Суп з сайри – 7 рецептів, як зварити рибний суп з консервів

Консерви – це знахідка для людей, які люблять домашню кухню, але не завжди мають достатню кількість часу на підготовку продуктів, особливо, коли справа стосується очищення і оброблення риби. Використання рибних консервів дозволяє швидко приготувати різноманітні і дуже смачні страви, серед яких суп з сайри відрізняється особливою простотою виконання і ароматностью.

Класичний суп з консервованої сайри

Апетитне перша страва на швидку руку готується з:

  • 2 банок консервів;
  • 3 бульб картоплі;
  • 1 моркви;
  • 1 цибулини;
  • зелені, солі і лаврового листа.

Щоб виконати класичний рецепт:

  • На вогонь ставиться каструля з 2 л води.
  • Поки вода закипає, з очищеного картоплі готуються кубики, з цибулі – тонкі півкільця, а з моркви –
    стружка, за допомогою середньої терки.
  • Сайра з однієї банки розминається, а другий – залишається шматочками.
  • Коли вода закипить, каструлю відправляються картопляні кубики.
  • Через 5 хвилин до картоплі додаються інші овочі.
  • Через 6 – 7 хвилин у воду з овочами викладається підготовлена риба.
  • Суп солиться, приправляється і вариться до готовності.
  • Перед подачею перше блюдо притрушивается рубаною зеленню.

Готуємо в мультиварці

Суп з рибних консервів, виконаний в мультиварці, готується ще швидше і при цьому зберігає всі корисні вітаміни, що містяться в продуктах. Для приготування потрібні:

  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 банка сайри;
  • 80 г пшона;
  • 5 бульб картоплі;
  • стопка соняшникової олії;
  • сіль, спеції.

Етапи створення:

  • Цибуля очищається, шинкуется, а потім пассеруется на розігрітій олії в мультиварці на режимі «Смаження».
  • Після придбання овочем прозорості в гущавину викладається натертий коренеплід.
  • Після того як зажарка приготується, в чашу відправляються картопляні кубики, промите під проточною водою пшоно і толченная сайра.
  • Вміст чаші заливається водою, солиться і приправляється.
  • Перше блюдо готується в режимі «Суп» протягом 40 – 50 хвилин.
Дивіться також:  Скільки часу варити гриби і як правильно?

Рецепт томатного супу з консервів

Завдяки поєднанню квасолі, томатів і риби дачний або похідний супчик володіє особливою аппетитностью. Готується перша страва дуже швидко:

  • 1 банки томатів у власному соку;
  • 2 банок білої квасолі у власному соку;
  • 1 банки консервованої сайри;
  • 1 цибулини;
  • стопки рослинного масла;
  • невеликої кількості солі, приправ.

В процес приготування дотримуємося такого алгоритму:

  • На плиту ставиться каструля з півтора літрами води, до яких додається сік помідорів.
  • Квасоля відкидається на друшляк, щоб сік від неї не надав страві каламутності, і після закипання води викладається в каструлю.
  • Разом з квасолею в окріп відправляється риба.
  • Помідори ошкурювати і діляться на кілька частин.
  • Цибуля шинкуется і пассеруется на сковороді, куди поміщаються і томати.
  • Томатно-цибульна маса гаситься 5 хвилин, після чого відправляється в каструлю.
  • Суп солиться, приправляється і подається до столу.

Суп з сайри з рисом і картоплею

Для виконання рецепта ситного першого страви необхідні:

  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • сайра – 1 банка;
  • рис – 50 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • зелень, сіль і спеції – за смаком.

Щоб приготувати рибний суп необхідно дотримуватися наступного алгоритму дій:

  • Овочі очищаються, а потім цибулю шинкуется, картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву натирається.
  • Всі підготовлені овочі викладаються в сковороду з розігрітим маслом і тушкують, поки закипає 1 л води в невеликій каструлі.
  • У закипілу воду викладається добре промитий під проточною водою рис і проварюється близько 5 – 10 хвилин, залежно від сорту.
  • Далі до рису відправляються овочі і витягнута з банки сайра.
  • Суп солиться, приправляється, притрушивается рубаною зеленню і вариться до готовності протягом 10 хвилин.

