Суп з кролика — 8 рецептів приготування

Це блюдо об’єднало в собі чудовий смак і користь. Кролятину дозволяється вживати практично всім — м’ясо не викликає алергію, дієтичне і ніжне при правильному підході. Щоб отримати з нього максимальну користь, слід зварити суп з кролика. А як його приготувати, щоб було не лише корисно, але й смачно, дізнаєтесь у нашій підбірці.

Простий суп з кролика і картоплі

Страва виходить яскравим та корисним, радує смаковими якостями. Завдяки додаванню готової овочевої суміші юшка дуже швидко приготується.

Інгредієнти:

  • вода – 3-х літрова каструля;
  • кролик – 550 г;
  • петрушка;
  • картопля – 4 шт.;
  • сіль;
  • італійська суміш – 250 р.

Приготування:

  • Кроляче м’ясо промити, помістити у воду і проварити. Для отримання хорошого бульйону потрібно півтори години. Утворену піну зняти.
  • Дістати м’ясо, відокремити від кісточки, нарізати і відправити в бульйон. Підсолити.
  • Подрібнити картоплю. Отримані кубики закинути в бульйон і варити вісім хвилин.
  • Суміш не розморожувати, а відразу закинути до м’яса. Потомити півтори години.
  • Нашаткувати зелень і присипати готову юшку.

З вермішеллю

Нескладний у приготуванні, простий і ситний супчик.

Щоб тонка вермішель в момент готування не розварилася, сире виріб обсмажують на сковорідці.

Завдяки цьому макарони придбають коричневий відтінок і неповторний аромат.

Інгредієнти на пару кролячих ніжок:

  • зелений горошок – 150 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • цибуля;
  • зелень;
  • перець болгарський;
  • спеції;
  • морква – 1 шт.;
  • масло;
  • вермішель – 100 р.

Приготування:

  • Залити водою ніжки і відварити. Дістати, обібрати м’ясо, подрібнити і повернути в бульйон. Підсолити.
  • Цибулю порубати і нарізати моркву. Отримані кубики помістити в сковороду, влити олію і смажити.
  • Перець нашаткувати і помістити в зажарку. Потомити до м’якості і відправити в бульйон. Проварити. Потрібно три хвилини.
  • Помістити горошок і готувати три хвилини.
  • У сковорідку від засмажки помістити вермішель і обсмажити. Викласти в каструльку і розмішати.
  • Порубати зелень, нарізати часниковий зубчик і з’єднати з супом.
Дивіться також:  Суп з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

Рисовий суп з кролика

Для такої страви використовуйте дліннозерновой сорт крупи. Він добре зберігає форму і не розкисне в юшки.

Інгредієнти:

  • рис – 55 г;
  • кролик – 420 г;
  • кріп сушений;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • масло;
  • цибуля – 2 шт.;
  • спеції;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Промити кролика і залити водою.
  • Закинути одну цибулину, нарізати моркву на чотири частини і відправити до м’яса. Проварити півтори години. Якщо кролик старий, то буде потрібно більше двох годин.
  • Дістати кролика і овочі, нарізати м’ясо і повернути в бульйон. Присолити.
  • Картоплю нарізати і додати в юшку. Потомити три хвилини.
  • Засипати рис, який слід попередньо промити. Відварити.
  • Цибулю нашаткувати і відправити на сковорідку. Влити олію і смажити.
  • Моркву натерти, помістити до цибулі і тримати на вогні до готовності.
  • Відправити в юшку. Закип’ятити. Додати спеції і присипати зеленню. Перемішати.

В мультиварці

Суп з кролика в мультиварці представляє собою найбільш простий і швидкий спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • спеції;
  • кролик – 420 г;
  • сіль;
  • картопля – 420 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло.

Приготування:

  • Кролика порубати. М’ясні шматочки помістити в каструлю.
  • Залити олією. Виставити режим «Випічка». Таймер – чверть години. За цей час шматки зажарятся.
  • Моркву подрібнити і нашаткувати цибулину. Помістити в чашу. Таймер встановити ще на вісім хвилин.
  • Порубати картопляні бульби. Відправити в чашу, підсолити, присипати перцем і залити водою.
  • Накрити кришкою, перемкнути на «Гасіння» і виставити таймер на півтори години.

