Кожної гарної господині напевно відомо безліч рецептів супу з печериць. Його можна готувати за класичною схемою або зробити у вигляді пюре. Печериці відмінно поєднуються з будь-якими овочами, сиром, вершками і навіть крупами.
Класичний грибний суп з печериць
Склад продуктів: 320 г свіжих грибів, 3-4 середніх картоплини, одна ріпчаста цибулина й пара, якщо вони маленькі, кухонна сіль, пара морквин, пара лаврових листочків.
- Першим ділом відправляються варитися в солоній киплячій воді кубики картоплі.
- На одній сковорідці обсмажуються мелкорубленые гриби, а на другий страхуються овочі, що залишилися.
- Вміст обох ємностей додається до картопляний бульйон. Після закипання туди ж висипається сіль і викладається лаврушка.
- Вариться суп до розм’якшення картоплі.
Подається частування зі сметаною і зеленню.
Рецепт з заморожених печериць
Склад продуктів: велика куряча грудка, 2 л фільтрованої води, морква, 4-5 картоплин, велика сіль, цибулина, суміш перців, 160 г заморожених грибів.
- Грудка заливається водою і відправляється варитися. Через 15-20 хвилин до неї висипаються кубики картоплі. Бульйон солиться і перчится.
- Готове м’ясо слід витягти з рідини, зняти з кісточки, нарізати невеликими шматочками і повернути назад в каструлю. Кость викидається.
- Овочі, що залишилися довільно мельчатся і страхуються на будь-якому жирі. Краще всього вибрати для цієї мети вершкове масло.
- Гриби розморожуються і шинкують зручними для жування шматочками.
- Піджарка і шматочки печериць перекладаються в готовий бульйон. При необхідності суп можна досолити, оскільки додані інгредієнти заберуть частину солі на себе.
- Частування продовжує готуватися до розм’якшення картоплі.
Залишається прикрасити суп з грибами і куркою свіжої подрібненої зеленню.
Суп-пюре з вершками
Склад продуктів: 450 г свіжих грибів, велика біла цибулина, півлітра фільтрованої води, 3 великі ложки соєвого соусу, 1,5 ст. дуже жирних вершків, невеликий шматочок вершкового масла, сіль, листочки свіжої петрушки, мускатний горіх.
Як правильно приготувати грибний крем-суп, варто розглянути детальніше.
- Кілька грибів відкладаються в сторону, а решту дрібно шинкують і обсмажуються з порізаною цибулею у вершковому маслі.
- У каструлю наливається вода, соєвий соус і вершки. Коли рідина прокипить, у неї перекладається піджарка.
- Приблизно через 15-17 хвилин варіння майбутнього супу він солиться, приправляється спеціями і пюрируется.
- Залишилися гриби нарізати великими шматочками і також обсмажують на вершковому маслі — вони будуть використані для прикраси страви.
Готовий суп-пюре з печериць з вершками подається до столу гарячим. На кожну порцію частування сиплеться свіжа петрушка і викладається пара великих шматочків грибів.
В мультиварці
Склад продуктів: півкіло свіжих грибів, 4-5 дрібних картоплин, 15-20 грам вершкового масла, велика біла цибулина, 2-3 стандартні упаковки плавленого сиру, морквина, сіль, суміш перців.
- У програмі випічки в чаші розтоплюється масло, на якому пассеруются кубики цибулі. Коли овоч стане прозорим, до нього висипається терта морква.
- Ще через 8-9 хвилин сюди ж можна викладати пластинки очищених печериць. Інгредієнти обсмажуються до кінця активованої програми (ще 3-5 хвилин). В процесі «розумна каструля» не закривається кришкою.
- У готову піджарку висипаються невеликі кубики свіжої картоплі та компоненти заливаються фільтрованою водою (2 літри).
- Далі знову активується програма гасіння. До готовності перша страва буде нудитися 80-90 хвилин. Приблизно в середині процесу його слід посолити і поперчити.
