Це блюдо об’єднало в собі чудовий смак і користь. Кролятину дозволяється вживати практично всім — м’ясо не викликає алергію, дієтичне і ніжне при правильному підході. Щоб отримати з нього максимальну користь, слід зварити суп з кролика. А як його приготувати, щоб було не лише корисно, але й смачно, дізнаєтесь у нашій підбірці.
Простий суп з кролика і картоплі
Страва виходить яскравим та корисним, радує смаковими якостями. Завдяки додаванню готової овочевої суміші юшка дуже швидко приготується.
Інгредієнти:
- вода – 3-х літрова каструля;
- кролик – 550 г;
- петрушка;
- картопля – 4 шт.;
- сіль;
- італійська суміш – 250 р.
Приготування:
- Кроляче м’ясо промити, помістити у воду і проварити. Для отримання хорошого бульйону потрібно півтори години. Утворену піну зняти.
- Дістати м’ясо, відокремити від кісточки, нарізати і відправити в бульйон. Підсолити.
- Подрібнити картоплю. Отримані кубики закинути в бульйон і варити вісім хвилин.
- Суміш не розморожувати, а відразу закинути до м’яса. Потомити півтори години.
- Нашаткувати зелень і присипати готову юшку.
З вермішеллю
Нескладний у приготуванні, простий і ситний супчик.
Щоб тонка вермішель в момент готування не розварилася, сире виріб обсмажують на сковорідці.
Завдяки цьому макарони придбають коричневий відтінок і неповторний аромат.
Інгредієнти на пару кролячих ніжок:
- зелений горошок – 150 г;
- часник – 1 зубчик;
- цибуля;
- зелень;
- перець болгарський;
- спеції;
- морква – 1 шт.;
- масло;
- вермішель – 100 р.
Приготування:
- Залити водою ніжки і відварити. Дістати, обібрати м’ясо, подрібнити і повернути в бульйон. Підсолити.
- Цибулю порубати і нарізати моркву. Отримані кубики помістити в сковороду, влити олію і смажити.
- Перець нашаткувати і помістити в зажарку. Потомити до м’якості і відправити в бульйон. Проварити. Потрібно три хвилини.
- Помістити горошок і готувати три хвилини.
- У сковорідку від засмажки помістити вермішель і обсмажити. Викласти в каструльку і розмішати.
- Порубати зелень, нарізати часниковий зубчик і з’єднати з супом.
Рисовий суп з кролика
Для такої страви використовуйте дліннозерновой сорт крупи. Він добре зберігає форму і не розкисне в юшки.
Інгредієнти:
- рис – 55 г;
- кролик – 420 г;
- кріп сушений;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- масло;
- цибуля – 2 шт.;
- спеції;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Промити кролика і залити водою.
- Закинути одну цибулину, нарізати моркву на чотири частини і відправити до м’яса. Проварити півтори години. Якщо кролик старий, то буде потрібно більше двох годин.
- Дістати кролика і овочі, нарізати м’ясо і повернути в бульйон. Присолити.
- Картоплю нарізати і додати в юшку. Потомити три хвилини.
- Засипати рис, який слід попередньо промити. Відварити.
- Цибулю нашаткувати і відправити на сковорідку. Влити олію і смажити.
- Моркву натерти, помістити до цибулі і тримати на вогні до готовності.
- Відправити в юшку. Закип’ятити. Додати спеції і присипати зеленню. Перемішати.
В мультиварці
Суп з кролика в мультиварці представляє собою найбільш простий і швидкий спосіб приготування.
Інгредієнти:
- спеції;
- кролик – 420 г;
- сіль;
- картопля – 420 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- масло.
Приготування:
- Кролика порубати. М’ясні шматочки помістити в каструлю.
- Залити олією. Виставити режим «Випічка». Таймер – чверть години. За цей час шматки зажарятся.
- Моркву подрібнити і нашаткувати цибулину. Помістити в чашу. Таймер встановити ще на вісім хвилин.
- Порубати картопляні бульби. Відправити в чашу, підсолити, присипати перцем і залити водою.
- Накрити кришкою, перемкнути на «Гасіння» і виставити таймер на півтори години.
