Суп з курячих шлунків – багате живильними елементами страва, яку варто спробувати кожному. Для виконання легкої страви потрібно зовсім небагато часу і доступний продуктовий набір, склад якого злегка змінюється залежно від вибраного рецепту.
Простий суп з курячих шлунків з вермішеллю
Смачний суп з субпродуктів готується з:
- 400 г шлунків;
- цибулини;
- морквини;
- 3 картопляних бульб;
- 3 жмень тонкої вермішелі;
- солі та зелені.
Спосіб приготування:
- Субпродукти промиваються і очищаються від твердої кутикули, після чого заливаються водою.
- Закипіла рідина зливається, а в каструлю з шлунками вливається чистий порція води.
- Поки бульйон повторно кип’ятити, цибулина очищається і шинкуется.
- Далі субпродукти піддаються повторній процедурі.
- В чисту воду, крім шлунків, також відправляється цибулю.
- Через 30 хвилин кипіння на повільному вогні в каструлю викладаються морквяна стружка і брусочки картоплі.
- Коли картопляні кубики стануть м’якими, в суп додаються сіль, спеції і вермішель.
- Через 5 хвилин томління блюдо розливається по тарілках, прикрашене листям базиліка.
З курячими сердечками
Завдяки недорогий вартості внутрішніх органів поживний суп з курячих сердечок і шлунків практично не відбивається на бюджеті, при цьому наповнюючи кухню насиченим ароматом, який пробуджує неабиякий апетит.
Для приготування потрібні:
- по 200 г сердечок і шлунків;
- цибулина;
- морквина;
- 2 картопляні бульби;
- 1 солодкий перець;
- помідор;
- шматочок вершкового масла;
- жменя рису;
- сіль, спеції і зелень.
Етапи створення:
- Курячі внутрішні органи як слід обробляються і відправляються в каструлю з вже закипілої водою.
- Через 5 хвилин вода змінюється на чисту, в яку також відправляються половинки перцю, моркви і цибулі.
- Бульйон готується 50 хвилин після чого овочі з нього витягуються.
- Далі в каструлю викладаються картопляні кубики і рис.
- З решти попередньо подрібнених овочів і шматочків томату готується зажарка, яка відправляється в суп за 10 хвилин після картоплі.
- Перед готовністю перше солиться, приправляється і посипається рубаною зеленню.
- Готову страву настоюється ще 20 хвилин після зняття з вогню.
Горохове перша страва
Суп на курячих шлунках з ароматом і смаком популярної бобової культури порадує простотою виконання і приємно вразить навіть найприскіпливіших кулінарних критиків. Для створення страви досить мати під руками:
- 1 кг внутрішніх органів;
- 200 г гороху;
- 2 цибулини;
- 3 картоплини;
- 4 лаврових листочка;
- сіль і сушену зелень.
Щоб приготувати гороховий суп з курячими шлунками:
- Внутрішні органи промиваються і очищаються.
- У каструлі з очищеними шлунками, лавровими листочками, цибулиною і 3 л води вариться бульйон близько 90 хвилин.
- По закінченні вказаного часу бульйон проціджують і заливається в іншу глибоку ємність з разбухшим горохом.
- Поки вариться горохова основа, шлунки ріжуться навпіл, цибулина подрібнюється, після чого продукти обсмажуються.
- До м’якого гороху викладається зажарка, порізану картоплю, сіль і рубана зелень.
- Вариться апетитне і ситна страва до м’якості картоплі.
Суп з курячих шлунків в мультиварці
Оригінальний суп готується в мультиварці набагато швидше і простіше, що обов’язково порадує працюючих представниць прекрасної статі.
Достатньо підготувати:
- по 100 г цибулі і моркви;
- 250 г шлунків;
- 3 картоплі;
- трохи тонкої вермішелі;
- сіль, приправи і зелень.
