Одне з найпопулярніших перших страв, яку можна постійно вдосконалювати – це курячий суп. По-справжньому сонячний бульйон і шматочки м’яса роблять це блюдо дуже смачним і поживним.
Легкий суп з курячої грудки
Дуже простий варіант, для якого будинку завжди є необхідні продукти.
Що знадобиться:
- вода 2,5 л;
- 2-3 шт. курячого філе;
- 6 середніх картоплин;
- 2 середні цибулини;
- 1 велика морква;
- 2-3 лаврових листочка;
- сіль, перець, приправи для супу.
Готуємо покроково:
- Помийте м’ясо, наріжте середніми скибочками, влийте воду в посуд, не забудьте покласти приправи. Коли закипить, зніміть піну, що утворюється, потім тушкуйте на слабкому вогні ще 20 хвилин.
- Наріжте овочі кубиками. Коли приготується бульйон, додайте їх в посуд. Готуйте ще приблизно півгодини і стежте за тим, щоб картопля не перетворилася на кашу, разварившись.
- Як тільки овочі приготувалися, вимкніть вогонь і залиште під кришкою на плиті ще хвилин на десять, це робить смак більш яскравим.
Потім розкладіть по тарілках, покласти половинку вареного яйця.
Рецепт з вермішеллю
Один з найпоширеніших варіантів приготування, який займе трохи більше часу, ніж попередній.
Склад:
- 600 г курячого філе;
- 2-2,5 л води;
- 1 велика морква;
- 2 середні цибулини;
- 4-5 картоплин;
- 150-200 г вермішелі;
- 2 ч. л. рослинної олії;
- лавровий лист, спеції за смаком.
Як готувати:
- Наріжте філе акуратними шматочками, кипіння, зніміть піну і залиште готуватися ще на 20-30 хвилин.
- Подрібніть овочі. Пасеруйте до легкого золотистого відтінку. Додати засмажку, картоплю і приправи до курки. Готувати 20 хвилин, контролюючи м’якість картоплі, потім всипте вермішель і залиште ще 5 хвилин.
- Вимкніть плиту, залиште на ній страву ще хвилин на 10 під кришкою.
При подачі можете прикрасити суп з курячої грудки з вермішеллю петрушкою, тертим яйцем.
Як приготувати суп-пюре з брокколі
Суп-пюре – відмінний спосіб урізноманітнити набридливе класичний спосіб готувати за класичним рецептом.
Необхідні продукти:
- 1,5-2 л води;
- 500 р філе курки;
- 300 р капусти брокколі;
- 4 картоплини;
- 1 середня морква;
- 1 велика цибулина;
- 1 склянка вершків;
- 50 г тертого пармезану;
- 100 г пшеничних грінок;
- сіль, перець за смаком.
Як готувати покроково:
- Філе і цибулину варіть півгодини, постійно знімаючи пінку.
- Після закінчення півгодини всипте кубики картоплі. Брокколі потрібно варити останньою, щоб зберегти її колір, приправте. Готуйте 10 хвилин.
- Наріжте курку. Перелийте все в блендер, зробіть пюре, знову вилийте в каструлю. Вершки влийте в суп і нагрійте, не даючи їм закипіти.
- Розкладіть в тарілки, покладіть в кожну шматочки курки. Зверху прикрасьте грінками.
Суп-пюре з курячої грудки виглядає апетитно і вийде дуже смачним.
Дієтичний суп з курячою грудкою
Простий покроковий рецепт стане в нагоді тим, хто бореться за кожен скинутий сантиметр. Це дійсно справжній суп для схуднення.
Склад:
- 500 г курячого філе;
- 3 середні картоплини;
- 3 морквини;
- 3 маленьких цибулини;
- 50 г вермішелі або локшини;
- сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Готуємо покроково:
- Помиту і подрібнену курку готуйте на повільному вогні до кипіння, прибираючи пінку.
- Овочі почистіть і подрібніть. Проваріть 15 хвилин, всипте картопля, вермішель, приправте суп, варіть 5 хвилин.
- Приберіть з вогню, потримайте бульйон під кришкою ще хвилин 10.
