву засмажку, злегка обсмажити грибні шматочки.
  • Проварити кілька хвилин картопляні кубики, потім додати гриби, зажарку і вермішель. Варити 10 хвилин.
  • Додати в бульйон прянощі і сіль, перемішати.
  • Мелконарезанного зелень додати в суп. Почекати ще 5-7 хвилин і вимкнути вогонь. Залишити на чверть години під кришкою.
Дивіться також:  Як приготувати грибний суп? 17 рецептів з свіжих, заморожених або сушених грибів

На замітку. Після першого закипання води вогонь зробити середнім — бурління бути не повинно, інакше суп вийде каламутним.

З плавленими сирками

  • 2 плавлені сирки з цибулею або грибами (можна один, але смак буде менш насиченим);
  • 3 картоплини;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • суміш кропу і петрушки;
  • 350 г шинки;
  • сіль і прянощі за смаком.

Опис приготування наступне:

  • Відварити картоплю, зазначивши 10 хвилин після додавання картопляних шматочків.
  • Приготувати пасеровку з моркви і цибулі.
  • Чисті гриби довільно нарізати і викласти в бульйон. Можна відразу додати пасерування. Відразу додати прянощі. Проварити ще 7-10 хвилин.
  • Тим часом шинку нарізати брусками і додати в бульйон. Тільки після додати трохи солі, пробуючи суп на смак — в ковбасах є сіль, і це потрібно враховувати.
  • Сир дрібно натерти прямо в каструльку і перемішати ложкою. Проварити ще 5 хвилин і вимкнути.

За бажанням можна додати трохи свіжої зелені перед подачею до столу.

Грибний суп-пюре з глив

Суп-пюре відрізняється лише остаточною обробкою. Основа — класичний рецепт грибного супу з вешенками. Приготування відрізняється лише тим, що готове блюдо потрібно перелити в блендер і довести до стану пюре. Потім перемістити назад у каструльку і проварити на повільному вогні 3-5 хвилин.

Суп-пюре з грибами краще всього поєднується з домашніми пшеничними сухариками, запеченими в духовці з часником, італійськими травами і оливковою олією.

В мультиварці

На основі грибів глив виходить чудовий супчик, зварений в мультиварці.

Він виходить дуже ароматним і насиченим грибним смаком:

  • 2,5 л води;
  • 3 середні картоплини;
  • ½ Скл. рису круглозернистого;
  • трохи моркви і цибулі;
  • 1 чайн. л. солі і 1 чайн. л. суміші спецій «Універсальна».

Приготування в мультиварці набагато простіше, ніж з використанням плити і каструлі. Для початку почистити всі овочі і гриби, нарізати: картоплю і гриби більше, цибулю і моркву дрібніше.

Дивіться також:  Скільки варити яловиче серце

В миску налити воду, додати овочі і гриби. Рис промити кілька разів і перекласти в мультиварочную чашу. Посолити і додати спеції.

На панелі мультиварки вибрати режим «Суп» і встановити на 45 хвилин. Закрити кришку і залишити готуватися. Коли таймер подасть сигнал відкрити кришку, перемішати вміст і спробувати на готовність — якщо картопля і крупа проварилися зо, продовжувати готування не потрібно. Якщо продукти трохи твердуваті — продовжити час на 10 хвилин.

Дієтичний рецепт з куркою

Дієтичний суп повинен бути не тільки малокалорійним, але і насиченим вітамінами, досить ситним.

Тому пропонуємо наступний варіант рецепту:

  • 200 г глив;
  • 1 половинка середньої курячої грудки;
  • 2 середні картоплини;
  • 3 стіл. л. суміші заморожених овочів (будь за смаком);
  • 2,5 л води;
  • 1 чайн. л. солі;
  • щіпка куркуми;
  • ¼ Чайн. л. перцю.

Приготування супу звичайне:

  • Грудку нарізати кубиками і опустити в воду, поставити варитися.
  • У киплячу воду додати очищені і нарізані брусочками картоплю і гриби разом із замороженими овочами. Залишити варитися на чверть години.
  • Додати прянощі і посолити, добре перемішати суп. Проварити ще 10 хвилин і вимкнути.

Перед подачею страви додати подрібнену свіжу зелень.

Суп з глив та цвітної капусти

  • 3 л води;
  • 400 г глив;
  • 4 середні картоплини;
  • 200 г цвітної капусти;
  • 1 середня морква;
  • 1 середня цибулина;
  • сіль і прянощі.

Покрокове опис рецепту:

  • Капустяні розібрати на суцвіття гілочки. Овочі почистити і нарізати. Гливи промити і нарізати кубиками.
  • Скласти в каструлю овочі та гриби, залити водою і поставити на вогонь. Заправити прянощами і сіллю. Дочекатися закипання і засікти 15 хвилин, зберігаючи середній вогонь.
  • Вимкнути плиту, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин настоятися.

Подавати зі злаковими булочками і шматочками твердого сиру.

Дивіться також:  Як приготувати м’ясну солянку збірну
Прокрутка до верху