У раціоні кожної людини повинен бути присутнім щодня суп. Всі хочуть, щоб страва була смачною, ароматною і ситним. Пропонуємо найкращі рецепти супу зі скумбрії.
Суп з свіжомороженої скумбрії з рисом
Рецепт допоможе урізноманітнити раціон. Запас варити не рекомендується. Смакові якості на наступний день зміняться.
Інгредієнти:
- сіль;
- картопля – 4 шт.;
- орегано – 0,5 ч. ложки;
- скумбрія свіжоморожена – 0,5 тушки;
- масло – 1 ст. ложка;
- лаврушка – 1 аркуш;
- морква – 0,5 шт.;
- запашний перець;
- цибуля – 0,5 шт.;
- рис – 0,3 гуртки.
Приготування:
- Порубати картопляні бульби. Нарізати моркву. Нашаткувати цибулю.
- Залити водою рибний шматок і поварити. Помістити картопляні шматочки.
- Засипати рисові зерна.
- У сковороду налити олію. Помістити цибулю і моркву. Прожарити. Відправити в юшку.
- Насипати орегано. Закинути лаврушку. Додати перець і посолити. Настояти п’ять хвилин.
З пшоняною крупою
Спробуйте зварити рибний суп з пшенкой. Він вийде не тільки ароматним, але і дуже корисним. Крупа допоможе зробити юшку густий і наваристою.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1 тушка;
- зелень – 15 г;
- вода – 2,350 мл;
- каррі;
- пшоно – 4 ст. ложки;
- рослинна олія;
- картопля – 3 шт.;
- ароматні трави;
- морква – 0,5 плода;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- болгарський перець – 0,5 шт.;
- томат – 3 шт.;
- червоний мелений перець.
Щоб прибрати гіркоту з пшона, знадобиться заздалегідь залити окропом крупу на п’ять хвилин.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю і порубати часникові зубчики.
- Кубиками знадобляться перець і картопля. Томати розрізати. Помістити в сито і перетерти.
- Натерти моркву. Обробити тушку. Риба знадобиться у вигляді філе. Нарізати.
- У сковороду влити олію. Помістити моркву і цибулю. Присипати каррі. Прожарити. Закинути часник. Додати перець. Викласти томати. Гасити сім хвилин.
- Закип’ятити воду. Закинути крупу. Поварити чверть години. Помістити картоплю. Варити вісім хвилин.
- Закинути рибні шматки і засмажку. Посипати травами і гострим перцем. Підсолити.
- Порубати зелень і посипати юшку.
Ніжний суп з вершками
Вершки допоможуть додати страві ніжний і м’який присмак.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1 тушка;
- петрушка;
- кукурудза – 2 ст. ложки;
- лаврушка – 1 аркуш;
- вершки – 360 мл;
- сіль;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- куркума;
- болгарський перець – 1 шт.
Приготування:
- Порубати цибулю. Нарізати на кубики перець. Картопля знадобиться соломкою.
- Розпотрошити тушку. Нарізати. Відправити у воду. Посолити. Дістати і остудити рибні шматки. Зняти з кістки м’ясо. Процідити бульйон.
- Смажити в маслі кубики перцю і цибульні шматочки. Відправити в бульйон. Додати картоплю і кукурудзу. Посипати куркумою.
- Помістити лаврушки і петрушку. Повернути рибні шматки в юшку. Залити вершками. Закип’ятити.
- Дістати петрушку і лаврушку. Включити блендер і збити.
Незвичайний рецепт з креветками
Морепродукти здатні наситити і надати особливий вигляд і смак будь-якого супу.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- креветки – 310 г;
- цибуля-порей – 1 стебло;
- соєвий соус – 100 мл;
- часник – 3 зубки;
- шиітаке – 10 шт.;
- рослинна олія;
- перець чилі – 0,4 стручка;
- рисова локшина – 100 г;
- скумбрія – філе тушки.
Приготування:
- Нарізати цибулю. Моркву порізати. Рибу подрібнити.
- Замочити рисову локшину і шиїтаке.
