Суп з плавленим сиром – найпростіше і дуже швидке блюдо. При цьому його смак зазвичай подобається всім дорослим і дітям без винятку. Головне, правильно підібрати інші інгредієнти для такого частування.
Суп з плавленим сиром — класичне виконання
Склад продуктів: 2 стандартних плавлених сирка, невеликий молодий кабачок, цибулина, морквина, 3-4 дрібних картоплини, 1,5 л овочевого бульйону, сіль, італійські трави.
- Насамперед обробляються овочі. Очищена картопля ріжеться дрібними рівними кубиками. Також подрібнюється і кабачок. Якщо він з тонкою шкіркою, то видаляти її не потрібно. Морквина крупно треться, а цибулю нарізати максимально дрібно.
- Всі овочі обсмажуються на середньому вогні 7-8 хвилин. При цьому їх потрібно постійно перемішувати.
- Маса перекладається в каструлю, заливають солоним бульйоном і присипається травками.
- Коли картопля звариться до м’якості, в суп викладаються шматочки сиру.
Залишилося поварити частування ще пару хвилин і можна подавати його до обіду.
Як приготувати з куркою?
Склад продуктів: півкіло курятини, 2,5 л води, кухонна сіль, півкіло картоплі, велика морквина, 220 г вершкового плавленого сиру, 3,5—4 ст. л. жирного масла вершкового, 2 ріпчасті цибулини, різна свіжа зелень, сіль, суміш перців.
- Шматочки м’яса заливаються водою і варяться до повної готовності. У закипілу воду відразу додається цибулина, сіль і перчики.
- Овочі, що залишилися довільно нарізати і обсмажуються на розтопленому маслі.
- З бульйону виймається цибулю. М’ясо знімається з кісток і повертається назад у рідину. При бажанні, можна процідити бульйон через кілька шарів марлі.
- У каструлю всипається картопля блюдо продовжує варитися. Як тільки картопля розм’якшиться, можна закладати в нього і піджарку.
- Ще через 6-7 хвилин варіння в майбутній суп закладається плавлений сир і розчиняється при постійному помішуванні.
Залишилося проварити суп з плавленим сиром і куркою ще хвилин 10 і можна розливати його по тарілках. Подається частування з подрібненою свіжою зеленню.
Грибний суп з плавленим сиром
Склад продуктів: 320 г печериць, 2 ст. л. білого довгого рису, 2 плавлених сирка по 90 г, 2 середніх картоплини, солодкий болгарський перець, ріпчаста цибулина, 2 ч. л. соку лайма чи лимона, вершкове масло, сіль.
- З грибів знімається тонка верхня шкірка з усіма забрудненнями. Після цього вони нарізати тонкими пластинками і сбрызгиваются соком цитрусового.
- Картопля миється, чиститься і ріжеться брусками.
- Подрібнену цибулю з болгарським перцем обсмажується на вершковому маслі.
- Гриби заливаються водою (1,2 л) і відправляються варитися на 6-7 хвилин.
- До них викладається картопля, промита в декількох водах крупа і піджарка.
- На цьому етапі в суп додається сіль, а також можна використовувати будь-які улюблені спеції.
- Коли картопля і рис будуть готові, частування додаються шматочки сирків.
Залишилося варити грибний суп з плавленим сиром до повного розчинення останнього. Смачно подавати таке перше блюдо з часниковими грінками.
Сирний крем-суп з ковбасою
Склад продуктів: велика морквина, 2-3 середніх картоплини, 220 г плавленого сиру, цибулина, 190 г копченої ковбаси, сіль, мелений чорний перець.
- Кубики сирої картоплі заливаються підсоленою водою і відправляються варитися.
- Окремо на будь-якому маслі (краще всього, на суміші вершкового і соняшникової) обсмажуються залишилися подрібнені овочі.
- Ковбаса ріжеться кружечками, сир – брусками.
- Сир і піджарка також відправляються до картоплі.
- Маса солиться, перчится і вариться до готовності картоплі.
- Далі блюдо подрібнюється блендером.
- Після цього в суп закладаються кружечки ковбаси і він вариться ще пару хвилин.
В готову страву можна накришити будь-яку свіжу зелень за смаком. Подається крем-суп з ковбасою до столу гарячим.
З копченою куркою
Склад продуктів: курячий бульйонний кубик, 2-3 середніх картоплі, 80-90 г плавленого вершкового сиру з добавкою «курка», копчене куряче стегно, цибулина, олія оливи, морквина, щіпка меленої куркуми, сіль, сушений кріп.
- З бульонного кубика і 1,5 л води готується бульйон, куди відправляються скибочки картоплі і варяться до розм’якшення.
- У цей час готується зажарка з нарізаних решти овочів на оливковій олії.
- З копченого стегенця зрізати все м’ясо і мельчится соломкою. Обсмажені овочі і курка відправляються в бульйон.
- Через 8-9 хвилин в суп викладається сир, який повинен повністю в ньому розчинитися.
Залишилося посолити суп з копченою куркою і плавленим сиром, додати спеції і залишити на вогні ще пару хвилин.
