Суп з копченостями — 10 рецептів, як приготувати смачний суп в мультиварці і на плиті

Суп з копченостями можна зробити на швидку руку. В якості основи беруться будь-які м’ясні вироби: ковбаса, сосиски, шинка, копчене м’ясо та птиця. Нижче представлені прості покрокові рецепти приготування супу з копченостями на плиті і в мультиварці.

Гороховий суп з копченостями

Класичний гороховий суп з копченостями готують на свинячих ребрах, але можна використовувати й інші види м’ясних виробів.

Для приготування знадобиться:

  • 500 г копчених свинячих ребер;
  • 120 г подрібненого гороху;
  • кілька картоплин;
  • цибулина;
  • морква;
  • зелень;
  • лавровий лист;
  • сіль і приправи.

Послідовність приготування:

  • Горох перебрати, вимити, залити водою і залишити на 6-8 годин.
  • Злити рідину з бобів, ще раз промити і поставити варитися, періодично помішуючи і знімаючи піну.
  • Коли горох буде в стадії напівготовності, додати копчені реберця, лавровий лист, сіль і продовжити готування.
  • Очистити картоплю, порізати кубиками і відправити в суп.
  • Подрібнити цибулю і моркву, припустити на рослинному маслі, потім додати засмажку в каструлю.
  • За кілька хвилин до готовності ввести рубану зелень.

На замітку. Якщо немає часу вимочувати і довго варити подрібнені боби, можна замінити їх свіжим або замороженим зеленим горошком. Його додають в кінці приготування, разом із засмажкою.

Квасолеве перша страва

Щоб приготувати суп, можна взяти червону або білу квасолю, вид бобових не особливо впливає на смак страви.

Для приготування знадобиться:

  • 300 г будь-яких копченостей;
  • 800 г квасолі;
  • цибулина;
  • морква;
  • 5-6 часникових зубчиків;
  • стручок пекучого перцю;
  • томатна паста;
  • пучок зелені;
  • сіль і спеції.

Порядок дій:

  • Перебрати квасолю, вимити і зварити в підсоленій воді до м’якості.
  • Дістати боби і пюрировать їх за допомогою товкачика, поступово підливаючи рідину, в якій вони варилися.
  • Повернути в каструлю, додати спеції, зробити повільний вогонь.
  • Подрібнити цибулю, часник, моркву і гострий перець, порізати копченості.
  • Обсмажити підготовлені інгредієнти на сковороді, додати томатну пасту і тушкувати ще кілька хвилин.
  • Відправити засмажку до квасолі, дати закипіти, додати зелень.

Увага! Квасолевий суп з копченостями виходить гострим, і якщо страва готується для тих, хто любить щадну їжу, пекучий перець і часник краще виключити.

Покроковий рецепт з сочевиці

З усіх бобових культур сочевиця вважається однією з найбільш корисних. В ній міститься маса вітамінів і мікроелементів, необхідних організму людини. Суп із сочевиці виходить смачним, наваристим.

Дивіться також:  Як посмажити картоплю з грибами

Для приготування знадобиться склад продуктів:

  • 300 г копченого м’яса;
  • 150 г сочевиці;
  • 4-5 бульб картоплі;
  • цибулина;
  • морква;
  • солодкий болгарський перець;
  • зелень;
  • сіль і приправи.

Порядок роботи:

  • Перебрати і промити сочевицю, залити водою і поставити варитися, додавши сіль.
  • Почистити і подрібнити цибулю, моркву і болгарський перець, проварити в сковороді до м’якості.
  • Очистити картоплю, нарізати напівкруглими шматками і відправити до сочевиці, насипавши приправи.
  • Коли картопля стане м’яким, додати засмажку, порізане соломкою копчене м’ясо і прокип’ятити ще трохи.

Готову страву розливають по тарілках, посипають різаною зеленню і подають до столу з хлібом або грінками.

Суп з копченостями і рисом в мультиварці

В мультиварці можна швидко приготувати суп з копченостями. Для цього краще взяти мисливські ковбаски, сосиски або копчену курячу грудку.

У процесі готування потрібно:

  • 300 г копченостей;
  • 100 г рису;
  • цибуля;
  • морква;
  • томатна паста;
  • зелень;
  • сіль і приправи.

Порядок приготування:

  • Дрібно порізати цибулю і морквину, припустити в чашу мультиварки в режимі смаження.
  • Подрібнити копчене м’ясо і додати до овочів, трохи обсмажити, а потім ввести томатну пасту.
  • Промити рис, злити воду, пересипати в чашу приладу, додати воду і готувати в режимі «Суп» 40-50 хвилин.

Готового супу дати настоятися, розлити по тарілках і присипати зеленню.

З картоплею та вершками

Дуже ніжним виходить суп-пюре з копченостями, картоплею і вершками.

Для страви потрібні наступні продукти:

  • 200 г копченої курки;
  • 5-6 бульб картоплі;
  • 100 мл вершків;
  • цибулина;
  • зелень;
  • мелена паприка;
  • чорний перець;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • Почистити картоплю, нарізати великими шматками і поставити варитися в підсоленій воді.
  • Подрібнити цибулю і припустити на рослинному жирі.
  • Коли картопля буде готова, пюрировать її в блендері, розбавляючи рідиною, де вона варилася, після чого повернути в каструлю.
  • Довести масу до кипіння, додати обсмажену цибулю, подрібнену курятину, вершки і готувати ще 5-7 хвилин, приправивши блюдо, сіллю і спеціями.

Готовий суп розлити в тарілки, посипати зеленню і подати з грінками або сухариками.

