Суп з курячих шлунків – 8 смачних рецептів приготування

Суп з курячих шлунків – багате живильними елементами страва, яку варто спробувати кожному. Для виконання легкої страви потрібно зовсім небагато часу і доступний продуктовий набір, склад якого злегка змінюється залежно від вибраного рецепту.

Простий суп з курячих шлунків з вермішеллю

Смачний суп з субпродуктів готується з:

  • 400 г шлунків;
  • цибулини;
  • морквини;
  • 3 картопляних бульб;
  • 3 жмень тонкої вермішелі;
  • солі та зелені.

Спосіб приготування:

  • Субпродукти промиваються і очищаються від твердої кутикули, після чого заливаються водою.
  • Закипіла рідина зливається, а в каструлю з шлунками вливається чистий порція води.
  • Поки бульйон повторно кип’ятити, цибулина очищається і шинкуется.
  • Далі субпродукти піддаються повторній процедурі.
  • В чисту воду, крім шлунків, також відправляється цибулю.
  • Через 30 хвилин кипіння на повільному вогні в каструлю викладаються морквяна стружка і брусочки картоплі.
  • Коли картопляні кубики стануть м’якими, в суп додаються сіль, спеції і вермішель.
  • Через 5 хвилин томління блюдо розливається по тарілках, прикрашене листям базиліка.

З курячими сердечками

Завдяки недорогий вартості внутрішніх органів поживний суп з курячих сердечок і шлунків практично не відбивається на бюджеті, при цьому наповнюючи кухню насиченим ароматом, який пробуджує неабиякий апетит.

Для приготування потрібні:

  • по 200 г сердечок і шлунків;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 2 картопляні бульби;
  • 1 солодкий перець;
  • помідор;
  • шматочок вершкового масла;
  • жменя рису;
  • сіль, спеції і зелень.

Етапи створення:

  • Курячі внутрішні органи як слід обробляються і відправляються в каструлю з вже закипілої водою.
  • Через 5 хвилин вода змінюється на чисту, в яку також відправляються половинки перцю, моркви і цибулі.
  • Бульйон готується 50 хвилин після чого овочі з нього витягуються.
  • Далі в каструлю викладаються картопляні кубики і рис.
  • З решти попередньо подрібнених овочів і шматочків томату готується зажарка, яка відправляється в суп за 10 хвилин після картоплі.
  • Перед готовністю перше солиться, приправляється і посипається рубаною зеленню.
  • Готову страву настоюється ще 20 хвилин після зняття з вогню.
Дивіться також:  Рецепт торта з білковим кремом – смачні рецепти

Горохове перша страва

Суп на курячих шлунках з ароматом і смаком популярної бобової культури порадує простотою виконання і приємно вразить навіть найприскіпливіших кулінарних критиків. Для створення страви досить мати під руками:

  • 1 кг внутрішніх органів;
  • 200 г гороху;
  • 2 цибулини;
  • 3 картоплини;
  • 4 лаврових листочка;
  • сіль і сушену зелень.

Щоб приготувати гороховий суп з курячими шлунками:

  • Внутрішні органи промиваються і очищаються.
  • У каструлі з очищеними шлунками, лавровими листочками, цибулиною і 3 л води вариться бульйон близько 90 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу бульйон проціджують і заливається в іншу глибоку ємність з разбухшим горохом.
  • Поки вариться горохова основа, шлунки ріжуться навпіл, цибулина подрібнюється, після чого продукти обсмажуються.
  • До м’якого гороху викладається зажарка, порізану картоплю, сіль і рубана зелень.
  • Вариться апетитне і ситна страва до м’якості картоплі.

Суп з курячих шлунків в мультиварці

Оригінальний суп готується в мультиварці набагато швидше і простіше, що обов’язково порадує працюючих представниць прекрасної статі.

Достатньо підготувати:

  • по 100 г цибулі і моркви;
  • 250 г шлунків;
  • 3 картоплі;
  • трохи тонкої вермішелі;
  • сіль, приправи і зелень.