- Помістити локшину в сковорідку. Прожарити. Продукт повинен придбати золотистий відтінок.
- Залити водою рибні шматки. Влити соєвий соус. Закип’ятити. Викласти креветки. Проварити три хвилини. Додати локшину. Варити хвилину.
- Закинути морквяні кружечки, шиітаке і цибулю.
- Нарізати гострий перчик і часникові зубки. Покласти в бульйон. Поварити п’ять хвилин.
Рибний суп з консервованої скумбрії
Суп з рибних консервів багато їли в дитинстві. Пропонуємо згадати забутий усіма смак і зварити чудову юшку.
Інгредієнти:
- сіль – 1 ч. ложка;
- чорний перець – 7 горошин;
- картопля – 3 шт.;
- петрушка;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- лаврушка – 2 аркуша;
- скумбрія в олії – банку.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Нарізати моркву.
- Порізати картоплю. Закип’ятити воду. Помістити цибулю. Поварити п’ять хвилин.
- Додати моркву. Закинути картоплю з лаврушкой. Помістити горошини перцю. Проварити чверть години.
- Перекласти в юшку вміст банки. Закип’ятити. Проварити три хвилини. Присипати сіллю.
- Порубати петрушку. Посипати готову юшку.
Готуємо по-китайськи
Багатий склад супу зробить юшку поживним і низькокалорійним.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- філе скумбрії – 370 г;
- сіль;
- вода – 5 склянок;
- китайська капуста – 450 г;
- прянощі;
- круглий рис – 110 г;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- горошок – 110 г;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Залити в каструлю олію. Насипати рис. Прожарити.
- Нарізати моркву. Нашаткувати капусту. Помістити до рису. Прожарити.
- Залити соєвим соусом. Влити воду, яку попередньо прогріли. Проварити чверть години. Додати горошок.
- Нарізати філе. Полити лимонним соком. Потримати п’ять хвилин. Відправити в юшку. Проварити чверть години. Підсолити. Насипати спеції. Перемішати.
Обалденная рибна солянка
Царське, прекрасне блюдо, яке наситить і порадує всю сім’ю.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- перець – 5 горошин;
- лимон – 3 скибочки;
- картопля – 470 г;
- вода – 2,450 мл;
- томатна паста – 100 мл;
- скумбрія – тушка;
- сіль – 1 г;
- цибуля – 1 шт.;
- маслини – 100 г;
- солоні огірки – 3 шт.;
- зелень – 20 р.
Приготування:
- Тушку розморозити. Розпотрошити. Нарізати. Підсолити.
- Закип’ятити воду. Порізати картоплю. Додати в воду.
- Нашаткувати цибулину. Нарізати моркву. Помістити в сковороду з маслом. Обсмажити.Нарізати огірки.
- Помістити рибу до картоплі. Проварити. Додати огіркові кубики. Розмішати. Влити томатну пасту. Розмішати.
- Помістити засмажку. Підсолити. Закинути лаврушку. Додати горошини перцю. Закрити кришкою. Поварити чверть години. Помістити маслини. Додати лимон. Настояти чверть години.
Навариста юшка з скумбрії
Для приготування супу витрачається мало часу, а результатом залишаться задоволені всі домочадці.
Інгредієнти:
- зелень – 20 г;
- скумбрія – 2 тушки;
- лаврушка – 2 аркуша;
- картопля – 4 шт.;
- запашний перець;
- вода – 2300 мл;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- манна крупа – 3 ст. ложки;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Обробити тушку. Знадобиться філе. Нарізати на шматки.Залити водою. Підсолити.
- Моркву порізати, а тільки очистити цибулину. Покласти в бульйон. Проварюють півгодини.
- Нарізати картоплю і додати в юшку. Проварити сім хвилин. Насипати манку. Моментально перемішати. Варити п’ять хвилин.
- Нашаткувати зелень. Відправити в суп. Додати лаврові листи з перцем. Підсолити. Варити три хвилини.
- Накрити кришкою. Відставити на півгодини. Наполягати без вогню.