Суп з яловичини – 10 рецептів приготування смачних супів!

Яловиче м’ясо являє собою нежирний і багатий поживними елементами продукт, який перетворює суп з яловичини в одне з найбільш збалансованих перших страв. Чудові смакові якості цього сорту м’яса, поєднуються з різними крупами, овочами, дозволяють експериментувати і втілювати в життя нові ідеї, виходячи з переваг кулінара.

Класичний суп харчо з яловичини з рисом

Запашний, наваристий суп з пряними нотками є перлиною грузинською традицією. Якщо виникло бажання глибше вивчити грузинську культуру, слід починати з кухні.

Для приготування ароматного супу з півкілограма м’ясного продукту знадобиться:

  • перець солодкий і гострий – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зливу кисла – 3 шт.;
  • паста томатна – 70 г;
  • рисова крупа – 100 г;
  • часник – 1 шт.;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль, приправа – за бажанням.

Технологія створення полягає в таких етапах:

  • Вода об’ємом 5 л доводиться до кипіння.
  • У киплячу рідину поміщається шматок м’яса, в процесі варіння якого періодично видаляється пінка, і вариться до готовності.
  • З бульйону витягується м’ясний продукт і після охолодження поділяється на шматочки, кістка при цьому видаляється.
  • Після повернення м’ясних шматочків на розігріту сковороду кладуть нарізану соломкою цибулю, подрібнений кубиками солодкий перець, сливова кашка і томатна паста.
  • Вміст сковороди гаситься близько ¼ години.
  • Промитий рис і тушковані овочі поміщаються в бульйон, де проварюються не більше 15-17 хвилин.
  • З томату, розім’ятого часнику, подрібненого гострого перцю, спецій і солі готується заправка, після чого додається до інших компонентів.
  • Суп проварюється близько 7 хвилин, солиться і приправляється за смаком.

Смачне перше блюдо з локшиною

Суп з локшиною і яловичиною чудово підійде для ситного обіду.

Готується перша страва дуже просто при наявності:

  • м’якоть – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • локшина – 50 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль, лавровий лист, чорний перець – за смаком.

При створенні:

  • М’ясне філе і ціла цибулина проварюються в сотейнику.
  • Через годину бульйон проціджують, а витягнута яловичина обробляється на невеликі шматки.
  • У бульйон додаються морквяна соломка, подрібнена зелень і спеції.
  • Через 5 хвилин до вмісту додається локшина, після чого страва вариться до готовності.

Увага! Якщо вдатися до варіанту приготування бульйону на м’ясній кісточці, то суп буде ще пахучіше, а смак більш насиченим.

Дивіться також:  Рецепт фаршированого коропа в духовці

В мультиварці

Суп з яловичини в мультиварці виходить не менш апетитним, ніж в каструлі традиційним чином. А додаток продуктового набору грибами додасть особливої ароматності.

Для створення знадобиться:

  • м’ясо – 400 г;
  • гриби – 300 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • паста томатна – 10 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль, лавровий лист, чорний перець – за смаком.

Щоб покуштувати кулінарне дослідження:

  • Розділене м’ясо викладається в чашу разом з лавровим листом, заливається водою.
  • На мультиварці виставляється програма «Суп» на 2 години.
  • Після закипання з бульйону знімається пінка.
  • Картопля ріжеться брусками, гриби – пластинами, цибулю і моркву шинкують.
  • Картопля і коренеплоди поміщаються в чашу після години.
  • Ще через ¼ години додаються гриби і цибулю.
  • За 12-15 хвилин до звукового сигналу вводяться томатна паста, подрібнена зелень, спеції.

З сочевицею

Корисний суп не тільки з-за бульйону на яловичині, але і завдяки сочевиці, яка містить речовини, що запобігають розвиток ракових пухлин.

Щоб виконати рецепт, необхідно придбати:

  • м’ясо – 700 г;
  • бульйон – 2 л;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 900 г;
  • часник – 6 зубчиків;
  • томати (конс.) – 300 г;
  • сочевиця – 200 г;
  • масло (оливки.) – 40 мл;
  • сіль, зелень, чорний перець – за смаком.

У процесі створення:

  • Яловичина відварюється до напівготовності для отримання бульйону, після чого видаляється, ріжеться і викладається в сотейник з розігрітим маслом, де обсмажується близько 10 хвилин.
  • Свіжі овочі подрібнюються і обсмажуються на сковороді.
  • Через 8 хвилин овочева маса, помідори і бульйон додаються до м’яса в сотейник, де тушкують 1 год.
  • Після закінчення часу в сотейник додається промита під проточною водою сочевиця.
  • Через 45 хвилин блюдо можна дегустувати.

Гороховий суп з яловичиною

Суп, який відрізняється ситністю та особливими смаковими якостями, властивими цієї бобової культури.

Для приготування необхідно мати під рукою:

  • м’ясо – 500 г;
  • картопля – 250-300 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 120 г;
  • горох – 250 г;
  • масло (злив.) – 50 г;
  • сіль, лавровий лист – за смаком.

