Суп з грибами і плавленим сиром – шалено смачне і ароматне поєднання. Він стане відмінним обідом або вечерею, а якщо доповнити його грінками, то страва вийде і зовсім вишуканим.
Класичний суп з грибами і плавленим сиром
Вершковий суп з грибами деякі називають «студентським», адже він складається з дуже простих інгредієнтів.
Для приготування знадобиться:
- один плавлений сирок;
- два зубчики часнику;
- спеції та зелень на свій смак;
- три картоплини;
- 200 грам грибів;
- одна морквина.
Процес приготування:
- Наповнюємо каструлю водою, ставимо нагріватися.
- Картоплю очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики, викладаємо в каструлю, коли рідина закипить.
- Моркву тремо на крупній тертці або ріжемо на тонкі смужки, а гриби перетворюємо на скибочки. Обсмажуємо все разом кілька хвилин на сковороді і викладаємо до картоплі. Варимо суп на середньому вогні, поки картопля не стане м’яким.
- Після цього приправляємо блюдо спеціями і перетираємо в нього плавлений сир. Добре перемішуємо.
- Дрібно рубаємо зелень, з’єднуємо з тиском часником і кладемо цю суміш у суп перед подачею.
Готуємо на курячому бульйоні
Приготувати сирний суп можна не на воді, а на курячому бульйоні.
Тоді він вийде більш ситним і корисним.
Необхідні продукти:
- одна морквина і цибулина;
- спеції за смаком;
- два плавлених сирка;
- чотири картоплини;
- 150 грам грибів;
- 300 грам курки.
Процес приготування:
- Курятину промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння, після чого відварюємо протягом 30 хвилин виймаємо з ємності.
- Отриманий бульйон солимо, кладемо інші приправи за своїм смаком і опускаємо в нього квадратики картоплі.
- Цибулю подрібнюємо на невеликі кубики, а морквину перетираємо. Овочі викладаємо на сковорідку і смажимо до рум’яності. Додаємо нарізані гриби і продовжуємо обсмажувати все разом ще близько п’яти хвилин.
- Цю масу також відправляємо в каструлю з супом. Натираємо сирки, добре все перемішуємо, варимо до м’якості картоплі і наполягаємо перед подачею.
Рецепт з сушених грибів
Необхідні продукти:
- один плавлений сирок;
- спеції за смаком;
- морква і цибулина;
- три картоплини;
- 100 грам сушених грибів.
Процес приготування:
- Гриби заливаємо водою і залишаємо їх як мінімум на годину, але найкраще, дати їм постояти всю ніч.
- Після цього відварюємо до м’якості протягом 30 хвилин і подрібнюємо на невеликі шматочки.
- Воду зливаємо — це буде наш бульйон. Покласти в нього нарізану картоплю, а потім і суміш з обсмаженої цибулі і грибів. Сюди ж додаємо плавлений сирок і добре перемішуємо суп. Готуємо до м’якості картоплі і знімаємо.
Суп-пюре з грибами і плавленим сиром
Суп-пюре з грибами – дуже ніжне блюдо, яке по достоїнству буде оцінений вашою родиною. Воно легке, але в той же час ситне і дуже апетитне.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- шість бульб картоплі;
- спеції за смаком;
- 400 грам грибів;
- два плавлених сирка.
Процес приготування:
- Картопля очищаємо, нарізаємо на квадратики і залишимо варитися, покривши його водою повністю і не забувши посолити.
- Гриби і цибулю подрібнюємо, смажимо на сковороді, поки не випарується вся утворилася рідина. Потім додаємо цю суміш до картоплі, кладемо тертий сир, перемішуємо і перебиваємо блендером до стану пюре.
- Крем-суп подавайте в гарячому вигляді з грінками з білого хліба.
Як приготувати по-французьки
Для того щоб скуштувати справжнє французьке блюдо, не обов’язково відвідувати ресторан. Ви цілком можете легко зробити його будинку.
Необхідні продукти:
- чотири картоплини;
- спеції за смаком;
- одна морквина і цибулина;
- 200 грам грибів;
- 250 грам курки;
- один плавлений сирок;
- 200 грам твердого сиру.
Процес приготування:
- Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Потім дістаємо і нарізаємо на дрібні шматочки.
- Подрібнюємо картоплю і кладемо в бульйон разом з куркою.
- Моркву натираємо, гриби перетворюємо на скибочки, а цибуля — на кубики. Обсмажуємо все на сковороді.
- Як тільки картопля закипить, додаємо до неї обсмажені овочі і варимо суп близько 20 хвилин на слабкому вогні.
- Приблизно за п’ять хвилин до готовності страви перетираємо в нього плавлений сир і добре перемішуємо.
- Залишилося розлити суп по жароміцним формами, присипати зверху тертим твердим сиром і запекти протягом п’яти хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Варіант для мультиварки
Необхідні продукти:
- одна цибулина і морквина;
- два плавлених сирка;
- спеції за смаком;
- три картоплини;
- 400 грам грибів;
- зелень свіжа.
Процес приготування:
- У чашу мультиварки вкладаємо нарізану цибулю і терту моркву, обсмажуємо в режимі «Випічка».
- Туди ж додаємо подрібнені на скибочки гриби і картоплю кубиками. Продовжуємо готувати ще 15 хвилин.
- Через це час, кладемо в отриману масу терті плавлені сирки і приправляємо обраними спеціями (наприклад, сіллю і перцем). Заливаємо вміст водою і перемикаємо прилад в режим «Гасіння». Час виставляємо на 60 хвилин.
- Перед подачею присипаємо порції зеленню і за необхідності регулюємо смак за допомогою приправ.
Сирний суп з грибами і копченою куркою
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- морква і цибулина;
- 300 грам копченої курки;
- один плавлений сирок;
- три картоплини;
- 200 грам грибів.
Процес приготування:
- Курку заливаємо водою, ставимо на плиту, приправляємо спеціями і варимо близько 20 хвилин після закипання. Після цього дістаємо м’ясо і перетворюємо на тонкі смужки.
- Морквину перетираємо, цибулю і гриби нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді до рум’яності.
- Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо кубиками і кладемо в бульйон. Туди ж відправляємо засмажені овочі, курку і тертий плавлений сир. Все добре перемішуємо і варимо 10 хвилин до м’якості картоплі.
- Вимикаємо плиту, кладемо приправи за своїм смаком і залишаємо страву на п’ять хвилин для настоювання. Подаємо, присипавши дрібно посіченою зеленню.
Суп з грибами і плавленим сиром – ароматне, насичене блюдо, яке обов’язково сподобається всім. Приготуйте – не прогадаєте!