Суп з квасолею консервованою – 8 рецептів з червоною і білою

Суп з квасолею консервованої – це найпростіший варіант першого страви, що готується за лічені хвилини. Його можна нескінченно удосконалити на свій смак, наприклад, додаючи м’ясо, овочі, соуси, улюблені спеції. У будь-якому випадку вийде ідеальний варіант обіду для всієї родини.

Суп з консервованої квасолі — класичний рецепт

Квасоля з банок в супі чудово поєднується з різними видами овочів.

Комбінування з червоним болгарським перцем, головкою цибулі і картоплею надає страві особливу насиченість. Для приготування класичного варіанту потрібно: пара столових ложок томатної пасти, 800 мл води, масло, сіль, спеції за смаком. І, звичайно, банку червоної консервованої квасолі.

  • Дрібними прямокутниками нарізати картоплю.
  • Для піджарки всі подрібнені овочі доводять до м’якості на рафінованій олії. Починається процес з лука, далі до нього вирушає морква, потім перець.
  • Приблизно через 7-8 хвилин у посуд закладається томатна паста, і всі разом готується ще кілька хвилин.
  • Піджарка відправляється в ємність з м’якими картопляними кубиками.
  • Квасоля промивається холодною водою і додається в суп.
  • При бажанні можна засипати в блюдо будь-які спеції і пряні трави.

Буває, що квасоля з банок злегка кислить. У цьому випадку у суп за 5 хвилин до готовності додається 0,5 ч. л. цукрового піску.

Рецепт приготування з м’ясом

Для більш ситного страви варто додати м’ясо, наприклад, 250 грам яловичини. Крім м’ясної частини буде потрібно: 600 г білої квасолі, 2 білих цибулини, 60 грам томатної пасти, пару часникових зубків, 2 ч. л. гірчичного насіння, кілька бульб картоплі, 130 грам бекону, сіль і спеції за смаком.

  • Часник і цибулю обсмажити до м’якості на розпеченій сковороді з маслом.
  • Коли овочі стануть прозорими, до них можна додавати гірчичні насіння і невеликі скибочки м’яса.
  • Разом компоненти тушкуються на маленькому вогні 25 хвилин при постійному помішуванні.
  • По закінченню зазначеного часу в сковороду відправляється томатна паста.
  • У каструлю наливається літр води і доводять до кипіння. Відразу після появи перших бульбашок в ємність додається вміст сковороди, квасолю з банки без рідини, сіль і нарізана невеликими кубиками картопля.
  • Страва вариться до готовності ще приблизно 25 хвилин.
Дивіться також:  Готуємо французьке соус тартар

Бекон нарізати тонкими смужками, обсмажується до хрускоту на вершковому або топленому маслі і викладається в кожну порцію супу перед подачею до обіду.

Суп з червоної консервованої квасолею і копченостями

Густий наваристий суп з копченостями і квасолею особливо подобається чоловічій половині. Для приготування, крім банки червоної консервованої квасолі, знадобиться: 420 грам копченостей на свій смак, по штуці цибулі, томату й моркви, кілька картоплин, пару зубчиків часнику, сіль, олія.

  • Бобові в консервах, готові до застосування, заливаються водою і трохи проварюються. Рідина підсолювати за смаком.
  • У посуді з будь-яким видом олії обсмажуються нарізані дрібними кубиками копченості.
  • М’ясо перекладається в окрему ємність. Готується до золотавості подрібнений лук ріпка. Після цього додається натерта на середній терці моркву і томат, дрібно нарізану. Інгредієнти тушкуються на мінімальному вогні кілька хвилин.
  • Обсмажені копченості поміщаються в каструлю з квасолею. Туди ж додаються кубики картоплі.
  • Залишилося перекласти піджарку в суп, посолити, поперчити за смаком і варити до повного приготування картоплі.

Перед подачею до столу частування посипається дрібно нарізаним часником.

По-східному

Східні нотки фасолевому додасть супу особлива суміш прянощів і соєвий соус. Для нього обов’язково потрібно використовувати по дрібці кмину, мускатного горіха і запашного перцю. Також потрібно взяти: банку червоною квасолі, 850 мл овочевого бульйону, по штуці моркви і цибулі, парочка томатів і лаврових листочків, 40 мл соєвого соусу, щіпка солі, олія.

