Суп з перловкою – 7 рецептів: грибний, розсольник, курячий

Найкращий варіант використання перловки – суп, який виходить ситним, ароматним і апетитним. Найпоширеніший варіант – це розсольник, але не менш смачний суп з перловкою виходить з куркою, грибами чи рибою. Нижче зібрані самі смачні рецепти, які припадуть до смаку навіть тим, хто не дуже любить цю крупу.

М’ясний суп з перловкою

Суп розсольник виходить густим і наваристим. Якщо хочете порадувати сім’ю новим гарячим блюдом, то це ідеальний варіант.

Інгредієнти:

  • морквина – 110 г;
  • томатна паста – 5 ст. ложок;
  • огірки – 120 г маринованих;
  • ребра — 570 г свинячих;
  • цибуля – 70 г ріпчастої;
  • сіль;
  • картопля – 230 г;
  • перець запашний;
  • масло рослинне – 3 ст. ложка;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • крупа – 120 г перлова.

Приготування:

  • Увечері промити крупу. Помістити в ємність.
  • Влити воду.
  • Залишити до ранку.
  • Промити ребра.
  • Помістити в каструлю.
  • Влити три літри води.
  • Постійно знімати піну.
  • Варити годину.
  • Моркву подрібнити. Використовуйте для цього тертку крупного помелу.
  • Огірки нарізати кубиками.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Розігріти сковорідку. Залити масло.
  • Покласти моркву і цибулю.
  • Прожарити.
  • Закинути огірки. Накрити кришкою. Протушкувати вісім хвилин.
  • В окремій сковороді змішати лаврушку з томатною пастою. Підсолити.
  • Закинути перець запашний.
  • Коли ребра отварились. Дістати. Зняти м’ясо. Нарізати.
  • Закинути перловку в бульйон.
  • Поварити чверть години.
  • Покласти картоплю.
  • Чверть години поварити.
  • Закинути засмажку.
  • Повернути назад м’ясо.
  • Залити томатну пасту.
  • Чверть години поварити.
  • Накрити кришкою. Зняти з вогню. Настояти.

Грибний суп

Для багатьох смак дитинства – це грибний суп з перловкою. Ніжний, ароматний, поживний. Хороший варіант для всієї родини на обід.

Щоб суп вийшов ніжним і наваристим, з м’якою крупою – перловку необхідно обов’язково заздалегідь замочувати. Краще це робити на ніч.

Дивіться також:  Яблука запечені в духовці, рецепт з фото

Інгредієнти:

  • лавр – 2 аркуша;
  • олія соняшникова;
  • м’ясо – 450 г будь-якого;
  • картопля велика – 2 бульби;
  • морква – 1 шт.;
  • перловка – 3 ст. ложки;
  • перець;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • сіль;
  • гриби відварені – 200 р.

Приготування:

  • Вимити крупу. Залити окропом.
  • Відставити на півтори години. За цей час крупа розбухне.
  • У каструлю залити воду.
  • М’ясо помити. Закинути у воду.
  • Поварити півгодини.
  • Злити воду з крупи. Додати до м’яса перловку.
  • Проварити годину.
  • Картоплю порізати. За формою необхідні кубики.
  • Покласти в бульйон.
  • Через чверть години додати проварені гриби.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Моркву натерти.
  • Обсмажити овочі в сковорідці з олією соняшниковою і відправити в суп.
  • Закинути в бульйон лаврушку. Підсолити.
  • Додати перець.
  • Поварити чверть години.
  • М’ясо дістати. Нарізати. Закинути назад в суп.

Солянка з перловкою

Незважаючи на свою різноманітність, страви російської кухні дуже прості. Солянка – це національне блюдо. Є маса варіантів приготування цього супу. Але незалежно від того, на якому бульйоні ви вирішили його приготувати, солоний огірок – це обов’язковий інгредієнт. Порадуйте своїх рідних юшкою з додаванням перлової крупи.

Інгредієнти:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • яловичина – 270 г;
  • лимон – половинка;
  • огірок солоний – 2 шт.;
  • шинка – 160 г;
  • паста томатна – 3 ст. ложки;
  • ковбаса копчена – 160 г;
  • картопля – 4 бульби;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • перловка – 130 г;
  • маслини – 5 шт. на порцію без кісточки.

