При сушінні грибів відбувається збереження всіх мікроелементів, корисних речовин та аромату. Набагато пахучіше виходить суп саме з сушеними, а не свіжими плодами. Будь-яка господиня повинна мати у себе в запасі трохи сушених грибочків. Для їх зберігання підходить паперовий пакет або картонна коробка, а також сухе приміщення. Гриби можна зберігати цілком або у вигляді грибного порошку, перемеленого за допомогою блендера. Грибний суп з порошку виходить дуже ароматним і легким для травлення.
Суп можна готувати з багатьох видів грибів – лисичок, підберезників, красноголовців, але найбільш затребуваними є білі. У недалекому минулому в суп з сушеними білими грибами господині додавали картоплю або перловку. В даний час більшою популярністю користується вермішель. Сучасними кулінарами освоєний грибний суп з сушених білих грибів, який готується в мультиварці, що дозволяє витратити менше сил і часу. У суп з сушеними грибами можна додавати свіжі або мариновані плоди. Приправляють такий супчик тільки перцем або лавровими листками, щоб він залишився з міцним грибним ароматом.
У продукті міститься багато рибофлавіну – речовини, яка бере участь у рості волосся і нігтів, а також впливає на шкіру і загальне здоров’я людини. Білі гриби можуть застосовуватися в якості лікувального засобу під час занепаду сил, порушення обміну речовин, стенокардії та туберкульозу.
Рекомендації з приготування грибного супу:
1. Зробити смак супу більш м’яким і ніжним можна за допомогою подрібненого плавленого сирка – вершкового або з грибним смаком.
2. Якщо в суп додається локшина або макаронні вироби, їх рекомендується попередньо прожарити, щоб вони не зварилися і наділили блюдо специфічним смаком. Тонкий шар локшини насипається на сковорідку і тримається на невеликому вогні до світло-коричневого кольору.
3. У суп рекомендується використовувати грибочки середньої зрілості для насиченого аромату та приємного терпкого смаку.
Суп з сушених білих грибів рецепт
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для супу з сушених білих грибів:
1. 70 г сухих білих грибів.
2. 150 г свіжих печериць.
3. 1 невелика морквина.
4. 4 картоплини.
5. 1 середня цибулина.
6. 30 г вершкового масла.
7. 3 ст. л. олії соняшника.
8. Сіль.
9. Перець.
10. 2 зубч. часнику.
Приготування супу з сушених білих грибів
Білі гриби попередньо необхідно ретельно вимити і замочити у воді на кілька годин. Для цього знадобиться невелика каструля або мисочка. Після замочування грибочки дістаються з ємності з водою. До цього часу вони стають насичено-коричневого кольору. Плоди нарізати на середні шматочки. Вода з миски, де замочували гриби, залишається для основного бульйону. Щоб суп не потрапили жодні піщинки, травинки та інші дрібні непорозуміння» воду потрібно добре процідити за допомогою марлі.
Грибна вода виливається в каструлю на 4 літри. У неї відправляються грибочки, і доливається чиста вода, щоб вийшов необхідний обсяг. Вода з грибами доводиться до кипіння на сильному вогні, а потім його необхідно зменшити. Гриби повинні опуститися на дно.
Картопля очищається і нарізати на кубики, брусочки або у вигляді соломки. Морквина очищається і нарізати на брусочки або крупно натирається за допомогою терки. Цибуля очищається і нарізати невеликими кубиками. Печериці ополіскують, очищаються і нарізати на тонкі пластини.
На сковорідку відправляється масло соняшнику і вершкове масло. На розігріту сковорідку висипаються підготовлені овочі – печериці, цибуля та морква. Гриби з овочами страхуються, солятся і перчатся. Щоб надати супу пікантності і аромату в зажарку можна додати подрібнений часник.
Після того як гриби в каструлі зваряться, до них додається картопля. Вміст потрібно варити близько 10 хвилин на маленькому вогні. Потім в бульйон додається овочево-грибна обсмажування. Інгредієнти перемішуються. При бажанні блюдо солиться, перчится і приправляється спеціями. Суп вариться ще приблизно 10 хвилин і знімається з вогню.
Аромат супу буде поширюватися по всьому будинку, тому розливайте його по тарілках, і радуйте своїх близьких смачним блюдом.