Покрокова інструкція приготування:
- Очищені шлунки поділяються навпіл і обсмажуються 10 хвилин на відповідному режимі.
- Овочі подрібнюються улюбленим способом і викладаються до субпродуктів.
- Коли вміст злегка обсмажиться, в чашу відправляється порізану кубиками картоплю.
- Все заливається водою, солиться і приправляється.
- Готується суп в режимі «Гасіння» 60 хвилин.
- За 15 хвилин до звукового сигналу в чашу викладаються рубана зелень і вермішель.
Як приготувати суп з курячих шлунків з селерою
Суп з селерою – густе перше блюдо, яке на наступний день стає ще смачніше.
Інгредієнти:
- 700 г шлунків;
- за 2 цибулини і моркви;
- ¼ Кореня селери;
- 30 г подрібненого імбиру;
- стільки ж борошна;
- сіль і спеції.
Хід роботи
- Зі шлунків готується бульйон, який вариться близько 2 годин, після чого внутрішні органи діляться на частини.
- Борошно обсмажується і розлучається 50 мл бульйону.
- Подрібнені овочі пассеруются окремо.
- У киплячий бульйон відправляються всі підготовлені складові.
- Суп солиться, приправляється і вариться до готовності.
Готуємо з гречкою
Щоб насолодитися першим ситним блюдом, яке гречка насичує багатим комплексом поживних елементів, знадобляться:
- 300 г шлунків;
- цибулина;
- морква;
- помідор;
- 3 картоплини;
- 100 г гречки;
- сіль, спеції і зелень.
Черговість дії:
- На самому початку шлунки очищаються, якщо в магазині вони були придбані необробленими.
- Суп готується на другому бульйоні.
- Відварені шлунки ріжуться пластинками, які відправляються в каструлю.
- Туди ж викладається подрібнену цибулю, моркву і протерті томати без шкірки.
- Через 10-15 хвилин суп доповнюється гречкою і картопляними брусками.
- Коли картопля майже звариться, суп солиться, приправляється.
- Зеленню блюдо посипається після зняття каструлі з плити.
Суп з пшоном і курячими шлунками
Від використання різних круп смакові якості супу істотно змінюються. Щоб переконатися в цьому, слід підготувати:
- 250 г шлунків;
- 5 картоплин;
- по ½ цибулини і моркви;
- жменю пшона;
- яйце;
- зелень;
- сіль і спеції.
Схема підготовки страви являє собою виконання наступних дій:
- Субпродукти ретельно очищаються від жорстких кутикул.
- Промиті шлунки відварюють в підсоленій воді.
- Після придбання внутрішніми органами м’якості до них додається подрібнену картоплю.
- Через 10 хвилин у суп відправляються цибуля, морква подрібнена, а також промите пшоно.
- Коли крупа стане м’якою, цибулю витягається, а в суп втручається свіже яйце.
- Готову страву посипається рубаною зеленню та спеціями.
Технологія приготування з грибами
Ароматний суп з грибами готується з:
- 350 г шлунків;
- такої ж кількості печериць;
- 2 картоплин;
- 100 г крупи;
- 1 морквини;
- цибулини;
- соняшникової олії;
- солі, спецій і зелені.
Спосіб виконання рецепту:
- Шлунки очищаються і добре промиваються.
- Крупа відварюється до готовності.
- До розвареної перловке додаються шлунки, після чого всі відварюється ще 15 хвилин.
- Далі відправляється нарізану картоплю.
- Суміш з подрібнених грибів, моркви і цибулі обсмажується на рослинному маслі.
- Коли в суп викладеться зажарка, страва солиться, приправляється і прикрашається зеленню.
- Вариться страва до готовності ¼ години.
Отже, незважаючи на фінансову доступність курячих шлунків, не варто обходити їх стороною: із внутрішніх органів можна приготувати безліч різноманітних страв, які відрізняються легкістю, поживністю та смаковими достоїнствами.