Суп з курячих сердечок – 8 рецептів приготування

Суп з курячих сердечок претендує на право називатися топовим в рейтингу дієтичних супів, корисних і дорослим, і дітям. Його легко готувати з різними інгредієнтами, і завжди він вийде нетривіальним. Пікантні розсольники, дитячі варіанти, густі юшки з крупами… Сьогодні ми навчимо вас секретам приготування кращих у світі супів з курячими сердечками!

Класичний суп з курячих сердечок

Класичний суп з курячих сердечок включає самі сердечка, картопля і овочеву засмажку. Він у міру легкий, але в теж час ситний. Його можна робити рідким або густим, в залежності від побажань й пори року: в холодну пору завжди чудово «йдуть» щільні юшки.

Сердечка важливо очистити від жиру, плівок і прожилок. Так бульйон вийде прозорим і дуже ароматним.

Для сім’ї з 4 чоловік нам потрібні:

  • 500 г сердечок;
  • 3 великі картоплини;
  • цибулина;
  • морквина;
  • лавровий лист;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком;
  • пучок петрушки.

Почнемо:

  • Готуємо бульйон. Сердечка не варто перетравлювати – вони готові вже через 30 хвилин.
  • Тим часом ріжемо на кубики картоплю. Цибулю чистимо, подрібнюємо. Моркву тремо на крупній тертці.
  • Пасеруємо моркву і цибулю на олії.
  • У готовий бульйон закладаємо картоплю, додаємо овочі. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до самого слабкого. Проварюємо до м’якості овочів.
  • Вимикаємо плиту, приправляємо суп лаврушкой і петрушкою. Наполягаємо 5 – 7 хвилин. Наше перше блюдо готове!

Приємний смак потрошки підкреслять домашні солоності, свіжий хліб і сметана.

Готуємо з вермішеллю

Цей суп найбільше люблять діти: дрібна «павутинка» дуже подобається маленьким привередам. Так вони з’їдають навіть шматочки сердечок, хоча зазвичай дітей важко переконати з’їсти субпродукти.

Необхідні компоненти:

  • 500 г сердечок;
  • вермішель-павутинка – жменя;
  • пучок петрушки.

Варимо на сердечках бульйон, дуже ретельно знімаючи з нього піну – прозорість важлива ідеальна. Коли потрошка готові, засипаємо до них «павутинку», кладемо петрушку і практично відразу вимикаємо нагрівання: вермішель вариться майже моментально. Варто перетримати, і вона руйнується, втрачаючи апетитний вигляд.

Коли суп трохи охолов, кличемо за стіл сім’ю і миттю з’їдаємо тепле і ароматне кушание.

Квасолеве перша страва

Квасоля, в цілому, дуже корисна, а в супах її сприятливий вплив на організм багаторазово збільшується. Пропонуємо відступити від консервованих бобів або замочених напередодні – спробуйте зелену стручкову квасолю, а відтіняйте її смак свіжої кінзою.

Дивіться також:  Пиріг з брусницею. Рецепт приготування з фото.

Що нам знадобиться:

  • 400 г мороженої квасолі;
  • морквина;
  • цибулина;
  • зелений горошок – банку або склянку замороженого;
  • 300 г курячих сердечок;
  • зелень – кінза петрушка;
  • рослинна олія – 20 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Приступаємо:

  • Для початку відваримо бульйон з сердечок, які попередньо ретельно чистимо від жиру і плівок і ріжемо на 2 частини.
  • Поки бульйон вариться, овочі чистимо, ріжемо на 2 – 3 частини і злегка пасеруємо на рослинній олії. Оскільки бульйон має намір вариться з молодих овочів, то сильно не мельчите. Так овочі буде відчуватися яскравіше, а пасерування розкриє їх смак.
  • Коли бульйон стане наваристим, а сердечка м’якими, запустимо до них овочі і дамо супу настоятися на повільному вогні 5 – 10 хвилин.

Вимикаємо нагрівання, додаємо зелень, а через 3 хвилини розливаємо юшку по тарілках. Ароматний і корисний річний супчик особливо смачний з чорним хлібом і ложкою нежирної сметани.

Суп з курячими сердечками в мультиварці

Такий суп в мультиварці готується дуже швидко, а з’їдається ще швидше. Він виходить наваристим, немов з російської печі. Це перша страва особливо смачно, якщо варити його з пшоном.

Суп важливо приправляти молодими стрілками часнику або зеленою цибулею – кладіть в суп зелень, не шкодуючи.

Що нам треба:

  • 100 г пшона;
  • 500 г сердечок;
  • молода морква;
  • велика картоплина;
  • щедрий пучок зелені;
  • сіль, перець за смаком;
  • трохи масла для обсмажування.

Приступаємо:

  • Сердечка обсмажуємо на дні мультичаши. Додаємо до них терту моркву і цибулю, нарізану кубиками.
  • Додаємо промите пшоно і знову злегка обсмажуємо отриманий склад. Нам важливо, щоб пшонка просочилася м’ясними і овочевими соками.
  • Заливаємо інгредієнти 1,5 літрами чистої води. Включаємо режим «Суп» і варимо до м’якості пшона та сердечок.

Готову страву приправляємо зеленню, а ось лаврушку кладіть за бажанням – в цілому, суп самодостатній і смачний навіть без цієї прянощі. Подаємо його в глибоких мисках зі свіжими овочами, хлібом і сметаною.

Цей рецепт – практично похідний варіант і найкраще його готувати на природі. Вирушаючи на дачу, не забудьте з собою мультиварку, і вона вас виручить в жарку дачну жнива.

