Суп з сушених білих грибів стане відмінним першою стравою. По-перше, воно дуже поживне, а по-друге, давно відомо про користь грибів для людини. У багатьох випадках вони навіть можуть стати повноцінною заміною м’яса.
Класичний суп з сушених білих грибів
Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:
- картопля – 6 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- сметана;
- олії — 2 ст. ложки;
- спеції.
Замочіть гриби заздалегідь.
- Закип’ятіть в каструлі на плиті пару літрів води і покладіть туди нарізані, попередньо замочені гриби.
- Зменшіть вогонь до середнього і продовжуйте варити близько години.
- Поки вони готуються, наріжте овочі будь-яким способом.
- Обсмажте на сковороді моркву і цибулю, а потім додати до них борошно.
- Щоб овочі не «комковались», покладіть до них пару столових ложок грибного бульйону і трохи сметани. Посоліть і поперчіть.
- Коли гриби повністю зваряться, викладіть до них картопля і продовжуйте варити суп 20 хвилин.
- Після завершення зазначеного часового проміжку, в каструлю додається зажарка і готування триває ще 15 хвилин.
Готовий грибний суп з сушених грибів подається разом зі сметаною і нарізаною зеленню.
Ситне перше блюдо з локшиною
Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:
- борошно – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 1 шт.;
- зелень;
- сметана;
- спеції.
Ретельно промийте гриби, залийте їх теплою водою і залиште набухати на пару годин.
- Наступний етап — це приготування домашньої локшини. Просеянная борошно змішують з сіллю (за смаком) і яйцем. Замішується тісто, накривається невеликий мискою за розміром і забирається на 20 хвилин, щоб підійшло».
- В цей час, промийте, почистіть і наріжте овочі. Також подрібніть зелень.
- Доведіть 1,5 літра води до кипіння, після чого покладіть туди овочі. Варіть 10 хвилин на маленькому вогні і додайте гриби. Посоліть і процідіть воду, в якій вони були замочені, а потім додайте її в суп.
- Продовжуйте варити і займіться приготуванням локшини. Розкачайте тісто і наріжте його тонкими пластинками по 5 сантиметрів у ширину. Залиште їх ненадовго підсохнути і покладіть в суп.
Варка триває 15 хвилин, після чого додається зелень і страву можна подавати до столу.
Грибний суп з сушених білих грибів в мультиварці
Приготувати суп з білих грибів буде набагато простіше, ніж вам здається.
Що знадобиться на 100 грам сушених білих:
- картопля – 5 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- пісне масло;
- спеції.
Наріжте цибулю і моркву обсмажте їх в мультиварці, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Поки вони страхуються, злегка підсмажте на сковороді борошно, додайте її до овочів і добре перемішайте. Вимийте і наріжте кубиками картоплю, покладіть його в чашу разом з грибами. Додайте сіль, улюблені спеції і нарізану зелень. Залийте інгредієнти водою. Закрийте кришку мультиварки, виберіть програму «Гасіння» або «Суп» на півтори години і готуйте до повного закінчення режиму.
З сиром
Що знадобиться на вже звичні 100 грам грибів:
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- локшина – 100 г;
- картопля – 4 шт.;
- плавлений сир – 70 г;
- сіль;
- спеції;
- зелень.
Промийте гриби замочіть їх на пару годин.
- Відварюйте їх в киплячій воді протягом півгодини, потім вийміть і подрібніть ножем.
- У бульйон кладуть картоплю і варять до повної готовності.
- Паралельно обсмажуються на сковороді цибулю і моркву. Додайте гриби, а потім перекладіть суміш назад в каструлю з картоплею.
- Висипте локшину або вермішель і варіть її до повної готовності.
- В самому кінці кладеться плавлений сир і помішується до тих пір, поки повністю не розтане в супі.
Зніміть каструлю з плити і дайте страві деякий час настоятися.
Курячий суп з сушеними білими грибами
Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:
- куряча грудка – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- корінь петрушки – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- вермішель або локшина – 50 г;
- спеції.
Ретельно промийте гриби замочіть їх на годину. Після цього приступайте до «спорудження» вашого супчика.
- Овочі наріжте і залиште пассироваться на сковороді до легкого рум’янцю.
- Залийте грудку водою і відварюйте на повільному вогні разом з коренем петрушки, періодично знімаючи образовывающуюся піну.
- Візьміть курячий бульйон і додайте до пассировке. Варіть її на слабкому вогні.
- До овочів додаються гриби.
- Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити.
- Потім кладуть м’ясо і в самому кінці вермішель або локшина.
Варка триває до повної готовності інгредієнтів. Курячий супчик з грибами подається зі сметаною і свіжою зеленню.
З перловкою
Що знадобиться на 200 грам сушених грибів:
- перловка – 2 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- будь олії – 3 ст. ложки;
- спеції.
Залийте на ніч гриби, а після цього прокип’ятіть їх на повільному вогні півтори години. При необхідності доливайте в каструлю ще води.
- В окремій ємності відваріть промиту перлову крупу.
- Обсмажте на сковороді цибулю з морквою.
- Коли гриби зваряться, вийміть їх і частину бульйону перелийте в іншу каструлю.
- Покладіть назад гриби, а також зажарку, крупу і спеції. Після кладуть нарізану картоплю.
Додайте улюблені спеції і продовжуйте варити до повної готовності.
Суп-пюре
Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на одну порцію.
Що знадобиться:
- гриби – 70 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- сметана – ½ склянки;
- зелень;
- пісне масло;
- спеції.
Заздалегідь замочіть гриби в холодній воді на пару годин.
- Після цього цибуля обсмажується на сковороді, до нього додаються промиті гриби. Часу на це піде 5-7 хвилин.
- Доведіть до кипіння літр води і залийте їм засмажку. Покладіть туди картоплю і продовжуйте варити на середньому вогні близько години.
- Подрібніть часник за допомогою чеснокодавкі або ножа і покладіть його до решти інгредієнтів. Продовжуйте варити суп до повної готовності.
- Потім кладеться сметана, яйце і зелень і все перебивається блендером в пюре.
Зніміть з вогню і подавайте до столу.
Як засушити білі гриби в домашніх умовах?
В першу чергу перед засушиванием потрібно гриби розрізати впоперек. Це необхідно для того, щоб переконатися у відсутності черв’яків і інших паразитів.
Сушка ніяк не впливає на корисні властивості білих грибів — з них лише видаляється волога.
Засушити гриби в домашніх умовах можна по-різному.
- Самий перший і традиційний спосіб – це сушіння на повітрі, якщо дозволяє погода. Просто наберіть гриби на мотузку і вивісите на відкритий простір, завісивши марлею або тонкою тканиною — для захисту від пилу і дрібних комах.
- Ще один легкий спосіб — це сушка за допомогою мікрохвильової печі. Розігрійте її на максимальну потужність (зазвичай це 100 градусів), поставте тарілку з грибами і виставите час 20 хвилин. Після цього на 10 хвилин відкрийте дверцята, щоб випарувалася волога, і продовжуйте сушити проміжками по 20 хвилин, поки не переконаєтеся, що гриби придбали потрібний вид.