Невід’ємною частиною будь-якого обіду є суп. Ситне гаряча страва обов’язково повинно бути в меню дорослих і дітей. Здивуйте домашніх, приготувавши суп з макаронами і додатковими інгредієнтами у вигляді фрикадельок або копченої ковбаси.
Суп з макаронами, картоплею та м’ясом
Щоб зварити суп з макаронами і картоплею, запасаються інгредієнтами:
- дві цибульні головки (середні);
- морква;
- три бульби картоплі;
- 400 грамів яловичини (можна замінити свининою чи бараниною);
- 120 грамів макаронних виробів;
- перець з сіллю.
Тепер зробимо наступні маніпуляції:
- Чистимо овочі.
- М’ясо покласти в ємність і заливаємо водою (2 літри). Під час кипіння, знімаємо піну. Через 1,5 години бульйон готовий.
- Дрібно шаткуємо моркву і цибулю, відправляємо їх у воду.
- Картоплю кришимо кубиками і додаємо в бульйон.
- Через 20 хвилин засипаємо макарони.
- Варимо продукти, помішуючи.
- Солимо і перчимо страву.
Ось так легко можна приготувати м’ясний суп з макаронами.
Готуємо з фрикадельками
Перше страву з макаронами і фрикадельками краще їсти відразу, щоб борошняні вироби не розбухнули. Рекомендовано не доварювати їх і залишати в полутвердом вигляді.
Необхідні продукти:
- півкіло м’ясного фаршу;
- три картоплі;
- куряче яєчко;
- половина невеликий чашки макаронів;
- 40 г моркви;
- головка цибулі;
- 100 г манки;
- сіль з перцем за смаком;
- рослинне масло.
Покрокові дії:
- У готовий фарш вмішуємо яйце, манну крупу, сіль і спеції.
- Чистимо картоплю і наріжте на кубики.
- Цибулю дрібно кришимо, а моркву тремо на тертці. Частина кладемо у фарш.
- Підігріваємо в ємності 1,5 л води.
- Пасеруємо моркву і цибулю до золотистого кольору.
- З фаршу формуємо фрикадельки.
- Кладемо кульки з м’яса у окріп, варимо, періодично знімаючи піну.
- Через п’ять хвилин закидаємо овочі, а ще через 10 – макарони.
- Через десять хвилин суп готовий.
По закінченню додаємо подрібнену петрушку і кріп.
Рецепт з копченою ковбасою
Для такого рецепта беремо салямі, сервелат або ковбасний мікс.
Цей ароматний суп готується дуже просто з наступних компонентів:
- 350 г картоплі;
- 50 г моркви;
- 100 г копченої ковбаси;
- 80 г макаронних виробів;
- 1,5 л води;
- цибульна головка;
- спеції із сіллю;
- пучок кропу;
- лист лавра.
Процес приготування:
- Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками.
- У глибоку ємність вливаємо воду і ставимо на вогонь.
- Кладемо в киплячу рідину картоплю.
- Очищену цибулю, моркву подрібнюємо і пасеруємо на олії.
- З ковбаси знімаємо оболонку і нарізаємо дрібними кубиками.
- Обсмажуємо трохи ковбасний виріб разом із овочами.
- Відправляємо вміст сковороди до картоплі.
- Через п’ять хвилин закидаємо макарони.
- Бланшируем до готовності борошняних виробів.
- У самому кінці додаємо спеції, сіль, додаємо лист лавра і кріп.
Важливо перед подачею дати страві настоятися.
Суп з курки з макаронами
Ідеально підходить в якості основної страви курячий суп з макаронами. З його приготуванням впорається навіть юний кулінар.
Складові:
- три літри води;
- півкіло курки;
- дві головки цибулі;
- петрушка і кріп;
- морква велика;
- 120 г макаронів;
- три картоплі;
- сіль, спеції.
Інструкція по приготуванню:
- М’ясо моєму в холодній воді і нарізаємо великими шматками.
- Овочі чистимо і подрібнюємо за бажанням.
- У каструлю наливаємо воду.
- Кладемо туди курку.
- Періодично знімаємо піну, яка утворилася.
- Варимо м’ясо на слабкому вогні 40-45 хвилин.
- Після закінчення часу витягує курку, відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо маленькими частинами і кидаємо в бульйон.
