Суп з креветками – 9 смачних рецептів приготування

Представник ракообразного цінується гурманами у всьому світі за його унікальний смак і користь для здоров’я. У продажу морепродукт продається заморожене-вареним, тому не потрібно тривала теплова обробка. Суп з креветками виглядає привабливо, виходить поживним і смачним.

Класичний суп з креветками — простий рецепт

Багато часу не знадобиться, а результат здивує і порадує всіх домочадців.

Інгредієнти:

  • креветки – 230 г;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 1700 мл (окріп);
  • соус соєвий – 50 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • кріп – 45 г;
  • білокачанна капуста – ¼ частина.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю.
  • Розігріти в каструлі оливкову олію.
  • Півкільця закинути в масло.
  • Помістити креветки. Якщо в панцирі, то попередньо очистити. Потомити.
  • Залити окропом.
  • Присолити.
  • Закип’ятити. Поварити сім хвилин.
  • Підсипати перець.
  • Нашаткувати капусту.
  • Моркву порізати.
  • Відправити в бульйон з креветками.
  • Через вісім хвилин залити соус.
  • Нашаткувати кріп. Присипати суп.
  • Накрити кришкою. Зняти з вогню.
  • Настояти півгодини.

Оригінальне страву з вершковим смаком

Блюдо виходить корисним, вишуканим, ніжним. Вершковий суп з креветками приготувати дуже легко.

Інгредієнти:

  • креветки – 1100 м;
  • зелень – 30 г;
  • бульйон курячий – 750 мл;
  • сіль;
  • вино сухе – 250 мл;
  • вершки – 240 мл жирних;
  • перець;
  • збиті вершки – стакан;
  • горіх мускатний;
  • масло вершкове;
  • гриби – 160 г;
  • селера – гілка;
  • олія оливкова – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • Морепродукти розморозити.
  • Помістити вершкове масло в сковороду. Розтопити.
  • Помістити креветки.
  • Обсмажити.
  • Нарізати гриби. Засмажити окремо.
  • Після обжарювання з’єднати продукти.
  • Залити бульйоном.
  • Додати вино.
  • Присипати спеціями.
  • Додати селеру. Проварити чверть години.
  • Дістати селера.
  • Рідина збити. Влити вершки.
  • Перемішати.
  • Розлити по піалах.
  • Прикрасити страву нашаткованої зеленню.

Гарбузовий суп з креветками

Солодкувато – густуватий основа гарбузової юшки ідеально поєднується з креветками.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 320 г;
  • зелень – 15 г;
  • вершки – 210 мл;
  • масло вершкове – 55 г;
  • креветки тигрові – 11 шт.;
  • перець;
  • часник – 3 зубки.
Дивіться також:  Крем-суп з гарбуза з вершками – 8 рецептів

Приготування:

  • Гарбуз нарізати шматками товщиною два сантиметри.
  • Залити водою. Проварити до м’якості.
  • Нашаткувати зелень.
  • Порубати часник.
  • Включити блендер. Збити оранжевий овоч, попередньо зливши воду.
  • Залити вершками. Закип’ятити.
  • Розігріти в сковороді вершкове масло. Закинути часник.
  • Помістити креветки. Обсмажити.
  • Морепродукт повинен порожевіти.
  • Помістити в суп.
  • Присипати зеленню.

З плавленим сиром

Особливим ароматом має вишуканий і дуже смачний суп з креветками і плавленим сиром. Готувати найсмачніші на курячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • бульйон – 650 мл курячий;
  • перець;
  • сир – 320 г плавлений;
  • сіль;
  • картопля – 4 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • мускат;
  • креветки – 220 г чищені;
  • олія оливкова;
  • сир – 55 г твердий.

Приготування:

  • Закинути в бульйон картопляні кубики.
  • Морепродукти розморозити.
  • Залити олією. Обсмажити.
  • Присипати перцем. Підсолити. Перемішати.
  • Збити картоплю з бульйоном.
  • Нарізати сир. Відправити в бульйон.
  • Часник порубати.
  • Додати в суп.
  • Закип’ятити.
  • Засипати приправу.
  • Помістити креветки.
  • Натерти сир.
  • Присипати готову юшку.

Крем-суп з креветками покроково

Шанувальникам ніжних, легких супчиків підійде ця варіація приготування.

Щоб було легко зняти панцир з креветок: на хвилину помістити їх в окріп, потім на п’ять секунд – у холодну воду.

Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;
  • сир – 55 г з блакитною цвіллю;
  • сир – 170 г плавлений;
  • пармезан – 50 г;
  • лайм – 0,5 шт.;
  • олія – 5 ст. ложок оливкова;
  • морква – 0,5 шт.;
  • сіль;
  • вершки – 120 мл;
  • перець білий;
  • креветки – 7 шт.