Приготування:

  • Підготувати каструлю. Вона повинна бути з високими бортами.
  • Влити воду.
  • Яловичину промити. Зрізати прожилки.
  • Нарізати кубиками.
  • Ковбасу і шинку порізати. Для приготування знадобляться кубики.
  • Закинути м’ясні продукти у воду.
  • В процесі знімати піну.
  • Почистити бульби картоплі. Порубати.
  • Окремо відварити перловку.
  • Нашаткувати цибулька.
  • Нарізати огірки паличками.
  • На сковорідці обсмажити цибулька.
  • Додати огірки.
  • Влити томатну пасту.
  • Протушкувати чверть години.
  • Закинути в бульйон.
  • Додати картоплю.
  • Підсолити.
  • Проварити чверть години.
  • Злити воду з перловки, перекласти в бульйон.
  • Поварити чверть години.
  • Залити сік з половинки лимона.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти півтори години.
  • Порційно додати маслини.
Дивіться також:  Скільки часу варити гриби і як правильно?

На курячому бульйоні

Суп з перловкою на курячому бульйоні дуже ароматний і смачний.

Інгредієнти:

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • лимон – 1 шт.;
  • перловка – 100 г;
  • стегна курячі – 2 шт.;
  • розмарин – 1 ч. ложечка;
  • вода — літра;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець мелений чорний;
  • картопля – 2 шт.;
  • сіль;
  • селера – 2 гілки.

Приготування:

  • Замочити заздалегідь крупу.
  • Влити воду в каструльку.
  • Після закипання помістити стегенця.
  • Проварити.
  • Злити рідину з перловки.
  • Закинути в каструльку.
  • Поварити півгодини.
  • Цибуля нашаткувати.
  • Натерти морквину. Використовувати великого розміру тертку.
  • Нарізати селеру.
  • Картопля – кубиками.
  • Розжарити сковороду.
  • Залити масло.
  • Закинути цибулька. Прожарити.
  • Всипати морквину. Загасити.
  • Помістити селера.
  • Засипати розмарин, сіль і перець.
  • Перемішати. Загасити.
  • У бульйон покласти картоплю.
  • Курку дістати.
  • Прибрати кістки.
  • Порізати. Повернути в бульйон.
  • Закинути засмажку.
  • Проварити чверть години.
  • У кожну тарілку влити сік лимона, і насипати зелень.

Рибний суп з перловкою

Урізноманітнити раціон допоможе супчик з перловою крупою на рибному бульйоні.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 4 бульби;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • сьомга – 900 г;
  • сік від лимона – 1 ст. ложка;
  • перець чорний;
  • перловка – 110 г;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Крупу залити водою. Відставити на пару годин.
  • Покласти в каструлю рибу.
  • Залити воду.
  • Закип’ятити.
  • Налити сік лимонний.
  • Підсолити.
  • Проварюють півгодини.
  • Процідити.
  • Кістки вибрати з сьомги.
  • Проварити окремо перловку.
  • Воду злити. Промити.
  • Порубати цибулю.
  • Натерти морквину.
  • Обсмажити овочі з маслом.
  • Бульйон довести до закипання.
  • Картоплю нарізати. Потрібні кубики.
  • Закинути крупу і картоплю в бульйон.
  • Додати сьомгу і смаження.
  • Проварити.

Рецепт для мультиварки

Смачна, ситна та поживна юшка.

Інгредієнти:

  • спеції;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • яловичина – 430 г;
  • сіль;
  • вода – 2300 мл;
  • масло рослинне 3 ст. ложки;
  • картопля – 5 бульб;
  • морква – 1 шт.;
  • перловка – мультистакан.
Дивіться також:  Рецепт приготування соусу Ткемалі

Приготування:

  • Яловичину нарізати. Необхідні кубики.
  • Влити в чашу масло. Помістити м’ясо.
  • Виставити – «випічка».
  • Обсмажувати півгодини.
  • Потерти моркву.
  • Цибулину нашаткувати.
  • Закинути до м’яса. Протушкувати чверть години.
  • Картоплю нарізати.
  • Перловку помити.
  • Покласти в чашу.
  • Підсолити.
  • Приправити.
  • Влити воду.
  • Переключити на «гасіння».
  • Готувати півтори години.

Грибний суп з перловкою і квашеною капустою

В зимові дні добре зігрітися допоможе наваристий супчик.

Інгредієнти:

  • паста томатна – 3 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль;
  • перловка – пів склянки;
  • капуста – 320 г квашена;
  • зелень;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • свинина – 220 г;
  • картопля – 2 шт.

Приготування:

  • Свинину порізати кубиками. Обсмажити.
  • Наповнити водою каструльку.
  • Довести до закипання.
  • Перекласти свинину.
  • Загасити чверть години капусту.
  • Моркву і цибулю подрібнити. Потрібні кубики. Засмажити.
  • Додати томатну пасту.
  • Перемішати. Перекласти в бульйон.
  • Нарізати картоплю. Закинути в каструльку.
  • Покласти сіль.
  • Поварити чверть години.
  • Перловку помити.
  • Зварити в окремій ємності.
  • Промити і додати в суп.
  • Порубати часник і зелень. Закинути в бульйон.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти годину.
Прокрутка до верху