- Далі кладемо в воду нашатковану картоплю. Кип’ятимо близько десяти хвилин.
- У сковороді пасеруємо цибулю і моркву на олії.
- Перекладаємо їх у ємність з супом.
- Туди ж кладемо макарони і варимо ще вісім хвилин.
- В кінці додаємо зелень, солимо, перчимо.
Через хвилину вимикаємо вогонь і залишаємо суп на плиті, щоб він «дійшов».
Перше страву з сиром
Для такого рецепта підійдуть звичайні плавлені сирки (три штуки).
Крім них беремо інші компоненти:
- куряча грудка;
- оливкова олія для обсмажування;
- морква;
- два картоплі великих;
- дві головки цибулі;
- спеції із сіллю;
- 100 г макаронів.
Процес приготування:
- Варимо бульйон, використовуючи курячу грудку.
- Зварене м’ясо нарізаємо на шматочки і трохи обсмажуємо на сковороді.
- Кришимо моркву з цибулею і відправляємо в бульйон.
- Кидаємо у воду картопляні кубики.
- Туди ж додаємо курячі шматочки.
- Подрібнюємо сирки на дрібній тертці і кидаємо в киплячу воду.
- Коли сир повністю розплавиться, додаємо макарони і варимо суп, поки борошняні вироби не будуть готові.
Готову страву розливаємо по тарілках і посипаємо петрушкою.
В мультиварці
Приготувати макаронний суп можна в мультиварці.
Для цього візьмемо наступні інгредієнти:
- 2,5 л води;
- 300 г картоплі;
- цибуля ріпчаста;
- морквина;
- 100 г макаронів;
- 5 г кухонної солі;
- пучок кропу;
- 15 мл олії соняшника.
Рецепт:
- Всі овочі промиваємо і очищаємо.
- Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву тремо на тертці з великими отворами.
- Включаємо прилад в режимі «Смаження» або «Випічка» і пасеруємо овочі на маслі протягом десяти хвилин, періодично помішуючи.
- Картоплю нарізаємо кубиками або соломкою.
- Додаємо до моркви з цибулею і заливаємо овочі водою. Вибираємо функцію «Суп», закриваємо кришкою. Час приготування – півгодини.
- Через 15 хвилин відкриваємо каструлю і додаємо макарони. Варимо 10 хвилин.
- У самому кінці додаємо зелень і спеції.
У 100 г такого супу всього 22 ккал.
Грибний суп з макаронами
В наступному рецепті використовують сушені або свіжі гриби. Вони чудово поєднуються з макаронними виробами, надаючи першого страви чудовий смак і аромат.
Компоненти:
- 2,5 л води;
- 300 г свіжих грибів;
- два картоплі;
- цибулина;
- 100 г макаронів;
- морква;
- рослинна олія;
- кріп;
- спеції.
Покроковий рецепт:
- Гриби миємо і шаткуємо пластинками.
- Картоплю і моркву режим довільно.
- Цибуля не крупно кришимо і смажимо з морквяної нарізкою на олії соняшника. Додаємо гриби і пасеруємо п’ять хвилин.
- У ємності кип’ятимо воду і кладемо в неї гриби, цибулю, моркву і картоплю.
- Через десять хвилин закидаємо макарони.
- Варимо страву до готовності борошняних виробів.
Готовий суп посипаємо зеленню, солимо і перчимо.
Італійська варіація страви
Здивувати домашніх можна італійським суп Мінестроне.
Він готується з наступних продуктів:
- дві морквини;
- болгарський перчик;
- два томата;
- 100 г Пармезану;
- 250 г білої квасолі в банку;
- 120 г макаронів;
- дві столові ложки бальзамічного оцту;
- соняшникова олія;
- спеції із сіллю.
Хід приготування:
- Моркву очищаємо і подрібнюємо на тертці.
- Перець кришимо кубиками.
- Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.
- На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець з морквою протягом п’яти хвилин.
- Додаємо помідори й тушкуємо ще шість хвилин.
- Натираємо сир.
- У вируючу воду засипаємо овочі, солимо, перчимо.
- Додаємо квасолю з рідиною.
- Кидаємо макарони і варимо 10 хвилин.
- Наливаємо бальзамічний оцет і кладемо сир.
- Перемішуємо суп і знімаємо з вогню.
Дозволяється використовувати для приготування консервований горох замість квасолі.