Щодня перед багатьма господинями постає питання, що б приготувати на перше нового, смачного, апетитного, що урізноманітнює вже добряче обридла меню. Суп із зеленим консервованим горошком – чудове рішення, яке обов’язково оцінять навіть самі вибагливі домочадці.
Курячий суп з консервованим зеленим горошком
Курячий суп із зеленим горошком – легке перше страву, яка складається з:
- 2 філе;
- 2 картоплин;
- головки цибулі;
- морквини;
- банки горошку вагою в 300 м;
- стопки рослинного масла;
- лаврового листа, спецій і солі.
Етапи підготовки:
- Обмытое філе закладається в ємність з товстим дном, в яку вливається 1 л води.
- Вариться м’ясо 40 хвилин, а потім витягується і після охолодження розбирається на волокна.
- Бульйон проціджують, а в вимиту каструлю наливається масло, на якому пассеруются попередньо подрібнені цибуля та морква.
- Зажарка заливається бульйоном.
- Підсолювати страву, приправляється, доповнюється картопляними брусочками.
- Вариться перше блюдо 15 хвилин, після закінчення яких у нього поміщаються курятина і горошок.
- До готовності вміст каструлі продовжує чекати ще 5 хвилин.
Легке перше блюдо в порційних тарілках за бажанням заправляється сметаною.
Готуємо з яйцем
Борщ, щі – це, безперечно, смачні супи. Але іноді хочеться чогось особливого, більш легкого і пікантного. У цьому випадку варто виконати наступний рецепт.
Інгредієнти:
- 2 курячі ніжки;
- 3 картоплини;
- головка цибулі;
- морквина;
- 100 г зеленого горошку;
- стопка рослинного масла;
- яйце;
- спеції і сіль.
Етапи підготовки:
- Курячі частини промиваються, очищаються від шкіри і проварюються 5 хвилин.
- Далі ніжки повторно обмиваються під краном і закладаються в чистий посуд, де знову заливаються водою.
- Картоплини нарізаються товстою соломкою, яка поміщається до м’яса.
- Коли основні складові супу будуть практично готові, ємність викладається зажарка, приготовлена з кубиків цибулі і морквяної соломки.
- Суп солиться і приправляється.
- Через 2 хвилини страва доповнюється горошком.
- Яйце збивається віночком і при постійному помішуванні вливається в суп.
- Після цього страву настоюється під кришкою ще 5 хвилин.
Для додання супу більш яскравого аромату, перед подачею його можна притрусити січеною петрушкою або кропом.
Як приготувати з капустою
Капустяний суп з горошком – корисне і поживне блюдо, вживання якого не створює відчуття тяжкості в шлунку.
Готується страва з:
- 2 стегенець;
- 400 г капусти;
- 5 картоплин;
- головки цибулі;
- некрупною морквини;
- 200 г зеленого горошку;
- шматочки вершкового масла;
- солі і спецій.
Хід роботи:
- Спочатку готується м’ясний бульйон, який потім проціджують. М’ясо з нього витягується.
- Картопля подрібнюється у вигляді кубиків, капуста шинкуется.
- У знову закипілу рідина викладаються підготовлені продукти з двох попередніх кроків.
- Поки суп вариться, на сковороді з кубиків цибулі і морквяної стружки готується зажарка, яка відправляється в бульйон за кілька хвилин до його готовності.
- Слідом закидається горошок.
- У фіналі суп солиться і приправляється за смаком.
Якщо готувати суп на овочевому бульйоні, то його без роздумів можна включити в вегетаріанське меню.
Суп-пюре з консервованого зеленого горошку
Завдяки скромним розмірам шматочків продуктів, які використовуються для приготування такого першого страви суп-пюре з нього завжди виходить швидко і просто.
Для втілення рецепта в життя беруться:
- 2 курячих філе;
- 400 г зеленого горошку;
- 4 картоплини;
- головка цибулі;
- стопка рослинного масла;
- сіль і спеції.
