Суп з тріски – 7 рецептів, як зварити смачний рибний суп

Суп з тріски – просте і в той же час оригінальна перше блюдо, яке стане чудовою альтернативою традиційного борщу. А любителі морепродуктів будуть вмить підкорені настільки ароматним і легким стравою.

Класичний рецепт

Перед тим, як зварити рибний суп, необхідно підготувати:

  • 350 г тріски;
  • 3 картопляні бульби;
  • 2 морквини;
  • цибулину;
  • 1 стебло селери;
  • головку часнику;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • лавровий лист;
  • 15 мл лимонного соку;
  • трохи зелені і солі.

Спосіб приготування:

  • Моркву і селеру нарізати шайбами, а цибулина – кубиками.
  • Картопляні бульби очищаються, нарізати брусочками і разом з морквяної нарізкою поміщаються в каструлю. Продукти заливаються водою і варяться.
  • Обсмажуються На сковороді цибулю і селеру.
  • З риби готується філе, яке ділиться на невеликі шматочки.
  • Часник подрібнюється за допомогою ножа.
  • Коли морква з шматочками картоплі виявляться майже готові, бульйон йдуть по черзі: риба, овочева обсмажування, часник, сік, сіль, лаврове листя і дрібно покрошенная столова зелень.
  • Суп приготується через 10 хвилин.

Перше блюдо для дітей

Скласти меню для дитини буває дуже складно, оскільки необхідно підібрати страви, які не тільки корисні, але і зможуть пробудити зацікавленість малюка в їжі.

Одне з таких страв готується з:

  • 150 г тріски;
  • бульби картоплі;
  • ½ Морквини;
  • цибулини;
  • яйця;
  • солі та 5 г сметани.

Схема приготування:

  • З овочів нарізати невеликі кубики, які легко розваряться.
  • З риби готується філе, яке ріжеться шматочками, кладуть у каструлю і заливають 250 мл води.
  • Вариться риба до готовності, після чого бульйон проціджують.
  • В рідину викладаються подрібнені овочі.
  • Через 25 хвилин у суп відправляються відокремлений від білка жовток, риба і щіпка солі.
  • Суп пюрируется за допомогою блендера, переливається в тарілку, де заправляється сметаною.
Дивіться також:  Як зварити прозорий бульйон з фото

Готуємо по-норвезьки

Суп з тріски – традиційне рибне блюдо норвезької кухні, яка славиться великою кількістю страв з морепродуктів.

Для приготування потрібні:

  • 1 кг тріски;
  • 3 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 2 помідори;
  • 15 г борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • ½ Головки часнику;
  • стопка білого сухого вина;
  • 15 мл вершків;
  • пучок столової зелені;
  • сіль і прянощі.

Щоб зварити норвезький суп виконуються прості дії:

  • Риба промивається, нарізати шматками і викласти в каструлю, де заливається водою.
  • Після закипання бульйону з нього знімається піна. Потім він проварюється 5 хвилин, солиться і перчится.
  • Цибулю і моркву відправляються в бульйон, звідки беруться через півгодини.
  • Овочі подрібнюються за допомогою блендера і повертаються назад в каструлю.
  • Борошно обсмажується на вершковому маслі в сковороді, куди потім викладається подрібнений часник.
  • Заправка відправляється в бульйон, куди також вливається вино.
  • Помідори ошкурювати, нарізати кубиками і кладуть у суп.
  • Через 7 хвилин в суп вливаються вершки і додається рубана зелень.
  • Суп готовий.

Суп з філе тріски з вершками

Перше страву по цьому рецепту готується дуже швидко і просто:

  • 150 г тріски;
  • 2 картопляних бульб;
  • 1 морквини;
  • цибулини;
  • 1 стебла селери;
  • яйця;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • лаврового листа;
  • ½ Л вершків;
  • цибулі-порею, зелені і солі.

