Суп з плавленим сиром — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Суп з плавленим сиром – найпростіше і дуже швидке блюдо. При цьому його смак зазвичай подобається всім дорослим і дітям без винятку. Головне, правильно підібрати інші інгредієнти для такого частування.

Суп з плавленим сиром — класичне виконання

Склад продуктів: 2 стандартних плавлених сирка, невеликий молодий кабачок, цибулина, морквина, 3-4 дрібних картоплини, 1,5 л овочевого бульйону, сіль, італійські трави.

  • Насамперед обробляються овочі. Очищена картопля ріжеться дрібними рівними кубиками. Також подрібнюється і кабачок. Якщо він з тонкою шкіркою, то видаляти її не потрібно. Морквина крупно треться, а цибулю нарізати максимально дрібно.
  • Всі овочі обсмажуються на середньому вогні 7-8 хвилин. При цьому їх потрібно постійно перемішувати.
  • Маса перекладається в каструлю, заливають солоним бульйоном і присипається травками.
  • Коли картопля звариться до м’якості, в суп викладаються шматочки сиру.

Залишилося поварити частування ще пару хвилин і можна подавати його до обіду.

Як приготувати з куркою?

Склад продуктів: півкіло курятини, 2,5 л води, кухонна сіль, півкіло картоплі, велика морквина, 220 г вершкового плавленого сиру, 3,5—4 ст. л. жирного масла вершкового, 2 ріпчасті цибулини, різна свіжа зелень, сіль, суміш перців.

  • Шматочки м’яса заливаються водою і варяться до повної готовності. У закипілу воду відразу додається цибулина, сіль і перчики.
  • Овочі, що залишилися довільно нарізати і обсмажуються на розтопленому маслі.
  • З бульйону виймається цибулю. М’ясо знімається з кісток і повертається назад у рідину. При бажанні, можна процідити бульйон через кілька шарів марлі.
  • У каструлю всипається картопля блюдо продовжує варитися. Як тільки картопля розм’якшиться, можна закладати в нього і піджарку.
  • Ще через 6-7 хвилин варіння в майбутній суп закладається плавлений сир і розчиняється при постійному помішуванні.

Залишилося проварити суп з плавленим сиром і куркою ще хвилин 10 і можна розливати його по тарілках. Подається частування з подрібненою свіжою зеленню.

Грибний суп з плавленим сиром

Склад продуктів: 320 г печериць, 2 ст. л. білого довгого рису, 2 плавлених сирка по 90 г, 2 середніх картоплини, солодкий болгарський перець, ріпчаста цибулина, 2 ч. л. соку лайма чи лимона, вершкове масло, сіль.

  • З грибів знімається тонка верхня шкірка з усіма забрудненнями. Після цього вони нарізати тонкими пластинками і сбрызгиваются соком цитрусового.
  • Картопля миється, чиститься і ріжеться брусками.
  • Подрібнену цибулю з болгарським перцем обсмажується на вершковому маслі.
  • Гриби заливаються водою (1,2 л) і відправляються варитися на 6-7 хвилин.
  • До них викладається картопля, промита в декількох водах крупа і піджарка.
  • На цьому етапі в суп додається сіль, а також можна використовувати будь-які улюблені спеції.
  • Коли картопля і рис будуть готові, частування додаються шматочки сирків.
Дивіться також:  Борщ з щавлю з яйцем – 6 рецептів

Залишилося варити грибний суп з плавленим сиром до повного розчинення останнього. Смачно подавати таке перше блюдо з часниковими грінками.

Сирний крем-суп з ковбасою

Склад продуктів: велика морквина, 2-3 середніх картоплини, 220 г плавленого сиру, цибулина, 190 г копченої ковбаси, сіль, мелений чорний перець.

  • Кубики сирої картоплі заливаються підсоленою водою і відправляються варитися.
  • Окремо на будь-якому маслі (краще всього, на суміші вершкового і соняшникової) обсмажуються залишилися подрібнені овочі.
  • Ковбаса ріжеться кружечками, сир – брусками.
  • Сир і піджарка також відправляються до картоплі.
  • Маса солиться, перчится і вариться до готовності картоплі.
  • Далі блюдо подрібнюється блендером.
  • Після цього в суп закладаються кружечки ковбаси і він вариться ще пару хвилин.

В готову страву можна накришити будь-яку свіжу зелень за смаком. Подається крем-суп з ковбасою до столу гарячим.

З копченою куркою

Склад продуктів: курячий бульйонний кубик, 2-3 середніх картоплі, 80-90 г плавленого вершкового сиру з добавкою «курка», копчене куряче стегно, цибулина, олія оливи, морквина, щіпка меленої куркуми, сіль, сушений кріп.

  • З бульонного кубика і 1,5 л води готується бульйон, куди відправляються скибочки картоплі і варяться до розм’якшення.
  • У цей час готується зажарка з нарізаних решти овочів на оливковій олії.
  • З копченого стегенця зрізати все м’ясо і мельчится соломкою. Обсмажені овочі і курка відправляються в бульйон.
  • Через 8-9 хвилин в суп викладається сир, який повинен повністю в ньому розчинитися.

Залишилося посолити суп з копченою куркою і плавленим сиром, додати спеції і залишити на вогні ще пару хвилин.