Послідовність дій:
- Цибулю і філе курки дрібно ріжуться, а потім обсмажуються на олії (спочатку викладається курятина, а через 7 хвилин – цибулю).
- У сковороду відправляється картопляна соломка.
- Через 5 хвилин все перекладається в каструлю, де заливається 1 л води.
- Вариться суп 20 хвилин, потім солиться, приправляється і доповнюється горошком.
- Через 5 хвилин страва пюрируется за допомогою блендера.
До супу-пюре традиційно подаються хрусткі грінки.
Рецепт з копченостями
У зимовий холодний день яскравий суп з насиченим смаком і ароматом обов’язково підніме настрій.
Щоб приготувати таке легке перше блюдо, знадобляться:
- ½ Кг копчених свинячих реберець;
- 3 картоплини;
- головка цибулі;
- невелика морквина;
- банку зеленого горошку вагою в 300 м;
- 2 зубчики часнику;
- трохи рослинного масла;
- спеції, сіль і пучок зелені.
Хід роботи:
- Ребра заливаються 3 л води і варяться, поки м’ясо не почне відставати від кісток.
- М’ясний продукт витягується, розбирається, подрібнюється.
- У бульйон викладаються картопляні бруски.
- Лук ріжеться шматочками, а морквина натирається.
- На сковороді готується цибульно-морквяна зажарка, яка відправляється в суп, коли картопля буде готовий.
- Через 5 хвилин в каструлю закидаються горошок, подрібнені часник і м’ясо.
- Страва солиться, приправляється, притрушивается ароматною зеленню і знімається з плити.
Консервований зелений горошок не потребує термічній обробці, тому викладається в блюдо в самому кінці приготування.
З плавленим сиром
Плавлений сир надає стравам вершкові нотки. І це страва – не виняток.
Щоб приготувати гороховий суп за даним рецептом, необхідні:
- 2,5 л курячого бульйону;
- 5 картоплин;
- головка цибулі;
- невелика морквина;
- плавлений сирок;
- 100 г зеленого горошку;
- стопка рослинного масла;
- сіль і спеції.
Процес приготування:
- Попередньо вариться курячий бульйон.
- Коли навариста рідина закипить, в неї опускається попередньо порізаний брусочками картоплю.
- Цибуля шинкуется, морква треться. Після овочевої суміші готується зажарка.
- Картопля доводиться до майже готового стану.
- В цей час в перше блюдо поміщається морквяно-цибульна маса.
- Через 5 хвилин суп доповнюється зеленим горошком, сіллю і спеціями.
- Сир натирається стружкою і відправляється в перше блюдо при безперервному його помішуванні. Потім каструля забирається з вогню.
Щоб вершкові смак і аромат стали більш насиченим, слід дати супу настоятися близько 10 хвилин.
З фрикадельками
Ще один цікавий варіант супу готується з:
- 400 г фаршу;
- 3 картоплин;
- головки цибулі;
- некрупною морквини;
- 400 г зеленого горошку;
- солі і спецій.
Етапи створення кулінарного шедевру:
- Овочі подрібнюються на розсуд кулінара, після чого закладаються в ємність, де заливаються водою.
- Каструля переміщається на вогонь.
- Фарш підсолювати і добре вимішується.
- З м’ясної маси формуються кульки.
- Після закипання овочевого бульйону в нього надсилаються м’ясні вироби.
- Коли овочі будуть готові, в суп кладуть зелений горошок, сіль, спеції.
- Через 10 хвилин томління перше блюдо розливається по тарілках.
Любителі засмажки можуть попередньо обсмажити моркву і цибулю на рослинній олії.
Перше страву з зеленим горошком – чудова альтернатива традиційним супів. Таке легке страва готується дуже швидко і не вимагає тривалої підготовки складових, а тому завжди виручить господиню, в якої немає часу на довгий чаклунство біля плити.