Суп з сосисками не частий гість на наших столах. І дуже даремно, адже він готується зовсім просто, виходить ситним, ароматним і ідеально підходить для обіду.
Простий і швидкий суп з сосисками
Якщо ви ще жодного разу не робили цей суп, обов’язково спробуйте. Розберемо докладно, технологію його приготування.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- спеції за смаком;
- 300 грам сосисок;
- три картоплини;
- 150 грам макаронів;
- дві ложки томатної пасти;
- два зубчики часнику.
Готуємо покроково:
- Цибулю нарізаємо на кубики, відправляємо на сковороду і обсмажуємо до рум’яності. Потім додаємо подрібнений часник і всі разом тримаємо на вогні ще хвилину.
- Сосиски нарізаємо на невеликі кубики і теж смажимо разом з овочами і томатною пастою.
- Ставимо воду в каструлі нагріватися і як тільки вона закипить, викладаємо в неї подрібнену картоплю і приправляємо спеціями.
- Коли знову піде процес кипіння, засипаємо макарони і варимо їх пару хвилин. Додаємо зажарку з цибулі і сосисок.
- Продовжуємо готувати до м’якості картоплі, потім знімаємо суп з плити і відразу розливаємо по тарілках.
Горохове перша страва
Гороховий суп з сосисками внесе різноманітність у звичне меню.
Для страви беріть тільки якісні ковбасні вироби.
Необхідні продукти:
- 400 грам картоплі;
- п’ять сосисок;
- спеції на свій смак;
- склянка гороху;
- одна цибулина;
- зелень;
- 50 мл рослинного масла.
Процес приготування:
- Горох заливаємо водою і залишаємо на дві години, щоб він став більш м’яким.
- Потім ретельно його промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності.
- На сковороді обсмажуємо нарізані цибулю і сосиски.
- Картоплю очищаємо, ріжемо на кубики і кладемо до гороху, коли він майже довариться. Туди ж відправляємо цибулю.
- Тримаємо суп на плиті близько 20 хвилин, додаємо сосиски і посічену зелень. Приправляємо блюдо спеціями і тримаємо ще п’ять хвилин на вогні. Після закінчення цього часу перше можна подавати.
Італійський суп з ковбасними виробами
По цьому рецепту виходить дуже смачний італійський суп.
Варто його спробувати хоча б раз, і він точно стане вашим улюбленим першою стравою.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- ложка оливкової олії;
- 200 грам консервованої кукурудзи;
- спеції на свій смак;
- два зубчики часнику;
- 600 грам консервованих помідор;
- 400 грам сосисок;
- 150 грам макаронів.
Процес приготування:
- У каструлі обсмажуємо сосиски до рум’яності, потім прибираємо їх в іншу ємність.
- У каструлю кладемо нарізану цибулю і доводимо до рум’яності в маслі. Додаємо роздавлений часник і тримаємо ще деякий час на плиті. До нього викладаємо помідори і злегка переминаем їх виделкою.
- Заливаємо вміст каструлі водою або бульйоном і варимо близько 25 хвилин.
- Потім засипаємо квасоля, сосиски і макарони, які заздалегідь треба відварити майже до готовності. Варимо страву ще пару хвилин і подаємо на стіл.
Солянка з сосисками
Суп солянка з сосисками – це варіація знаменитого страви, але в спрощеному варіанті. Який, втім, виходить нітрохи не гірше.
Необхідні продукти:
- цибулина і морквина;
- половина лимона;
- 100 грам оливок без кісточки;
- 200 грам сосисок;
- дві картоплини;
- дві ложки томатної пасти;
- п’ять корнішонів;
- спеції на смак.
Процес приготування:
- Наливаємо в каструлю необхідну кількість води, ставимо її грітися і доводимо до кипіння.
- Після цього опускаємо туди очищений і нарізаний на кубики картоплю, а також подрібнені й обсмажені на сковороді сосиски.
- Цибуля перетворюємо на невеликі квадратики, моркву перетираємо. Овочі викладаємо на сковороду, додаємо томатну пасту і тушкуємо близько семи хвилин на слабкому вогні.
- Отриману суміш додаємо до супу.
- Огірки і оливки теж шмагаємо подрібніше і засипаємо до решти інгредієнтів. Від лимона зрізаємо пару прозорих слайсів і відправляємо слідом за іншими продуктами.
- Приправляємо суп спеціями за бажанням, прикриваємо кришкою і доводимо до готовності протягом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Рецепт приготування з квасолею
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- дві картоплини;
- 300 грам червоної консервованої квасолі;
- спеції за власним бажанням;
- 200 грам сосисок;
- морквина;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Ставимо каструлю з водою на плиту, доводимо до кипіння і додаємо туди подрібнену картоплю і часник. Варимо на середньому вогні близько семи хвилин.
- На сковороду кладемо цибулю кубиками, терту моркву і шматочки сосисок. Обсмажуємо все до рум’яності, а потім відправляємо в каструлю і варимо хвилин п’ять.
- Приправляємо блюдо спеціями, сіллю, перцем і лавровим листом. Засипаємо вказану кількість квасолі і готуємо суп ще пару хвилин. Після закінчення цього часу подаємо страву з соліннями і свіжим хлібом.
Готуємо в мультиварці
Необхідні продукти:
- цибулина і морквина;
- 200 грам сосисок;
- свіжа зелень і спеції за смаком;
- дві картоплини.
Процес приготування:
- Включаємо прилад в режим «Випічка» на 20 хвилин. Наливаємо на дно чаші трохи рослинної олії, викладаємо туди подрібнену цибулю і терту моркву. Обсмажуємо овочі пару хвилин до рум’яності.
- Туди ж додаємо картоплю, порізану на скибочки або кубики, все перемішуємо і заливаємо гарячою водою.
- Кладемо будь-які спеції за власним смаком і сосиски, заздалегідь нарізані зручними для вживання шматочками.
- Коли піде процес кипіння, змінюємо програму на «Гасіння», виставляємо час 20 хвилин і доводимо суп до готовності. Потім даємо йому настоятися 15 хвилин і подаємо з посіченою зеленню.
Сирний суп з сосисками
Сирний суп з сосисками – дуже цікавий рецепт з вершковим смаком.
Необхідні продукти:
- 300 грам сосисок;
- два плавлених сирка;
- 500 грам картоплі;
- спеції на свій смак;
- морква і цибуля.
Процес приготування:
- У каструлю вливаємо потрібну кількість води, ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння.
- Як тільки рідина закипить, додаємо в неї спеції, нарізану на кубики картоплю і цибулю з морквою. Останні потрібно заздалегідь подрібнити і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії до рум’яності і м’якості.
- Готуємо суп близько 20 хвилин. У цей час нарізаємо сосиски кругляком, а сир перетираємо на крупній тертці.
- Коли картопля стане м’якою, додаємо в суп сир і сосиски. Добре перемішуємо і варимо ще п’ять хвилин. Ситне перше блюдо готове до подачі!
Обов’язково хоча б раз спробуйте приготувати це просте, але ароматне і насичене страву. Будьте впевнені, воно стане чудовою основою для ваших майбутніх кулінарних експериментів.