Суп з яйцем – 8 простих рецептів приготування домашнього супу

Суп з яйцем виходить смачним і корисним. Завдяки яйцю страви збагачуються білком і стають ситніше. Пропонуємо найвдаліші варіанти приготування, які допоможуть урізноманітнити раціон харчування.

Класичний щавлевий суп з яйцем

Класичний рецепт включає найпростіші продукти і готується дуже просто. Рекомендується вживати в охолодженому вигляді. Щоб суп вийшов смачніше, для приготування їжі використовуйте тільки свіжий щавель.

Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 350 г;
  • сіль;
  • сметана;
  • яйця – 5 шт. відварені;
  • вода – 1900 мл;
  • картопля – 4 бульби.

Приготування:

  • Порубати картопляні бульби і відправити у воду. Відварити до готовності.
  • Щавель нарізати і додати до картоплі. Через п’ять хвилин вогонь вимкнути. Суп підсолити.
  • Відправити в холодильник. Настояти кілька годин до повного охолодження.
  • Нарізати яйця. Додати в суп. Перемішати.
  • Розлити по піалах. Сметану додавати порційно.

Рецепт на курячому бульйоні

Особливо смачним виходить курячий суп з яйцем. Завдяки плавленому сиру юшка виходить насиченим і набуває приємний вершковий смак.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • курка – 550 г;
  • кріп;
  • вода – 2 л;
  • яйце – 4 шт.;
  • спеції;
  • сирок плавлений – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 120 мл

Приготування:

  • Залити м’ясо водою. Проварити. Дістати, нарізати на шматочки і відправити назад.
  • Подрібнити картоплю. Нашаткувати цибулину. Додати в бульйон.
  • Нарізати кубиками сирки. У вершки влити яйця. Скориставшись віночком, перемішати. Відправити в юшку спочатку сирки, потім суміш. В процесі постійно перемішувати.
  • Закинути порубаний кріп. Закип’ятити і подавати на стіл.

З додаванням вермішелі

Суп з яйцем і вермішеллю виходить ніжним і ароматним. Добре підходить для дитячого харчування.

Інгредієнти:

  • курка – 550 г;
  • спеції;
  • вермішель – 3 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • вода – 3 л;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 6 шт.;
  • масло;
  • морква – 1 шт.
Дивіться також:  Йогурт в мультиварці – рецепт з фото!

Приготування:

  • Нарізати куряче м’ясо. Помістити у воду. Проварити годину. Підсолити.
  • Нарізати картоплю. Отриману соломку відправити в бульйон.
  • Нашаткувати цибулю і натерти моркву. Помістити в гарячу сковорідку з олією і обсмажити до золотистого відтінку овочів.
  • Після того, як картопля приготується, додати засмажку і вермішель. Проварити п’ять хвилин.
  • Перемішати віночком яйця і залити в суп, постійно перемішуючи. Настояти без вогню чверть години. Посипати спеціями. Перемішати.

Легкий суп зі шпинатом і яйцем

Апетитний, легкий супчик, який під силу приготувати всім. Блюдо виходить корисним, допомагає поліпшити травлення.

Інгредієнти:

  • вода – 3000 мл;
  • кріп сушений – 1 ч. ложка;
  • шпинат – 140 г;
  • перець – 0,5 ч. ложки;
  • картопля – 4 шт.;
  • оливкова олія;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати соломкою картопляні бульби. Порубати цибулю. Моркву натерти на тертці.
  • Прогріти масло в сковороді. Помістити морквину. Через п’ять хвилин додати цибульні кубики. Потомити чверть години.
  • Закип’ятити воду і помістити картоплю. Проварити чверть години.
  • Яйця перемішати. Шпинат порвати руками. Надіслати до картоплі. Перемішати.
  • Підсолити. Насипати кріп і перець. Проварити п’ять хвилин.
  • Додати засмажку. Накрити кришкою і настояти сім хвилин.

Незвичайне блюдо з морською капустою

Мало хто пробував незвичайний суп з морською капустою. Не бійтеся експериментувати, ідеальне поєднання продуктів, робить юшку неймовірно смачною і поживною.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • сметана;
  • вода – 1600 мл;
  • перець;
  • консервований горошок – 1 банку;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • масло;
  • морська капуста – 260 г;
  • зелень;
  • яйце – 3 шт. відварне.

Приготування:

  • Кубики картоплі помістити в киплячу воду.
  • Нашаткувати цибулю і обсмажити в олії на сковороді. Додати натерту моркву і тушкувати хвилин п’ять. Надіслати до картоплі.
  • Помістити капусту засипати і горошок.
  • Натерти на тертці яйця і додати в суп. Засипати нашатковану зелень і перець. Підсолити.
  • Сметану додавати порційно.
Дивіться також:  Гороховий суп з копченими реберцями – 5 рецептів

З цвітною капустою

Щоб надати супу особливий смак і аромат, рекомендуємо додати копчену курку. Всього за півгодини буде готове дивовижного смаку страва, що прийдеться до смаку всім домочадцям.

Інгредієнти:

  • копчені крильця – 6 шт.;
  • вода – 2 л;
  • картопля – 3 шт.;
  • цвітна капуста – 0,5 вилка;
  • вермішель – 55 г;
  • спеції;
  • яйце – 3 шт. відварне;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло.

Приготування:

  • В окріп опустити крила. Нарізати картоплю. Отримані кубики відправити до курки. Підсолити.
  • Нашаткувати цибулину і відправити на сковорідку з олією. Прожарити.
  • Коли картопля стане м’якою додати засмажку. Насипати вермішель і капусту, розібрану на суцвіття. Закип’ятити і варити п’ять хвилин.
  • Нарізати яйця і покласти в суп. Додати спеції. Перемішати.

Якщо хочете надати супу особливий смак, то підсмажуйте овочі на топленому маслі. Завдяки такому методу, блюдо придбає неповторний аромат і красиву золотисту плівку на поверхні.

Томатний суп з яйцем

Пропонуємо приготувати суп по знаменитому рецептом, який підійде для дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 5 склянок;
  • кінза;
  • імбир – 2 ч. ложки натертий;
  • кунжутне масло – 1 ч. ложка;
  • томат – 3 великих, нарізаних на шматочки;
  • мелений білий перець – 0,5 ч. ложки;
  • яєчний білок – 1 шт.;
  • томатний сік – 240 мл;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • морська сіль – 1 ч. ложка;
  • цукрова пудра – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Закип’ятити бульйон. Помістити імбир. Влити соєвий соус. Додати цукор і перець. Підсолити. Проварити три хвилини.
  • Закинути томати. Влити сік. Проварити дві хвилини. Вимкнути вогонь. Збити за допомогою виделки білок. Акуратно влити його в суп, постійно перемішуючи.
  • Додати кунжутне масло. Прикрасити кінзою в тарілках.

З плавленим сиром

Страва, практично миттєвого приготування, володіє особливим зовнішнім виглядом і ароматом.

Дивіться також:  Соус до мяса - 10 простих та смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • заморожена овочева суміш – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт. відварне;
  • вода – 1500 л;
  • плавлений сирок – 1 шт.;
  • перець чорний.

Приготування:

  • У воду покласти нарізану картоплю і посічену цибулину. Відварити. Підсолити.
  • Закинути заморожену суміш і поперчити. Проварити п’ять хвилин.
  • Сир нарізати. Додати в суп. Перемішати.
  • Яйце нарізати на шматочки і закинути в суп.

Прокрутка до верху