З пшоном і сиром

Ніжний рибний супчик, приготований за цим рецептом, прекрасно підійде для дитячого меню або зайнятої людини, що не має можливості проводити багато часу біля плити. Для створення першого страви використовуються:

  • сайра консервована – 1 банка;
  • м’який плавлений сир – 1 пачка;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • пшоно – 50 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • сіль і спеції – за смаком.
Дивіться також:  Як приготувати цвітну капусту – 10 швидких, смачних та корисних рецептів

Спосіб підготовки:

  • Картопля очищається і ріжеться невеликими кубиками.
  • Вода доводиться до кипіння в невеликій каструлі, куди викладаються картопляні кубики і ретельно промите пшоно.
  • Нашатковану цибулю і морквяна стружка пассеруются в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  • Коли картопля з крупою будуть готові, в каструлю поміщаються морквяно-цибульна суміш, плавлений сирок і розім’ята сайра.
  • Перше страву солиться, приправляється, ретельно перемішується, щоб сир повністю розчинився, і нудиться близько 5 хвилин.
  • Суп в порційних тарілках за бажанням притрушивается рубаною зеленню.

З морською капустою і зеленим горошком

Суп з консервованої сайри з додаванням морської капусти і горошку – оригінальна страва для справжніх гурманів. Для виконання рецепта знадобиться наступний продуктовий набір:

  • 1 банка сайри;
  • 250 г морської капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 4 середніх яйця;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • стопка рослинного масла;
  • сіль, спеції і зелень.

Щоб насолодитися смаком оригінального першого страви, слід виконати наступні дії:

  • На сковороді з розігрітим маслом обсмажується нашатковану цибулю, до якого через 2 – 3 хвилини додається терта на середній терці моркву.
  • У каструлю вливається 3 л води, які доводяться до кипіння.
  • Після закипання у воду занурюються картопляні кубики.
  • Яйця відварюють, очищаються і нарізати кубиками.
  • Після готовності картоплі в каструлю відправляються зажарка, шматочки риби без масла і порізана морська капуста. Відразу за ними в суп йдуть відкинутий на друшляк зелений горошок, сіль і спеції.
  • Через 5 хвилин в першу страву додаються рубана зелень і яєчні кубики.

Навариста юшка з сайри

Збираючись на пікнік в ліс або ближче до води, варто прихопити казанок з триногою і мінімальний продуктовий набір, з якого за лічені хвилини вийде дуже ситна і смачна юшка. Заздалегідь необхідно підготувати:

  • 2 банки сайри в маслі;
  • 100 г рису;
  • 1 морква;
  • 1 цибулину;
  • 4 картопляні бульби;
  • сіль, спеції, лавровий лист.
Дивіться також:  Готуємо соус теріякі будинку за рецептом

Щоб поласувати наваристою юшкою, сидячи біля багаття, доведеться зробити кілька простих дій:

  • Поки багаття розпалюється, довільно шинкують цибулю і моркву, нарізається кубиками очищену картоплю.
  • На дно казанка, до якого злегка дістають язички полум’я, виливається масло з консервів.
  • У закипевшее масло опускаються цибулю з морквою і обсмажуються до рум’яності.
  • Після придбання овочами золотистого кольору, вони заливаються 4 л води.
  • У закипілу і підсолену воду відправляються промитий рис і подрібнені картопляні кубики.
  • За 10 хвилин до готовності, щоб юшка була більш наваристою, в казанок відправляються риба, лавровий лист і спеції.

Таким чином, суп з сайри, знайомий багатьом з студентської пори і часів тривалих відряджень, відрізняється простотою виконання і відмінним смаком, який можна доповнити, використовуючи поєднання самих різних продуктів.

Прокрутка до верху