Найкращий варіант використання перловки – суп, який виходить ситним, ароматним і апетитним. Найпоширеніший варіант – це розсольник, але не менш смачний суп з перловкою виходить з куркою, грибами чи рибою. Нижче зібрані самі смачні рецепти, які припадуть до смаку навіть тим, хто не дуже любить цю крупу.
М’ясний суп з перловкою
Суп розсольник виходить густим і наваристим. Якщо хочете порадувати сім’ю новим гарячим блюдом, то це ідеальний варіант.
Інгредієнти:
- морквина – 110 г;
- томатна паста – 5 ст. ложок;
- огірки – 120 г маринованих;
- ребра — 570 г свинячих;
- цибуля – 70 г ріпчастої;
- сіль;
- картопля – 230 г;
- перець запашний;
- масло рослинне – 3 ст. ложка;
- лаврушка – 2 аркуша;
- крупа – 120 г перлова.
Приготування:
- Увечері промити крупу. Помістити в ємність.
- Влити воду.
- Залишити до ранку.
- Промити ребра.
- Помістити в каструлю.
- Влити три літри води.
- Постійно знімати піну.
- Варити годину.
- Моркву подрібнити. Використовуйте для цього тертку крупного помелу.
- Огірки нарізати кубиками.
- Цибулю нашаткувати.
- Розігріти сковорідку. Залити масло.
- Покласти моркву і цибулю.
- Прожарити.
- Закинути огірки. Накрити кришкою. Протушкувати вісім хвилин.
- В окремій сковороді змішати лаврушку з томатною пастою. Підсолити.
- Закинути перець запашний.
- Коли ребра отварились. Дістати. Зняти м’ясо. Нарізати.
- Закинути перловку в бульйон.
- Поварити чверть години.
- Покласти картоплю.
- Чверть години поварити.
- Закинути засмажку.
- Повернути назад м’ясо.
- Залити томатну пасту.
- Чверть години поварити.
- Накрити кришкою. Зняти з вогню. Настояти.
Грибний суп
Для багатьох смак дитинства – це грибний суп з перловкою. Ніжний, ароматний, поживний. Хороший варіант для всієї родини на обід.
Щоб суп вийшов ніжним і наваристим, з м’якою крупою – перловку необхідно обов’язково заздалегідь замочувати. Краще це робити на ніч.
Інгредієнти:
- лавр – 2 аркуша;
- олія соняшникова;
- м’ясо – 450 г будь-якого;
- картопля велика – 2 бульби;
- морква – 1 шт.;
- перловка – 3 ст. ложки;
- перець;
- цибуля – 1 цибулина;
- сіль;
- гриби відварені – 200 р.
Приготування:
- Вимити крупу. Залити окропом.
- Відставити на півтори години. За цей час крупа розбухне.
- У каструлю залити воду.
- М’ясо помити. Закинути у воду.
- Поварити півгодини.
- Злити воду з крупи. Додати до м’яса перловку.
- Проварити годину.
- Картоплю порізати. За формою необхідні кубики.
- Покласти в бульйон.
- Через чверть години додати проварені гриби.
- Нашаткувати цибулю.
- Моркву натерти.
- Обсмажити овочі в сковорідці з олією соняшниковою і відправити в суп.
- Закинути в бульйон лаврушку. Підсолити.
- Додати перець.
- Поварити чверть години.
- М’ясо дістати. Нарізати. Закинути назад в суп.
Солянка з перловкою
Незважаючи на свою різноманітність, страви російської кухні дуже прості. Солянка – це національне блюдо. Є маса варіантів приготування цього супу. Але незалежно від того, на якому бульйоні ви вирішили його приготувати, солоний огірок – це обов’язковий інгредієнт. Порадуйте своїх рідних юшкою з додаванням перлової крупи.
Інгредієнти:
- сметана – 2 ст. ложки;
- сіль – 1 ст. ложка;
- яловичина – 270 г;
- лимон – половинка;
- огірок солоний – 2 шт.;
- шинка – 160 г;
- паста томатна – 3 ст. ложки;
- ковбаса копчена – 160 г;
- картопля – 4 бульби;
- цибуля – 2 цибулини;
- перловка – 130 г;
- маслини – 5 шт. на порцію без кісточки.
Приготування:
- Підготувати каструлю. Вона повинна бути з високими бортами.
- Влити воду.
- Яловичину промити. Зрізати прожилки.
- Нарізати кубиками.
- Ковбасу і шинку порізати. Для приготування знадобляться кубики.
- Закинути м’ясні продукти у воду.
- В процесі знімати піну.
- Почистити бульби картоплі. Порубати.
- Окремо відварити перловку.
