Суп з квасолею консервованої – це найпростіший варіант першого страви, що готується за лічені хвилини. Його можна нескінченно удосконалити на свій смак, наприклад, додаючи м’ясо, овочі, соуси, улюблені спеції. У будь-якому випадку вийде ідеальний варіант обіду для всієї родини.
Суп з консервованої квасолі — класичний рецепт
Квасоля з банок в супі чудово поєднується з різними видами овочів.
Комбінування з червоним болгарським перцем, головкою цибулі і картоплею надає страві особливу насиченість. Для приготування класичного варіанту потрібно: пара столових ложок томатної пасти, 800 мл води, масло, сіль, спеції за смаком. І, звичайно, банку червоної консервованої квасолі.
- Дрібними прямокутниками нарізати картоплю.
- Для піджарки всі подрібнені овочі доводять до м’якості на рафінованій олії. Починається процес з лука, далі до нього вирушає морква, потім перець.
- Приблизно через 7-8 хвилин у посуд закладається томатна паста, і всі разом готується ще кілька хвилин.
- Піджарка відправляється в ємність з м’якими картопляними кубиками.
- Квасоля промивається холодною водою і додається в суп.
- При бажанні можна засипати в блюдо будь-які спеції і пряні трави.
Буває, що квасоля з банок злегка кислить. У цьому випадку у суп за 5 хвилин до готовності додається 0,5 ч. л. цукрового піску.
Рецепт приготування з м’ясом
Для більш ситного страви варто додати м’ясо, наприклад, 250 грам яловичини. Крім м’ясної частини буде потрібно: 600 г білої квасолі, 2 білих цибулини, 60 грам томатної пасти, пару часникових зубків, 2 ч. л. гірчичного насіння, кілька бульб картоплі, 130 грам бекону, сіль і спеції за смаком.
- Часник і цибулю обсмажити до м’якості на розпеченій сковороді з маслом.
- Коли овочі стануть прозорими, до них можна додавати гірчичні насіння і невеликі скибочки м’яса.
- Разом компоненти тушкуються на маленькому вогні 25 хвилин при постійному помішуванні.
- По закінченню зазначеного часу в сковороду відправляється томатна паста.
- У каструлю наливається літр води і доводять до кипіння. Відразу після появи перших бульбашок в ємність додається вміст сковороди, квасолю з банки без рідини, сіль і нарізана невеликими кубиками картопля.
- Страва вариться до готовності ще приблизно 25 хвилин.
Бекон нарізати тонкими смужками, обсмажується до хрускоту на вершковому або топленому маслі і викладається в кожну порцію супу перед подачею до обіду.
Суп з червоної консервованої квасолею і копченостями
Густий наваристий суп з копченостями і квасолею особливо подобається чоловічій половині. Для приготування, крім банки червоної консервованої квасолі, знадобиться: 420 грам копченостей на свій смак, по штуці цибулі, томату й моркви, кілька картоплин, пару зубчиків часнику, сіль, олія.
- Бобові в консервах, готові до застосування, заливаються водою і трохи проварюються. Рідина підсолювати за смаком.
- У посуді з будь-яким видом олії обсмажуються нарізані дрібними кубиками копченості.
- М’ясо перекладається в окрему ємність. Готується до золотавості подрібнений лук ріпка. Після цього додається натерта на середній терці моркву і томат, дрібно нарізану. Інгредієнти тушкуються на мінімальному вогні кілька хвилин.
- Обсмажені копченості поміщаються в каструлю з квасолею. Туди ж додаються кубики картоплі.
- Залишилося перекласти піджарку в суп, посолити, поперчити за смаком і варити до повного приготування картоплі.
Перед подачею до столу частування посипається дрібно нарізаним часником.
По-східному
Східні нотки фасолевому додасть супу особлива суміш прянощів і соєвий соус. Для нього обов’язково потрібно використовувати по дрібці кмину, мускатного горіха і запашного перцю. Також потрібно взяти: банку червоною квасолі, 850 мл овочевого бульйону, по штуці моркви і цибулі, парочка томатів і лаврових листочків, 40 мл соєвого соусу, щіпка солі, олія.
- Цибулю, моркву подрібнити і обсмажити на жирі або будь-якому вигляді олії.
- Томати обливають окропом, позбавляються від насіння і додаються в овочеву масу. Все протушкувати з додаванням невеликої кількості бульйону, і лаврових листочків 10-15 хвилин.
