Суп з консервованої горбуші — 7 рецептів приготування

Горбуша — делікатесний морепродукт і консерви з неї коштують недешево. Зате шматки риби під час варіння не розпадаються, а смак зберігається майже незмінним. Суп з консервованої горбуші готується швидко, але виходить насиченим і дуже ароматним.

Простий суп з консервованої горбуші і картоплі

Цей суп знахідка для всіх господинь. Готується швидко і не вимагає великих грошових витрат.

Інгредієнти:

  • лавр – 2 аркуша;
  • консервована горбуша – 1 банка;
  • перець чорний мелений;
  • рис – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень – 35 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • перець запашний – 7 горошин.

Приготування:

  • Подрібнити картоплю. Необхідно, щоб вийшли кубики. Морквина потрібно у вигляді соломки.
  • Нашаткувати цибулю. Якщо вийдуть півкільця, то суп буде мати більш привабливий вигляд.
  • Закип’ятити воду, закинути картоплю, додати горошини перцю і помістити лаврові листи. Варити вісім хвилин.
  • Засипати крупу і присолити.
  • В цей час пасерувати цибулю на соняшниковій олії. Потім натерти морквину і відправити її до цибулі. Накрити кришкою і згасити.
  • Готову піджарку перекласти в суп.
  • Дістати з банки рибу, нарізати на шматки і теж відправити в каструлю.
  • Потомити суп три хвилини і в цей час нашаткувати зелень.

Залишилося тільки додати в суп і перемішати.

Рецепт рибного супу з консервів в мультиварці

Суп в мультиварці легко приготувати, адже ваша участь мінімально, а сам прилад зварить для вас на юшку.

Інгредієнти:

  • зелень – 25 г;
  • горбуша консервована – 1 банка;
  • приправа;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • перець;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Моркву подрібнити (краще всього — брусками). Цибулю нашаткувати. Картоплю порізати (підійдуть кубики).
  • Овочі помістити в чашу.
  • Відкрити консервну банку і відправити рибу до овочів.
  • Вміст чаші залити водою і присолити.
  • Встановити режим «Гасіння», виставити таймер на півгодини.
  • Нашаткувати зелень і помістити її в суп.
  • Підсипати з приправами перець, все перемішати і настояти чверть години.
Дивіться також:  Суп з плавленим сиром — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

З рисом

Суп з консервованої горбуші з рисом не тільки смачне, але і корисне страву. Завдяки консервам не доведеться витрачати багато часу на підготовку риби.

Якщо хочете поліпшити смак приготованого супу, додайте в нього вершкове масло.

Крім того, бульйон придбає золотавий, ніжний колір. Масло додавайте тільки натуральне. Спред для цих цілей не підходить, він повністю не розчиняться і на поверхні утворюються неаппетитного виду кола.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • вода – 2100 мл;
  • зелень;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • лавр – 1 аркуш;
  • картопля – 4 бульби;
  • сіль;
  • горбуша консервована – 1 банка;
  • рис – 4 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Взяти велику тертку і моркву подрібнити. Нашаткувати цибулю. Картопля знадобиться у вигляді кубиків.
  • Дістати рибу з банки і розім’яти за допомогою виделки.
  • Промити рис і нарізати зелень.
  • Закип’ятити воду, влити рибний сік з банки, помістити рис і проварити вісім хвилин.
  • Тепер пора відправити у суп картоплю, закинути лаврушку, додати горошини перцю і проварити.
  • Не витрачаючи часу дарма, зажарте моркву з цибулею і закиньте овочі в каструлю. Потім вісім хвилин.
  • Настала черга риби. Додайте її, розмішайте, всипте зелень і підсолити.

Ніжне перше блюдо з плавленим сиром

Коли звичні для вашої родини супи набридли, саме час приготувати смачну сирну юшку.

Інгредієнти:

  • консервована горбуша – 1 банка;
  • вода – 1200 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир плавлений – 120 г;
  • сіль;
  • картопля – 2 шт.;
  • зелень – 35 г;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Картоплю нарізати. Закип’ятити воду і відправити в неї отримані кубики.
  • Моркву подрібнити, використовуючи середню терку.
  • Розігріти в сковорідці олію соняшникову, помістити в нього моркву і потім нашатковану цибулю. Прожарити.
  • Викласти засмажку в воду.
  • Відкрити банку, помістити вміст в суп і відварити сім хвилин.
  • Нарізати сир. Надіслати до риби.
  • Розмішати, присолити, додати перець.
  • Нашаткувати зелень і посипати юшку. Перемішати.
Дивіться також:  Французький цибульний суп – 7 рецептів приготування

Сирний суп з консервованої горбушею

За цим методом приготування виходить дивовижний, ароматний вершковий супчик.