Дивіться також:  Сир рікотта (ricotta): для чого використовують в кулінарії – 6 рецептів страв з м’яким сироватковим сиром

Борщ із копченими реберцями

Смачним і наваристим вийде борщ, приготовлений на копчених свинячих реберцях.

Для першої страви потрібні наступні продукти:

  • 300 г свинячих ребер;
  • 3-4 картоплини;
  • 350 г капусти;
  • цибуля;
  • морква;
  • болгарський перець;
  • 2-3 помідора;
  • буряк;
  • зелень;
  • лавровий лист;
  • сіль і приправи.

Порядок приготування:

  • Вимити свинячі реберця і поставити варитися, додавши в каструлю лавровий лист.
  • Почистити картоплю, нарізати кубиками і відправити до м’яса.
  • Приготувати засмажку з цибулі, моркви, болгарського перцю і буряків.
  • Коли овочі підсмажаться, ввести пюрированную м’якоть помідорів і трохи згасити на середньому вогні.
  • Додати в каструлю капусту і засмажку, дочекатися закипання, ввести рубану зелень, приправи і сіль.

Готовий борщ на копченостях подають з майонезом або жирної сметаною. Реберця можна витягти з каструлі відразу після того, як бульйон буде зварений, і подати окремо.

З мисливськими ковбасками

Любителям гострих страв обов’язково сподобається суп з мисливськими ковбасками, солоними огірочками і томатною заправкою.

Для приготування страви знадобляться складові:

  • 7-8 мисливських ковбасок;
  • 3-4 картоплини;
  • 2-3 солоних огірків;
  • цибуля;
  • морква;
  • часник;
  • 4-5 помідорів;
  • гострий червоний перець;
  • сіль і приправи;
  • зелень.

Послідовність дій:

  • Почистити картоплю, нарізати напівкруглими скибочками і відправити варитися в підсоленій воді.
  • Подрібнити цибулину, моркву і часник, а потім обсмажити.
  • Додати засмажку порізані кубиками помідори і гострий червоний перець, після чого протушкувати ще недовго.
  • Ввести овочеву суміш у суп, туди ж покласти нарізані мисливські ковбаски і подрібнені солоні огірки.
  • Коли страва закипить, насипати зелень і потримати на вогні ще кілька хвилин.

Важливо! Додати солоні огірки в суп можна після того, як картопля звариться, інакше вона так і залишиться жорсткою.

Сирний суп з копченостями

Коли потрібно зробити обід на швидку руку, варто приготувати сирний суп по цьому рецепту.

Для роботи знадобиться:

  • 400 г копченої ковбаси;
  • кілька картоплин;
  • цибулина;
  • морква;
  • 2 упаковки плавленого сиру;
  • зелень;
  • сіль і спеції.

Послідовність дій:

  • Почистити картоплю, нарізати часточками і поставити варитися.
  • Порізати копчену ковбасу, моркву та цибулю, обсмажити на рослинному жирі.
  • Додати засмажку в каструлю, покласти плавлений сир і готувати, поки він не розплавиться, постійно помішуючи.
  • За кілька хвилин до того, як зняти посуд з вогню, додати рубану зелень, сіль і приправи.
Дивіться також:  Пироги в мультиварці на кефірі, рецепти з фото

Рада. Перед тим, як солити суп, варто спробувати його на смак. Плавлений сир і копчена ковбаса містять певну кількість солі.

Рецепт грибного супу

Для приготування страви можна взяти консервовані або свіжі гриби. У першому випадку перед закладкою в суп їх потрібно промити, у другому — обсмажити з цибулею.

В процесі приготування знадобиться:

  • копчений окорочок;
  • 400 г грибів;
  • кілька картоплин;
  • цибулина;
  • 150 мл вершків;
  • зелень;
  • сіль і спеції.

Послідовність дій:

  • Поставити варитися копчений окорочок. Через чверть години після закипання дістати його і розділити на волокна.
  • Почистити картоплю, порізати і відправити в каструлю, трохи посоливши бульйон.
  • Дрібно нашаткувати цибулину і припустити в сковороді. Якщо використовуються свіжі гриби, їх потрібно обсмажити разом з цибулею.
  • Коли картопля буде готова, додати в каструлю цибулю і гриби, влити вершки і покласти порізану курятину.
  • Посолити, приправити спеціями, додати зелень і прокип’ятити кілька хвилин, дати настоятися.

Замість вершків можна взяти жирну сметану або плавлений сир, все залежить від особистих переваг.

Солянка м’ясна збірна

Існує чимало рецептів приготування збірної м’ясної солянки, але класичним вважається суп з яловичим язиком.

Для приготування страви потрібно:

  • яловичий язик;
  • 300 г копченої ковбаси;
  • 3-4 мисливські ковбаски;
  • кілька сосисок;
  • 2-3 картопляних бульб;
  • цибулина;
  • морква;
  • солоний огірок;
  • томатна паста;
  • маслини;
  • лимон.

Порядок приготування:

  • Вимити яловичий язик, відварити в підсоленій воді, потім дістати, остудити і порізати дрібними шматочками.
  • Почистити картоплю, відправити в каструлю, збавивши нагрів до мінімуму.
  • Припустити в сковороді подрібнену цибулю та моркву, приправити томатною пастою.
  • Порізати копчену ковбасу, мисливські ковбаски, сосиски і ввести в суп після того, як картопля стане м’якою.
  • Додати в блюдо зажарку, подрібнений солоний огірок, шматочки яловичого мови, зелень, і проварити ще трохи.

Готову солянку розлити по тарілках, додавши в кожну порцію кілька маслин і скибочку лимона.

Не можна додавати маслини в каструлю, це негативно вплине на смак солянки.

Прокрутка до верху