Дієтичний рецепт приготування
Легкий варіант, який готують без картоплі. Підходить для дієтичного харчування і для маленьких дітей.
Інгредієнти:
- спеції;
- кролик – 750 г;
- зелень;
- цибуля – 220 г;
- сіль;
- морквина – 170 г;
- часник – 3 зубки;
- кукурудза – 250 г консервованої.
Приготування:
- Обробити кролятину, помістити у воду і відварити.
- Порубати часникові зубки і теж відправити в бульйон. Приправити спеціями, підсолити.
- Дістати м’ясо, коли воно стане м’яким. Остудити. Нарізати. Кістки викинути.
- Нашаткувати моркву і порубати цибулю.
- Цибульні півкільця помістити в сковорідку (масло не наливати) і злегка обсмажити. Відправити в бульйон.
- Морквяні брусочки помістити в юшку і все разом варити півгодини.
- Злити рідину з кукурудзи і помістити зерна в бульйон.
- Повернути назад м’ясо. Зелень порубати, відправити в суп і тушкувати ще хвилину.
Вишуканий суп-пюре з кролика
Ніжне страву, яке має вершковий смак. Жирність вершків у цьому питанні особливого значення не має.
Інгредієнти:
- сіль;
- кролик – 0,5 тушки;
- зелень;
- борошно – 2 ст. ложки;
- вершки – 150 мл;
- пара жовтків;
- шматочок масла.
Приготування:
- Відправити у воду м’ясо і відварити. Кролик повинен стати м’яким.
- Третю частину м’яса порізати (потрібна соломка), а решту подрібнити.Подрібнене м’ясо помістити в м’ясорубку і перекрутити.
- У сотейник покласти масло і розтопити. Засипати борошно і засмажити.
- Залити літром бульйону. Перемішувати необхідно постійно.
- Додати м’ясне пюре і перемішати. Ступінь густоти можна регулювати, додаючи більшу або меншу кількість бульйону.
- Залити жовтки вершками, збити і ввести в бульйон. Закип’ятити і присипати спеціями.
- Порційно помістити в тарілки м’ясну соломку, присипати нашаткованої зеленню і залити бульйоном.
Скільки варити кролика для супу: в каструлі, в мультиварці
Варити необхідно кролятину під закритою кришкою. Час залежить від віку кролика.
- Якщо старий, то необхідно варити 2,5 години.
- Якщо вам попався підліток, то в каструлі звариться за 1,5—2 години.
- Якщо порізати кубиками, то час скоротиться і м’ясо буде готове через півгодини.
- В мультиварці приготування кролятини для супу здійснюють у режимі «Гасіння» на протязі 2-х годин.
Як зварити перше блюдо для дітей?
Біле м’ясо, з якого складається кролик, необхідне дитячому організму. Скористайтеся перевіреними рецептами супу з кролика для дітей.
З рисом
Інгредієнти на 200 грамів кролятини:
- картопля – 2 шт.;
- вода – 1,5 літра;
- рис – 2 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Відправити у воду м’ясної шматок і проварити. Потрібно півтори години.
- Нашаткувати цибулю (потрібні дрібні кубики).
- Морква повинна бути кружечками.
- Порізати картоплю.
- Відправити овочі в бульйон і варити чверть години.
- Промити рис, викласти в суп і відварити.
Для самих маленьких
Інгредієнти:
- кролик – 2 шматочки;
- морква – 0,5 шт.;
- картопля – 1 шт.;
- вода – 350 мл;
- рис – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Помістити у воду кролика. Закип’ятити, зняти піну і варити сім хвилин. Рідину злити.
- Знову залити таким же об’ємом води, проварити годину і дістати м’ясо. Видалити кістки, нарізати м’якоть, повернути в бульйон.
- Порізати картоплю на великі шматки. Крупно нарізати моркву. Все закинути в бульйон і відварити.
- Рисову крупу промити. Покласти в суп і варити.
- Включити блендер і збити масу.
Якщо дитина вже здатна пережовувати їжу, то збивати суп немає необхідності. Тоді просто овочі в суп не варто закидати великими шматками. Цибуля знадобиться кубиками, а моркву краще натерти на тертці. В іншому процес приготування залишається таким же.