- Злегка проварити квасоля з кмином в решти бульйону.
- У каструлю з бобовими відправляється вміст сковороди, соєвий соус і мускатний горіх.
- Страву варять 5-7 хвилин, по закінченні процесу злегка збивається блендером.
Суп подається до столу з білими або чорними сухариками.
Курячий суп з білої консервованої квасолею
Цієї простої легкий супчик точно сподобається не тільки дорослим, але і самим маленьким гурманам. Для його приготування потрібно взяти: банку білої квасолі, 1,3 л курячого бульйону і варене м’ясо з однієї грудки, 1 яйце, 2 картоплини, пучок свіжої зелені, сіль.
- Зварити куряче яйце круто.
- Бульйон довести до кипіння, після чого в нього отруїти картоплю, порізану кубиками, розібране на волокна м’ясо птиці.
- Суп буде готовий, коли картопля стане м’якою.
- По закінченні залишиться посолити блюдо.
Курячий бульйон подається з подрібненим яйцем і рубаною зеленню.
В мультиварці
Особливо зручно і швидко варити квасолевий суп в мультиварці, застосувавши будь-яку модель пристрою. Для обговорюваного страви використовується: 4 картоплини середніх розмірів, банка червоної квасолі, по штуці цибулі і моркви, 4 зубчики часнику, 40 мл кетчупу без добавок, пучок кінзи, сіль, олія.
- В режимі «Випічка» подрібнену цибулю довести до прозорого стану. Далі до нього додається натерта на крупній тертці моркву і кетчуп. Всі інгредієнти протушкувати до м’якості овочів.
- У чашу мультиварки наливають потрібний об’єм води, висипається нарізаний кубиками середніх розмірів картоплю і квасолю разом з рідиною з банки.
- Посолити страву за смаком, додавши приправи.
- Частування вариться в режимі «Гасіння» 35 хвилин.
Перед подачею до обіду кожна тарілка супу щедро посипається дрібно порізаної свіжої кінзою.
З консервованої квасолі в томатному соусі
Томатний соус чудово поєднується в супі з червоною квасолею з банки. Готову страву виходить легким і дієтичним. Для нього використовується: по 1 штуці цибулі і моркви, 400 г консервованої квасолі, 6 картоплин, по дрібці солі і меленого перцю, олія.
- Нарізану кубиками картоплю поміщається в киплячу воду і варять до готовності.
- Якщо хочеться скоротити калорійність страви, овочі можна просто подрібнити будь-яким зручним способом і залишити сирими. Якщо ж такої мети немає, то краще приготувати з цибулі і моркви піджарку на невеликій кількості будь-якого масла.
- Вміст банки разом з рідиною додається в каструлю до картоплі. Туди ж відправляється зажарка.
- Суп солиться, перчится і вариться ще 15 хвилин.
Перед подачею до столу потрібно дати час частування трохи настоятися.
Простий і смачний рецепт супу-пюре
У холодний вогкий день немає нічого краще для обіду, ніж густий суп-пюре. Він відмінно зігріває і швидко втамовує голод, а готується дуже просто. Для частування потрібно використовувати: 2 банки червоної квасолі, по штуці цибулі, солодкого перцю і моркви, 2 часникового зубчики, 5 томатів, 1,5 ст. л. томатної пасти без добавок, 800 мл овочевого бульйону, 3 краплі соусу «табаско», олія, сіль.
- Томати обдають окропом і позбавляються від шкірки.
- Дрібно нарізаний цибуля обсмажується на олії до м’якості, після чого до нього додається солодкий перець, моркву і часник.
- Ще через пару хвилин смаження в сковороду викладаються томати, розрізані на 4 частини, разом з соком, що виділився. Всі інгредієнти тушкують ще пару хвилин.
- Вміст сковороди перекладається в каструлю з киплячим бульйоном, туди ж відправляється половина промитої квасолі, томатна паста, сіль. Суп готується на слабкому вогні 25 хвилин.
- Далі маса знімається з плити і пюрируется.
- У суп додається залишилася квасоля, після чого він знову доводиться до кипіння і вимикається.
Соус «табаско» необов’язковий інгредієнт. Він додає страві гостроти. Вливати його в суп потрібно безпосередньо перед подачею до столу.