Суп з тріски – просте і в той же час оригінальна перше блюдо, яке стане чудовою альтернативою традиційного борщу. А любителі морепродуктів будуть вмить підкорені настільки ароматним і легким стравою.
Класичний рецепт
Перед тим, як зварити рибний суп, необхідно підготувати:
- 350 г тріски;
- 3 картопляні бульби;
- 2 морквини;
- цибулину;
- 1 стебло селери;
- головку часнику;
- 30 мл соняшникової олії;
- лавровий лист;
- 15 мл лимонного соку;
- трохи зелені і солі.
Спосіб приготування:
- Моркву і селеру нарізати шайбами, а цибулина – кубиками.
- Картопляні бульби очищаються, нарізати брусочками і разом з морквяної нарізкою поміщаються в каструлю. Продукти заливаються водою і варяться.
- Обсмажуються На сковороді цибулю і селеру.
- З риби готується філе, яке ділиться на невеликі шматочки.
- Часник подрібнюється за допомогою ножа.
- Коли морква з шматочками картоплі виявляться майже готові, бульйон йдуть по черзі: риба, овочева обсмажування, часник, сік, сіль, лаврове листя і дрібно покрошенная столова зелень.
- Суп приготується через 10 хвилин.
Перше блюдо для дітей
Скласти меню для дитини буває дуже складно, оскільки необхідно підібрати страви, які не тільки корисні, але і зможуть пробудити зацікавленість малюка в їжі.
Одне з таких страв готується з:
- 150 г тріски;
- бульби картоплі;
- ½ Морквини;
- цибулини;
- яйця;
- солі та 5 г сметани.
Схема приготування:
- З овочів нарізати невеликі кубики, які легко розваряться.
- З риби готується філе, яке ріжеться шматочками, кладуть у каструлю і заливають 250 мл води.
- Вариться риба до готовності, після чого бульйон проціджують.
- В рідину викладаються подрібнені овочі.
- Через 25 хвилин у суп відправляються відокремлений від білка жовток, риба і щіпка солі.
- Суп пюрируется за допомогою блендера, переливається в тарілку, де заправляється сметаною.
Готуємо по-норвезьки
Суп з тріски – традиційне рибне блюдо норвезької кухні, яка славиться великою кількістю страв з морепродуктів.
Для приготування потрібні:
- 1 кг тріски;
- 3 морквини;
- 2 цибулини;
- 2 помідори;
- 15 г борошна;
- шматочок вершкового масла;
- ½ Головки часнику;
- стопка білого сухого вина;
- 15 мл вершків;
- пучок столової зелені;
- сіль і прянощі.
Щоб зварити норвезький суп виконуються прості дії:
- Риба промивається, нарізати шматками і викласти в каструлю, де заливається водою.
- Після закипання бульйону з нього знімається піна. Потім він проварюється 5 хвилин, солиться і перчится.
- Цибулю і моркву відправляються в бульйон, звідки беруться через півгодини.
- Овочі подрібнюються за допомогою блендера і повертаються назад в каструлю.
- Борошно обсмажується на вершковому маслі в сковороді, куди потім викладається подрібнений часник.
- Заправка відправляється в бульйон, куди також вливається вино.
- Помідори ошкурювати, нарізати кубиками і кладуть у суп.
- Через 7 хвилин в суп вливаються вершки і додається рубана зелень.
- Суп готовий.
Суп з філе тріски з вершками
Перше страву по цьому рецепту готується дуже швидко і просто:
- 150 г тріски;
- 2 картопляних бульб;
- 1 морквини;
- цибулини;
- 1 стебла селери;
- яйця;
- 40 мл соняшникової олії;
- лаврового листа;
- ½ Л вершків;
- цибулі-порею, зелені і солі.
У процесі підготовки виконуються такі кроки:
- Риба нарізати порційними шматками і відварюється до готовності.