  • Цибулю, моркву подрібнити і обсмажити на жирі або будь-якому вигляді олії.
  • Томати обливають окропом, позбавляються від насіння і додаються в овочеву масу. Все протушкувати з додаванням невеликої кількості бульйону, і лаврових листочків 10-15 хвилин.
  • Злегка проварити квасоля з кмином в решти бульйону.
  • У каструлю з бобовими відправляється вміст сковороди, соєвий соус і мускатний горіх.
  • Страву варять 5-7 хвилин, по закінченні процесу злегка збивається блендером.
Дивіться також:  Соуси до м’яса – кращі рецепти з фото

Суп подається до столу з білими або чорними сухариками.

Курячий суп з білої консервованої квасолею

Цієї простої легкий супчик точно сподобається не тільки дорослим, але і самим маленьким гурманам. Для його приготування потрібно взяти: банку білої квасолі, 1,3 л курячого бульйону і варене м’ясо з однієї грудки, 1 яйце, 2 картоплини, пучок свіжої зелені, сіль.

  • Зварити куряче яйце круто.
  • Бульйон довести до кипіння, після чого в нього отруїти картоплю, порізану кубиками, розібране на волокна м’ясо птиці.
  • Суп буде готовий, коли картопля стане м’якою.
  • По закінченні залишиться посолити блюдо.

Курячий бульйон подається з подрібненим яйцем і рубаною зеленню.

В мультиварці

Особливо зручно і швидко варити квасолевий суп в мультиварці, застосувавши будь-яку модель пристрою. Для обговорюваного страви використовується: 4 картоплини середніх розмірів, банка червоної квасолі, по штуці цибулі і моркви, 4 зубчики часнику, 40 мл кетчупу без добавок, пучок кінзи, сіль, олія.

  • В режимі «Випічка» подрібнену цибулю довести до прозорого стану. Далі до нього додається натерта на крупній тертці моркву і кетчуп. Всі інгредієнти протушкувати до м’якості овочів.
  • У чашу мультиварки наливають потрібний об’єм води, висипається нарізаний кубиками середніх розмірів картоплю і квасолю разом з рідиною з банки.
  • Посолити страву за смаком, додавши приправи.
  • Частування вариться в режимі «Гасіння» 35 хвилин.

Перед подачею до обіду кожна тарілка супу щедро посипається дрібно порізаної свіжої кінзою.

З консервованої квасолі в томатному соусі

Томатний соус чудово поєднується в супі з червоною квасолею з банки. Готову страву виходить легким і дієтичним. Для нього використовується: по 1 штуці цибулі і моркви, 400 г консервованої квасолі, 6 картоплин, по дрібці солі і меленого перцю, олія.

Дивіться також:  Французький цибульний пиріг, рецепт з фото

  • Нарізану кубиками картоплю поміщається в киплячу воду і варять до готовності.
  • Якщо хочеться скоротити калорійність страви, овочі можна просто подрібнити будь-яким зручним способом і залишити сирими. Якщо ж такої мети немає, то краще приготувати з цибулі і моркви піджарку на невеликій кількості будь-якого масла.
  • Вміст банки разом з рідиною додається в каструлю до картоплі. Туди ж відправляється зажарка.
  • Суп солиться, перчится і вариться ще 15 хвилин.

Перед подачею до столу потрібно дати час частування трохи настоятися.

Простий і смачний рецепт супу-пюре

У холодний вогкий день немає нічого краще для обіду, ніж густий суп-пюре. Він відмінно зігріває і швидко втамовує голод, а готується дуже просто. Для частування потрібно використовувати: 2 банки червоної квасолі, по штуці цибулі, солодкого перцю і моркви, 2 часникового зубчики, 5 томатів, 1,5 ст. л. томатної пасти без добавок, 800 мл овочевого бульйону, 3 краплі соусу «табаско», олія, сіль.

  • Томати обдають окропом і позбавляються від шкірки.
  • Дрібно нарізаний цибуля обсмажується на олії до м’якості, після чого до нього додається солодкий перець, моркву і часник.
  • Ще через пару хвилин смаження в сковороду викладаються томати, розрізані на 4 частини, разом з соком, що виділився. Всі інгредієнти тушкують ще пару хвилин.
  • Вміст сковороди перекладається в каструлю з киплячим бульйоном, туди ж відправляється половина промитої квасолі, томатна паста, сіль. Суп готується на слабкому вогні 25 хвилин.
  • Далі маса знімається з плити і пюрируется.
  • У суп додається залишилася квасоля, після чого він знову доводиться до кипіння і вимикається.

Соус «табаско» необов’язковий інгредієнт. Він додає страві гостроти. Вливати його в суп потрібно безпосередньо перед подачею до столу.

Прокрутка до верху