- Нашаткувати цибулька.
- Нарізати огірки паличками.
- На сковорідці обсмажити цибулька.
- Додати огірки.
- Влити томатну пасту.
- Протушкувати чверть години.
- Закинути в бульйон.
- Додати картоплю.
- Підсолити.
- Проварити чверть години.
- Злити воду з перловки, перекласти в бульйон.
- Поварити чверть години.
- Залити сік з половинки лимона.
- Накрити кришкою.
- Настояти півтори години.
- Порційно додати маслини.
На курячому бульйоні
Суп з перловкою на курячому бульйоні дуже ароматний і смачний.
Інгредієнти:
- масло рослинне – 2 ст. ложки;
- лимон – 1 шт.;
- перловка – 100 г;
- стегна курячі – 2 шт.;
- розмарин – 1 ч. ложечка;
- вода — літра;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець мелений чорний;
- картопля – 2 шт.;
- сіль;
- селера – 2 гілки.
Приготування:
- Замочити заздалегідь крупу.
- Влити воду в каструльку.
- Після закипання помістити стегенця.
- Проварити.
- Злити рідину з перловки.
- Закинути в каструльку.
- Поварити півгодини.
- Цибуля нашаткувати.
- Натерти морквину. Використовувати великого розміру тертку.
- Нарізати селеру.
- Картопля – кубиками.
- Розжарити сковороду.
- Залити масло.
- Закинути цибулька. Прожарити.
- Всипати морквину. Загасити.
- Помістити селера.
- Засипати розмарин, сіль і перець.
- Перемішати. Загасити.
- У бульйон покласти картоплю.
- Курку дістати.
- Прибрати кістки.
- Порізати. Повернути в бульйон.
- Закинути засмажку.
- Проварити чверть години.
- У кожну тарілку влити сік лимона, і насипати зелень.
Рибний суп з перловкою
Урізноманітнити раціон допоможе супчик з перловою крупою на рибному бульйоні.
Інгредієнти:
- сіль;
- картопля – 4 бульби;
- цибуля – 1 цибулина;
- сьомга – 900 г;
- сік від лимона – 1 ст. ложка;
- перець чорний;
- перловка – 110 г;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Крупу залити водою. Відставити на пару годин.
- Покласти в каструлю рибу.
- Залити воду.
- Закип’ятити.
- Налити сік лимонний.
- Підсолити.
- Проварюють півгодини.
- Процідити.
- Кістки вибрати з сьомги.
- Проварити окремо перловку.
- Воду злити. Промити.
- Порубати цибулю.
- Натерти морквину.
- Обсмажити овочі з маслом.
- Бульйон довести до закипання.
- Картоплю нарізати. Потрібні кубики.
- Закинути крупу і картоплю в бульйон.
- Додати сьомгу і смаження.
- Проварити.
Рецепт для мультиварки
Смачна, ситна та поживна юшка.
Інгредієнти:
- спеції;
- цибуля – 1 цибулина;
- яловичина – 430 г;
- сіль;
- вода – 2300 мл;
- масло рослинне 3 ст. ложки;
- картопля – 5 бульб;
- морква – 1 шт.;
- перловка – мультистакан.
Приготування:
- Яловичину нарізати. Необхідні кубики.
- Влити в чашу масло. Помістити м’ясо.
- Виставити – «випічка».
- Обсмажувати півгодини.
- Потерти моркву.
- Цибулину нашаткувати.
- Закинути до м’яса. Протушкувати чверть години.
- Картоплю нарізати.
- Перловку помити.
- Покласти в чашу.
- Підсолити.
- Приправити.
- Влити воду.
- Переключити на «гасіння».
- Готувати півтори години.
Грибний суп з перловкою і квашеною капустою
В зимові дні добре зігрітися допоможе наваристий супчик.
Інгредієнти:
- паста томатна – 3 ст. ложки;
- часник – 4 зубки;
- сіль;
- перловка – пів склянки;
- капуста – 320 г квашена;
- зелень;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- свинина – 220 г;
- картопля – 2 шт.
Приготування:
- Свинину порізати кубиками. Обсмажити.
- Наповнити водою каструльку.
- Довести до закипання.
- Перекласти свинину.
- Загасити чверть години капусту.
- Моркву і цибулю подрібнити. Потрібні кубики. Засмажити.
- Додати томатну пасту.
- Перемішати. Перекласти в бульйон.
- Нарізати картоплю. Закинути в каструльку.
- Покласти сіль.
- Поварити чверть години.
- Перловку помити.
- Зварити в окремій ємності.
- Промити і додати в суп.
- Порубати часник і зелень. Закинути в бульйон.
- Накрити кришкою.
- Настояти годину.