Суп з консервованим зеленим горошком – 7 рецептів приготування

Щодня перед багатьма господинями постає питання, що б приготувати на перше нового, смачного, апетитного, що урізноманітнює вже добряче обридла меню. Суп із зеленим консервованим горошком – чудове рішення, яке обов’язково оцінять навіть самі вибагливі домочадці.

Курячий суп з консервованим зеленим горошком

Курячий суп із зеленим горошком – легке перше страву, яка складається з:

  • 2 філе;
  • 2 картоплин;
  • головки цибулі;
  • морквини;
  • банки горошку вагою в 300 м;
  • стопки рослинного масла;
  • лаврового листа, спецій і солі.

Етапи підготовки:

  • Обмытое філе закладається в ємність з товстим дном, в яку вливається 1 л води.
  • Вариться м’ясо 40 хвилин, а потім витягується і після охолодження розбирається на волокна.
  • Бульйон проціджують, а в вимиту каструлю наливається масло, на якому пассеруются попередньо подрібнені цибуля та морква.
  • Зажарка заливається бульйоном.
  • Підсолювати страву, приправляється, доповнюється картопляними брусочками.
  • Вариться перше блюдо 15 хвилин, після закінчення яких у нього поміщаються курятина і горошок.
  • До готовності вміст каструлі продовжує чекати ще 5 хвилин.

Легке перше блюдо в порційних тарілках за бажанням заправляється сметаною.

Готуємо з яйцем

Борщ, щі – це, безперечно, смачні супи. Але іноді хочеться чогось особливого, більш легкого і пікантного. У цьому випадку варто виконати наступний рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 курячі ніжки;
  • 3 картоплини;
  • головка цибулі;
  • морквина;
  • 100 г зеленого горошку;
  • стопка рослинного масла;
  • яйце;
  • спеції і сіль.

Етапи підготовки:

  • Курячі частини промиваються, очищаються від шкіри і проварюються 5 хвилин.
  • Далі ніжки повторно обмиваються під краном і закладаються в чистий посуд, де знову заливаються водою.
  • Картоплини нарізаються товстою соломкою, яка поміщається до м’яса.
  • Коли основні складові супу будуть практично готові, ємність викладається зажарка, приготовлена з кубиків цибулі і морквяної соломки.
  • Суп солиться і приправляється.
  • Через 2 хвилини страва доповнюється горошком.
  • Яйце збивається віночком і при постійному помішуванні вливається в суп.
  • Після цього страву настоюється під кришкою ще 5 хвилин.
Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

Для додання супу більш яскравого аромату, перед подачею його можна притрусити січеною петрушкою або кропом.

Як приготувати з капустою

Капустяний суп з горошком – корисне і поживне блюдо, вживання якого не створює відчуття тяжкості в шлунку.

Готується страва з:

  • 2 стегенець;
  • 400 г капусти;
  • 5 картоплин;
  • головки цибулі;
  • некрупною морквини;
  • 200 г зеленого горошку;
  • шматочки вершкового масла;
  • солі і спецій.

Хід роботи:

  • Спочатку готується м’ясний бульйон, який потім проціджують. М’ясо з нього витягується.
  • Картопля подрібнюється у вигляді кубиків, капуста шинкуется.
  • У знову закипілу рідина викладаються підготовлені продукти з двох попередніх кроків.
  • Поки суп вариться, на сковороді з кубиків цибулі і морквяної стружки готується зажарка, яка відправляється в бульйон за кілька хвилин до його готовності.
  • Слідом закидається горошок.
  • У фіналі суп солиться і приправляється за смаком.

Якщо готувати суп на овочевому бульйоні, то його без роздумів можна включити в вегетаріанське меню.

Суп-пюре з консервованого зеленого горошку

Завдяки скромним розмірам шматочків продуктів, які використовуються для приготування такого першого страви суп-пюре з нього завжди виходить швидко і просто.

Для втілення рецепта в життя беруться:

  • 2 курячих філе;
  • 400 г зеленого горошку;
  • 4 картоплини;
  • головка цибулі;
  • стопка рослинного масла;
  • сіль і спеції.

