Суп з скумбрії – 8 рецептів, як зварити смачний рибний суп

У раціоні кожної людини повинен бути присутнім щодня суп. Всі хочуть, щоб страва була смачною, ароматною і ситним. Пропонуємо найкращі рецепти супу зі скумбрії.

Суп з свіжомороженої скумбрії з рисом

Рецепт допоможе урізноманітнити раціон. Запас варити не рекомендується. Смакові якості на наступний день зміняться.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 4 шт.;
  • орегано – 0,5 ч. ложки;
  • скумбрія свіжоморожена – 0,5 тушки;
  • масло – 1 ст. ложка;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • морква – 0,5 шт.;
  • запашний перець;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • рис – 0,3 гуртки.

Приготування:

  • Порубати картопляні бульби. Нарізати моркву. Нашаткувати цибулю.
  • Залити водою рибний шматок і поварити. Помістити картопляні шматочки.
  • Засипати рисові зерна.
  • У сковороду налити олію. Помістити цибулю і моркву. Прожарити. Відправити в юшку.
  • Насипати орегано. Закинути лаврушку. Додати перець і посолити. Настояти п’ять хвилин.

З пшоняною крупою

Спробуйте зварити рибний суп з пшенкой. Він вийде не тільки ароматним, але і дуже корисним. Крупа допоможе зробити юшку густий і наваристою.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 тушка;
  • зелень – 15 г;
  • вода – 2,350 мл;
  • каррі;
  • пшоно – 4 ст. ложки;
  • рослинна олія;
  • картопля – 3 шт.;
  • ароматні трави;
  • морква – 0,5 плода;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • болгарський перець – 0,5 шт.;
  • томат – 3 шт.;
  • червоний мелений перець.

Щоб прибрати гіркоту з пшона, знадобиться заздалегідь залити окропом крупу на п’ять хвилин.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю і порубати часникові зубчики.
  • Кубиками знадобляться перець і картопля. Томати розрізати. Помістити в сито і перетерти.
  • Натерти моркву. Обробити тушку. Риба знадобиться у вигляді філе. Нарізати.
  • У сковороду влити олію. Помістити моркву і цибулю. Присипати каррі. Прожарити. Закинути часник. Додати перець. Викласти томати. Гасити сім хвилин.
  • Закип’ятити воду. Закинути крупу. Поварити чверть години. Помістити картоплю. Варити вісім хвилин.
  • Закинути рибні шматки і засмажку. Посипати травами і гострим перцем. Підсолити.
  • Порубати зелень і посипати юшку.
Дивіться також:  Рецепт сирного крему. Швидко і смачно.

Ніжний суп з вершками

Вершки допоможуть додати страві ніжний і м’який присмак.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 тушка;
  • петрушка;
  • кукурудза – 2 ст. ложки;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • вершки – 360 мл;
  • сіль;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • куркума;
  • болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

  • Порубати цибулю. Нарізати на кубики перець. Картопля знадобиться соломкою.
  • Розпотрошити тушку. Нарізати. Відправити у воду. Посолити. Дістати і остудити рибні шматки. Зняти з кістки м’ясо. Процідити бульйон.
  • Смажити в маслі кубики перцю і цибульні шматочки. Відправити в бульйон. Додати картоплю і кукурудзу. Посипати куркумою.
  • Помістити лаврушки і петрушку. Повернути рибні шматки в юшку. Залити вершками. Закип’ятити.
  • Дістати петрушку і лаврушку. Включити блендер і збити.

Незвичайний рецепт з креветками

Морепродукти здатні наситити і надати особливий вигляд і смак будь-якого супу.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • креветки – 310 г;
  • цибуля-порей – 1 стебло;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • шиітаке – 10 шт.;
  • рослинна олія;
  • перець чилі – 0,4 стручка;
  • рисова локшина – 100 г;
  • скумбрія – філе тушки.

