Горбуша — делікатесний морепродукт і консерви з неї коштують недешево. Зате шматки риби під час варіння не розпадаються, а смак зберігається майже незмінним. Суп з консервованої горбуші готується швидко, але виходить насиченим і дуже ароматним.
Простий суп з консервованої горбуші і картоплі
Цей суп знахідка для всіх господинь. Готується швидко і не вимагає великих грошових витрат.
Інгредієнти:
- лавр – 2 аркуша;
- консервована горбуша – 1 банка;
- перець чорний мелений;
- рис – 3 ст. ложки;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- зелень – 35 г;
- цибуля – 1 шт.;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- перець запашний – 7 горошин.
Приготування:
- Подрібнити картоплю. Необхідно, щоб вийшли кубики. Морквина потрібно у вигляді соломки.
- Нашаткувати цибулю. Якщо вийдуть півкільця, то суп буде мати більш привабливий вигляд.
- Закип’ятити воду, закинути картоплю, додати горошини перцю і помістити лаврові листи. Варити вісім хвилин.
- Засипати крупу і присолити.
- В цей час пасерувати цибулю на соняшниковій олії. Потім натерти морквину і відправити її до цибулі. Накрити кришкою і згасити.
- Готову піджарку перекласти в суп.
- Дістати з банки рибу, нарізати на шматки і теж відправити в каструлю.
- Потомити суп три хвилини і в цей час нашаткувати зелень.
Залишилося тільки додати в суп і перемішати.
Рецепт рибного супу з консервів в мультиварці
Суп в мультиварці легко приготувати, адже ваша участь мінімально, а сам прилад зварить для вас на юшку.
Інгредієнти:
- зелень – 25 г;
- горбуша консервована – 1 банка;
- приправа;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- перець;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Моркву подрібнити (краще всього — брусками). Цибулю нашаткувати. Картоплю порізати (підійдуть кубики).
- Овочі помістити в чашу.
- Відкрити консервну банку і відправити рибу до овочів.
- Вміст чаші залити водою і присолити.
- Встановити режим «Гасіння», виставити таймер на півгодини.
- Нашаткувати зелень і помістити її в суп.
- Підсипати з приправами перець, все перемішати і настояти чверть години.
З рисом
Суп з консервованої горбуші з рисом не тільки смачне, але і корисне страву. Завдяки консервам не доведеться витрачати багато часу на підготовку риби.
Якщо хочете поліпшити смак приготованого супу, додайте в нього вершкове масло.
Крім того, бульйон придбає золотавий, ніжний колір. Масло додавайте тільки натуральне. Спред для цих цілей не підходить, він повністю не розчиняться і на поверхні утворюються неаппетитного виду кола.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- вода – 2100 мл;
- зелень;
- чорний перець – 3 горошини;
- лавр – 1 аркуш;
- картопля – 4 бульби;
- сіль;
- горбуша консервована – 1 банка;
- рис – 4 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Взяти велику тертку і моркву подрібнити. Нашаткувати цибулю. Картопля знадобиться у вигляді кубиків.
- Дістати рибу з банки і розім’яти за допомогою виделки.
- Промити рис і нарізати зелень.
- Закип’ятити воду, влити рибний сік з банки, помістити рис і проварити вісім хвилин.
- Тепер пора відправити у суп картоплю, закинути лаврушку, додати горошини перцю і проварити.
- Не витрачаючи часу дарма, зажарте моркву з цибулею і закиньте овочі в каструлю. Потім вісім хвилин.
- Настала черга риби. Додайте її, розмішайте, всипте зелень і підсолити.
Ніжне перше блюдо з плавленим сиром
Коли звичні для вашої родини супи набридли, саме час приготувати смачну сирну юшку.
Інгредієнти:
- консервована горбуша – 1 банка;
- вода – 1200 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сир плавлений – 120 г;
- сіль;
- картопля – 2 шт.;
- зелень – 35 г;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Картоплю нарізати. Закип’ятити воду і відправити в неї отримані кубики.
- Моркву подрібнити, використовуючи середню терку.
- Розігріти в сковорідці олію соняшникову, помістити в нього моркву і потім нашатковану цибулю. Прожарити.
- Викласти засмажку в воду.
