Суп з качки – 7 простих рецептів, як приготувати смачний суп

Суп з качки – перше оригінальне блюдо, яке нечасто з’являється в меню сучасних господинь. Смачно приготувати його непросто, потрібно знати кілька секретів та хитростей. Зварити суп вдасться як домашньої, так і з дикої качки.

Простий суп з качки з локшиною

Інгредієнти:

  • 800 г супового набору з качки;
  • по 3 шт. цибулі і моркви;
  • лаврушка;
  • суміш перців;
  • сіль;
  • 200 г картоплі;
  • 3 жмені яєчної локшини;
  • 2 стебла селери;
  • 5 см кореня імбиру.

Приготування:

  • Залити суповий набір холодною водою. Довести до кипіння.
  • Поварити качку 5 – 7 хвилин. Перекласти шматки птиці в каструлю з чистою водою. Додати по 1 цибулині і моркви, 1 корінець селери, розрізаний на 2 частини, лаврушку, сіль, розрубаний на кілька частин шматочок імбиру прямо в шкірці.
  • Варити качку до тих пір, поки м’ясо не стане м’яким і не почне легко відділятися від кісток.
  • Процідити бульйон. М’ясо зняти з кісток і повернути в суп. Решту гущу викинути.
  • Залишилися овочі нарізати невеликими кубиками. Відправити в бульйон.
  • Варити до м’якості картоплі.
  • Всипати локшину. Досолити, поперчити. Поварити ще 5 – 6 хвилин.

Готовий суп з качки з локшиною подати гарячим, прикрасивши порізаною зеленню.

Як приготувати в мультиварці

Інгредієнти:

  • півкіло супового качиного набору;
  • 2 картоплини;
  • 250 г замороженої броколі;
  • 250 г замороженої цвітної капусти;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • 4 – 5 ст. л. «павутинки» (вермішелі);
  • поварена і суміш перців.

Приготування:

  • Відправити суповий набір в чашу приладу. Готувати в програмі «Суп» 60 – 70 хвилин.
  • Овочі промити, при необхідності почистити, порізати невеликими шматочками.
  • Готовий бульйон процідити. Повернути в нього зняте з кісток м’ясо. Додати всі овочі, сіль, перець. Можна взяти спеціальне асорті приправ для супу.
  • Через чверть години всипати вермішель.
  • Поварити ще 6 – 8 хвилин.

Є й інші варіанти, як приготувати в мультиварці суп з качки. Наприклад, з помідорами і червоним солодким перцем замість капусти.

Дивіться також:  Рецепти смачних овочевих страв на літо (фото)

Горохове перша страва

Інгредієнти:

  • 450 г качки на кістки;
  • 5 – 6 шт. сирої картоплі;
  • ½ Ст. колотого гороху;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • свіжа зелень;
  • лавровий листочок;
  • кухонна сіль;
  • 2,5 л очищеної води.

Приготування:

  • Частина качки на кістки залити водою і відправити варитися. Після закипання ретельно зібрати з поверхні води пінку, інакше бульйон буде каламутним.
  • Надіслати до качці промитий горох.
  • Варити крупу з птахом до розм’якшення двох компонентів.
  • Відразу після цього додати терту моркву і кубики цибулі. Засипати невеликі картопляні кубики, лаврушку.
  • Посолити і варити до готовності овочів.

Розлити суп порційно, в кожну тарілку насипати невелику кількість рубаною свіжої зелені.

Цибулевий суп з кебабом з качки

Інгредієнти:

  • 450 г ріпчастої цибулі;
  • 30 г цукру-піску;
  • 15 г кухонної солі;
  • 150 г вершкового масла і 50 мл рослинного;
  • 100 мл червоного сухого вина;
  • 1 ст. курячого бульйону і 50 мл яловичого;
  • 50 г цибулі фрі;
  • 150 г качиного філе без шкірки;
  • 30 г обсмаженої на маслі цибулі.

Приготування:

  • Обсмажений на маслі цибулю провернути через м’ясорубку разом з шматочками курячого філе. Посолити. Сформувати довгий кебаб, обсмажити його на олії до рум’яності. Потім перекласти у форму і запікати в духовці при 190 градусах 6 – 7 хвилин.
  • Сиру цибулю тонко порізати. Обсмажити на останньому олії до розм’якшення. Потім додати вершкове масло, цукор і зробити лук зажаристым.
  • Влити до овочу червоне вино. Після випаровування алкогольного напою, додати яловичий і курячий бульйон. Проварити масу до консистенції густого супу. Посолити.
  • Розлити готову страву на порції. У кожну тарілку покласти шматочок кебаба. Можна використовувати спеції.

