Суп з пельменями — 9 рецептів приготування вдома

Перші страви обов’язково повинні регулярно з’являтися в меню сім’ї. Якщо господині немає часу сидіти біля плити над борщем або солянкою, то варто звернути увагу на більш прості рецепти. Наприклад, на швидкий суп з пельменями.

Суп з пельменями — самий простий рецепт

Склад продуктів: 15-17 шт. пельменів, 2 картоплини, морквина, сіль, 770 мл очищеної води, цибуля-ріпка, 3-5 горошин запашного перцю, лавровий листочок. Як зварити суп з пельменями швидко і просто, розповідається далі.

  • Кубики картоплі висипають у воду. Туди ж відправляється обсмаження з цибулі і моркви, запашний перець, лавровий лист.
  • Коли картопля наполовину розм’якшиться, до нього викладаються пельмені. Далі бульйон солиться.
  • Після спливання пельменів з каструлі видаляється лавровий лист, перець і суп вариться ще 6-7 хвилин.

Подається страва зі сметаною або майонезом.

З грибами

Склад продуктів: півкіло курятини, 230 г сушених грибів, морквина, половинка цибулини, півкіло пельменів, сіль, спеції.

  • Сушені гриби заливаються теплою водою і залишають на 2-3 години. Далі промиваються і відправляються варитися на 12-14 хвилин. Вода з грибів зливається, додається нова.
  • У каструлю відправляється курятина. Продукти варяться до готовності.
  • Готовий бульйон проціджують, після чого в нього повертаються гриби і подрібнене куряче м’ясо.
  • Окремо обсмажується соломка морквини і полуколечки лука. Овочі також вирушають у бульйон разом із сіллю і спеціями.

Через -6 хвилин можна додавати в майбутній суп пельмені. Як тільки вони спливуть, страва проварюється ще пару хвилин і можна вимикати вогонь.

Сирний суп з пельменями

Склад продуктів: 2 упаковки плавленого сиру, 4 картоплини, 8-10 шт. великих пельменів, морквина, сіль, цибуля-ріпка, улюблені приправи.

  • Сир ріжеться на шматочки і розчиняється в закипілої солоній воді. Туди додається соломка картоплі, приправи.
  • Коли картопля майже повністю розм’якшиться, до нього викладається піджарка з решти овочів.
  • Останніми в каструлю відправляються пельмені. Як тільки вони спливуть, можна розливати суп по тарілках.
Дивіться також:  Рецепт пирога суфле з чорною смородиною

Смачно подавати страву з домашньою сметаною і свіжою зеленню.

Рецепт смачного томатного супу

Склад продуктів: 260 г морського коктейлю, півкіло дрібних пельменів, морквина, 1 ст. очищеної води, 760 мл томатного соку, сіль, свіжий часник за смаком.

  • Овочі чистяться, мельчатся і обсмажуються на будь-якому жирі. Піджарка заливається томатним соком, розведеним водою. Маса солиться.
  • У каструлю викладаються пельмені і морський коктейль. Після закипання страву варять 10-12 хвилин.
  • Наприкінці В суп відправляється роздавлений часник за смаком.

При подачі частування щедро посипається тертим сиром.

Суп з ледачими пельменями і картоплею

Склад продуктів: 2,5 л будь-якого бульйону або води, 4 картоплини, по 1 шт. моркви і цибулі, 3,5 ст. найвищого гатунку борошна, 2 яйця, склянку очищеної води, 370 г м’ясного фаршу, сіль, спеції.

  • Борошно просіюється прямо на стіл. В отриманій гірці робиться лунка, в яку виливаються сирі яйця і вода з розчиненою в ній сіллю. Замішують тісто і залишають на півгодини.
  • Фарш солиться, приправляється спеціями.
  • Тісто ділиться на 4 шматки, кожен з яких розкачується в коло. Зверху розподіляється фарш і заготівля згорнути рулетом. Далі кожна з них нарізають шматочками, присипається борошном і на деякий час забирається в морозилку.
  • У каструлю з киплячою водою або бульйоном відправляються бруски картоплі і цибульно-морквяна піджарка. Основа для супу солиться.
  • Коли картопля звариться, можна додавати підморожені ліниві пельмені.