Приготування:

  • Нарізати цибулю. Моркву порізати. Рибу подрібнити.
  • Замочити рисову локшину і шиїтаке.
  • Помістити локшину в сковорідку. Прожарити. Продукт повинен придбати золотистий відтінок.
  • Залити водою рибні шматки. Влити соєвий соус. Закип’ятити. Викласти креветки. Проварити три хвилини. Додати локшину. Варити хвилину.
  • Закинути морквяні кружечки, шиітаке і цибулю.
  • Нарізати гострий перчик і часникові зубки. Покласти в бульйон. Поварити п’ять хвилин.

Рибний суп з консервованої скумбрії

Суп з рибних консервів багато їли в дитинстві. Пропонуємо згадати забутий усіма смак і зварити чудову юшку.

Інгредієнти:

  • сіль – 1 ч. ложка;
  • чорний перець – 7 горошин;
  • картопля – 3 шт.;
  • петрушка;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • скумбрія в олії – банку.
Дивіться також:  Салат з буряка з часником | Смачні Рецепти

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Нарізати моркву.
  • Порізати картоплю. Закип’ятити воду. Помістити цибулю. Поварити п’ять хвилин.
  • Додати моркву. Закинути картоплю з лаврушкой. Помістити горошини перцю. Проварити чверть години.
  • Перекласти в юшку вміст банки. Закип’ятити. Проварити три хвилини. Присипати сіллю.
  • Порубати петрушку. Посипати готову юшку.

Готуємо по-китайськи

Багатий склад супу зробить юшку поживним і низькокалорійним.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • філе скумбрії – 370 г;
  • сіль;
  • вода – 5 склянок;
  • китайська капуста – 450 г;
  • прянощі;
  • круглий рис – 110 г;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • горошок – 110 г;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Залити в каструлю олію. Насипати рис. Прожарити.
  • Нарізати моркву. Нашаткувати капусту. Помістити до рису. Прожарити.
  • Залити соєвим соусом. Влити воду, яку попередньо прогріли. Проварити чверть години. Додати горошок.
  • Нарізати філе. Полити лимонним соком. Потримати п’ять хвилин. Відправити в юшку. Проварити чверть години. Підсолити. Насипати спеції. Перемішати.

Обалденная рибна солянка

Царське, прекрасне блюдо, яке наситить і порадує всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • перець – 5 горошин;
  • лимон – 3 скибочки;
  • картопля – 470 г;
  • вода – 2,450 мл;
  • томатна паста – 100 мл;
  • скумбрія – тушка;
  • сіль – 1 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • маслини – 100 г;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • зелень – 20 р.

Приготування:

  • Тушку розморозити. Розпотрошити. Нарізати. Підсолити.
  • Закип’ятити воду. Порізати картоплю. Додати в воду.
  • Нашаткувати цибулину. Нарізати моркву. Помістити в сковороду з маслом. Обсмажити.Нарізати огірки.
  • Помістити рибу до картоплі. Проварити. Додати огіркові кубики. Розмішати. Влити томатну пасту. Розмішати.
  • Помістити засмажку. Підсолити. Закинути лаврушку. Додати горошини перцю. Закрити кришкою. Поварити чверть години. Помістити маслини. Додати лимон. Настояти чверть години.
Дивіться також:  Повидло з яблук «Осінній аромат» з фото

Навариста юшка з скумбрії

Для приготування супу витрачається мало часу, а результатом залишаться задоволені всі домочадці.

Інгредієнти:

  • зелень – 20 г;
  • скумбрія – 2 тушки;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • картопля – 4 шт.;
  • запашний перець;
  • вода – 2300 мл;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • манна крупа – 3 ст. ложки;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Обробити тушку. Знадобиться філе. Нарізати на шматки.Залити водою. Підсолити.
  • Моркву порізати, а тільки очистити цибулину. Покласти в бульйон. Проварюють півгодини.
  • Нарізати картоплю і додати в юшку. Проварити сім хвилин. Насипати манку. Моментально перемішати. Варити п’ять хвилин.
  • Нашаткувати зелень. Відправити в суп. Додати лаврові листи з перцем. Підсолити. Варити три хвилини.
  • Накрити кришкою. Відставити на півгодини. Наполягати без вогню.

Прокрутка до верху