Щоб ситно попоїсти:

  • Горох заливається водою і настояти 2 години.
  • У підготовлений бульйон з яловичини додається горох і вариться до розвареного стану.
  • Цибульні шматочки і морквяна стружка пассеруются.
  • Картопляна соломка поміщається в каструлю після того, як горох розвариться.
  • Після готовності картоплі додається овочева маса, після чого суп солиться, приправляється і вариться ще 6 хвилин.
Дивіться також:  Заготовки з кабачків на зиму – 17 «золотих рецептів»

З гречкою

Гречаний суп – це ще одне просте у виконанні перше блюдо, поживність і смак якого не поступаються багатокомпонентним кулінарним аналогам.

Якщо в холодильнику знайдуться 400 г яловичини, достатньо підготувати:

  • картопля – 500 г;
  • морква – 150 г;
  • цибуля – 200 г;
  • крупа гречана – 100 г;
  • масло (пісне)– 50 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

При створенні:

  • З звареного бульйону витягується яловичина і подрібнюється.
  • З порізаних овочів на сковороді готується заправка.
  • У каструлю з киплячою рідиною поміщається картоплю.
  • Через чверть години вводяться крупа і заправка.
  • Суп солиться, приправляється і вариться до готового стану.

Незвичайний суп гуляш з яловичини

Ароматний суп з густою консистенцією, яке припаде до душі любителям м’ясних страв.

Під руками повинні бути:

  • м’ясо – ½ кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • перець болгарський – 2 шт. різних кольорів;
  • паста томатна – 60 мл;
  • масло (пісне) – 50 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Приготування здійснюється наступним чином:

  • У каструлі з товстим дном пассеруется подрібнену цибулю.
  • Після здобуття прозорості до цибулі додаються шматочки м’яса і обсмажуються.
  • Через ¼ години в каструлю поміщається паста, а через 12 хвилин додається гаряча вода.
  • Після закипання в суп додаються кубики картоплі.
  • За чверть години до завершення готування в суп поміщаються смужки перцю, сіль і спеції.

Традиційна Шурпа з яловичини

Густий суп зі східної кухні, який можна створити з таких компонентів:

  • м’ясо – 300 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

Щоб поринути в атмосферу Сходу:

  • М’ясний продукт і овочі нарізати великими шматками.
  • У киплячу воду поміщається м’ясний продукт, де вариться близько години, після чого бульйон додаються моркву, цибулю і частина обраних спецій.
  • Через третину години додаються томати, а ще через чверть – картопля і залишилася приправа.
  • За чверть години до завершення процесу приготування в блюдо викладаються зелень, перець, сіль.
Дивіться також:  Рецепт супу Бограч гуляш

Яловичий борщ з буряком і капустою

Традиційна страва української кухні відмінно виходить на яловичому бульйоні, приготованому з 300 р м’яса з кісточкою.

Крім м’ясного продукту, необхідні:

  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • капуста (свіжий.) – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • часник– 3 зубчики;
  • борошно – 10 г;
  • оцет – 10 мл;
  • паста томатна – 50 мл;
  • сіль, спеції, лавровий лист – за смаком.

Щоб втілити в життя рецепт:

  • Готується бульйон, в який поміщаються кубики картоплі і нашаткована капуста.
  • На сковороді готується заправка з натертих коренеплодів, оцту і пасти, яка після готовності відправляється в суп.
  • Нарзанный півкільцями цибулю пассеруется і змішується з борошном.
  • За 15 хвилин до готовності борщу цибульна зажарка вводиться в каструлю.

Хашлама по-вірменськи

Ще одне блюдо східної кухні, що характеризується великою кількістю м’яса і зелені.

Для приготування знадобиться:

  • м’якоть – 1,5 кг;
  • цибуля – 150 г;
  • перець болгарський – 350 г;
  • баклажани – 500 г;
  • помідори – 500 г;
  • пиво – 200 мл;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

У процесі створення:

  • Баклажани ріжуться брусочками, солятся і залишають на ¼ години.
  • Порізаний півкільцями цибулю поміщається на товсте дно каструлі.
  • Поверх цибулі розміщуються шматки яловичини.
  • Після приправ і солі наступним шаром викладаються злегка віджаті баклажани.
  • Потім викладаються смужки перцю, змішані з пластинами томатів.
  • Верхнім шаром викладаються скибочки картоплі, після чого всі ще раз солиться і приправляється.
  • Вміст притрушивается зеленню і заливається склянкою пива.
  • Тушкується хашлама протягом 150 хвилин.

Скільки варити яловичину для супу?

Смачне перше страву можна приготувати на бульйоні, отриманому від варіння, як м’якоті, так і кісточки. У разі використання м’якоті, варіння на повільному вогні основного інгредієнта займає від одного до двох годин.

На тривалість впливають два основних фактора:

  • вид яловичого м’яса;
  • величина шматка.

Отже, суп з яловичини – це прекрасна поживна страва, яка завдяки різноманіттю рецептів припаде до смаку людям різних культур, віку і полу.

Прокрутка до верху