Суп зі свининою – 10 рецептів смачного супу

На свинині виходять дуже наваристі живильні супи. Вони особливо сподобаються чоловічій половині сім’ї, яка зазвичай віддає перевагу м’ясу, а не овочів або морепродуктів. Кращі рецепти супу зі свининою опубліковані нижче.

Гороховий суп зі свининою

Інгредієнти:

  • ½ Кіло свинячих ребер;
  • 3 очищені картоплини;
  • 1 ст. сухого гороху;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • сіль і рослинне масло.

Приготування:

  • Замочити горох в холодній воді на всю ніч. Якщо немає такої кількості часу, то хоча б години на 2. Це прискорити процес варіння продукту.
  • Ребра промити, залити 2 л чистої води і відправити варитися.
  • У вже киплячий бульйон засипати промитий горох.
  • Через півгодини додати в суп піджарку з лука і моркви на рослинному маслі.
  • Ще через 10 хвилин всипати дрібні кубики картоплі і сіль.

Варити гороховий суп зі свининою до готовності всіх компонентів. Перед подачею частування до столу зрізати м’ясо з кісток і повернути його назад в каструлю.

Простий рецепт з картоплею

Інгредієнти:

  • 350 г свинячої м’якоті;
  • 1 ст. піджарки з цибулі і моркви;
  • 1 ст. нарізаної сирої картоплі;
  • сіль і спеції;
  • зелень.

Приготування:

  • М’ясо нарізати невеликими шматочками і залити 2,5 л води. Відправити варитися до готовності.
  • Через 25 хвилин додати до нього картоплю, а ще через 10 – обжарку.
  • Варити частування до м’якості картоплі. Незадовго до готовності супу посолити і всипати спеції.

Подати картопляний суп до обіду з майонезом або сметаною.

Готуємо в мультиварці

Інгредієнти:

  • 350 г свинини;
  • 250 г сухого гороху колотого;
  • картопля, цибуля та морква (кількість – за смаком);
  • рослинна олія для обсмажування овочів;
  • сіль універсальна приправа для супу.

Приготування:

  • Заздалегідь залишений у воді набряклий горох промити.
  • У чашу пристрою налити олію, додати шматочки м’яса і готувати свинину в режимі випічки 20 – 25 хвилин.
  • Всипати туди подрібнені овочі (цибулю і моркву). Смажити ще 10 – 12 хвилин.
  • Додати кубики картоплі, промитий горох, сіль і універсальну приправу. За смаком можна використовувати і лаврушку.
  • Залити продукти водою до верхньої позначки чаші.
Дивіться також:  Перловий суп – 8 рецептів приготування

Готуємо в мультиварці суп зі свининою та горохом 60 – 70 хвилин під закритою кришкою.

Гречаний суп зі свининою

Інгредієнти:

  • 2,5 л фільтрованої води;
  • 350 г свинячої м’якоті;
  • ½ Склянки гречки;
  • 3 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль, рослинне масло і свіжа зелень.

Приготування:

  • Зварити бульйон з шматочків свинячий м’якоті, підсоленої води і лаврушки.
  • Коли м’ясо майже звариться, всипати до нього промиту крупу і однакові за розміром шматочки картоплі.
  • Через 15 – 17 хвилин відправити в каструлю терту моркву і посолити.

Готувати суп гречаний зі свининою ще 6 – 7 хвилин. Після чого зняти з плити, посипати свіжою зеленню і залишити настоюватися.

Як зварити з рисом

Інгредієнти:

  • ½ Кіло свинини;
  • 70 г сухого довгого рису;
  • ½ Ст. пасти з помідорів;
  • 2 головки цибулі і стільки ж сирої морквини;
  • 2 – 5 шт. картоплі;
  • свіжий часник;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Свинину промити цілим шматком, залити водою і відправити варитися. Як тільки рідина закипить, зняти з її поверхні піну. Відразу додати сіль і спеції.
  • Через 10 хвилин засипати в суп картопляний брусочки. Кількість цього овоча залежить від смаку домашніх. Чим більше картоплі буде використано, тим густіше вийде частування.
  • Слідом за овочем відправити в суп промитий рис.
  • У невеликій сковорідці обсмажити подрібнені цибулю і моркву. До вже золотистим овочів додати томат-пасту. Загасити інгредієнти 8 – 9 хвилин.
  • Перекласти вміст сковороди до вже готового рису і картоплі.

Поварити частування ще 6 – 7 хвилин. При необхідності досолити і подати зі сметаною.

Грибне перша страва

Інгредієнти:

  • ½ Ст. подрібненого цибулі і моркви;
  • 550 г свинини без кісток;
  • 3 картоплини;
  • 150 р заздалегідь відварених і заморожених лісових грибів;
  • ½ Солодкого болгарського перцю;
  • 40 г кореня селери;
  • соняшникова олія;
  • 2 шт. помідорів;
  • кухонна сіль і спеції за смаком (обов’язково – мелена паприка).

