Важко переоцінити значення овочів у повсякденному харчуванні людини. Суп з цвітної капусти наповнений цілющими властивостями, а готувати його можна цілий рік.
Суп-пюре з цвітної капусти
Готується він не лише свіжою, але з замороженої капусти. Просте поживна страва здатне принести задоволення всім домочадцям.
Щоб зберігся гарний колір овоча, слід у воду додати трохи цукру. Ще смачніше стане юшка, якщо замість звичайної води використовувати мінералку.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- цвітна капуста – 550 г;
- білий перець;
- овочевий бульйон – 1 літр;
- вершки – 110 мл;
- сіль;
- картопля – 2 шт.;
- масло;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- перець рожевий – 3 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Картоплю нарізати кубиками. Помістити в сковороду. Влити олію. Обсмажити.
- Розібрати на суцвіття овоч. Помістити в каструлю. Залити бульйоном. Влити вершки. Присипати спеціями.
- Проварюють півгодини. Присолити. Додати засмажку. Потомити п’ять хвилин.
- Включити блендер. Збити суп. Присипати рожевим перцем.
З додаванням брокколі
Суп з брокколі та цвітної капусти виходить ніжним, ароматним, корисним.
Інгредієнти:
- вершки – 210 мл;
- спеції;
- цвітна капуста – 1 качан;
- зелень;
- брокколі – 1 вилок;
- вода – 900 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- оливкова олія – 35 мл
Приготування:
- Розділити на суцвіття овочі. Розкласти на деко. Збризнути маслом. Відправити в духовку. Запікати в духовій шафі (200 градусів). Повинен овоч зарум’янитися. Відправити в каструлю.
- Нашаткувати цибулину. Влити масло в сковороду. Обсмажити. Помістити цибульні кубики. Засмажити. Надіслати до капусти.
- Залити водою. Проварити.
- Подрібнити, використовуючи блендер.
- Присолити. Посипати перцем. Закинути спеції. Перемішати.
- Порубати часникові зубки. Відправити в юшку. Влити вершки. Перемішати.
- Прогріти. Присипати нашаткованої зеленню.
Крем-суп з вершками
Нагадує страву з дитинства. Крем-суп з цвітної капусти з вершками виходить ніжним, а сир надає особливий смак і аромат.
Інгредієнти:
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- сир – 120 г;
- цвітна капуста – качан;
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 1450 мл;
- перець;
- картопля – 2 шт.;
- вершки – 120 мл
Приготування:
- Промити качан. Суцвіття проварити. Вода повинна бути подсолена. Потрібно чверть години. Рідину злити.
- Нашаткувати цибулю. Засмажити в каструльці використовуючи вершкове масло.
- Картопля та моркву потрібно у вигляді кубиків. Помістити до цибулі. Загасити.
- Залити водою. Проварити.
- Помістити капусту. Тушкувати пару хвилин. Збити.
- Залити вершками. Натерти сир. Відправити в суп. Присолити і приправити. Закип’ятити. Тушкувати пару хвилин.
Супчик для першого прикорму
Для кожної мами перше харчування малюка – подія. Тому важливо правильно приготувати перший супчик, щоб він припав дитині за смаком.
Інгредієнти:
- цвітна капуста – 7 суцвіть;
- вода.
Приготування:
- Помістити в каструльку суцвіття. Залити водою. Вона повинна покрити капусту повністю. Проварити. Потрібно вісім хвилин.
- Взяти блендер. Збити.
Курячий суп з кольоровою капустою
Незважаючи на те, що страва малокалорийное, воно виходить дуже поживним.
Інгредієнти:
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- філе куряче – 220 г;
- спеції;
- томати – 320 г;
- вода – 50 мл;
- капуста цвітна – 125 г;
- сіль;
- морква – 35 г;
- зелень;
- цибуля – 110 р.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Нарізати грудку. Дрібні шматочки відправити у воду.
- Томати очистити. Для цього обшпарити окропом і зняти шкірку. Порубати.
- Нарізати моркву кубиками. Нашаткувати цибулю. Капусту порізати. Потрібні невеликі шматочки. Закинути в окріп. Розмішати. Закип’ятити. Прибрати піну. Від цього бульйон вийде чистіше.
- Закинути томати. Присипати спеціями. Підсолити. Влити оливкову олію. Перемішати. Проварити сім хвилин.
- Прикрасити нашаткованої зеленню.
На м’ясному бульйоні
Цю юшку можна давати всій родині.
Інгредієнти:
- свинина – 270 г;
- морква – 1 шт.;
- зелень;
- капуста – 0,5 кг вилка кольорова;
- перець чорний мелений;
- картопля – 3 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Нарізати картоплю. Порізати моркву. Розібрати капусту, необхідні окремі суцвіття.
- М’ясо залити водою і відварити. У готовий бульйон покласти моркву, цибулю і картоплю. Проварити чверть години.
- Помістити суцвіття. Відварити. Потрібно вісім хвилин.
- Зелень порубати. Присипати юшку.
З фрикадельками
Цей суп особливо оцінять діти. Якщо ви не можете нагодувати малюка рідкою їжею, то це блюдо прийде вам на допомогу.
Інгредієнти:
- вода – 950 мл;
- зелень – 15 г;
- картопля – 3 шт.;
- оливкова олія;
- цибуля – 0,5 шт.;
- морква – 120 г;
- сіль;
- томатна паста – 1 ч. ложка;
- цвітна капуста – 7 суцвіть;
- фарш – 230 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Розжарити масло в сковорідці. Помістити цибульні кубики.
- Взяти тертку. Моркву подрібнити. Відправити до цибулі. Засмажити. Влити томатну пасту. Перемішати. Накрити кришкою.
- Картоплю порізати.
- Закип’ятити воду. Закинути картопляні кубики. Проварити вісім хвилин. Підсолити. Зняти піну. Додати капусту. Проварити. Знадобиться сім хвилин. Закинути засмажку.
- Скачати кульки з фаршу. Зробити їх дрібніші. Фарш можна використовувати будь-який. Помістити в суп. Відварити.
Сирний варіант приготування
Живильний варіант приготування.
Інгредієнти:
- сир – 6 пластинок;
- яловичина – 320 г;
- перець чорний;
- капуста цвітна – вилок;
- морська сіль;
- вода – 2900 мл;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- петрушка – 10 г;
- вершкове масло – 35 р.
Приготування:
- Нарізати м’ясної шматок. Знадобляться порційні шматки. Залити водою.
- Помістити цибулину. Вона повинна бути очищена. Відварити. Дістати цибулю.
- Розділити на суцвіття качан. Якщо є сильно великі, то порізати.
- Помістити вершкове масло на сковороду. Додати суцвіття. Обсмажити.
- Знадобляться кубики моркви і картоплі. Відправити в бульйон.
- Помістити сирні пластинки в бульйон. Присипати нашаткованої петрушкою.
- Закинути засмажку. Присолити. Додати перець.
- Проварити сім хвилин. Розмішати.