Оригінальний варіант з креветками

Склад продуктів: півкіло варено-морожених креветок в панцирах, півкіло картоплі, 230 г плавленого вершкового сиру, середня морквина, 2 ст. л. соку лайма чи лимона, ріпчаста цибулина, 1 ч. л. соєвого соусу, 60 г вершкового масла, базилік сушений мелений, сіль, 5 ст. гарячої води, пари часникових зубчиків.

Дивіться також:  Як правильно сушити гриби

  • Морепродукти розморожуються, з них знімаються панцирі і видаляється темна відень. Креветки сбрызгиваются соєвим соусом, до них додається роздавлений часник.
  • Морква дуже дрібно треться, цибуля ріжеться мініатюрними кубиками, а картопля шинкуется невеликими брусочками.
  • У каструлі на розтопленому вершковому маслі обсмажують до апетитної рум’яності підготовлені овочі.
  • Потім туди ж виливається гаряча вода і викладається картопля.
  • Маса солиться, доводиться до кипіння і вариться до розм’якшення картопляних шматочків.
  • У каструлю додається сир, спеції і сік цитрусових. Після повторного закипання у страву кладуть креветки.

Через 3-4 хвилини варіння страву можна подавати гостям.

Суп з плавленим сиром і грінками

Склад продуктів: 170 г плавленого сиру, 2 картопляні бульби, морквина, цибулина, 90 г напівтвердого сиру, половина пучка свіжого кропу, 90 г зерен цукрової кукурудзи, 1,5 л будь-якого бульйону, 3-4 скибочки білого хліба, гранульований часник, масло оливи, сіль.

  • Всі овочі чистяться, миються, довільно подрібнюються і відправляються варитися в бульйоні. Основа для супу солиться за смаком.
  • У суп відправляються кукурудзяні зерна і плавлений сир. Відразу після додавання останнього бульйон потрібно почати помішувати, інакше сир може прилипнути до дна.
  • У каструлю викласти тертий напівтвердий сир і подрібнена зелень. Суп вариться ще 10-12 хвилин.
  • Хліб нарізається тонкими брусочками, сбрызгивается оливковою олією, присипається часником і відправляється запікатися в духовку до рум’яності.

Подається частування до столу з часниковими грінками.

Простий спосіб готування в мікрохвильовій печі

Склад продуктів: 5-6 крабових паличок, сіль, плавлений сирок, 2 невеликі білі цибулини, 4-5 картоплин, морквина, 80 г вершкового масла, щіпка універсальної приправи.

  • У спеціальному посуді для мікрохвильової печі розтоплюється вершкове масло. У нього висипається дрібно нарізану цибулю, який готується 6 хвилин при максимальній температурі.
  • До овочу додається терта морква і приготування триває ще 6 хвилин.
  • Після додавання соломки картоплі, пристрій включається ще раз.
  • Інгредієнти заливаються водою, солятся і присипаються приправами. Страва готується 10 хвилин.
  • Після додавання шматочків крабових паличок суп нудиться в мікрохвильовій печі 6 хвилин.
Дивіться також:  Рецепт шашлику з курячого м’яса

Залишилося покласти в миску сир і знову включити пристрій на 3 хвилини.

З фрикадельками

Склад продуктів: 120 г плавленого сиру, півкіло будь-якого фаршу, сіль, половинка моркви, помідорів, 2 цибулини, 4 картоплини, щіпка солодкої паприки.

  • Одна цибулина треться на тертці і з’єднується з фаршем. Маса солиться і присипається паприкою. З готового «тесту» ліпляться мініатюрні кульки.
  • На розігрітій олії спочатку обсмажуються подрібнені цибулю з морквою, потім до них додаються шматочки томату разом з шкіркою. Суміш тушкується до розм’якшення овочів.
  • У каструлю з киплячою водою закладаються кубики картоплі.
  • Через 15-17 хвилин до них відправляється піджарка і плавлений сир.
  • Коли картопля стане м’яким, суп висипаються м’ясні заготовки і варяться до готовності.

Частування при необхідності досаливается і подається гостям з подрібненої свіжої петрушкою.

Оригінальний суп з плавленими сирками і пивом

Склад продуктів: 5 ст. бульйону, 40-50 г вершкового масла, цибулина, 6-7 ст. ложок просіяного борошна, 3 стебла селери, 280 г плавленого сиру, 330 мл світлого пива, сіль, перець.

  • На розтопленому вершковому маслі прямо у каструлі обсмажується нашатковану цибулю і селеру. Вже м’якими овочі пюрируются.
  • У масу вводиться борошно і бульйон.
  • Через 5-6 хвилин додається сіль, сир, пиво і перець. Всі інгредієнти ретельно розмішують. Пиво треба вливати в майбутній суп дуже повільно.

Далі частування вариться на повільному вогні 17-20 хвилин.

Готуємо за французьким рецептом

Склад продуктів: півкіло курятини, така ж кількість свіжих печериць, 2 плавлених сирка, цибулина, 60 г вершкового масла, свіжий часник за смаком, 2 л очищеної води, сіль, прованські трави.

  • М’ясо нарізати великими шматочками, обсмажується до рум’яності і перекладається в підсолений окріп.
  • Подрібнені цибулю і часник обсмажують на добре розігрітому вершковому маслі разом з пластинками грибів. Коли з сковороди весь сік випарується, її вміст можна перекладати до курятині.
  • Туди ж додаються шматочки сиру і прованські трави.
  • Всі інгредієнти варяться разом 8-9 хвилин.

Подається супчик обжігающе гарячим з часниковими грінками або свіжим домашнім хлібом.

Прокрутка до верху