Суп з індички мало чим відрізняється від звичайного супу за складом, хіба що тільки використовуваним м’ясом. А ось приготувати його можна різними способами.
Суп з індички – простий рецепт
Базовий рецепт, який надалі можна змінювати за своїм смаком.
Необхідні продукти:
- 300 грам індички;
- три картоплини;
- приправи за бажанням;
- цибуля і морква.
Процес приготування:
- Обрану частину індички відправляємо варитися приблизно на годину.
- За цей час очищаємося всі овочі і нарізаємо їх на будь-які шматочки. Цибулю і морквину перед подальшим використанням злегка обсмажуємо на сковороді.
- Після того як бульйон буде готовий індичку з нього виймаємо, заправляємо його різними травами і спеціями, опускаємо підготовлені овочі і варимо 20 хвилин.
- Залишається тільки знову викласти м’ясо в каструлю, яке обов’язково потрібно порізати на шматочки, звільнити від кістки і страва готова.
В мультиварці
Суп з індички в мультиварці – це спосіб приготувати корисне і легке блюдо для всієї родини. Воно обов’язково сподобається дітям.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- близько 350 грам індички;
- морквина;
- три картоплини;
- зелень і спеції на свій смак;
- три ложки рису.
Процес приготування:
- Встановлюємо мультиварку в режим «Смаження» і тримаємо в нагрітій чаші попередньо нарізану цибулю і моркву близько двох хвилин, після чого додаємо шматочки індички і смажимо ще 10 хвилин, постійно заважаючи вміст.
- Теж саме робимо і з подрібненої картоплею протягом трьох хвилин.
- Засипаємо рис, вливаємо воду в чашку, приправляємо обраними спеціями, переводимо прилад в режим «Гасіння» виставивши час на годину.
- За 10 хвилин до закінчення роботи програми можна додати зелень.
Суп з фрикадельками з індички
Якщо бажаєте отримати більш ситна і наваристое страву, то можна зробити суп з фрикадельками з індички.
Необхідні продукти:
- одна морквина;
- близько 500 грам філе індички;
- три картоплини;
- приправи і зелень за бажанням;
- 50 грам рису;
- цибулина.
Процес приготування:
- М’ясо разом з цибулею будь-яким зручним способом перетворюємо у фарш, приправляємо його сіллю і перцем, формуємо невеликі круглі котлетки.
- Ставимо каструлю з водою, і коли вона закипить, викладаємо в неї нарізану на кубики картоплю і моркву смужками.
- Приблизно через 5 хвилин вміст засипаємо рис, додаємо підготовлені фрикадельки, тримаємо на вогні 10 хвилин.
- Залишилося тільки заправити суп спеціями, поварити ще п’ять хвилин і можна подавати.
Перше страву з вермішеллю
Легкий, майже дієтичний суп, незважаючи на наявність вермішелі.
Необхідні продукти:
- зелень і приправи;
- 500 грам філе індички;
- один цибуля;
- 50 грам суповий вермішелі;
- морквина;
- три картоплі.
Процес приготування:
- Починаємо готувати з овочів, їх необхідно очистити, порізати будь-яким способом і довести до рум’яного кольору на гарячій сковороді.
- У киплячу воду опускаємо нарізану на шматочки індичку і картоплю. Коли вона стане м’якою, додаємо приправи і вермішель.
- Чекаємо, коли знову почнеться кипіння, додаємо обжарку, доводимо всі продукти до м’якості і знімаємо з плити.
Наваристий суп з гомілки індички
Суп з гомілки індички набагато смачніше і корисніше ніж з курки, обов’язково спробуйте!
Необхідні продукти:
- дві картоплі;
- одна гомілка;
- 50 грам вермішелі або макаронів;
- приправи за бажанням;
- морква і цибуля.
Процес приготування:
- З гомілки протягом години варимо бульйон, після чого виймаємо її.
- У каструлю викладаємо нарізаний на шматочки картоплю і заздалегідь підготовлену засмажку з подрібненої цибулі і моркви.
- Коли вміст почне кипіти додаємо в нього індичку, вже без кістки і порізану на квадратики.
- Через кілька хвилин приправляємо спеціями на свій смак, засипаємо макарони і варимо до готовності, зазвичай достатньо п’яти хвилин.
Зелений борщ зі щавлем
Зробити суп ще більш корисним можна, якщо з’єднати в ньому нежирне м’ясо індички з усіма властивостями щавлю.
Необхідні продукти:
- яйце;
- 500 грам індички;
- одна морква і цибулина;
- 50 грам щавлю;
- приправи за смаком;
- три картоплі.
Процес приготування:
- Як завжди, з м’яса необхідно приготувати бульйон. На це піде близько 50 хвилин, після чого його потрібно прибрати з каструлі.
- У бульйон викладаємо картоплю нарізану кубиками, варимо до м’якості, а потім всипаємо попередньо нарізану і обсмажену цибулю з тертою морквою, приправляємо спеціями.
- Чекаємо близько 10 хвилин, знову повертаємо нарізане м’ясо до бульйону і на цьому ж етапі додаємо шматочки щавлю.
- Тримаємо на плиті не більше п’яти хвилин, і подаємо з шматочками відварених яєць.
Дієтичний суп з філе
Хороший варіант для тих, хто рахує калорії, підійде для дітей.
Необхідні продукти:
- зелень і приправи за своїм бажанням;
- дві картоплі;
- 400 г філе індички;
- морквина одна і стільки ж цибулі.
Процес приготування:
- Філе відварюємо у воді близько 50 хвилин, виймаємо з каструлі.
- Опускаємо туди картоплю нарізану кубиками, подрібнений цибулю і моркву смужками, тримаємо на середньому вогні, поки картопля не стане м’якою.
- Після цього знову додаємо м’ясо, попередньо нарізане на невеликі шматочки, заправляємо спеціями.
- Варимо ще пару хвилин, за бажанням присипаємо зеленню і подаємо.
Суп-пюре
Блюдо по цьому рецепту виходить ніжним, з незвичайним вершковим смаком.
Необхідні продукти:
- 100 грам вершкового масла;
- 400 г філе індички;
- цибуля і морква;
- дві картоплі;
- 50 грам борошна;
- приправи на свій смак;
- 50 мілілітрів вершків.
Процес приготування:
- Індичку ставимо варити на 60 хвилин, після чого дістаньте її, поріжте на дрібні шматки, пропустіть через блендер до однорідності.
- До масі влийте вершки, половину вказаної кількості масла, перемішайте.
- Масло розтопіть на сковороді, злегка обсмажте з борошном і влийте зовсім трохи бульйону.
- У цю суміш викладіть пюре з індички, приправте спеціями, потримайте на вогні 15 хвилин і можна подавати.
Скільки вариться індичка для супу?
Якщо ви не знаєте, скільки варити індичку на суп, то ознайомтеся з наданою інформацією:
- Гомілка або іншу частину м’яса, крім філе варити рекомендується півтори години.
- Якщо це м’яке філе, то буде досить 50-60 хвилин.
- В мультиварці цей процес буде більш тривалим – близько двох годин.