Суп з кільки в томатному соусі – 6 рецептів, як приготувати смачний суп

Якщо ваші домочадці стали без колишньої полювання їсти перші страви на м’ясі, значить, прийшов час трохи змінити меню. Наприклад, порадувати сімейство «екзотикою», зваривши пару раз суп з кільки в томатному соусі.

Суп з кільки в томатному соусі – базовий рецепт

Найвідомішим є класичний рецепт супу з консервованою рибою і рисом, знадобляться:

  • кілька в томаті – стандартна банку;
  • картопля – два коренеплоду;
  • морква і цибуля – по одній штуці;
  • рисова крупа – відміряємо від 50 до 80 мл в мірній склянці;
  • сіль – зорієнтуємося по смаку;
  • зелень (наприклад, кріп);
  • рафінована рослинна олія – для засмажки.

Готуємо овочі – вимиваємо і чистимо. Картоплю ножем перетворюємо в акуратні брусочки, дрібно кришимо цибульну голівку, морква пропускаємо через тертку з боку найбільших осередків.

Обсмажуємо на сковороді морквяно-цибулевий складу, поки не доб’ємося золотавості.

Ставимо на плиту 3-літрову каструлю з водою. Поки вона гріється, промиваємо рис. Як тільки вода закипить, насамперед туди відправимо крупу.

Через одну-дві хвилини можна кидати в ємність картоплю. Тепер доведеться дочекатися, коли вміст завирує вдруге, заправимо цибульно-морквяної засмажкою.

Через п’ять хвилин прийде черга кільки. Щоб не зіпсувати смак страви, купуйте консерви вищої якості. Відправляємо вміст банки в каструлю і варимо ще якийсь час, поки до потрібної кондиції не дійде рис.

За пару хвилин до того, як вимкнути нагрів, підсолимо суп і приправимо дрібно порізаною кропом. Подамо з хрусткими житніми гріночками.

Як смачно зварити з вермішеллю

Якщо замість рису скористатися, наприклад, вермішеллю, вийде не менш смачно і набагато швидше.

Чим запастися, щоб приготувати страву?

  • Консервами «Кільки в томатному соусі» – однією банкою;
  • вермішеллю (можна взяти спагетті) – жменя;
  • картоплею – двома бульбами;
  • цибулиною;
  • рослинним маслом (краще без запаху) – для засмажки;
  • сіллю і приправами – відповідно з власним смаком.

Чекаємо, коли завирує вода в каструлі, кидаємо картоплю. Звичайно, вона вже підготовлена належним чином – вимита і порізана.

Дивіться також:  Сирний суп-пюре – 6 смачних рецептів з куркою, грибами

Коли овоч звариться наполовину, відправляємо вермішель. Якщо вона довга, можна поламати руками.

Тим часом дрібно шаткуємо цибулю на сковорідці з олією доводимо до приємної золотавості. Його теж відправляємо в каструлю, коли картопля і вермішель будуть практично готові.

Після цибулі поміщаємо кільку, підсолюємо і приправляємо. Чому? Так що душа забажає – перцем, лавровим листом.

Суп з консервів «Кілька в томатному соусі» з гречкою

В принципі, рисову крупу, яка береться для супу з базовим рецептом, можна замінити будь-який інший. Наприклад, дуже добре виходить він з гречкою.

Такий суп готується з:

  • рибних консервів – візьмемо одну банку;
  • моркви і ріпчастої цибулі – під однієї штуки;
  • картоплі – трьох коренеплодів достатньо;
  • гречаної крупи – 1/3 склянки;
  • вершкового масла – не більше 50 м;
  • сметани (не занадто жирної) – у відповідності з власним смаком;
  • солі, зелені;
  • часнику – візьмемо один невеликий зубчик.

Моркву і цибулю обробляємо з допомогою великої терки. Потім їх треба спасерувати на вершковому маслі. Поки цибульно-морквяна суміш доходить, відкриваємо кільку. Якщо рибки цілі, їх доведеться розім’яти виделкою. І разом з томатним соусом відправити в сковороду.

У закипілу в каструлі воду кидаємо гречку, картоплю (її заздалегідь нарізаємо брусками або невеликими кубиками). Як тільки побачимо, що крупа і картопля зварилися, додаємо до них вміст сковорідки (пасеровані овочі з кількою).

Заключний крок – за дві хвилини до остаточної готовності підсолюємо, приправляємо часником і зеленню. Сметану кладуть у тарілки.

Варіант приготування з капустою

З консервованої кільки можна приготувати своєрідний рибний борщ, якщо додати до інгредієнтів капусту.

