Суп з сьомги – 7 смачних рецептів приготування

Суп з сьомги являє собою не тільки одне з найбільш смачних рибних перших страв, але й дуже корисне завдяки багатому вмісту жирних кислот Омега 3, які знижують ризик серцево-судинних хвороб. Безліч рецептів дає можливість експериментувати і притворять в реальність найсміливіші кулінарні ідеї.

Суп з сьомги — простий рецепт

Дуже просте у виконанні перше блюдо, смак якого відрізняється ніжністю і збалансованістю.

Для створення супу необхідний мінімальний набір продуктів:

  • філе сьомги – 300 г;
  • картопля – 400 г;
  • зелень – 2 пучка;
  • сіль, спеції – за смаком.

Щоб через нетривалий відрізок часу отримати готову страву:

  • Злегка підморожене філе нарізати великими шматочками.
  • У доведену до закипання воду зі спеціями поміщається нарізану брусочками картоплю.
  • Через 3 хвилини в каструлю поміщається ½ частину посіченою зелені на вибір кулінара.
  • На зелень викладаються рибні шматочки.
  • Через 3 хвилини варіння в суп викладається залишилася зелень.
  • Через 10 хвилин рибне блюдо готове до подачі.

Як приготувати юшку з голови сьомги?

Суп з голови сьомги виходить не менш смачним, ніж з філе, навіть більш наваристим і ароматним.

Для отримання готового страви по цьому рецепту знадобиться:

  • голова сьомги – 1 шт.;
  • картопля – 300 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 150 г;
  • зелень – 30 г;
  • спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.

Спосіб полягає в наступному:

  • Голова риби звільняється від очей і зябер, після чого замочується в холодній воді на 30 хвилин.
  • Сьомга викладається в каструлю з закипілої рідиною, де вариться на вогні середньої інтенсивності до припинення освіти пінних пластівців.
  • Половина моркви і нечищена головка цибулі міститься в бульйон для варіння.
  • Через 30 хвилин виймаються овочі і рибний продукт, від голови відокремлюються шматочки м’яса, бульйон проціджують.
  • Бульйон знову доводиться до кипіння, після чого в каструлю викладається нарізану картоплю.
  • Через 10 хвилин у суп додаються подрібнену цибулю і натерта, спеції і сіль.
  • За 3 хвилини до готовності рибне блюдо притрушивается січеною зеленню.
Дивіться також:  Капустяний пиріг для ледачих, рецепт з фото

Ніжний вершковий суп з сьомгою

Норвезька кухня славиться своєю схожістю з російської, що робить перша страва з риби простим у виконанні і дуже смачним.

Щоб насолодитися пікантним рибним супом потрібні:

  • філе сьомги – 400 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • томати – 150 г;
  • вершки (20%) – 250 мл;
  • масло (пісне) – 50 мл;
  • зелень – 30 г;
  • спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.

При приготуванні:

  • Частина філе нарізати кубиками, цибулю і обкоровані томати подрібнюються, картопля ріжеться шматочками, моркву натирається на тертці.
  • У глибокому сотейнику розігрівається масло, на якому пассеруются цибулю і моркву.
  • До морквяно-цибулевої суміші додаються томати.
  • Через 3 хвилини в сотейник вливається вода і доводиться до кипіння.
  • У суп викладається картопля, де вариться 10 хвилин.
  • У завершенні додаються риба і вершки, після чого страва проварюється 10 хвилин.
  • Перед подачею суп настоюється 20 хвилин.

Крем-суп з сьомги — покроковий рецепт

Ще один варіант вершкового рибного супу, виділяється нетрадиційної консистенцією і оригінальним смаком.

Для виконання крем-супу необхідно підготувати такі продукти:

  • філе сьомги – 800 г;
  • картопля – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • томати – 150 г;
  • вершки (20%) – 500 мл;
  • спеції, сіль – за смаком.