У процесі підготовки виконуються такі кроки:

  • Риба нарізати порційними шматками і відварюється до готовності.
  • Картопля ріжеться кубиками, цибулю-порей – половинками кілець, а моркву і селеру – соломкою.
  • На сковороді пассеруется цибулю, до якого після придбання їм м’якості відправляється овочева соломка.
  • У каструлю заливається ½ л бульйону, в який викладаються картопляні кубики, зажарка і спеції.
  • Через 15 хвилин в суп відправляється риба, яка через 10 хвилин знову витягується.
  • У склянку з водою опускається відокремлений жовток від білка і вливаються вершки.
  • Все ретельно перемішується до однорідності і вливається в суп. Блюдо прогрівається 3 хвилини і розливається по тарілках, де вже розкладені рибні шматочки.
Дивіться також:  Суп з рисом — 11 рецептів приготування вдома

З картоплею

Цікавий рецепт легкого супу, який готується з:

  • тушки тріски;
  • 5 картопляних бульб;
  • 2 ложок рису;
  • 2 морквин;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 2 помідор;
  • зелені і солі.

Покроковий спосіб приготування:

  • Тушка очищається і нарізають шматками.
  • Картопля і томати подрібнюються кубиками. Часник дрібно рубається, а морквина треться.
  • У каструлю наливається вода, в яку відразу викладаються картопля, рис і рибні шматки.
  • На сковороді обсмажується морквяно-часникова суміш близько 10 хвилин.
  • Зажарка і кубики томату викладаються в суп. Блюдо солиться і притрушивается зеленню.

Як приготувати суп-пюре

Суп-пюре дарує насолоду з першої ложки. Це прекрасний варіант для дітей, для тих, хто стежить за фігурою або дотримує дієту за медичними показаннями.

Для приготування слід мати:

  • 1,5 л води;
  • 250 мл вершків;
  • ½ Кг тріски;
  • цибулину;
  • 2 картопляні бульби;
  • головку часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • трохи зелені;
  • 20 г сиру;
  • спеції і сіль.

Основні кроки приготування:

  • Риба чиститься, звільняється від кісток і нарізати шматочками.
  • Хребет і плавники використовуються для приготування бульйону, який також солиться і приправляється.
  • Бульйон проціджують.
  • У каструлю відправляються кубики одного картопляного бульби, шматочки цибулі і спеції, після чого овочі проварюються 15 хвилин.
  • Далі в суп викладаються філейні скибочки.
  • Обсмажуються На олії кругляш другого картопляного бульби і подрібнений часник.
  • Коли суп приготується, з нього обов’язково витягується лавровий лист. Потім склад пюрируется.
  • Суп-пюре змішують з вершками, розкладається по тарілках, де притрушиваются сиром, подрібненим часником і прикрашаються смаженими скибочками картоплі.

Томатний суп з тріскою

Згідно з принципами кольоротерапії, відтінок, який томати надають супу, сприяє травленню.

Для приготування апетитного першого страви потрібно:

  • 350 г тріски;
  • 3 картопляні бульби;
  • цибулина;
  • 1 банка помідорів у власному соку;
  • 1 л курячого бульйону;
  • 1 стебло селери;
  • ½ Головки часнику;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 4 качана кукурудзи-міні;
  • трохи зелені і солі.
Дивіться також:  Домашня локшина для супу і рецепти супів

Етапи створення полягають у виконанні наступних нескладних дій:

  • Картопля ріжеться кубиками.
  • З помідорів готується пюреобразная кашка.
  • Цибулю, селеру і часник дрібно рубаються, після чого обсмажуються в каструлі з товстим дном.
  • Далі до них, викладаються картоплю і помідори.
  • Все заливається бульйоном і варять 10 хвилин.
  • З філе готуються шматочки невеликого розміру, які так само після закінчення зазначеного часу відправляються в каструлю.
  • Потім всипати в суп кукурудза і сіль.
  • Суп вариться до готовності, після чого притрушивается рубаною зеленню.

Перше страву з тріски – дуже поживна, але легке страва, яка готується дуже просто і швидко. Обов’язково візьміть на озброєння хоча б один рецепт і будьте впевнені, він вам точно знадобиться!

Прокрутка до верху