На 5-літрову каструлю знадобляться продукти:

  • консерви – баночка;
  • суповий набір (можна брати будь-яке м’ясо – птицю, кролика, свинину чи яловичину, але цілком можна обійтися без нього);
  • білокачанна капуста – середнього розміру голівки;
  • буряк;
  • цибулина;
  • часник – не менше трьох зубков;
  • лаврове листя – таку ж кількість;
  • чорний перець – шести-семи «бусін» достатньо;
  • сіль;
  • зелень (петрушка і зелений лук обов’язково) – на власний смак;
  • квасоля – стакан;
  • сметана — з розрахунку столової ложки в тарілку.
Дивіться також:  Вершково-сирний крем | Смачний рецепт

Оскільки ми готуємо борщ з кількою в томатному соусі і використовуємо всі вміст баночки, соус, в тому числі, окремо томатна паста не потрібно.

Якщо вирішили брати м’ясної компонент, відварюємо з нього бульйон. Якщо ні – доводимо до кипіння воду. У неї (або бульйон з м’яса) кидаємо картопляні кубики і квасоля, заздалегідь замочену.

Капусту шаткуємо. Як тільки рідина почне кипіти, кидаємо овочі.

Нехай все деякий час повариться, а поки споруджуємо звичайну зажарку – натерті моркву, буряк, перетворену на маленькі кубики цибулю, відправляємо в сковороду з гарячим рослинним маслом. Потім все це перебазируем в каструлю. Ще один варіант – замість засмажки додати в бульйон порізані свіжі овочі.

Нехай вариться до пори, поки не будуть готові квасоля і капуста. Після чого настає черга відправити в каструлю консервовану кільку. Хвилина-друга, і можна буде підсолити, заправити зеленню і часником.

Щоб смак придбав бездоганність, накриваємо каструлю кришкою – нехай настоїться. А потім подаємо до столу зі сметаною і чорним хлібом.

Рибний суп з консервованої кільки з перловкою

Любителів страв з перловкою не так вже й багато. Але ось в супі з кількою в томаті вона дуже хороша.

Готуємо набір продуктів:

  • рибні консерви «Кілька в томатному соусі» – 300-грамову банку;
  • морква – один коренеплід;
  • цибулина – достатньо одного;
  • свіжі помідори – 2 шт.;
  • перлова крупа – стакан, попередньо замочений;
  • вода – не менше 2,5 літра;
  • чорний перець – на свій смак або мелений, або кілька горошин;
  • сіль і зелень – скільки захочеться.

У каструлю з забурлившей водою додаємо перловку. Нехай повариться від п’яти до семи хвилин.

За цей час нарізаємо заготовлені помідори і цибулину: перші кубиками побільше, другу – дрібніші. А морква пропускаємо через крупну тертку. Все це відразу відправляємо в бульйон. Потрібно дочекатися, поки овочі помягчеют, на що піде від п’яти до семи хвилин. У цей час можна відкрити консерви розім’яти з допомогою виделки рибу.

Дивіться також:  Борщ без капусти – 7 рецептів приготування

Потім вміст банки, разом з соусом, вигрібаємо в каструлю. В самому кінці підсолюємо, додаємо в суп зелень.

Готуємо в мультиварці

Непогано використовувати для приготування рибного супу мультиварку. Цей агрегат надає страві насичений смак і ніжну консистенцію. Ну, а про те, що він здатний зберігати в продуктах майже всі корисні речовини, всі і так знають.

Нам знадобиться:

  • картопля – 400 грамів;
  • капуста – 300 грамів;
  • моркву і цибулю – не менше 100 грамів кожного;
  • паста з помідорів – хоча б 70 грамів;
  • чорний і запашний перець (горошком) – п’ять штук першого та три другого;
  • лаврушка – пара середніх листочків;
  • зелень – за смаком;
  • сіль (краще підійде йодована) – на свій смак;
  • банку кільки в томаті – стандартний обсяг.

Спочатку готуємо овочі. Все нарізаємо як можна дрібніше (така обробка забезпечить супу бархатисту структуру).

Всі поміщаємо в мультічашу. Заливаємо закипілої водою. На 60 хвилин встановити функцію «Гасіння».

Через півгодини всипаємо всі приправи, а також додаємо томатну пасту (перед цим її трохи розвести в суповом відварі).

Риба відправляється в мультічашу в кінці. Тепер можна закрити кришку і чекати закінчення процесу.

За яким рецептом ви будете варити суп з кільки в томаті – вибір за вами. Однак пам’ятайте, що консервовану рибу завжди відправляють в каструлю останньої: вона дуже м’яка, і якщо буде довго варитися, розпадеться на дрібні шматочки. Крім овочів і крупи ви нічого не відчуєте.

Контролюйте кількість доданих спецій і солі: їх достатньо в консервах.

Прокрутка до верху