Суп з яйцем виходить смачним і корисним. Завдяки яйцю страви збагачуються білком і стають ситніше. Пропонуємо найвдаліші варіанти приготування, які допоможуть урізноманітнити раціон харчування.
Класичний щавлевий суп з яйцем
Класичний рецепт включає найпростіші продукти і готується дуже просто. Рекомендується вживати в охолодженому вигляді. Щоб суп вийшов смачніше, для приготування їжі використовуйте тільки свіжий щавель.
Інгредієнти:
- щавель свіжий – 350 г;
- сіль;
- сметана;
- яйця – 5 шт. відварені;
- вода – 1900 мл;
- картопля – 4 бульби.
Приготування:
- Порубати картопляні бульби і відправити у воду. Відварити до готовності.
- Щавель нарізати і додати до картоплі. Через п’ять хвилин вогонь вимкнути. Суп підсолити.
- Відправити в холодильник. Настояти кілька годин до повного охолодження.
- Нарізати яйця. Додати в суп. Перемішати.
- Розлити по піалах. Сметану додавати порційно.
Рецепт на курячому бульйоні
Особливо смачним виходить курячий суп з яйцем. Завдяки плавленому сиру юшка виходить насиченим і набуває приємний вершковий смак.
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт.;
- курка – 550 г;
- кріп;
- вода – 2 л;
- яйце – 4 шт.;
- спеції;
- сирок плавлений – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки – 120 мл
Приготування:
- Залити м’ясо водою. Проварити. Дістати, нарізати на шматочки і відправити назад.
- Подрібнити картоплю. Нашаткувати цибулину. Додати в бульйон.
- Нарізати кубиками сирки. У вершки влити яйця. Скориставшись віночком, перемішати. Відправити в юшку спочатку сирки, потім суміш. В процесі постійно перемішувати.
- Закинути порубаний кріп. Закип’ятити і подавати на стіл.
З додаванням вермішелі
Суп з яйцем і вермішеллю виходить ніжним і ароматним. Добре підходить для дитячого харчування.
Інгредієнти:
- курка – 550 г;
- спеції;
- вермішель – 3 ст. ложки;
- яйце – 2 шт.;
- вода – 3 л;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- масло;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати куряче м’ясо. Помістити у воду. Проварити годину. Підсолити.
- Нарізати картоплю. Отриману соломку відправити в бульйон.
- Нашаткувати цибулю і натерти моркву. Помістити в гарячу сковорідку з олією і обсмажити до золотистого відтінку овочів.
- Після того, як картопля приготується, додати засмажку і вермішель. Проварити п’ять хвилин.
- Перемішати віночком яйця і залити в суп, постійно перемішуючи. Настояти без вогню чверть години. Посипати спеціями. Перемішати.
Легкий суп зі шпинатом і яйцем
Апетитний, легкий супчик, який під силу приготувати всім. Блюдо виходить корисним, допомагає поліпшити травлення.
Інгредієнти:
- вода – 3000 мл;
- кріп сушений – 1 ч. ложка;
- шпинат – 140 г;
- перець – 0,5 ч. ложки;
- картопля – 4 шт.;
- оливкова олія;
- сіль – 2 ч. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 3 шт.;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати соломкою картопляні бульби. Порубати цибулю. Моркву натерти на тертці.
- Прогріти масло в сковороді. Помістити морквину. Через п’ять хвилин додати цибульні кубики. Потомити чверть години.
- Закип’ятити воду і помістити картоплю. Проварити чверть години.
- Яйця перемішати. Шпинат порвати руками. Надіслати до картоплі. Перемішати.
- Підсолити. Насипати кріп і перець. Проварити п’ять хвилин.
- Додати засмажку. Накрити кришкою і настояти сім хвилин.
Незвичайне блюдо з морською капустою
Мало хто пробував незвичайний суп з морською капустою. Не бійтеся експериментувати, ідеальне поєднання продуктів, робить юшку неймовірно смачною і поживною.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- сметана;
- вода – 1600 мл;
- перець;
- консервований горошок – 1 банку;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- масло;
- морська капуста – 260 г;
- зелень;
- яйце – 3 шт. відварне.
Приготування:
- Кубики картоплі помістити в киплячу воду.
- Нашаткувати цибулю і обсмажити в олії на сковороді. Додати натерту моркву і тушкувати хвилин п’ять. Надіслати до картоплі.
- Помістити капусту засипати і горошок.
- Натерти на тертці яйця і додати в суп. Засипати нашатковану зелень і перець. Підсолити.
- Сметану додавати порційно.
З цвітною капустою
Щоб надати супу особливий смак і аромат, рекомендуємо додати копчену курку. Всього за півгодини буде готове дивовижного смаку страва, що прийдеться до смаку всім домочадцям.
Інгредієнти:
- копчені крильця – 6 шт.;
- вода – 2 л;
- картопля – 3 шт.;
- цвітна капуста – 0,5 вилка;
- вермішель – 55 г;
- спеції;
- яйце – 3 шт. відварне;
- цибуля – 1 шт.;
- масло.
Приготування:
- В окріп опустити крила. Нарізати картоплю. Отримані кубики відправити до курки. Підсолити.
- Нашаткувати цибулину і відправити на сковорідку з олією. Прожарити.
- Коли картопля стане м’якою додати засмажку. Насипати вермішель і капусту, розібрану на суцвіття. Закип’ятити і варити п’ять хвилин.
- Нарізати яйця і покласти в суп. Додати спеції. Перемішати.
Якщо хочете надати супу особливий смак, то підсмажуйте овочі на топленому маслі. Завдяки такому методу, блюдо придбає неповторний аромат і красиву золотисту плівку на поверхні.
Томатний суп з яйцем
Пропонуємо приготувати суп по знаменитому рецептом, який підійде для дієтичного харчування.
Інгредієнти:
- курячий бульйон – 5 склянок;
- кінза;
- імбир – 2 ч. ложки натертий;
- кунжутне масло – 1 ч. ложка;
- томат – 3 великих, нарізаних на шматочки;
- мелений білий перець – 0,5 ч. ложки;
- яєчний білок – 1 шт.;
- томатний сік – 240 мл;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- морська сіль – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Закип’ятити бульйон. Помістити імбир. Влити соєвий соус. Додати цукор і перець. Підсолити. Проварити три хвилини.
- Закинути томати. Влити сік. Проварити дві хвилини. Вимкнути вогонь. Збити за допомогою виделки білок. Акуратно влити його в суп, постійно перемішуючи.
- Додати кунжутне масло. Прикрасити кінзою в тарілках.
З плавленим сиром
Страва, практично миттєвого приготування, володіє особливим зовнішнім виглядом і ароматом.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- заморожена овочева суміш – 200 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- яйце – 2 шт. відварне;
- вода – 1500 л;
- плавлений сирок – 1 шт.;
- перець чорний.
Приготування:
- У воду покласти нарізану картоплю і посічену цибулину. Відварити. Підсолити.
- Закинути заморожену суміш і поперчити. Проварити п’ять хвилин.
- Сир нарізати. Додати в суп. Перемішати.
- Яйце нарізати на шматочки і закинути в суп.