Представник ракообразного цінується гурманами у всьому світі за його унікальний смак і користь для здоров’я. У продажу морепродукт продається заморожене-вареним, тому не потрібно тривала теплова обробка. Суп з креветками виглядає привабливо, виходить поживним і смачним.
Класичний суп з креветками — простий рецепт
Багато часу не знадобиться, а результат здивує і порадує всіх домочадців.
Інгредієнти:
- креветки – 230 г;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 1700 мл (окріп);
- соус соєвий – 50 мл;
- морква – 1 шт.;
- кріп – 45 г;
- білокачанна капуста – ¼ частина.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю.
- Розігріти в каструлі оливкову олію.
- Півкільця закинути в масло.
- Помістити креветки. Якщо в панцирі, то попередньо очистити. Потомити.
- Залити окропом.
- Присолити.
- Закип’ятити. Поварити сім хвилин.
- Підсипати перець.
- Нашаткувати капусту.
- Моркву порізати.
- Відправити в бульйон з креветками.
- Через вісім хвилин залити соус.
- Нашаткувати кріп. Присипати суп.
- Накрити кришкою. Зняти з вогню.
- Настояти півгодини.
Оригінальне страву з вершковим смаком
Блюдо виходить корисним, вишуканим, ніжним. Вершковий суп з креветками приготувати дуже легко.
Інгредієнти:
- креветки – 1100 м;
- зелень – 30 г;
- бульйон курячий – 750 мл;
- сіль;
- вино сухе – 250 мл;
- вершки – 240 мл жирних;
- перець;
- збиті вершки – стакан;
- горіх мускатний;
- масло вершкове;
- гриби – 160 г;
- селера – гілка;
- олія оливкова – 5 ст. ложок.
Приготування:
- Морепродукти розморозити.
- Помістити вершкове масло в сковороду. Розтопити.
- Помістити креветки.
- Обсмажити.
- Нарізати гриби. Засмажити окремо.
- Після обжарювання з’єднати продукти.
- Залити бульйоном.
- Додати вино.
- Присипати спеціями.
- Додати селеру. Проварити чверть години.
- Дістати селера.
- Рідина збити. Влити вершки.
- Перемішати.
- Розлити по піалах.
- Прикрасити страву нашаткованої зеленню.
Гарбузовий суп з креветками
Солодкувато – густуватий основа гарбузової юшки ідеально поєднується з креветками.
Інгредієнти:
- гарбуз – 320 г;
- зелень – 15 г;
- вершки – 210 мл;
- масло вершкове – 55 г;
- креветки тигрові – 11 шт.;
- перець;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Гарбуз нарізати шматками товщиною два сантиметри.
- Залити водою. Проварити до м’якості.
- Нашаткувати зелень.
- Порубати часник.
- Включити блендер. Збити оранжевий овоч, попередньо зливши воду.
- Залити вершками. Закип’ятити.
- Розігріти в сковороді вершкове масло. Закинути часник.
- Помістити креветки. Обсмажити.
- Морепродукт повинен порожевіти.
- Помістити в суп.
- Присипати зеленню.
З плавленим сиром
Особливим ароматом має вишуканий і дуже смачний суп з креветками і плавленим сиром. Готувати найсмачніші на курячому бульйоні.
Інгредієнти:
- бульйон – 650 мл курячий;
- перець;
- сир – 320 г плавлений;
- сіль;
- картопля – 4 шт.;
- часник – 2 зубки;
- мускат;
- креветки – 220 г чищені;
- олія оливкова;
- сир – 55 г твердий.
Приготування:
- Закинути в бульйон картопляні кубики.
- Морепродукти розморозити.
- Залити олією. Обсмажити.
- Присипати перцем. Підсолити. Перемішати.
- Збити картоплю з бульйоном.
- Нарізати сир. Відправити в бульйон.
- Часник порубати.
- Додати в суп.
- Закип’ятити.
- Засипати приправу.
- Помістити креветки.
- Натерти сир.
- Присипати готову юшку.
Крем-суп з креветками покроково
Шанувальникам ніжних, легких супчиків підійде ця варіація приготування.
Щоб було легко зняти панцир з креветок: на хвилину помістити їх в окріп, потім на п’ять секунд – у холодну воду.
Інгредієнти:
- картопля – 7 шт.;
- сир – 55 г з блакитною цвіллю;
- сир – 170 г плавлений;
- пармезан – 50 г;
- лайм – 0,5 шт.;
- олія – 5 ст. ложок оливкова;
- морква – 0,5 шт.;
- сіль;
- вершки – 120 мл;
- перець білий;
- креветки – 7 шт.
Приготування:
- Зняти панцир з ракоподібних.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Залити соком з лайма.
- Промаринувати півгодини.
- Нарізати картоплю кубиками.
- Морква – у вигляді гуртків.
- Залити водою.
- Зварити.
- Сир плавлений нарізати великими шматками.
- Залити вершками.
- Помістити шматки плавленого сиру.
- Закип’ятити. Дати побурлить рідини чотири хвилини.
