Суп з сьомги являє собою не тільки одне з найбільш смачних рибних перших страв, але й дуже корисне завдяки багатому вмісту жирних кислот Омега 3, які знижують ризик серцево-судинних хвороб. Безліч рецептів дає можливість експериментувати і притворять в реальність найсміливіші кулінарні ідеї.
Суп з сьомги — простий рецепт
Дуже просте у виконанні перше блюдо, смак якого відрізняється ніжністю і збалансованістю.
Для створення супу необхідний мінімальний набір продуктів:
- філе сьомги – 300 г;
- картопля – 400 г;
- зелень – 2 пучка;
- сіль, спеції – за смаком.
Щоб через нетривалий відрізок часу отримати готову страву:
- Злегка підморожене філе нарізати великими шматочками.
- У доведену до закипання воду зі спеціями поміщається нарізану брусочками картоплю.
- Через 3 хвилини в каструлю поміщається ½ частину посіченою зелені на вибір кулінара.
- На зелень викладаються рибні шматочки.
- Через 3 хвилини варіння в суп викладається залишилася зелень.
- Через 10 хвилин рибне блюдо готове до подачі.
Як приготувати юшку з голови сьомги?
Суп з голови сьомги виходить не менш смачним, ніж з філе, навіть більш наваристим і ароматним.
Для отримання готового страви по цьому рецепту знадобиться:
- голова сьомги – 1 шт.;
- картопля – 300 г;
- морква – 200 г;
- цибуля – 150 г;
- зелень – 30 г;
- спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.
Спосіб полягає в наступному:
- Голова риби звільняється від очей і зябер, після чого замочується в холодній воді на 30 хвилин.
- Сьомга викладається в каструлю з закипілої рідиною, де вариться на вогні середньої інтенсивності до припинення освіти пінних пластівців.
- Половина моркви і нечищена головка цибулі міститься в бульйон для варіння.
- Через 30 хвилин виймаються овочі і рибний продукт, від голови відокремлюються шматочки м’яса, бульйон проціджують.
- Бульйон знову доводиться до кипіння, після чого в каструлю викладається нарізану картоплю.
- Через 10 хвилин у суп додаються подрібнену цибулю і натерта, спеції і сіль.
- За 3 хвилини до готовності рибне блюдо притрушивается січеною зеленню.
Ніжний вершковий суп з сьомгою
Норвезька кухня славиться своєю схожістю з російської, що робить перша страва з риби простим у виконанні і дуже смачним.
Щоб насолодитися пікантним рибним супом потрібні:
- філе сьомги – 400 г;
- картопля – 400 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- томати – 150 г;
- вершки (20%) – 250 мл;
- масло (пісне) – 50 мл;
- зелень – 30 г;
- спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.
При приготуванні:
- Частина філе нарізати кубиками, цибулю і обкоровані томати подрібнюються, картопля ріжеться шматочками, моркву натирається на тертці.
- У глибокому сотейнику розігрівається масло, на якому пассеруются цибулю і моркву.
- До морквяно-цибулевої суміші додаються томати.
- Через 3 хвилини в сотейник вливається вода і доводиться до кипіння.
- У суп викладається картопля, де вариться 10 хвилин.
- У завершенні додаються риба і вершки, після чого страва проварюється 10 хвилин.
- Перед подачею суп настоюється 20 хвилин.
Крем-суп з сьомги — покроковий рецепт
Ще один варіант вершкового рибного супу, виділяється нетрадиційної консистенцією і оригінальним смаком.
Для виконання крем-супу необхідно підготувати такі продукти:
- філе сьомги – 800 г;
- картопля – 200 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- томати – 150 г;
- вершки (20%) – 500 мл;
- спеції, сіль – за смаком.
Готується неординарне страву за наступною схемою:
- Лососеве філе поміщається у воду, де вариться до готовності.
- Риба виймається, а в бульйон поміщаються сіль, спеції, нарізані картоплю, моркву, томати і ціла цибулина.