Оригінальний варіант з креветками
Склад продуктів: півкіло варено-морожених креветок в панцирах, півкіло картоплі, 230 г плавленого вершкового сиру, середня морквина, 2 ст. л. соку лайма чи лимона, ріпчаста цибулина, 1 ч. л. соєвого соусу, 60 г вершкового масла, базилік сушений мелений, сіль, 5 ст. гарячої води, пари часникових зубчиків.
- Морепродукти розморожуються, з них знімаються панцирі і видаляється темна відень. Креветки сбрызгиваются соєвим соусом, до них додається роздавлений часник.
- Морква дуже дрібно треться, цибуля ріжеться мініатюрними кубиками, а картопля шинкуется невеликими брусочками.
- У каструлі на розтопленому вершковому маслі обсмажують до апетитної рум’яності підготовлені овочі.
- Потім туди ж виливається гаряча вода і викладається картопля.
- Маса солиться, доводиться до кипіння і вариться до розм’якшення картопляних шматочків.
- У каструлю додається сир, спеції і сік цитрусових. Після повторного закипання у страву кладуть креветки.
Через 3-4 хвилини варіння страву можна подавати гостям.
Суп з плавленим сиром і грінками
Склад продуктів: 170 г плавленого сиру, 2 картопляні бульби, морквина, цибулина, 90 г напівтвердого сиру, половина пучка свіжого кропу, 90 г зерен цукрової кукурудзи, 1,5 л будь-якого бульйону, 3-4 скибочки білого хліба, гранульований часник, масло оливи, сіль.
- Всі овочі чистяться, миються, довільно подрібнюються і відправляються варитися в бульйоні. Основа для супу солиться за смаком.
- У суп відправляються кукурудзяні зерна і плавлений сир. Відразу після додавання останнього бульйон потрібно почати помішувати, інакше сир може прилипнути до дна.
- У каструлю викласти тертий напівтвердий сир і подрібнена зелень. Суп вариться ще 10-12 хвилин.
- Хліб нарізається тонкими брусочками, сбрызгивается оливковою олією, присипається часником і відправляється запікатися в духовку до рум’яності.
Подається частування до столу з часниковими грінками.
Простий спосіб готування в мікрохвильовій печі
Склад продуктів: 5-6 крабових паличок, сіль, плавлений сирок, 2 невеликі білі цибулини, 4-5 картоплин, морквина, 80 г вершкового масла, щіпка універсальної приправи.
- У спеціальному посуді для мікрохвильової печі розтоплюється вершкове масло. У нього висипається дрібно нарізану цибулю, який готується 6 хвилин при максимальній температурі.
- До овочу додається терта морква і приготування триває ще 6 хвилин.
- Після додавання соломки картоплі, пристрій включається ще раз.
- Інгредієнти заливаються водою, солятся і присипаються приправами. Страва готується 10 хвилин.
- Після додавання шматочків крабових паличок суп нудиться в мікрохвильовій печі 6 хвилин.
Залишилося покласти в миску сир і знову включити пристрій на 3 хвилини.
З фрикадельками
Склад продуктів: 120 г плавленого сиру, півкіло будь-якого фаршу, сіль, половинка моркви, помідорів, 2 цибулини, 4 картоплини, щіпка солодкої паприки.
- Одна цибулина треться на тертці і з’єднується з фаршем. Маса солиться і присипається паприкою. З готового «тесту» ліпляться мініатюрні кульки.
- На розігрітій олії спочатку обсмажуються подрібнені цибулю з морквою, потім до них додаються шматочки томату разом з шкіркою. Суміш тушкується до розм’якшення овочів.
- У каструлю з киплячою водою закладаються кубики картоплі.
- Через 15-17 хвилин до них відправляється піджарка і плавлений сир.
- Коли картопля стане м’яким, суп висипаються м’ясні заготовки і варяться до готовності.
Частування при необхідності досаливается і подається гостям з подрібненої свіжої петрушкою.
Оригінальний суп з плавленими сирками і пивом
Склад продуктів: 5 ст. бульйону, 40-50 г вершкового масла, цибулина, 6-7 ст. ложок просіяного борошна, 3 стебла селери, 280 г плавленого сиру, 330 мл світлого пива, сіль, перець.
- На розтопленому вершковому маслі прямо у каструлі обсмажується нашатковану цибулю і селеру. Вже м’якими овочі пюрируются.
- У масу вводиться борошно і бульйон.
- Через 5-6 хвилин додається сіль, сир, пиво і перець. Всі інгредієнти ретельно розмішують. Пиво треба вливати в майбутній суп дуже повільно.
Далі частування вариться на повільному вогні 17-20 хвилин.
Готуємо за французьким рецептом
Склад продуктів: півкіло курятини, така ж кількість свіжих печериць, 2 плавлених сирка, цибулина, 60 г вершкового масла, свіжий часник за смаком, 2 л очищеної води, сіль, прованські трави.
- М’ясо нарізати великими шматочками, обсмажується до рум’яності і перекладається в підсолений окріп.
- Подрібнені цибулю і часник обсмажують на добре розігрітому вершковому маслі разом з пластинками грибів. Коли з сковороди весь сік випарується, її вміст можна перекладати до курятині.
- Туди ж додаються шматочки сиру і прованські трави.
- Всі інгредієнти варяться разом 8-9 хвилин.
Подається супчик обжігающе гарячим з часниковими грінками або свіжим домашнім хлібом.