За кілька хвилин до готовності страви в чашу висипається порізаний плавлений сир. Коли він повністю розчиниться, суп можна розливати по порціях.
Суп зі свіжих печериць з картоплею
Склад продуктів: велика морквина, 340 г свіжих грибів, 260-290 г картоплі, біла ріпчаста цибулина, різноманітна свіжа зелень, велика сіль, суміш спецій для грибного супу, дрібка цукру.
- У товстостінній каструлі на розігрітому маслі обсмажують мініатюрні кубики цибулі. Коли він стане апетитно рум’яним, можна додати терту моркву. Готові овочі присипаються невеликою кількістю цукру і тушкують ще 2-3 хвилини при частому помішуванні.
- В піджарку викладаються шматочки печериць. Приготування триває ще 8-9 хвилин.
- Картопля ріжеться дрібними кубиками і висипається в каструлю до решти інгредієнтів. Зверху вміст ємності заливають підсоленою водою. Додаються вибрані спеції.
Далі суп з свіжих печериць з картоплею вариться до розм’якшення останнього і подається з рубаною зеленню. Замість звичайної води можна використовувати овочевий або курячий бульйон.
З вермішеллю
Склад продуктів: 2 л очищеної води, 160 г печериць (свіжих), велика морквина, 1-2 білих цибулини, 2-3 великі ложки дрібної вермішелі, 3 картоплини, сіль, суміш перців.
- У каструлю наливається вода і підсолювати. Після її закипання в ємність можна висипати невеликі бруски очищеної картоплі.
- Далі сюди ж додаються кружечки моркви.
- У сковороді на будь-якому розігрітому жирі обсмажується поросяти, ягняти цибулю зі шматочками грибів. Для цього можна вибирати і рослинне і вершкове масло.
- За 6-7 хвилин до готовності страви в нього викладається піджарка з грибами, сіль, суміш перців і дрібна вермішель.
Готовий легкий супчик подається зі свіжим домашнім хлібом чи м’якими коржами.
Суп з печерицями і плавленим сиром
Склад продуктів: 420 г свіжих печериць, велика головка цибулі, вершкове масло, 330 г плавленого сиру, 3-4 сирих картоплини, 2-2,5 л фільтрованої води, пучок різноманітної свіжої зелені, сіль.
Як правильно готується суп з печерицями і плавленим сиром, розповідається далі.
- Гриби добре миються, чистяться, дрібно ріжуться і разом з мініатюрними кубиками цибулі відправляються обсмажуватися на розігрітому вершковому маслі.
- Поки готується піджарка, бруски очищеного картоплі викладаються в закипілу солону воду. Туди ж відразу відправляється плавлений сир.
- Далі в бульйон перекладається готова піджарка. Поліпшити смак страви допоможуть різноманітні спеції, їх можна використовувати будь-які. Особливо добре для такого рецепта підійде орегано і суміш мелених кольорових перчиком.
- За пару хвилин до готовності в каструлю всипається подрібнена свіжа зелень.
Готовий сирний суп з печерицями подається обжігающе гарячим в глибоких піалах. Зверху можна посипати його крупно тертим напівтверді сиром.
З перловкою
Склад продуктів: півсклянки перлової крупи, велика морква, пара пучок меленого чорного перцю, ріпчаста цибулина, 230 г свіжих печериць, велика сіль, 3 картоплини, свіжа зелень кропу.
- Насамперед потрібно підготувати крупу. Перловка промивається і заливається гарячою водою на пару годин.
- Далі рідина з крупи зливається. Перловка повторно промивається, перекладається в каструлю і заливається літром свіжої фільтрованої води. Крупа вариться 40-45 хвилин до повної готовності.
- До майже готової перловке закладаються кубики картоплі.
- Через 6-7 хвилин в каструлю відправляється піджарка з подрібнених шматочків овочів і грибів, обсмажених до готовності.
- Додається сіль і перець.
- Коли картопля звариться, можна засипати в суп подрібнену зелень.
Ще через 5-6 хвилин кипіння частування буде повністю готове.