- Масло розжарити.
- Закинути креветки. Засмажити.
- Бульйон збити.
- Пармезан подрібнити на дрібній тертці.
- Нарізати сир з пліснявою.
- Розлити порційно.
- Прикрасити креветками і благородним сиром.
- Присипати пармезаном.
В мультиварці
Вершковий аромат пробуджує апетит. Кремоподібна маса, прикрашена креветками, радує око. Дієтичне, смачне, неймовірно легке блюдо підніме настрій і зробить ваш обід незабутнім.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- креветки – 250 г;
- сіль;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- сир – 320 г плавлений;
- вода – 2100 мл;
- перець;
- морква – 2 шт.;
- томат – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Взяти тертку крупного помелу. Натерти морквину.
- На цій же тертці подрібнити цибулю.
- Виставити на приладі режим «Випічка».
- Залити масло.
- Помістити перетерті овочі.
- Потомити сім хвилин.
- Картоплю подрібнити.
- Відправити в чашу.
- Залити окропом.
- Переключити на «Гасіння».
- Перетерти сир на крупній тертці.
- Відправити в чашу.
- Присолити.
- Підсипати перець.
- Виставити таймер на півгодини.
- Накрити кришкою.
- Томати промити. Нарізати на кубики.
- Відправити в чашу.
- Після сигналу мультиварки, закинути креветки. Вони повинні бути без панцира.
- Переключити на «Підігрів».
- Таймер встановити на сім хвилин.
Як зробити сирний суп з креветками?
Ще один дуже простий метод приготування, який завжди прийде на допомогу і за лічені хвилини допоможе нагодувати сім’ю.
Інгредієнти:
- сир плавлений – 420 г;
- петрушка – 2 ч. ложки суха;
- картопля – 420 г;
- морквина – 270 г;
- вода – 1700 мл;
- креветки – 420 г чищені;
- сіль – 1 ч. ложка;
- кріп – 2 ч. ложки сухої.
Приготування:
- Закип’ятити воду.
- Помістити сир. Перемішати.
- Нарізати картоплю.
- Дрібні кубики помістити в сирну рідина.
- Проварити чверть години.
- Натерти моркву на середній тертці. Цей овоч офарбить юшку в красивий колір.
- Прожарити з додаванням олії три хвилини. Сильно не засмажувати. Вона повинна стати трохи м’якше.
- Дочекатися готовності картоплі.
- Помістити зажарку і креветки.
- Закип’ятити. Підсолити.
- Засипати зелень. Перемішати.
- Настояти півгодини під закритою кришкою.
Суп Том-ям з креветками
У Таїланді у туристів ця юшка користується великою популярністю. Але щоб вони випробували її не обов’язково покидати межі нашої країни, досить придбати необхідні продукти і приготувати незвичайний суп у себе на кухні.
Інгредієнти:
- паста том ям – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- креветки – 170 г королівські;
- молоко згущене – 2 ч. ложки;
- бульйон – 270 мл рибний;
- соус рибний – 3 ст. ложки;
- лимонна трава – 25 г;
- галангал – 35 г;
- листя лайма кафрського – 25 г;
- лемонграс – 35 г;
- кінза – 35 г;
- перець чилі – 25 г;
- сік лимонний – 1 ст. ложка;
- чилі-паста – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Креветки звільнити від панцира.
- Нарізати корінь галанги. Частини повинні бути за розміром 3 див.
- Подрібнити таким же чином лемонграс.
- Відправити в ступку. Розчавити.
- Закип’ятити бульйон.
- Помістити роздавлені продукти.
- Закинути листя лайма.
- Присолити.
- Помістити пасту. Розмішати.
- Викласти креветки.
- Проварити.
- Викласти в ступку чилі. Розчавити. Повинна вийти кашка.
- Відправити в бульйон.
- Залити соус рибний.
- Слідом сік лимонний.
- Додати пасту чилі.
- Влити молоко згущене.
- Перемішати.
- Подавати з листям коріандру.
Незвичайна солянка з креветками
Якщо ви належите до любителів екзотичних страв, то саме час зайнятися приготуванням незвичайного страви. Порадуйте сім’ю корисною і смачною юшкою.
Інгредієнти:
- маслини – 8 шт.;
- креветки – 120 г;
- спеції;
- цибуля – 2 шт.;
- масло – 25 г вершкового;
- паста томатна – 2 ч. ложки;
- огірок солоний – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю.
- Розтопити вершкове масло в сковороді.
- Помістити цибульні півкільця.
- Пасерувати до золотистого відтінку.
- Варити креветки. Бульйон не зливати.
- Очистити морепродукт.
- Нарізати.
- Зрізати шкірку з огірків. Подрібнити.
- Закип’ятити бульйон.
- Закинути цибулю.
- Додати огірки з креветками.
- Проварити п’ять хвилин.
- Маслини розрізати. Закинути в блюдо.
- Влити томатну пасту.
- Насипати спеції. Перемішати.
- Потомити три хвилини.