Прикрасити цибулевий суп з кебабом з качки овочем фрі.

Дивіться також:  Рибний пиріг з листкового тіста, рецепт з фото

Рецепт приготування з грибами

Інгредієнти:

  • 1 качина тушка;
  • 5 – 6 картоплин;
  • 2 цибулинки;
  • 5 шт. печериць;
  • 1 великий помідор;
  • 1 шт. моркви;
  • ½ Ст. круглого рису;
  • 3 л води;
  • сіль, перець і спеції;
  • кріп, зелена цибуля, кінза;
  • 1 зубок часнику.

Приготування:

  • Для приготування супу використовувати частину птиці з хребтом, крила і кілька шматочків філе.
  • Качину шкіру дрібно порізати і обсмажити на дні каструлі з товстими стінками до стану шкварок.
  • Відправити в ємність подрібнену цибулю, моркву і підготовлені частини птиці. Обсмажити продукти разом.
  • Залити все гарячою водою. Варити суп 40 – 45 хвилин. Додати сіль, спеції, перець, роздавлений часник.
  • По закінченні вказаного часу зняти м’ясо з кісток і повернути в бульйон разом з кубиками картоплі.
  • Ще через 20 хвилин відправити в суп промитий рис, порізаний шматочками помідор і пластинки грибів.
  • Коли всі інгредієнти стануть м’якими, зняти каструлю з вогню, присипати її вміст подрібненою зеленню. Залишити настоятися під кришкою півгодини.

Цей простий рецепт супу дозволить легко приготувати ситний обід на всю родину з доступних продуктів.

З сочевицею

Інгредієнти:

  • ½ Кг супового набору з качки (субпродукти, крила, спинка, шия);
  • 3 жмені сочевиці;
  • 4 картоплини;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • велика сіль;
  • ½ Пучка кропу;
  • 1 лавровий листочок;
  • 5 горошин запашного перцю.

Приготування:

  • Промити суповий набір і залити водою. Варити птицю на середньому вогні близько години. Обов’язково знімати з’являється піну.
  • Витягнути м’ясо з супу. Додати сочевицю.
  • Через 10 хвилин всипати в бульйон всі овочі, нарізані невеликими шматочками.
  • Повернути шматочки птиці, зняті з кісток.
  • Додати лаврушку, сіль, духмяний перець.
  • Варити суп до розм’якшення овочів і м’яса.

Розлити страву по тарілках, присипати кропом.

Гречаний суп з качки

Інгредієнти:

  • 450 г качки;
  • 3 л фільтрованої води;
  • 150 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г солодкого болгарського перцю;
  • 400 г картоплі;
  • 100 г гречаної крупи;
  • 50 г кропу;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Вегетаріанська лазанья – Рецепт з фото

Приготування:

  • Зняти з качиного м’яса надлишки жиру.
  • Промити тушку і укласти в каструлю. Залити водою. Залишити варитися на 70 – 80 хвилин.
  • Почистити і дрібно порізати всі овочі. Кріп порубати.
  • Всипати овоч і зелень до вже готової качки.
  • Додати промиту гречку, сіль і спеції.
  • Варити суп до м’якості картоплі і готовності крупи.

Подати зі сметаною або майонезом.

Кілька секретів смачного супу

Самий смачний суп вдасться зварити з молодої качки. В такому випадку страва вийде особливо ніжним і готується швидко. Якщо качине м’ясо старе, то бажано попередньо вимочити його пару годин в холодній підсоленій воді.

Скільки варити качку

Розбираючись, скільки варити качку, потрібно в першу чергу враховувати розмір тушки. Ціла птах готується не менше 80 – 90 хвилин під кришкою на повільному вогні.

Якщо качка була попередньо розрізана на шматки, то час варіння можна скоротити до 30 -40 хвилин. В процесі бажано знімати з м’яса зайвий жир.

Відмінності в приготуванні домашньої і дикої качки

Домашню качку можна варити і запікати без попередньої підготовки. Досить добре промити її. З дикою птицею все дещо складніше. Її м’ясо більш жорстке і має специфічний запах.

Дичину обов’язково потрібно обскубти від решти пір’я. Наприклад, попередньо обдавши окропом, а потім обпалити на вогні і зачистити поверхню. Важливо видалити з тушки і дробинки, що залишилися після пострілу.

Далі качка заливається трохи солоною водою і забирається в холодильник на 3 – 4 дні. Це дозволить видалити «рибний» запах.

Прокрутка до верху