Рідкісний людина відмовиться поласувати солоними огірочками, якщо ця заготовка знайшлася в холодильнику. Їх їдять вприкуску з основними стравами, а також додають у салати. Але можна приготувати суп з квашеними огірками, і в цій рубриці ми розглянемо 7 популярних рецептів.
Суп розсольник з перловкою і солоними огірками
Всього кілька солоних огірочків допоможуть перетворити звичайний суп з перловою крупою під смачний суп. Для приготування страви вам знадобляться такі продукти:
- м’ясна кісточка;
- кілька картоплин;
- стакан перлової крупи;
- морква;
- головка цибулі;
- пара солоних огірків;
- зелень;
- сіль і приправи.
Як приготувати суп з перловкою і солоними огірками:
- Крупу промиваємо, викладаємо в миску і замочуємо. Зробити це краще на ніч, бо як перловке потрібно не менше 6 годин, щоб вона стала придатною для відварювання.
- Варимо бульйон м’ясний кісточки, додавши в каструлю сіль і приправи. Це може бути мелений перець, паприка, лаврове листя тощо. Пінку потрібно регулярно знімати, щоб суп не вийшов каламутним.
- Закладаємо в каструлю перловку і продовжуємо готувати, регулярно помішуючи суміш, щоб крупа не пригоріла до дна.
- Ріжемо картоплю і закладаємо в суп.
- Робимо засмажку з моркви і цибулі, а потім відправляємо в каструлю.
- За кілька хвилин до готовності додаємо солоні огірки і зелень, даємо закипіти, після чого знімаємо з плити.
Рада. Щоб надати супу пікантний присмак, можна долити в бульйон розсіл з огірків.
Готуємо з рисом
Любителі гострого прийдуть в захват від супу з рисом і солоними огірками. Для цієї страви потрібні наступні продукти:
- 500 г м’яса або птиці;
- кілька картоплин;
- склянку рису;
- кілька солоних огірків;
- цибулина;
- зубці часнику;
- морква;
- солодкий болгарський перець;
- кілька помідорів або томатна паста;
- порошковий пекучий перець;
- пучок зелені, краще взяти ароматну, наприклад, кінзу;
- сіль.
Як зробити першу страву:
- Закладаємо м’ясної шматок в посуд, насипаємо сіль із приправами, варимо бульйон.
- Очищаємо картоплю, і коли м’ясо буде готове, кладемо її в суп, а шматок свинини, яловичини або птиці витягаємо і розбираємо на волокна.
- Готуємо зажарку з цибулі, часнику, моркви і болгарського перцю, а коли овочі стануть м’якими, додаємо порізані помідори або томатну пасту.
- Посипаємо суміш гострим перцем і тушкуємо.
- Коли картопля дійде до стадії напівготовності, закладаємо в суп рис і проварюємо не більше 5 хвилин.
- Вводимо в блюдо зажарку, порізане на шматки м’ясо, подрібнену зелень, огірки, чекаємо закипання і через пару хвилин знімаємо з вогню.
Подають таке блюдо гарячим зі сметаною і білим хлібом.
З ковбасою
З ковбасою і солоними огірками можна приготувати перше блюдо, нагадує збірну солянку. Для цього знадобляться такі продукти:
- м’ясний бульйон;
- будь-яка ковбаса (можна брати варену, копчену або ж зробити асорті);
- 1-2 картоплини;
- цибулина;
- морква;
- солоні огірки;
- томатна паста;
- зелень;
- сіль і приправи.
Як готувати страву:
- Ставимо бульйон на плиту, чекаємо закипання і додаємо в каструлю нарізану картоплю.
- Пасеруємо подрібнену цибулю і терту моркву, а потім додаємо томатну пасту і тримаємо на вогні ще недовго.
- Ріжемо ковбасу і вводимо в бульйон, солимо страву за смаком і чекаємо, поки воно закипить.
- Кладемо зажарку, солоні огірки і зелень, тушкуємо суп на плиті ще 5-7 хвилин.
Рада. При подачі до столу варто покласти в таку страву сметану, скибочка лимона і кілька оливок або маслин без кісточок.
Гороховий суп з квашеними огірками і м’ясом
У класичному варіанті гороховий суп готують з копченим м’ясом. Найчастіше це свинячі ребра, але можна взяти і інше. А оскільки таке блюдо виходить дуже наваристим і жирним, знизити його нудотність допоможуть солоні огірки. Для підготовки знадобиться:
- копчене м’ясо;
- склянка гороху дробленого;
- 2-3 картоплини;
- цибулина;
- морква;
- кілька зубчиків часнику;
- солоні огірки;
- зелень;
- сіль і приправи.