- Подавайте блюдо з селерою і зеленню.
Рада! Після того як вода з м’ясом закипить, дістати філе, злити рідину і налити нову партію!
Курячий суп з горохом
Рецепт, в якому всі продукти поєднуються просто ідеально. Радимо спробувати!
Склад:
- 2 л води;
- 500 г курячого філе;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 200 г зеленого горошку (можна заморожений);
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Готуємо покроково:
- Від цибулини відріжте чверть. Покладіть до курки, приправте. Закип’ятіть, зніміть пінку, зробіть поменше вогонь і поставте на плиту ще на 20 хвилин.
- Наріжте акуратними брусочками моркву, дрібно порубаєте часник і цибулю. Пасеруйте на сковороді.
- Картопля крупно наріжте брусочками. Додайте всі овочі до курки. Додайте приправи, коли суп закипить, поставте його на слабкий вогонь на 10 хвилин.
- В кінці зелений горошок додайте до супу і залиште на плиті 5 хвилин.
- Суп готовий. Можете подавати.
Бульйон вийде гарним і прозорим, а зелений колір тільки прикрасить блюдо.
Суп з капустою і галушками
Свіжа ідея приготування. Суп з курячої грудки стає більш ситним та смачним завдяки галушками.
Що потрібно:
- 1 куряча грудка без шкіри;
- 1/4 качана капусти;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- спеції.
Як готувати:
- Куряче філе нарізати, кип’ятити 10 хвилин, зняти піну.
- Подрібнити овочі. Всі покладіть до курки, приправте, готуйте до їх готовності.
- Збите яйце змішайте з борошном і дрібкою солі. Отримане тісто перекладіть в тарілку чайною ложкою, формуючи галушки. Варіть суп ще 15 хвилин.
Сервіруйте суп з дрібно нарізаними кропом і петрушкою.
Сирний суп з курячою грудкою
Любителі сиру не залишаться байдужими до цього супу. Приголомшливе поєднання інгредієнтів народжує нові межі звичного смаку страви.
Що знадобиться:
- 500 г курячого філе;
- 200 г печериць;
- 4 картоплини;
- 3 цибулини;
- 1 велика морква;
- 500 мл вершків 33 %;
- 300 г плавленого сиру;
- 20 г вершкового масла;
- спеції за смаком.
Як готувати:
- Закип’ятити бульйон, прибрати піну. Нарізати крупно картоплю, моркву натерти, відправити в каструлю, посипати спеції.
- Печериці, цибулю ріжемо і обсмажуємо.
- Виймаємо курку. Бульйон з овочів у блендері доводимо до однорідності. Курку ріжемо скибочками, потім кладемо її разом з грибами в овочеву масу.
- Подрібнений сир кладемо в каструлю, кип’ятимо суп і тримаємо ще 10 хвилин на плиті, помішуючи.
- Коли сир розплавиться, вливаємо вершки. Знову кип’ятити 3 хвилини.
- Грінки і зелень відмінно прикрасять страву, якщо ви покладіть їх перед тим, як подати на стіл.
Покрокове приготування з грибами
Цей ситний обід не обходиться без такого супу. Якщо в попередньому рецепті гриби надавали тільки відтінок смаку, то тут він яскраво виражений.
Інгредієнти для страви:
- 500 г курячого філе;
- 500 г печериць;
- 3 картоплини;
- 1 головка цибулі;
- 1 морква;
- 30 г вершкового масла;
- сіль, перець, лавровий лист.
Як готувати:
- Бульйон посолити і готувати 30 хвилин. Смажимо нарізані печериці.
- Через півгодини варіння від кипіння бульйону виймаємо філе, кладемо гриби, а картоплю через 10 хвилин.
- Окремо підсмажуємо цибулю і моркву. Курку ріжемо скибочками і знову варимо з овочами.
- Суп досолює, якщо потрібно, кладемо спеції. Готуємо ще 3 хвилини. Перед подачею прикрашаємо петрушкою.
Сподіваємося, що наші рецепти урізноманітнюють смак ваших улюблених страв і надихнуть на нові кулінарні шедеври!