Покрокова інструкція приготування:

  • Очищені шлунки поділяються навпіл і обсмажуються 10 хвилин на відповідному режимі.
  • Овочі подрібнюються улюбленим способом і викладаються до субпродуктів.
  • Коли вміст злегка обсмажиться, в чашу відправляється порізану кубиками картоплю.
  • Все заливається водою, солиться і приправляється.
  • Готується суп в режимі «Гасіння» 60 хвилин.
  • За 15 хвилин до звукового сигналу в чашу викладаються рубана зелень і вермішель.

Як приготувати суп з курячих шлунків з селерою

Суп з селерою – густе перше блюдо, яке на наступний день стає ще смачніше.

Інгредієнти:

  • 700 г шлунків;
  • за 2 цибулини і моркви;
  • ¼ Кореня селери;
  • 30 г подрібненого імбиру;
  • стільки ж борошна;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Кокосовий пиріг «Ніжність» – ласощі для справжніх гурманів

Хід роботи

  • Зі шлунків готується бульйон, який вариться близько 2 годин, після чого внутрішні органи діляться на частини.
  • Борошно обсмажується і розлучається 50 мл бульйону.
  • Подрібнені овочі пассеруются окремо.
  • У киплячий бульйон відправляються всі підготовлені складові.
  • Суп солиться, приправляється і вариться до готовності.

Готуємо з гречкою

Щоб насолодитися першим ситним блюдом, яке гречка насичує багатим комплексом поживних елементів, знадобляться:

  • 300 г шлунків;
  • цибулина;
  • морква;
  • помідор;
  • 3 картоплини;
  • 100 г гречки;
  • сіль, спеції і зелень.

Черговість дії:

  • На самому початку шлунки очищаються, якщо в магазині вони були придбані необробленими.
  • Суп готується на другому бульйоні.
  • Відварені шлунки ріжуться пластинками, які відправляються в каструлю.
  • Туди ж викладається подрібнену цибулю, моркву і протерті томати без шкірки.
  • Через 10-15 хвилин суп доповнюється гречкою і картопляними брусками.
  • Коли картопля майже звариться, суп солиться, приправляється.
  • Зеленню блюдо посипається після зняття каструлі з плити.

Суп з пшоном і курячими шлунками

Від використання різних круп смакові якості супу істотно змінюються. Щоб переконатися в цьому, слід підготувати:

  • 250 г шлунків;
  • 5 картоплин;
  • по ½ цибулини і моркви;
  • жменю пшона;
  • яйце;
  • зелень;
  • сіль і спеції.

Схема підготовки страви являє собою виконання наступних дій:

  • Субпродукти ретельно очищаються від жорстких кутикул.
  • Промиті шлунки відварюють в підсоленій воді.
  • Після придбання внутрішніми органами м’якості до них додається подрібнену картоплю.
  • Через 10 хвилин у суп відправляються цибуля, морква подрібнена, а також промите пшоно.
  • Коли крупа стане м’якою, цибулю витягається, а в суп втручається свіже яйце.
  • Готову страву посипається рубаною зеленню та спеціями.

Технологія приготування з грибами

Ароматний суп з грибами готується з:

  • 350 г шлунків;
  • такої ж кількості печериць;
  • 2 картоплин;
  • 100 г крупи;
  • 1 морквини;
  • цибулини;
  • соняшникової олії;
  • солі, спецій і зелені.
Дивіться також:  Суп Рамен – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Спосіб виконання рецепту:

  • Шлунки очищаються і добре промиваються.
  • Крупа відварюється до готовності.
  • До розвареної перловке додаються шлунки, після чого всі відварюється ще 15 хвилин.
  • Далі відправляється нарізану картоплю.
  • Суміш з подрібнених грибів, моркви і цибулі обсмажується на рослинному маслі.
  • Коли в суп викладеться зажарка, страва солиться, приправляється і прикрашається зеленню.
  • Вариться страва до готовності ¼ години.

Отже, незважаючи на фінансову доступність курячих шлунків, не варто обходити їх стороною: із внутрішніх органів можна приготувати безліч різноманітних страв, які відрізняються легкістю, поживністю та смаковими достоїнствами.

Прокрутка до верху