- Відварене філе подрібнюється і перед готовністю овочів додається в каструлю.
- З готового супу витягується цибулина, після чого страву за допомогою блендера пюрируется.
- У каструлю вливаються вершки.
- Відразу після закипання суп-пюре готовий до вживання.
Фінський рибний суп «Лохикейтто» з вершками
Фінський суп з лосося являє собою ситне, смачне перше блюдо з вираженим смаком.
Щоб покуштувати це подібне кулінарний вишукування, досить обзавестися такими компонентами:
- філе сьомги – 350 г;
- картопля – 340 г;
- вершки (20%) – 200 мл;
- масло (оливки.) – 50 мл;
- масло (злив.) – 20 г;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- крохмаль – 15 г;
- спеції, лавровий лист, сіль, лимон – за смаком.
В процесі приготування:
- У каструлю з товстим дном вливається оливкова олія.
- В киплячому маслі до м’якості обсмажується подрібнену цибулю, після чого вливається вода, кладуть спеції і сіль.
- Після закипання викладаються кубики картоплі.
- Після готовності овочу в суп відправляються шматочки філе і вершки.
- Коли суп закипить, додається кашка з крохмалю і води, щоб згустити блюдо.
- Після чергового закипання рибний суп заправляється маслом, солиться, приправляється і знімається з вогню.
- За бажанням додається лимонний сік.
З кабачками і рисом
Ніжний рибний суп з нотками зелені і тонким ароматом кабачка без праці можна приготувати з таких складових:
- філе сьомги – 250 г;
- цукіні – 300 г;
- цибуля – 150 г;
- вершки (30%) – 100 мл;
- масло (злив.) – 50 г;
- сир (плавл.) – 35 г;
- рис – 75 г;
- кріп – ½ пучка;
- сіль, спеції, лавровий лист – за смаком.
Щоб насолодитися вишуканим смаком вершково-овочевого супу з рибою:
- У 1,5 л води відварюється нарізана кубиками частина філе рибного продукту з ½ частиною цілого лука.
- У сотейнику пассеруются частина подрібненої цибулі і морквяної стружки, до яких через 7-10 хвилин викладаються кубики кабачка.
- Вміст вливаються вершки, після чого овочева маса вариться протягом 5 хвилин.
- У рибний бульйон викласти промитий рис, овочі у вершковому соусі, а також сіль і спеції за необхідності.
- Після готовності рису викладається плавлений сир, який повністю розчиняється при постійному помішуванні.
В мультиварці
Норвезький суп з сьомги з вершками чудово виходить за допомогою мультиварки.
Для цього купуються такі інгредієнти:
- філе сьомги – 250-300 г;
- картопля – 400 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- томати – 100 г;
- вершки – 150 мл;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- зелень – 40 г;
- спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.
Щоб виконати цей рецепт і покуштувати смачну страву, не поступається за смаковими якостями супу, приготовленого на плиті:
- Цибулю і моркву подрібнюються, після чого відправляються в чашу з розігрітим маслом на 10 хвилин в режимі «Випічка».
- В цей час томати ошкурювати і ріжуться кубиками.
- Сьомга нарізають шматочками, а картоплю невеликими брусками.
- Після звукового сигналу до готових овочів викладаються томати та картопля і готуються в режимі «Випічка» ще 10 хвилин.
- Після того, як всі овочі будуть готові, в чашу викладаються риба, сіль, спеції і вливається 1,5 л води.
- Страва готується в режимі «Суп» півгодини, після чого в нього вливаються вершки кімнатної температури.
- Суп розливається по порційних тарілках і прикрашається рубаною зеленню.
Отже, перші страви з сьомги, будучи дуже поживними і далеко не найдешевшими, стануть прекрасним доповненням святкового столу, даруючи присутнім чудовий аромат і чудовий смак, насичуючи організм жирними кислотами.