Суп з пельменями і картоплею вариться ще 10-12 хвилин. Готову страву подають зі свіжим кропом і сметаною.

В мультиварці

Склад продуктів: 2 картоплини, 280 г пельменів, половинка солодкого перцю, велика морква, половина цибулини, сіль, приправа для супу.

  • Всі овочеві складові миються і дрібно ріжуться. Далі вони відправляються в чашу приладу (без картоплі) і обсмажуються в програмі для випічки 10-12 хвилин.
  • Потім засипається картопля, сіль і приправи.
  • Зверху продукти заливаються гарячою водою. На 60-70 хвилин активується програма «Гасіння».
  • Хвилин за 10 до закінчення режиму в чашу додаються заморожені пельмені. Суп вариться до готовності.
Дивіться також:  Глінтвейн – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

За бажанням можна додати в частування жменю вермішелі-павутинки, щоб зробити його більш ситним.

Бабушкін суп

Склад продуктів: 330 г заморожених пельменів, цибуля-ріпка, лавровий листочок, 4-5 картоплин, морквина, пучок різноманітної свіжої зелені, 2 л очищеної води, 3-5 горошин запашного перцю, сіль.

  • Вода з лавровим листом і запашним перцем доводиться до кипіння.
  • Відразу після появи перших бульбашок в рідину відправляються все довільно подрібнені овочі. Цибуля і морква за бажанням попередньо обсмажують на вершковому маслі.
  • Коли картопля буде готовий, в каструлю викладаються заморожені пельмені і додається сіль. Можна використовувати кольорові перці.

Бабушкін суп з пельменями вариться до готовності останніх. Подається з великою кількістю подрібненої зелені.

У горщиках в духовці

Склад продуктів: 1 л м’ясного бульйону, 1 ст. л. вершкового масла і стільки ж кетчупу, 280 г заморожених пельменів, сіль, картоплина, 3 ст. л. сметани, половина ріпчатої цибулі.

  • Цибулю дрібно нарізати і розкладається в рівних порціях по горщикам. До нього додаються шматочки вершкового масла.
  • Зверху викладається сметана, змішана з кетчупом і сіллю.
  • Зазначені продукти заливаються бульйоном. Потрібно довести рідину до кипіння.
  • В горщики розкладаються заморожені пельмені.

Частування готується в духовці близько півгодини при 200-210 градусів. Дуже зручно робити такий суп в одному великому горщику.

Чучвара — суп з пельменями по-узбецьки

Склад продуктів: 830 г яловичих кісток без м’яса, по 3 шт. помідорів і цибулі, щіпка насіння коріандру і червоного гострого перцю, 2 ст. високосортного борошна, 2 столові яйця, сіль, по 240 г баранячого і яловичого фаршу, суміш меленого коріандру та зіри.

  • З кісток, 2 цибулин, всіх помідорів, перцю і насіння коріандру вариться бульйон. Продукти заливаються 4 л очищеної води. Готується бульйон буде близько 3 годин. Далі рідину проціджують, а гуща викидається.
  • Просеянная борошно з’єднується з яйцем, 1 ч. л. солі і 2/3 скл. окропу. Замішується однорідне тісто.
  • У плівці воно відправляється в прохолоду на годину, а потім розкочується без борошна.
  • Залишився цибулю дуже дрібно ріжеться і з’єднується з двома видами фаршу. Додається сіль за смаком і залишилися спеції.
  • З тіста і начинки ліпляться пельмені. Вони відварюють до готовності в приготованому раніше бульйоні і подаються до столу разом з рідиною.
Дивіться також:  Крем-суп з гарбуза з вершками – 8 рецептів

Смачно їсти частування зі сметаною або кислим молоком.

Прокрутка до верху