Послідовність дій:

  • Цибулю і філе курки дрібно ріжуться, а потім обсмажуються на олії (спочатку викладається курятина, а через 7 хвилин – цибулю).
  • У сковороду відправляється картопляна соломка.
  • Через 5 хвилин все перекладається в каструлю, де заливається 1 л води.
  • Вариться суп 20 хвилин, потім солиться, приправляється і доповнюється горошком.
  • Через 5 хвилин страва пюрируется за допомогою блендера.

До супу-пюре традиційно подаються хрусткі грінки.

Рецепт з копченостями

У зимовий холодний день яскравий суп з насиченим смаком і ароматом обов’язково підніме настрій.

Дивіться також:  Рецепт торта «Чорний ліс»

Щоб приготувати таке легке перше блюдо, знадобляться:

  • ½ Кг копчених свинячих реберець;
  • 3 картоплини;
  • головка цибулі;
  • невелика морквина;
  • банку зеленого горошку вагою в 300 м;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи рослинного масла;
  • спеції, сіль і пучок зелені.

Хід роботи:

  • Ребра заливаються 3 л води і варяться, поки м’ясо не почне відставати від кісток.
  • М’ясний продукт витягується, розбирається, подрібнюється.
  • У бульйон викладаються картопляні бруски.
  • Лук ріжеться шматочками, а морквина натирається.
  • На сковороді готується цибульно-морквяна зажарка, яка відправляється в суп, коли картопля буде готовий.
  • Через 5 хвилин в каструлю закидаються горошок, подрібнені часник і м’ясо.
  • Страва солиться, приправляється, притрушивается ароматною зеленню і знімається з плити.

Консервований зелений горошок не потребує термічній обробці, тому викладається в блюдо в самому кінці приготування.

З плавленим сиром

Плавлений сир надає стравам вершкові нотки. І це страва – не виняток.

Щоб приготувати гороховий суп за даним рецептом, необхідні:

  • 2,5 л курячого бульйону;
  • 5 картоплин;
  • головка цибулі;
  • невелика морквина;
  • плавлений сирок;
  • 100 г зеленого горошку;
  • стопка рослинного масла;
  • сіль і спеції.

Процес приготування:

  • Попередньо вариться курячий бульйон.
  • Коли навариста рідина закипить, в неї опускається попередньо порізаний брусочками картоплю.
  • Цибуля шинкуется, морква треться. Після овочевої суміші готується зажарка.
  • Картопля доводиться до майже готового стану.
  • В цей час в перше блюдо поміщається морквяно-цибульна маса.
  • Через 5 хвилин суп доповнюється зеленим горошком, сіллю і спеціями.
  • Сир натирається стружкою і відправляється в перше блюдо при безперервному його помішуванні. Потім каструля забирається з вогню.

Щоб вершкові смак і аромат стали більш насиченим, слід дати супу настоятися близько 10 хвилин.

З фрикадельками

Ще один цікавий варіант супу готується з:

  • 400 г фаршу;
  • 3 картоплин;
  • головки цибулі;
  • некрупною морквини;
  • 400 г зеленого горошку;
  • солі і спецій.
Дивіться також:  Сиропи Монін (Monin): склад, асортимент французьких фруктових сиропів

Етапи створення кулінарного шедевру:

  • Овочі подрібнюються на розсуд кулінара, після чого закладаються в ємність, де заливаються водою.
  • Каструля переміщається на вогонь.
  • Фарш підсолювати і добре вимішується.
  • З м’ясної маси формуються кульки.
  • Після закипання овочевого бульйону в нього надсилаються м’ясні вироби.
  • Коли овочі будуть готові, в суп кладуть зелений горошок, сіль, спеції.
  • Через 10 хвилин томління перше блюдо розливається по тарілках.

Любителі засмажки можуть попередньо обсмажити моркву і цибулю на рослинній олії.

Перше страву з зеленим горошком – чудова альтернатива традиційним супів. Таке легке страва готується дуже швидко і не вимагає тривалої підготовки складових, а тому завжди виручить господиню, в якої немає часу на довгий чаклунство біля плити.

Прокрутка до верху