- Відкрити банку, помістити вміст в суп і відварити сім хвилин.
- Нарізати сир. Надіслати до риби.
- Розмішати, присолити, додати перець.
- Нашаткувати зелень і посипати юшку. Перемішати.
Сирний суп з консервованої горбушею
За цим методом приготування виходить дивовижний, ароматний вершковий супчик.
Інгредієнти:
- кріп – 25 г;
- сіль;
- соняшникова олія;
- лавр – 1 аркуш;
- сир плавлений – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- рис – 55 г;
- горбуша консервована – 1 шт.;
- перець;
- морква – 1 шт.;
- вода – 2700 мл
Приготування:
- Воду закип’ятити, підсолити, присипати перцем і закинути лаврушку.
- Картоплю подрібнити, закинути картопляні кубики в воду і відварити.
- Промити рис і помістити до картоплі.
- Розім’яти вміст банки, використовуючи вилку.
- Цибулю потрібно у вигляді кубиків. Помістити в сковороду з маслом і смажити.
- Додати натерту моркву і тушкувати хвилин п’ять.
- Все разом з рибою закинути в суп і поварити п’ять хвилин.
- Викласти сир і перемішати.
- Нашаткувати кріп і посипати їм готову юшку.
З додаванням пшоняної крупи
Простий суп допоможе нагодувати всіх домочадців смачним обідом.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- консервована горбуша – 1 банка;
- кріп – 20 г;
- картопля – 3 шт.;
- сіль;
- пшоно – 0,25 гуртки;
- лаврушки – 2 аркуша;
- вода – 2100 мл
Приготування:
- Засипати сіль у воду і закип’ятити.
- Промити крупу і помістити в каструлю. Поварити сім хвилин.
- Нарізати картоплю, отримані кубики теж закинути у воду і відварити. На це знадобиться чверть години.
- Розім’яти рибу, помістити у воду і проварити вісім хвилин.
- Нашаткувати зелень і перетерти морквину. Все це відправити до риби.
- Залишилося тільки помістити в суп лаврові листи і проварити блюдо п’ять хвилин.
Томатний суп
Простий варіант приготування, який сподобається любителям страв з включенням томатів.
Інгредієнти:
- масло;
- консервована горбуша – 1 банка;
- томати у власному соку – 400 мл;
- рис – 0,25 склянки;
- оливки – 1 банка зелених;
- спеції;
- вода – 1600 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- перець;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Зварити рис.
- Нашаткувати цибулю, порубати часник. Подрібнені овочі помістити в сковорідку і залити олією.
- Засмажити. Лук повинен стати прозорим.
- Злити маринад з оливок і помістити їх у воду. Додати горбушу.
- Перетерти томати, ввести отриману кашку в суп, закип’ятити його і проварити п’ять хвилин.
- Присолити, насипати перець, додати спеції.
В кінці приготування залишається тільки помістити готовий рис в каструлю, перемішати його і дочекатися закипання.
Як вибрати смачні консерви з горбуші?
Щоб суп вийшов смачним, слід додавати якісну консервовану горбушу. Для цього треба вміти правильно вибирати консерви.
- Віддайте перевагу продукту, який зроблений на Далекому Сході. Саме там виловлюють горбушу.
- Обов’язково варто звертати увагу на дату виробництва. Горбушу відловлюють в липні, серпні і вересні. Тому продукт, вироблений в цей час, точно з свіжої риби.
- Перевіряйте код банку на дотик, він повинен бути опуклим. Це гарантія того, що термін придатності і виробництва не змінювався.
- У складі консерви повинні бути тільки риба і сіль.
- При розтині банки ви повинні побачити шматочки рожевого кольору. Саме така риба буде корисною і смачною. Якщо вашому погляду відкриється продукт сірого кольору, то використовувати його не варто.
- Банку повинна бути без ушкоджень. Вм’ятини, подряпини і іржа говорять про неправильному зберіганні і транспортуванні. У такому разі внутрішній шар, який відповідає за збереження, міг пошкодитися, а риба — зіпсуватися.
- При покупці рекомендується струшувати консерви. Шматки виробник, за правилами, викладає вертикально і щільно. Якщо при струшуванні сильно булькає рідина, значить риби помістили менше, ніж належить.