Суп з тушонки у багатьох асоціюється з блюдом, яке готується в похідних умовах. Але це зовсім не так! Якщо його правильно приготувати його, то ви будете здивовані наскільки він смачний і ароматний.
Простий суп з тушкованого м’яса і картоплі
Суп з тушкованого м’яса з картоплі – найшвидший варіант, який буде готовий вже через 30 хвилин і до того ж не вимагає великої кількості інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- два літри води;
- спеції та зелень на свій смак;
- банку яловичої тушонки;
- морква і цибулина;
- три картоплини.
Процес приготування:
- Воду влийте в каструлю, поставте закипати.
- Як тільки процес піде, додайте туди заздалегідь очищену і нарізану на кубики картоплю і викладіть спеції: сіль, перець.
- Відразу ж за картоплю опустіть в каструлю і тушонку, перемішайте.
- Цибулину наріжте на кубики, моркву натріть, відправте овочі в суп, прикрийте ємність кришкою і варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин.
- Перед подачею присипте нарубаною зеленню.
Смачне перше блюдо з гречкою
Зварити смачний суп можна і з крупою, наприклад з гречкою. Страва вийде дуже ситне і стане відмінним обідом для всієї родини.
Необхідні продукти:
- 150 грам гречки;
- банку тушонки;
- два літри води;
- дві картоплини;
- одна цибулина і перець болгарський;
- спеції і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Доведіть воду до кипіння. Одразу як це станеться, відправте в каструлю, нарізану на кубики картоплю, вміст банки тушонки, гречку і спеції, добре перемішайте.
- Поки суп вариться на повільному вогні, наріжте цибулю на кубики, а перець на тонкі скибочки, відправте овочі на блюдо.
- Варіть ще приблизно 10 хвилин, потім зніміть з вогню, приправити зеленню і подавайте через п’ять хвилин.
З додаванням рису
Необхідні продукти:
- спеції на свій смак;
- банку тушонки;
- морква і цибулина;
- три картоплини;
- чотири ложки рису;
- два літри води.
Процес приготування:
- Заливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і чекаємо, коли вона закипить.
- Додаємо туди нарізану на кубики картоплю, спеції і рис. Варимо кілька хвилин на повільному вогні.
- Цибулю і моркву подрібнюємо, відправляємо на сковорідку, обсмажуємо до рум’яності, потім викладаємо до них тушонку, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
- Коли картопля і рис стануть м’якими, додаємо зажарку в суп, перемішуємо, варимо близько п’яти хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися протягом 15 хвилин перед подачею.
Гороховий суп з тушонкою
Відмінний спосіб урізноманітнити своє меню – зварити гороховий суп з тушонкою. І не потрібно думати, що інгредієнти не поєднуються, навпаки – страва виходить дуже апетитним.
Необхідні продукти:
- склянка гороху;
- три літри води;
- спеції на свій смак;
- банку тушонки;
- три картоплини;
- цибулина і морквина;
- свіжа зелень.
Процес приготування:
- Горох добре промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на п’ять годин. Це робиться для того, щоб він став м’якше і швидше зварився.
- Потім промиваємо його, знову заливаємо водою і варимо протягом години.
- Морква перетираємо, цибулю нарізаємо на шматочки і обсмажуємо овочі на сковороді протягом декількох хвилин.
- Тушонку додаємо до гороху, коли він вже буде майже готовий. Туди ж відправляємо овочі, нарізати на квадратики картоплю і спеції.
- Варимо суп близько 20 хвилин, присипаємо нарубаної зеленню, тримаємо на плиті до м’якості картоплі і подаємо після того, як страва хоча б 10 хвилин настоїться.
З яловичої тушонки в мультиварці
Рецепт супу з тушонкою в мультиварці – це ідеальний варіант, коли потрібно швидко отримати смачне і ситне блюдо.
Необхідні продукти:
- цибулина, морква;
- три картоплини;
- банку тушонки;
- спеції на свій смак;
- 2,5 літра води.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю на кубики, моркву перетираємо, викладаємо овочі в чашу мультиварки і обсмажуємо в режимі «Випічка» протягом семи хвилин.
- Через це час відправляємо туди нарізану картоплю і злегка розім’яту тушонку без жиру.
- Заправляємо блюдо обраними спеціями і зеленню, заливаємо водою.
- Включаємо режим «Смаження», доводимо до кипіння, перемикаємо на програму «Суп» і готуємо ще 20 хвилин.
Незвичайний рецепт з морською капустою
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- спеції на свій смак;
- банка тушонки;
- цибулина і морквина;
- 50 грам сушеної морської капусти;
- чотири картоплини.
Процес приготування:
- Морську капусту заливаємо водою на деякий час, потім зливаємо рідину і нарізаємо капусту.
- Заливаємо в каструлю необхідну кількість води, поміщаємо туди нарізану на кубики картоплю і капусту.
- Коли вміст закипить, збиваємо яйце і акуратно вливаємо його в суп, перемішуємо.
- Моркву тремо на тертці, цибулю подрібнюємо на кубики, обсмажуємо на сковороді до рум’яності разом з тушонкою, злегка розім’явши її виделкою. Цю суміш теж відправляємо в каструлю.
- Приправляємо блюдо будь-якими спеціями і зеленню по своєму смаку, варимо ще близько п’яти хвилин, даємо трохи постояти і розливаємо по тарілках.
Щавлевий суп з тушонкою
Необхідні продукти:
- цибулина і моркву;
- банку тушонки;
- спеції на свій смак;
- два літри води;
- три картоплини;
- два яйця;
- пучок щавлю;
- один помідор.
Процес приготування:
- На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, потім додаємо терту моркву, потім помідор кубиками і тушкуємо під кришкою протягом п’яти хвилин.
- У каструлю налити воду, довести до кипіння, викласти туди нарізану на кубики картоплю і варити його на повільному вогні до м’якості, не забувши приправити страву спеціями.
- Кладемо в суп шматочки щавлю, розм’якшену тушонку і збиті яйця з засмажкою.
- Варимо суп ще близько 15 хвилин, наполягаємо, і можна подавати.
Готуємо з грибами
Необхідні продукти:
- цибулина, морквина;
- зубчик часнику;
- 500 грам маринованих грибів;
- банку тушонки;
- спеції на свій смак;
- три картоплини;
- зелень.
Процес приготування:
- Ставимо на плиту воду, доводимо до кипіння, додаємо спеції і кубики картоплі.
- Гриби промиваємо, часник подрібнюємо, кладемо в суп.
- Туди ж відправляємо обсмажену цибулю і моркву.
- Кладемо тушонку, перемішуємо блюдо, готуємо ще близько 30 хвилин, і знімаємо з плити.