Суп з індички – 8 рецептів приготування

Суп з індички мало чим відрізняється від звичайного супу за складом, хіба що тільки використовуваним м’ясом. А ось приготувати його можна різними способами.

Суп з індички – простий рецепт

Базовий рецепт, який надалі можна змінювати за своїм смаком.

Необхідні продукти:

  • 300 грам індички;
  • три картоплини;
  • приправи за бажанням;
  • цибуля і морква.

Процес приготування:

  • Обрану частину індички відправляємо варитися приблизно на годину.
  • За цей час очищаємося всі овочі і нарізаємо їх на будь-які шматочки. Цибулю і морквину перед подальшим використанням злегка обсмажуємо на сковороді.
  • Після того як бульйон буде готовий індичку з нього виймаємо, заправляємо його різними травами і спеціями, опускаємо підготовлені овочі і варимо 20 хвилин.
  • Залишається тільки знову викласти м’ясо в каструлю, яке обов’язково потрібно порізати на шматочки, звільнити від кістки і страва готова.

В мультиварці

Суп з індички в мультиварці – це спосіб приготувати корисне і легке блюдо для всієї родини. Воно обов’язково сподобається дітям.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • близько 350 грам індички;
  • морквина;
  • три картоплини;
  • зелень і спеції на свій смак;
  • три ложки рису.

Процес приготування:

  • Встановлюємо мультиварку в режим «Смаження» і тримаємо в нагрітій чаші попередньо нарізану цибулю і моркву близько двох хвилин, після чого додаємо шматочки індички і смажимо ще 10 хвилин, постійно заважаючи вміст.
  • Теж саме робимо і з подрібненої картоплею протягом трьох хвилин.
  • Засипаємо рис, вливаємо воду в чашку, приправляємо обраними спеціями, переводимо прилад в режим «Гасіння» виставивши час на годину.
  • За 10 хвилин до закінчення роботи програми можна додати зелень.

Суп з фрикадельками з індички

Якщо бажаєте отримати більш ситна і наваристое страву, то можна зробити суп з фрикадельками з індички.

Дивіться також:  Рецепт сливового пирога від New York Times

Необхідні продукти:

  • одна морквина;
  • близько 500 грам філе індички;
  • три картоплини;
  • приправи і зелень за бажанням;
  • 50 грам рису;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • М’ясо разом з цибулею будь-яким зручним способом перетворюємо у фарш, приправляємо його сіллю і перцем, формуємо невеликі круглі котлетки.
  • Ставимо каструлю з водою, і коли вона закипить, викладаємо в неї нарізану на кубики картоплю і моркву смужками.
  • Приблизно через 5 хвилин вміст засипаємо рис, додаємо підготовлені фрикадельки, тримаємо на вогні 10 хвилин.
  • Залишилося тільки заправити суп спеціями, поварити ще п’ять хвилин і можна подавати.

Перше страву з вермішеллю

Легкий, майже дієтичний суп, незважаючи на наявність вермішелі.

Необхідні продукти:

  • зелень і приправи;
  • 500 грам філе індички;
  • один цибуля;
  • 50 грам суповий вермішелі;
  • морквина;
  • три картоплі.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати з овочів, їх необхідно очистити, порізати будь-яким способом і довести до рум’яного кольору на гарячій сковороді.
  • У киплячу воду опускаємо нарізану на шматочки індичку і картоплю. Коли вона стане м’якою, додаємо приправи і вермішель.
  • Чекаємо, коли знову почнеться кипіння, додаємо обжарку, доводимо всі продукти до м’якості і знімаємо з плити.

Наваристий суп з гомілки індички

Суп з гомілки індички набагато смачніше і корисніше ніж з курки, обов’язково спробуйте!

Необхідні продукти:

  • дві картоплі;
  • одна гомілка;
  • 50 грам вермішелі або макаронів;
  • приправи за бажанням;
  • морква і цибуля.

Процес приготування:

  • З гомілки протягом години варимо бульйон, після чого виймаємо її.
  • У каструлю викладаємо нарізаний на шматочки картоплю і заздалегідь підготовлену засмажку з подрібненої цибулі і моркви.
  • Коли вміст почне кипіти додаємо в нього індичку, вже без кістки і порізану на квадратики.
  • Через кілька хвилин приправляємо спеціями на свій смак, засипаємо макарони і варимо до готовності, зазвичай достатньо п’яти хвилин.
Дивіться також:  Як варити перловку – смачний рецепт

Зелений борщ зі щавлем

Зробити суп ще більш корисним можна, якщо з’єднати в ньому нежирне м’ясо індички з усіма властивостями щавлю.

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • 500 грам індички;
  • одна морква і цибулина;
  • 50 грам щавлю;
  • приправи за смаком;
  • три картоплі.

Процес приготування:

  • Як завжди, з м’яса необхідно приготувати бульйон. На це піде близько 50 хвилин, після чого його потрібно прибрати з каструлі.
  • У бульйон викладаємо картоплю нарізану кубиками, варимо до м’якості, а потім всипаємо попередньо нарізану і обсмажену цибулю з тертою морквою, приправляємо спеціями.
  • Чекаємо близько 10 хвилин, знову повертаємо нарізане м’ясо до бульйону і на цьому ж етапі додаємо шматочки щавлю.
  • Тримаємо на плиті не більше п’яти хвилин, і подаємо з шматочками відварених яєць.

Дієтичний суп з філе

Хороший варіант для тих, хто рахує калорії, підійде для дітей.

Необхідні продукти:

  • зелень і приправи за своїм бажанням;
  • дві картоплі;
  • 400 г філе індички;
  • морквина одна і стільки ж цибулі.

Процес приготування:

  • Філе відварюємо у воді близько 50 хвилин, виймаємо з каструлі.
  • Опускаємо туди картоплю нарізану кубиками, подрібнений цибулю і моркву смужками, тримаємо на середньому вогні, поки картопля не стане м’якою.
  • Після цього знову додаємо м’ясо, попередньо нарізане на невеликі шматочки, заправляємо спеціями.
  • Варимо ще пару хвилин, за бажанням присипаємо зеленню і подаємо.

Суп-пюре

Блюдо по цьому рецепту виходить ніжним, з незвичайним вершковим смаком.

Необхідні продукти:

  • 100 грам вершкового масла;
  • 400 г філе індички;
  • цибуля і морква;
  • дві картоплі;
  • 50 грам борошна;
  • приправи на свій смак;
  • 50 мілілітрів вершків.

Процес приготування:

  • Індичку ставимо варити на 60 хвилин, після чого дістаньте її, поріжте на дрібні шматки, пропустіть через блендер до однорідності.
  • До масі влийте вершки, половину вказаної кількості масла, перемішайте.
  • Масло розтопіть на сковороді, злегка обсмажте з борошном і влийте зовсім трохи бульйону.
  • У цю суміш викладіть пюре з індички, приправте спеціями, потримайте на вогні 15 хвилин і можна подавати.
Дивіться також:  Як смачно посмажити кабачки на сковороді

Скільки вариться індичка для супу?

Якщо ви не знаєте, скільки варити індичку на суп, то ознайомтеся з наданою інформацією:

  • Гомілка або іншу частину м’яса, крім філе варити рекомендується півтори години.
  • Якщо це м’яке філе, то буде досить 50-60 хвилин.
  • В мультиварці цей процес буде більш тривалим – близько двох годин.
Прокрутка до верху