Готується неординарне страву за наступною схемою:

  • Лососеве філе поміщається у воду, де вариться до готовності.
  • Риба виймається, а в бульйон поміщаються сіль, спеції, нарізані картоплю, моркву, томати і ціла цибулина.
  • Відварене філе подрібнюється і перед готовністю овочів додається в каструлю.
  • З готового супу витягується цибулина, після чого страву за допомогою блендера пюрируется.
  • У каструлю вливаються вершки.
  • Відразу після закипання суп-пюре готовий до вживання.
Дивіться також:  Шоколадна глазур з какао | Рецепт з Фото

Фінський рибний суп «Лохикейтто» з вершками

Фінський суп з лосося являє собою ситне, смачне перше блюдо з вираженим смаком.

Щоб покуштувати це подібне кулінарний вишукування, досить обзавестися такими компонентами:

  • філе сьомги – 350 г;
  • картопля – 340 г;
  • вершки (20%) – 200 мл;
  • масло (оливки.) – 50 мл;
  • масло (злив.) – 20 г;
  • цибуля-порей – 1 шт.;
  • крохмаль – 15 г;
  • спеції, лавровий лист, сіль, лимон – за смаком.

В процесі приготування:

  • У каструлю з товстим дном вливається оливкова олія.
  • В киплячому маслі до м’якості обсмажується подрібнену цибулю, після чого вливається вода, кладуть спеції і сіль.
  • Після закипання викладаються кубики картоплі.
  • Після готовності овочу в суп відправляються шматочки філе і вершки.
  • Коли суп закипить, додається кашка з крохмалю і води, щоб згустити блюдо.
  • Після чергового закипання рибний суп заправляється маслом, солиться, приправляється і знімається з вогню.
  • За бажанням додається лимонний сік.

З кабачками і рисом

Ніжний рибний суп з нотками зелені і тонким ароматом кабачка без праці можна приготувати з таких складових:

  • філе сьомги – 250 г;
  • цукіні – 300 г;
  • цибуля – 150 г;
  • вершки (30%) – 100 мл;
  • масло (злив.) – 50 г;
  • сир (плавл.) – 35 г;
  • рис – 75 г;
  • кріп – ½ пучка;
  • сіль, спеції, лавровий лист – за смаком.

Щоб насолодитися вишуканим смаком вершково-овочевого супу з рибою:

  • У 1,5 л води відварюється нарізана кубиками частина філе рибного продукту з ½ частиною цілого лука.
  • У сотейнику пассеруются частина подрібненої цибулі і морквяної стружки, до яких через 7-10 хвилин викладаються кубики кабачка.
  • Вміст вливаються вершки, після чого овочева маса вариться протягом 5 хвилин.
  • У рибний бульйон викласти промитий рис, овочі у вершковому соусі, а також сіль і спеції за необхідності.
  • Після готовності рису викладається плавлений сир, який повністю розчиняється при постійному помішуванні.
Дивіться також:  Борщ з пампушками – 7 рецептів приготування

В мультиварці

Норвезький суп з сьомги з вершками чудово виходить за допомогою мультиварки.

Для цього купуються такі інгредієнти:

  • філе сьомги – 250-300 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • томати – 100 г;
  • вершки – 150 мл;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • зелень – 40 г;
  • спеції, лавровий лист, сіль – за смаком.

Щоб виконати цей рецепт і покуштувати смачну страву, не поступається за смаковими якостями супу, приготовленого на плиті:

  • Цибулю і моркву подрібнюються, після чого відправляються в чашу з розігрітим маслом на 10 хвилин в режимі «Випічка».
  • В цей час томати ошкурювати і ріжуться кубиками.
  • Сьомга нарізають шматочками, а картоплю невеликими брусками.
  • Після звукового сигналу до готових овочів викладаються томати та картопля і готуються в режимі «Випічка» ще 10 хвилин.
  • Після того, як всі овочі будуть готові, в чашу викладаються риба, сіль, спеції і вливається 1,5 л води.
  • Страва готується в режимі «Суп» півгодини, після чого в нього вливаються вершки кімнатної температури.
  • Суп розливається по порційних тарілках і прикрашається рубаною зеленню.

Отже, перші страви з сьомги, будучи дуже поживними і далеко не найдешевшими, стануть прекрасним доповненням святкового столу, даруючи присутнім чудовий аромат і чудовий смак, насичуючи організм жирними кислотами.

Прокрутка до верху