Дієтичний рецепт приготування

Легкий варіант, який готують без картоплі. Підходить для дієтичного харчування і для маленьких дітей.

Інгредієнти:

  • спеції;
  • кролик – 750 г;
  • зелень;
  • цибуля – 220 г;
  • сіль;
  • морквина – 170 г;
  • часник – 3 зубки;
  • кукурудза – 250 г консервованої.
Дивіться також:  Спагетті з індичкою в вершково-грибному соусі

Приготування:

  • Обробити кролятину, помістити у воду і відварити.
  • Порубати часникові зубки і теж відправити в бульйон. Приправити спеціями, підсолити.
  • Дістати м’ясо, коли воно стане м’яким. Остудити. Нарізати. Кістки викинути.
  • Нашаткувати моркву і порубати цибулю.
  • Цибульні півкільця помістити в сковорідку (масло не наливати) і злегка обсмажити. Відправити в бульйон.
  • Морквяні брусочки помістити в юшку і все разом варити півгодини.
  • Злити рідину з кукурудзи і помістити зерна в бульйон.
  • Повернути назад м’ясо. Зелень порубати, відправити в суп і тушкувати ще хвилину.

Вишуканий суп-пюре з кролика

Ніжне страву, яке має вершковий смак. Жирність вершків у цьому питанні особливого значення не має.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • кролик – 0,5 тушки;
  • зелень;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершки – 150 мл;
  • пара жовтків;
  • шматочок масла.

Приготування:

  • Відправити у воду м’ясо і відварити. Кролик повинен стати м’яким.
  • Третю частину м’яса порізати (потрібна соломка), а решту подрібнити.Подрібнене м’ясо помістити в м’ясорубку і перекрутити.
  • У сотейник покласти масло і розтопити. Засипати борошно і засмажити.
  • Залити літром бульйону. Перемішувати необхідно постійно.
  • Додати м’ясне пюре і перемішати. Ступінь густоти можна регулювати, додаючи більшу або меншу кількість бульйону.
  • Залити жовтки вершками, збити і ввести в бульйон. Закип’ятити і присипати спеціями.
  • Порційно помістити в тарілки м’ясну соломку, присипати нашаткованої зеленню і залити бульйоном.

Скільки варити кролика для супу: в каструлі, в мультиварці

Варити необхідно кролятину під закритою кришкою. Час залежить від віку кролика.

  • Якщо старий, то необхідно варити 2,5 години.
  • Якщо вам попався підліток, то в каструлі звариться за 1,5—2 години.
  • Якщо порізати кубиками, то час скоротиться і м’ясо буде готове через півгодини.
  • В мультиварці приготування кролятини для супу здійснюють у режимі «Гасіння» на протязі 2-х годин.
Дивіться також:  Швидкий пиріг до чаю | Рецепт з фото

Як зварити перше блюдо для дітей?

Біле м’ясо, з якого складається кролик, необхідне дитячому організму. Скористайтеся перевіреними рецептами супу з кролика для дітей.

З рисом

Інгредієнти на 200 грамів кролятини:

  • картопля – 2 шт.;
  • вода – 1,5 літра;
  • рис – 2 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Відправити у воду м’ясної шматок і проварити. Потрібно півтори години.
  • Нашаткувати цибулю (потрібні дрібні кубики).
  • Морква повинна бути кружечками.
  • Порізати картоплю.
  • Відправити овочі в бульйон і варити чверть години.
  • Промити рис, викласти в суп і відварити.

Для самих маленьких

Інгредієнти:

  • кролик – 2 шматочки;
  • морква – 0,5 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • вода – 350 мл;
  • рис – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Помістити у воду кролика. Закип’ятити, зняти піну і варити сім хвилин. Рідину злити.
  • Знову залити таким же об’ємом води, проварити годину і дістати м’ясо. Видалити кістки, нарізати м’якоть, повернути в бульйон.
  • Порізати картоплю на великі шматки. Крупно нарізати моркву. Все закинути в бульйон і відварити.
  • Рисову крупу промити. Покласти в суп і варити.
  • Включити блендер і збити масу.

Якщо дитина вже здатна пережовувати їжу, то збивати суп немає необхідності. Тоді просто овочі в суп не варто закидати великими шматками. Цибуля знадобиться кубиками, а моркву краще натерти на тертці. В іншому процес приготування залишається таким же.

Прокрутка до верху