Суп з курячої грудки – 8 рецептів приготування смачного супу

Одне з найпопулярніших перших страв, яку можна постійно вдосконалювати – це курячий суп. По-справжньому сонячний бульйон і шматочки м’яса роблять це блюдо дуже смачним і поживним.

Легкий суп з курячої грудки

Дуже простий варіант, для якого будинку завжди є необхідні продукти.

Що знадобиться:

  • вода 2,5 л;
  • 2-3 шт. курячого філе;
  • 6 середніх картоплин;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 велика морква;
  • 2-3 лаврових листочка;
  • сіль, перець, приправи для супу.

Готуємо покроково:

  • Помийте м’ясо, наріжте середніми скибочками, влийте воду в посуд, не забудьте покласти приправи. Коли закипить, зніміть піну, що утворюється, потім тушкуйте на слабкому вогні ще 20 хвилин.
  • Наріжте овочі кубиками. Коли приготується бульйон, додайте їх в посуд. Готуйте ще приблизно півгодини і стежте за тим, щоб картопля не перетворилася на кашу, разварившись.
  • Як тільки овочі приготувалися, вимкніть вогонь і залиште під кришкою на плиті ще хвилин на десять, це робить смак більш яскравим.

Потім розкладіть по тарілках, покласти половинку вареного яйця.

Рецепт з вермішеллю

Один з найпоширеніших варіантів приготування, який займе трохи більше часу, ніж попередній.

Склад:

  • 600 г курячого філе;
  • 2-2,5 л води;
  • 1 велика морква;
  • 2 середні цибулини;
  • 4-5 картоплин;
  • 150-200 г вермішелі;
  • 2 ч. л. рослинної олії;
  • лавровий лист, спеції за смаком.

Як готувати:

  • Наріжте філе акуратними шматочками, кипіння, зніміть піну і залиште готуватися ще на 20-30 хвилин.
  • Подрібніть овочі. Пасеруйте до легкого золотистого відтінку. Додати засмажку, картоплю і приправи до курки. Готувати 20 хвилин, контролюючи м’якість картоплі, потім всипте вермішель і залиште ще 5 хвилин.
  • Вимкніть плиту, залиште на ній страву ще хвилин на 10 під кришкою.

При подачі можете прикрасити суп з курячої грудки з вермішеллю петрушкою, тертим яйцем.

Дивіться також:  Цибулевий суп – 9 рецептів, класичний французький, для схуднення

Як приготувати суп-пюре з брокколі

Суп-пюре – відмінний спосіб урізноманітнити набридливе класичний спосіб готувати за класичним рецептом.

Необхідні продукти:

  • 1,5-2 л води;
  • 500 р філе курки;
  • 300 р капусти брокколі;
  • 4 картоплини;
  • 1 середня морква;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 склянка вершків;
  • 50 г тертого пармезану;
  • 100 г пшеничних грінок;
  • сіль, перець за смаком.

Як готувати покроково:

  • Філе і цибулину варіть півгодини, постійно знімаючи пінку.
  • Після закінчення півгодини всипте кубики картоплі. Брокколі потрібно варити останньою, щоб зберегти її колір, приправте. Готуйте 10 хвилин.
  • Наріжте курку. Перелийте все в блендер, зробіть пюре, знову вилийте в каструлю. Вершки влийте в суп і нагрійте, не даючи їм закипіти.
  • Розкладіть в тарілки, покладіть в кожну шматочки курки. Зверху прикрасьте грінками.

Суп-пюре з курячої грудки виглядає апетитно і вийде дуже смачним.

Дієтичний суп з курячою грудкою

Простий покроковий рецепт стане в нагоді тим, хто бореться за кожен скинутий сантиметр. Це дійсно справжній суп для схуднення.

Склад:

  • 500 г курячого філе;
  • 3 середні картоплини;
  • 3 морквини;
  • 3 маленьких цибулини;
  • 50 г вермішелі або локшини;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Готуємо покроково:

  • Помиту і подрібнену курку готуйте на повільному вогні до кипіння, прибираючи пінку.
  • Овочі почистіть і подрібніть. Проваріть 15 хвилин, всипте картопля, вермішель, приправте суп, варіть 5 хвилин.
  • Приберіть з вогню, потримайте бульйон під кришкою ще хвилин 10.
  • Подавайте блюдо з селерою і зеленню.