Готуємо суп гороховий:
- Поміщаємо подрібнений горох в глибоку миску, заливаємо водою і даємо постояти хоча б годину.
- Відварюємо копчене м’ясо, а потім викладаємо його з каструлі на тарілку.
- Насипаємо в бульйон горох, додаємо сіль і спеції, варимо до м’якості.
- Готуємо зажарку з цибулі, часнику і моркви, чистимо і ріжемо картоплю, подрібнюємо огірки.
- Вводимо в блюдо нарізані картопляні бульби, варимо, поки вони не будуть готові.
- Додаємо зажарку, солоні огірки і зелень, тушкуємо страву на плиті ще кілька хвилин.
Подаючи суп на стіл, копчене м’ясо ставлять на окремій тарілці. Але можна попередньо порізати його і покласти потроху в кожну порцію.
Перше блюдо з рибою
Додавши солоні огірки і вершковий сир, можна зробити зі звичайного рибного супу дуже смачне перше блюдо. Для цього знадобляться такі продукти:
- тушка риби або філе;
- кілька картоплин;
- цибулина;
- морквина;
- солоні огірки;
- коробочка вершкового плавленого сиру;
- кріп;
- сіль і рибні приправи.
Як готувати суп:
- Розбираємо тушку на шматки, а якщо це філе, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо. Піни буде багато, тому потрібно регулярно її знімати.
- Коли пінні пластівці перестануть виділятися, кладемо в суп порізану картоплю, засипаємо сіль і приправи.
- Робимо засмажку з цибулі і моркви, ріжемо солоні огірки і кріп.
- Коли картопля буде майже готова, вводимо плавлений сир і ретельно перемішуємо вміст каструлі.
- Додаємо зажарку, солоні огірки і кріп, варимо блюдо, поки сир повністю не розчиниться.
Важливо! Солоні огірки слід додавати в суп, коли картопля буде майже готова. Якщо зробити це раніше, вона так і залишиться жорсткою.
Технологія приготування з грибами
Щоб блюдо вийшло пряним і гострим, для його приготування слід брати мариновані гриби. У процесі роботи знадобляться такі продукти:
- курятина;
- кілька картоплин;
- цибулина;
- морквина;
- 3-4 солоних огірків;
- 150-200 г маринованих грибів;
- зелень;
- сіль і спеції.
Як зробити першу страву:
- Розрізаємо курятину на маленькі шматочки, закладаємо в каструлю і даємо закипіти.
- Шаткуємо картоплю, і коли птах перестане виділяти піну, кладемо в каструлю, посипавши бульйон сіллю і спеціями.
- Готуємо зажарку з цибулі і моркви, нарізаємо огірки, гриби, проціджуємо від маринаду.
- Після розм’якшення картопляних шматочків додаємо в блюдо цибулю і моркву, нарізані огірки і гриби, чекаємо закипання.
- Посипаємо суп зеленню і тримаємо на вогні ще кілька хвилин, а потім знімаємо з конфорки.
Тим, хто не любить надто гострі і пряні страви, варто замінити мариновані гриби свіжими.
Квасолевий суп з квашеними огірками
Однією з найпопулярніших бобових культур, яку часто використовують для приготування супів, є квасоля. Можна брати як білої, так і червоної: за смаковими якостями вони не особливо відрізняються. Для приготування першої страви знадобляться такі продукти:
- м’ясний бульйон;
- склянка квасолі;
- 2-3 картоплини;
- головка цибулі;
- морква;
- зубчики часнику (за бажанням);
- кілька солоних огірків;
- 2-3 столових ложки сметани;
- зелень;
- сіль і приправи.
Як готувати квасолевий суп:
- Замочуємо квасолю на півтори години в холодній воді, а потім відварюємо до напівготовності в м’ясному бульйоні.
- Кладемо в суп нарізану картоплю, сіль і приправи, продовжуємо варити.
- Обсмажуємо на сковороді подрібнені зубчики часнику, цибулину і морквину.
- Ріжемо солоні огірки і зелень.
- Коли картопля буде готовий, додаємо зажарку.
- Вводимо в блюдо огірки і зелень, кладемо сметану, перемішуємо і тримаємо на вогні ще недовго.
На замітку. Сметану можна замінити томатною пастою, яку слід додавати не в кінці приготування, а викладати в сковороду з пассерующимися овочами.
Солоні огірочки — це інгредієнти, які дозволяють готувати по-новому звичні страви. Випробувавши наведені варіанти, кожна господиня знайде саме той рецепт, згідно з яким суп вийде таким, як подобається.