- Картопля ріжеться кубиками, цибулю-порей – половинками кілець, а моркву і селеру – соломкою.
- На сковороді пассеруется цибулю, до якого після придбання їм м’якості відправляється овочева соломка.
- У каструлю заливається ½ л бульйону, в який викладаються картопляні кубики, зажарка і спеції.
- Через 15 хвилин в суп відправляється риба, яка через 10 хвилин знову витягується.
- У склянку з водою опускається відокремлений жовток від білка і вливаються вершки.
- Все ретельно перемішується до однорідності і вливається в суп. Блюдо прогрівається 3 хвилини і розливається по тарілках, де вже розкладені рибні шматочки.
З картоплею
Цікавий рецепт легкого супу, який готується з:
- тушки тріски;
- 5 картопляних бульб;
- 2 ложок рису;
- 2 морквин;
- 2 часникових зубчиків;
- 2 помідор;
- зелені і солі.
Покроковий спосіб приготування:
- Тушка очищається і нарізають шматками.
- Картопля і томати подрібнюються кубиками. Часник дрібно рубається, а морквина треться.
- У каструлю наливається вода, в яку відразу викладаються картопля, рис і рибні шматки.
- На сковороді обсмажується морквяно-часникова суміш близько 10 хвилин.
- Зажарка і кубики томату викладаються в суп. Блюдо солиться і притрушивается зеленню.
Як приготувати суп-пюре
Суп-пюре дарує насолоду з першої ложки. Це прекрасний варіант для дітей, для тих, хто стежить за фігурою або дотримує дієту за медичними показаннями.
Для приготування слід мати:
- 1,5 л води;
- 250 мл вершків;
- ½ Кг тріски;
- цибулину;
- 2 картопляні бульби;
- головку часнику;
- шматочок вершкового масла;
- трохи зелені;
- 20 г сиру;
- спеції і сіль.
Основні кроки приготування:
- Риба чиститься, звільняється від кісток і нарізати шматочками.
- Хребет і плавники використовуються для приготування бульйону, який також солиться і приправляється.
- Бульйон проціджують.
- У каструлю відправляються кубики одного картопляного бульби, шматочки цибулі і спеції, після чого овочі проварюються 15 хвилин.
- Далі в суп викладаються філейні скибочки.
- Обсмажуються На олії кругляш другого картопляного бульби і подрібнений часник.
- Коли суп приготується, з нього обов’язково витягується лавровий лист. Потім склад пюрируется.
- Суп-пюре змішують з вершками, розкладається по тарілках, де притрушиваются сиром, подрібненим часником і прикрашаються смаженими скибочками картоплі.
Томатний суп з тріскою
Згідно з принципами кольоротерапії, відтінок, який томати надають супу, сприяє травленню.
Для приготування апетитного першого страви потрібно:
- 350 г тріски;
- 3 картопляні бульби;
- цибулина;
- 1 банка помідорів у власному соку;
- 1 л курячого бульйону;
- 1 стебло селери;
- ½ Головки часнику;
- 50 мл оливкової олії;
- 4 качана кукурудзи-міні;
- трохи зелені і солі.
Етапи створення полягають у виконанні наступних нескладних дій:
- Картопля ріжеться кубиками.
- З помідорів готується пюреобразная кашка.
- Цибулю, селеру і часник дрібно рубаються, після чого обсмажуються в каструлі з товстим дном.
- Далі до них, викладаються картоплю і помідори.
- Все заливається бульйоном і варять 10 хвилин.
- З філе готуються шматочки невеликого розміру, які так само після закінчення зазначеного часу відправляються в каструлю.
- Потім всипати в суп кукурудза і сіль.
- Суп вариться до готовності, після чого притрушивается рубаною зеленню.
Перше страву з тріски – дуже поживна, але легке страва, яка готується дуже просто і швидко. Обов’язково візьміть на озброєння хоча б один рецепт і будьте впевнені, він вам точно знадобиться!