Приготування:

  • Зняти панцир з ракоподібних.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Залити соком з лайма.
  • Промаринувати півгодини.
  • Нарізати картоплю кубиками.
  • Морква – у вигляді гуртків.
  • Залити водою.
  • Зварити.
  • Сир плавлений нарізати великими шматками.
  • Залити вершками.
  • Помістити шматки плавленого сиру.
  • Закип’ятити. Дати побурлить рідини чотири хвилини.
  • Масло розжарити.
  • Закинути креветки. Засмажити.
  • Бульйон збити.
  • Пармезан подрібнити на дрібній тертці.
  • Нарізати сир з пліснявою.
  • Розлити порційно.
  • Прикрасити креветками і благородним сиром.
  • Присипати пармезаном.
Дивіться також:  Рецепт супу Бограч гуляш

В мультиварці

Вершковий аромат пробуджує апетит. Кремоподібна маса, прикрашена креветками, радує око. Дієтичне, смачне, неймовірно легке блюдо підніме настрій і зробить ваш обід незабутнім.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • креветки – 250 г;
  • сіль;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • сир – 320 г плавлений;
  • вода – 2100 мл;
  • перець;
  • морква – 2 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Взяти тертку крупного помелу. Натерти морквину.
  • На цій же тертці подрібнити цибулю.
  • Виставити на приладі режим «Випічка».
  • Залити масло.
  • Помістити перетерті овочі.
  • Потомити сім хвилин.
  • Картоплю подрібнити.
  • Відправити в чашу.
  • Залити окропом.
  • Переключити на «Гасіння».
  • Перетерти сир на крупній тертці.
  • Відправити в чашу.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Виставити таймер на півгодини.
  • Накрити кришкою.
  • Томати промити. Нарізати на кубики.
  • Відправити в чашу.
  • Після сигналу мультиварки, закинути креветки. Вони повинні бути без панцира.
  • Переключити на «Підігрів».
  • Таймер встановити на сім хвилин.

Як зробити сирний суп з креветками?

Ще один дуже простий метод приготування, який завжди прийде на допомогу і за лічені хвилини допоможе нагодувати сім’ю.

Інгредієнти:

  • сир плавлений – 420 г;
  • петрушка – 2 ч. ложки суха;
  • картопля – 420 г;
  • морквина – 270 г;
  • вода – 1700 мл;
  • креветки – 420 г чищені;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • кріп – 2 ч. ложки сухої.

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Помістити сир. Перемішати.
  • Нарізати картоплю.
  • Дрібні кубики помістити в сирну рідина.
  • Проварити чверть години.
  • Натерти моркву на середній тертці. Цей овоч офарбить юшку в красивий колір.
  • Прожарити з додаванням олії три хвилини. Сильно не засмажувати. Вона повинна стати трохи м’якше.
  • Дочекатися готовності картоплі.
  • Помістити зажарку і креветки.
  • Закип’ятити. Підсолити.
  • Засипати зелень. Перемішати.
  • Настояти півгодини під закритою кришкою.
Дивіться також:  Покроковий рецепт салату «Вітамінка»

Суп Том-ям з креветками

У Таїланді у туристів ця юшка користується великою популярністю. Але щоб вони випробували її не обов’язково покидати межі нашої країни, досить придбати необхідні продукти і приготувати незвичайний суп у себе на кухні.

Інгредієнти:

  • паста том ям – 1 ч. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • креветки – 170 г королівські;
  • молоко згущене – 2 ч. ложки;
  • бульйон – 270 мл рибний;
  • соус рибний – 3 ст. ложки;
  • лимонна трава – 25 г;
  • галангал – 35 г;
  • листя лайма кафрського – 25 г;
  • лемонграс – 35 г;
  • кінза – 35 г;
  • перець чилі – 25 г;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка;
  • чилі-паста – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Креветки звільнити від панцира.
  • Нарізати корінь галанги. Частини повинні бути за розміром 3 див.
  • Подрібнити таким же чином лемонграс.
  • Відправити в ступку. Розчавити.
  • Закип’ятити бульйон.
  • Помістити роздавлені продукти.
  • Закинути листя лайма.
  • Присолити.
  • Помістити пасту. Розмішати.
  • Викласти креветки.
  • Проварити.
  • Викласти в ступку чилі. Розчавити. Повинна вийти кашка.
  • Відправити в бульйон.
  • Залити соус рибний.
  • Слідом сік лимонний.
  • Додати пасту чилі.
  • Влити молоко згущене.
  • Перемішати.
  • Подавати з листям коріандру.

Незвичайна солянка з креветками

Якщо ви належите до любителів екзотичних страв, то саме час зайнятися приготуванням незвичайного страви. Порадуйте сім’ю корисною і смачною юшкою.

Інгредієнти:

  • маслини – 8 шт.;
  • креветки – 120 г;
  • спеції;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло – 25 г вершкового;
  • паста томатна – 2 ч. ложки;
  • огірок солоний – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю.
  • Розтопити вершкове масло в сковороді.
  • Помістити цибульні півкільця.
  • Пасерувати до золотистого відтінку.
  • Варити креветки. Бульйон не зливати.
  • Очистити морепродукт.
  • Нарізати.
  • Зрізати шкірку з огірків. Подрібнити.
  • Закип’ятити бульйон.
  • Закинути цибулю.
  • Додати огірки з креветками.
  • Проварити п’ять хвилин.
  • Маслини розрізати. Закинути в блюдо.
  • Влити томатну пасту.
  • Насипати спеції. Перемішати.
  • Потомити три хвилини.
Прокрутка до верху