Рада! Після того як вода з м’ясом закипить, дістати філе, злити рідину і налити нову партію!

Курячий суп з горохом

Рецепт, в якому всі продукти поєднуються просто ідеально. Радимо спробувати!

Склад:

  • 2 л води;
  • 500 г курячого філе;
  • 2 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 200 г зеленого горошку (можна заморожений);
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Дивіться також:  Які користь і шкоду кави з молоком?

Готуємо покроково:

  • Від цибулини відріжте чверть. Покладіть до курки, приправте. Закип’ятіть, зніміть пінку, зробіть поменше вогонь і поставте на плиту ще на 20 хвилин.
  • Наріжте акуратними брусочками моркву, дрібно порубаєте часник і цибулю. Пасеруйте на сковороді.
  • Картопля крупно наріжте брусочками. Додайте всі овочі до курки. Додайте приправи, коли суп закипить, поставте його на слабкий вогонь на 10 хвилин.
  • В кінці зелений горошок додайте до супу і залиште на плиті 5 хвилин.
  • Суп готовий. Можете подавати.

Бульйон вийде гарним і прозорим, а зелений колір тільки прикрасить блюдо.

Суп з капустою і галушками

Свіжа ідея приготування. Суп з курячої грудки стає більш ситним та смачним завдяки галушками.

Що потрібно:

  • 1 куряча грудка без шкіри;
  • 1/4 качана капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • спеції.

Як готувати:

  • Куряче філе нарізати, кип’ятити 10 хвилин, зняти піну.
  • Подрібнити овочі. Всі покладіть до курки, приправте, готуйте до їх готовності.
  • Збите яйце змішайте з борошном і дрібкою солі. Отримане тісто перекладіть в тарілку чайною ложкою, формуючи галушки. Варіть суп ще 15 хвилин.

Сервіруйте суп з дрібно нарізаними кропом і петрушкою.

Сирний суп з курячою грудкою

Любителі сиру не залишаться байдужими до цього супу. Приголомшливе поєднання інгредієнтів народжує нові межі звичного смаку страви.

Що знадобиться:

  • 500 г курячого філе;
  • 200 г печериць;
  • 4 картоплини;
  • 3 цибулини;
  • 1 велика морква;
  • 500 мл вершків 33 %;
  • 300 г плавленого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • спеції за смаком.

Як готувати:

  • Закип’ятити бульйон, прибрати піну. Нарізати крупно картоплю, моркву натерти, відправити в каструлю, посипати спеції.
  • Печериці, цибулю ріжемо і обсмажуємо.
  • Виймаємо курку. Бульйон з овочів у блендері доводимо до однорідності. Курку ріжемо скибочками, потім кладемо її разом з грибами в овочеву масу.
  • Подрібнений сир кладемо в каструлю, кип’ятимо суп і тримаємо ще 10 хвилин на плиті, помішуючи.
  • Коли сир розплавиться, вливаємо вершки. Знову кип’ятити 3 хвилини.
  • Грінки і зелень відмінно прикрасять страву, якщо ви покладіть їх перед тим, як подати на стіл.
Дивіться також:  Готуємо крем Шарлотт для торта

Покрокове приготування з грибами

Цей ситний обід не обходиться без такого супу. Якщо в попередньому рецепті гриби надавали тільки відтінок смаку, то тут він яскраво виражений.

Інгредієнти для страви:

  • 500 г курячого філе;
  • 500 г печериць;
  • 3 картоплини;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 морква;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Як готувати:

  • Бульйон посолити і готувати 30 хвилин. Смажимо нарізані печериці.
  • Через півгодини варіння від кипіння бульйону виймаємо філе, кладемо гриби, а картоплю через 10 хвилин.
  • Окремо підсмажуємо цибулю і моркву. Курку ріжемо скибочками і знову варимо з овочами.
  • Суп досолює, якщо потрібно, кладемо спеції. Готуємо ще 3 хвилини. Перед подачею прикрашаємо петрушкою.

Сподіваємося, що наші рецепти урізноманітнюють смак ваших улюблених страв і надихнуть на нові кулінарні шедеври!

Прокрутка до верху