Інгредієнти:

  • кріп – 25 г;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • лавр – 1 аркуш;
  • сир плавлений – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • рис – 55 г;
  • горбуша консервована – 1 шт.;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 2700 мл

Приготування:

  • Воду закип’ятити, підсолити, присипати перцем і закинути лаврушку.
  • Картоплю подрібнити, закинути картопляні кубики в воду і відварити.
  • Промити рис і помістити до картоплі.
  • Розім’яти вміст банки, використовуючи вилку.
  • Цибулю потрібно у вигляді кубиків. Помістити в сковороду з маслом і смажити.
  • Додати натерту моркву і тушкувати хвилин п’ять.
  • Все разом з рибою закинути в суп і поварити п’ять хвилин.
  • Викласти сир і перемішати.
  • Нашаткувати кріп і посипати їм готову юшку.

З додаванням пшоняної крупи

Простий суп допоможе нагодувати всіх домочадців смачним обідом.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • консервована горбуша – 1 банка;
  • кріп – 20 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • пшоно – 0,25 гуртки;
  • лаврушки – 2 аркуша;
  • вода – 2100 мл

Приготування:

  • Засипати сіль у воду і закип’ятити.
  • Промити крупу і помістити в каструлю. Поварити сім хвилин.
  • Нарізати картоплю, отримані кубики теж закинути у воду і відварити. На це знадобиться чверть години.
  • Розім’яти рибу, помістити у воду і проварити вісім хвилин.
  • Нашаткувати зелень і перетерти морквину. Все це відправити до риби.
  • Залишилося тільки помістити в суп лаврові листи і проварити блюдо п’ять хвилин.

Томатний суп

Простий варіант приготування, який сподобається любителям страв з включенням томатів.

Інгредієнти:

  • масло;
  • консервована горбуша – 1 банка;
  • томати у власному соку – 400 мл;
  • рис – 0,25 склянки;
  • оливки – 1 банка зелених;
  • спеції;
  • вода – 1600 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • часник – 3 зубки.
Дивіться також:  Крем-суп з цвітної капусти – 8 рецептів

Приготування:

  • Зварити рис.
  • Нашаткувати цибулю, порубати часник. Подрібнені овочі помістити в сковорідку і залити олією.
  • Засмажити. Лук повинен стати прозорим.
  • Злити маринад з оливок і помістити їх у воду. Додати горбушу.
  • Перетерти томати, ввести отриману кашку в суп, закип’ятити його і проварити п’ять хвилин.
  • Присолити, насипати перець, додати спеції.

В кінці приготування залишається тільки помістити готовий рис в каструлю, перемішати його і дочекатися закипання.

Як вибрати смачні консерви з горбуші?

Щоб суп вийшов смачним, слід додавати якісну консервовану горбушу. Для цього треба вміти правильно вибирати консерви.

  • Віддайте перевагу продукту, який зроблений на Далекому Сході. Саме там виловлюють горбушу.
  • Обов’язково варто звертати увагу на дату виробництва. Горбушу відловлюють в липні, серпні і вересні. Тому продукт, вироблений в цей час, точно з свіжої риби.
  • Перевіряйте код банку на дотик, він повинен бути опуклим. Це гарантія того, що термін придатності і виробництва не змінювався.
  • У складі консерви повинні бути тільки риба і сіль.
  • При розтині банки ви повинні побачити шматочки рожевого кольору. Саме така риба буде корисною і смачною. Якщо вашому погляду відкриється продукт сірого кольору, то використовувати його не варто.
  • Банку повинна бути без ушкоджень. Вм’ятини, подряпини і іржа говорять про неправильному зберіганні і транспортуванні. У такому разі внутрішній шар, який відповідає за збереження, міг пошкодитися, а риба — зіпсуватися.
  • При покупці рекомендується струшувати консерви. Шматки виробник, за правилами, викладає вертикально і щільно. Якщо при струшуванні сильно булькає рідина, значить риби помістили менше, ніж належить.
Прокрутка до верху