Приготування:

  • У глибокій сковорідці обсмажити шматочки свинини до появи скоринки.
  • Коли м’ясо зарум’яниться, відправити до нього всі овочі, при необхідності очищені і нарізані невеликими кубиками.
  • До вже готових овочів перекласти розморожені гриби. Засмажувати інгредієнти разом ще 10 – 12 хвилин.
  • Перекласти вміст сковороди в каструлю з закипілої водою (1,5 – 2 л).
  • Посолити, всипати сушені овочі і спеції, додати корінець селери. З уже готового супу його треба буде витягти.
Дивіться також:  Готуємо чудові Булочки-Пушинки

Варити страву до повної готовності всіх інгредієнтів. Подати до столу з грінками з пшеничного та/або житнього хліба.

Сирний суп зі свининою

Інгредієнти:

  • 750 г свинини на кістці;
  • 350 г класичного плавленого сиру (без будь-яких добавок);
  • 4 – 5 картоплин;
  • цибулина і морквина;
  • вершкове масло і соняшникову олію;
  • сіль, перець, свіжа зелень за смаком.

Приготування:

  • Залити м’ясо на кістці 2 л води. Відразу додати сіль, перець і варити близько 2 годин.
  • Отримати готове м’ясо і зрізати з кістки. Процідити бульйон і повернути в нього невеликі шматочки свинини. Відлити невелику частину бульйону.
  • Дочекатися закипання основи для майбутнього сирного супу, після чого відправити у нього почищену, вимитий і нарізаний дуже маленькими шматочками картоплю.
  • У відлитому раніше бульйоні розчинити плавлений сир. Щоб прискорити процес, потрібно сир нарізати невеликими шматочками. Перелити отриману суміш в загальну каструлю.
  • З цибулі і моркви приготувати рум’яну піджарку і відразу ж гарячої відправити її в суп.
  • Поварити страву ще пару хвилин. Присипати свіжою зеленню.

Дати сирного супу настоятися під кришкою, після чого подати його до обіду з домашнім м’яким хлібом.

Варіант приготування з квасолею

Інгредієнти:

  • 450 г сухої квасолі білого кольору;
  • ½ Кг свинячих реберець;
  • 150 г пасти з помідорів;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • 3 шт. гвоздики;
  • часник за бажанням;
  • 5 шт. кардамону;
  • сіль і сухі французькі трави.

Приготування:

  • Заздалегідь залити квасолю водою. Якщо є можливість, то залишити її на всю ніч. За цей час бобові збільшаться за розміром приблизно в 2 рази. Злити воду, промити квасолю холодною водою.
  • Відправити зерна варитися разом зі свинячими реберцями до повної готовності інгредієнтів.
  • Цибуля засмажити з морквою і разом з усіма спеціями, томатною пастою і сіллю відправити овочі в бульйон.
  • Поварити цей смачний суп ще чверть години, після чого накрити частування кришкою і дати йому настоятися 20 хвилин.
Дивіться також:  Айва запечена в духовці. Рецепт з фото.

Простий рецепт з вермішеллю

Інгредієнти:

  • 350 г свинячої грудинки;
  • 100 г дрібної вермішелі;
  • 2 картоплини;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 шт. помідорів;
  • рослинне масло, сіль і зелень петрушки.

Приготування:

  • Промиту свинину нарізати мініатюрними шматочками, скласти їх в каструлю, залити водою і варити до закипання. Постійно знімаючи з’являється на поверхні рідини пінку, готувати м’ясо близько години.
  • Почистити картоплю і порізати кубиками. Так само нарізати помідори без шкірки і цибулю.
  • Картоплю відразу відправити в бульйон до м’яса, а інші овочі спочатку згасити на сковороді з рослинним маслом при частому помішуванні 6 – 7 хвилин. Перемістити отриману яскраву масу в суп.
  • Коли картопляні шматочки стануть м’якими, додати до них вермішель, сіль і зелень.

Поварити це просте і смачне перше блюдо ще 5 – 6 хвилин, після чого відразу розлити по містким піали і подати до столу.

Суп-харчо з свинини

Інгредієнти:

  • 450 г свинини на кісточці;
  • 5 – 7 часникових зубчиків;
  • 1 стебло селери;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 3 білих цибулини;
  • 1 стручок чилі;
  • 1 ст. консервованих томатів;
  • 1 ст. довгого рису;
  • 1 ст. пасти з помідорів;
  • сіль і оливкове масло.

Приготування:

  • Великі шматки м’яса залити водою і відправити варитися разом з 1 очищеної цибулею і селерою. Томити бульйон до м’якості свинини.
  • Що залишився лук обсмажити на оливковій олії до прозорості, додати до нього весь нарізаний часник. Коли всі інгредієнти зарум’яняться, перекласти їх у бульйон.
  • Туди ж відправити рис, консервовані томати без шкірки, пасту і дрібно нарізаний чилі.
  • Посолити суп і готувати ще 17 – 20 хвилин на середньому вогні.

Подавати до обіду зі свіжою петрушкою.

Самі наваристі супи з свинини виходять, якщо використовувати м’ясо з кісточкою. Особливо смачні страви вдається приготувати на копчених реберцях. Але підійде і сира м’ясна м’якоть без великих прожилок жиру.

Прокрутка до верху