Сайра – не делікатесна, але смачна і корисна, як і практично будь-яка інша риба.
Консерви з сайри ви без праці можете зустріти на полицях магазинів – це давно не дефіцит. Їх можна використовувати в салатах, так і, що гріха таїти, – просто так з’їсти з апетитом з відварною картоплею, та темним хлібом, нарізаною цибулею, – смачно!
Суп з рибних консервів сайра
Однак сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати рибний суп з консервів сайри. Рецепт не такий вже поширений, але, як кажуть, має місце бути.
Час приготування – близько 40 – 50 хв, розрахований на 6 – 8, відносно невеликих порцій.
Рибний суп з консервів сайри, рецепт приготування
Нам знадобляться:
- Консерви «сайра» – 1 банку;
- Картопля – 5-6 шт.;
- Морква – 2-3 шт.;
- Цибуля – пів цибулини;
- Яйця – 2 штуки;
- Олія – для смаження;
- Сіль – щіпка, за смаком;
- Зелень, зелений лук – для прикраси.
Кип’ятимо воду – з розрахунку 2 літра на дану кількість перерахованих вище інгредієнтів, чистимо овочі, зокрема, картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками.
У киплячу воду викладаємо картоплю. Тим часом ріжемо соломкою моркву, кубиками – цибуля, розігріваємо сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі попередньо підготовлені овочі до напівготовності, додаємо їх до варящемуся картоплі.
Відкриваємо банку з консервами, зливаємо рідину, хвилин за 15 до закінчення приготування додаємо сайру до вже майже готового супу, трохи досолює, оскільки консерви і так найчастіше містять достатньо солі, і варимо до готовності на повільному вогні.
Ось ми і поділилися з Вами рецептом супу з рибних консервів сайра, сподіваємося, ви оціните його смак – ми намагаємося ділитися з Вами найкращими – смачними, корисними і оригінальними рецептами.
Приємного апетиту!