Рецепт приготування з горохом

Замість пшона, ви можете взяти і горошок. Вибирайте будь – який-хоч сухий, хоч свіжоморожений. І з тим, і з іншим суп вийде ситним і дуже смачним. Ми пропонуємо класичний гороховий суп зі звичним всім сухим жовтим горошком. А зваримо його в мультиварці.

Дивіться також:  Цвітна капуста по-корейськи - 5 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Якісні курячі сердечка пахнуть м’ясом, залізом і мають ніжні прозорі прожилки. Колір жиру на них білий, а сам він щільний на дотик.

Підготуємо:

  • склянка гороху;
  • курячі сердечка – 400 г;
  • картопля – 3 шт;
  • моркву – 1 шт;
  • лаврушки;
  • чорний перець;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Для початку замочимо горох. Зробимо це напередодні, щоб він як слід розбухнув.

  • Зваримо бульйон з сердечок, очищених від плівки.
  • Поки він вариться, робимо засмажку з моркви і цибулі. Їх обсмажуємо на сковорідці або на дні мультичаши.
  • Потім додаємо горох, заливаємо продукти бульйоном з сердечками, присаливаем і перчимо.
  • Включаємо режим «Суп» і варимо до сигналу про закінчення готування близько 30 хвилин. В кінці приправляємо лавровим листом.

За бажанням, додайте в суп свіжу петрушку або сухий кріп, або інші спеції, які любите. Ефектно і смачно подавати супчик з скибочкою бекону, обсмаженого до хрускоту. Білі грінки – просто обов’язкове доповнення!

Як зварити з гречкою

Легкий, але ситний та ароматний, наче зварений з димком, – це все про нього, про супчику з потрухами і гречкою. Якщо є готовий бульйон, то його приготування не займе багато часу: буде достатньо всього 10 – 15 хвилин.

Заздалегідь підготуйте третину склянки гречки, пару картоплин і пучок зелені.

Варимо, дотримуючись інструкції:

  • Бульйон доводимо до кипіння.
  • Всипаємо гречку, промиту в холодній воді.
  • Ріжемо картоплю кубиками і додаємо до ядриці.
  • Проварюємо всі 10 – 13 хвилин.

Занадто довго суп на плиті не тримайте, інакше гречка розбухне і суп стане неаппетитным, перетвориться в рідкий подобу каші. Обжарку ми теж не робили, переслідуючи мету знизити калорійність. Але пучок зелені і невеликий лист лавра варто покласти обов’язково – смак супу стане насиченим.

Суп з курячих сердечок і шлунків

Суп з курячих сердечок і шлунків легко зварити з томатною ноткою. Добре додати в нього і мариновані гриби – їх цікава кислинка буде добре поєднуватися з субпродуктами. Але можна приготувати також виключно овочевий суп з болгарським перцем і томатами.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г сердечок;
  • 200 г шлуночків;
  • болгарський перець;
  • картопля;
  • томат;
  • цибулина;
  • зелень;
  • сіль, перець за смаком.
Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

Готуємо так:

  • Шлуночки і сердечка промиваємо, чистимо і ріжемо на кілька частин. Варимо з них бульйон, знімаючи «накип». Приблизний час готування субпродуктів – 50 хвилин.
  • В цей час моєму овочі, чистимо і ріжемо їх кубиками. Бульйон доводимо до кипіння, а потім викладаємо в нього овочеву нарізку і варимо до м’якості приблизно 15 хвилин на слабкому вогні.
  • Коли овочі проварилися зо, додаємо до них зелень і вимикаємо вогонь. Готову страву обов’язково щедро посипати зеленню і видавити в нього зубчик часнику.

Їмо такий варіант першого страви з брускеттой і тоненьким скибочкою будь слабосоленої риби.

Незвичайний суп з рисом

Потрошка для розсольника – те, що доктор прописав. Це класика кулінарного жанру і ніщо не зрівняється з порцією цієї ароматної юшки. Не лінуйтеся – пошукайте справжні бочкові огірки. Ви будете вражені результатом.

Лайфак: рис ніколи не розвалиться, якщо ви додасте в суп напівготову крупу альденте.

Для супу підготуємо: 3 дрібних бочкових огірка, половину склянки рису, потрошка (сердечка, шлуночки), рослинна олія для смаження, лавровий лист, моркву, сіль, перець за смаком, половину склянки розсолу (або більше, якщо любите гострі супи).

Як готувати:

  • Варимо бульйон з потрошки до м’якості субпродуктів.
  • Рис відварюємо до напівготовності.
  • Огірки очищаємо від шкірки і ріжемо соломкою. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.
  • Пасеруємо на олії огірки з коренеплодами.
  • У киплячий бульйон закладаємо обсмажені овочі та рис. Проварюємо все на середньому вогні 15 хвилин.
  • Вимикаємо нагрівання і пробуємо страву на сіль.
  • У відповідності зі знятою пробій доливаємо розсіл.
  • Приправляємо суп зеленню і лаврушкой.

Супчик буде шикарним зі сметаною і часниковими грінками. Це ідеальне блюдо на ранок після бурхливих застіль і просто ситний підбадьорюючий обід на кожен день. Разом з огірками в нього легко додавати каперси і навіть шматочки маринованих опеньків. Пробуйте різні варіанти, не соромлячись експериментувати.

Готуйте і не забувайте, що перше правило смачних перших страв – м’ясо виключної свіжості. В цілому ж, будь-які супи з сердечками – відмінний варіант для різноманітності сімейного меню. Сердечка добре і томити в горщиках, куди можна додавати для вершкового присмаку шматочки плавленого сиру. Приємного всім апетиту!

Прокрутка до верху