Консерви – це знахідка для людей, які люблять домашню кухню, але не завжди мають достатню кількість часу на підготовку продуктів, особливо, коли справа стосується очищення і оброблення риби. Використання рибних консервів дозволяє швидко приготувати різноманітні і дуже смачні страви, серед яких суп з сайри відрізняється особливою простотою виконання і ароматностью.
Класичний суп з консервованої сайри
Апетитне перша страва на швидку руку готується з:
- 2 банок консервів;
- 3 бульб картоплі;
- 1 моркви;
- 1 цибулини;
- зелені, солі і лаврового листа.
Щоб виконати класичний рецепт:
- На вогонь ставиться каструля з 2 л води.
- Поки вода закипає, з очищеного картоплі готуються кубики, з цибулі – тонкі півкільця, а з моркви –
стружка, за допомогою середньої терки. - Сайра з однієї банки розминається, а другий – залишається шматочками.
- Коли вода закипить, каструлю відправляються картопляні кубики.
- Через 5 хвилин до картоплі додаються інші овочі.
- Через 6 – 7 хвилин у воду з овочами викладається підготовлена риба.
- Суп солиться, приправляється і вариться до готовності.
- Перед подачею перше блюдо притрушивается рубаною зеленню.
Готуємо в мультиварці
Суп з рибних консервів, виконаний в мультиварці, готується ще швидше і при цьому зберігає всі корисні вітаміни, що містяться в продуктах. Для приготування потрібні:
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 банка сайри;
- 80 г пшона;
- 5 бульб картоплі;
- стопка соняшникової олії;
- сіль, спеції.
Етапи створення:
- Цибуля очищається, шинкуется, а потім пассеруется на розігрітій олії в мультиварці на режимі «Смаження».
- Після придбання овочем прозорості в гущавину викладається натертий коренеплід.
- Після того як зажарка приготується, в чашу відправляються картопляні кубики, промите під проточною водою пшоно і толченная сайра.
- Вміст чаші заливається водою, солиться і приправляється.
- Перше блюдо готується в режимі «Суп» протягом 40 – 50 хвилин.
Рецепт томатного супу з консервів
Завдяки поєднанню квасолі, томатів і риби дачний або похідний супчик володіє особливою аппетитностью. Готується перша страва дуже швидко:
- 1 банки томатів у власному соку;
- 2 банок білої квасолі у власному соку;
- 1 банки консервованої сайри;
- 1 цибулини;
- стопки рослинного масла;
- невеликої кількості солі, приправ.
В процес приготування дотримуємося такого алгоритму:
- На плиту ставиться каструля з півтора літрами води, до яких додається сік помідорів.
- Квасоля відкидається на друшляк, щоб сік від неї не надав страві каламутності, і після закипання води викладається в каструлю.
- Разом з квасолею в окріп відправляється риба.
- Помідори ошкурювати і діляться на кілька частин.
- Цибуля шинкуется і пассеруется на сковороді, куди поміщаються і томати.
- Томатно-цибульна маса гаситься 5 хвилин, після чого відправляється в каструлю.
- Суп солиться, приправляється і подається до столу.
Суп з сайри з рисом і картоплею
Для виконання рецепта ситного першого страви необхідні:
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- сайра – 1 банка;
- рис – 50 г;
- вершкове масло – 20 г;
- зелень, сіль і спеції – за смаком.
Щоб приготувати рибний суп необхідно дотримуватися наступного алгоритму дій:
- Овочі очищаються, а потім цибулю шинкуется, картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву натирається.
- Всі підготовлені овочі викладаються в сковороду з розігрітим маслом і тушкують, поки закипає 1 л води в невеликій каструлі.
- У закипілу воду викладається добре промитий під проточною водою рис і проварюється близько 5 – 10 хвилин, залежно від сорту.
- Далі до рису відправляються овочі і витягнута з банки сайра.
- Суп солиться, приправляється, притрушивается рубаною зеленню і вариться до готовності протягом 10 хвилин.
З пшоном і сиром
Ніжний рибний супчик, приготований за цим рецептом, прекрасно підійде для дитячого меню або зайнятої людини, що не має можливості проводити багато часу біля плити. Для створення першого страви використовуються:
- сайра консервована – 1 банка;
- м’який плавлений сир – 1 пачка;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- пшоно – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – для смаження;
- сіль і спеції – за смаком.
Спосіб підготовки:
- Картопля очищається і ріжеться невеликими кубиками.
- Вода доводиться до кипіння в невеликій каструлі, куди викладаються картопляні кубики і ретельно промите пшоно.
- Нашатковану цибулю і морквяна стружка пассеруются в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
- Коли картопля з крупою будуть готові, в каструлю поміщаються морквяно-цибульна суміш, плавлений сирок і розім’ята сайра.
- Перше страву солиться, приправляється, ретельно перемішується, щоб сир повністю розчинився, і нудиться близько 5 хвилин.
- Суп в порційних тарілках за бажанням притрушивается рубаною зеленню.
З морською капустою і зеленим горошком
Суп з консервованої сайри з додаванням морської капусти і горошку – оригінальна страва для справжніх гурманів. Для виконання рецепта знадобиться наступний продуктовий набір:
- 1 банка сайри;
- 250 г морської капусти;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 середніх яйця;
- 1 банка консервованого горошку;
- стопка рослинного масла;
- сіль, спеції і зелень.
Щоб насолодитися смаком оригінального першого страви, слід виконати наступні дії:
- На сковороді з розігрітим маслом обсмажується нашатковану цибулю, до якого через 2 – 3 хвилини додається терта на середній терці моркву.
- У каструлю вливається 3 л води, які доводяться до кипіння.
- Після закипання у воду занурюються картопляні кубики.
- Яйця відварюють, очищаються і нарізати кубиками.
- Після готовності картоплі в каструлю відправляються зажарка, шматочки риби без масла і порізана морська капуста. Відразу за ними в суп йдуть відкинутий на друшляк зелений горошок, сіль і спеції.
- Через 5 хвилин в першу страву додаються рубана зелень і яєчні кубики.
Навариста юшка з сайри
Збираючись на пікнік в ліс або ближче до води, варто прихопити казанок з триногою і мінімальний продуктовий набір, з якого за лічені хвилини вийде дуже ситна і смачна юшка. Заздалегідь необхідно підготувати:
- 2 банки сайри в маслі;
- 100 г рису;
- 1 морква;
- 1 цибулину;
- 4 картопляні бульби;
- сіль, спеції, лавровий лист.
Щоб поласувати наваристою юшкою, сидячи біля багаття, доведеться зробити кілька простих дій:
- Поки багаття розпалюється, довільно шинкують цибулю і моркву, нарізається кубиками очищену картоплю.
- На дно казанка, до якого злегка дістають язички полум’я, виливається масло з консервів.
- У закипевшее масло опускаються цибулю з морквою і обсмажуються до рум’яності.
- Після придбання овочами золотистого кольору, вони заливаються 4 л води.
- У закипілу і підсолену воду відправляються промитий рис і подрібнені картопляні кубики.
- За 10 хвилин до готовності, щоб юшка була більш наваристою, в казанок відправляються риба, лавровий лист і спеції.
Таким чином, суп з сайри, знайомий багатьом з студентської пори і часів тривалих відряджень, відрізняється простотою виконання і відмінним смаком, який можна доповнити, використовуючи поєднання самих різних продуктів.