Супи з фрикадельками – рецепти з фото

Суп з фрикадельками – чергове перше блюдо на кухні будь-якої господині. Адже фрикадельки можна приготувати заздалегідь, їх можна довго зберігати в морозильній камері холодильника.
Фрикадельки –кульки з фаршу м’яса, риби та птиці. Додають фрикадельки у вже майже готовий бульйон і варять до завершення. Розглянемо деякі варіанти смачних супів з фрикадельками.

Гороховий суп з фрикадельками

Інгредієнти для горохового супу з фрикадельками:

  • горох сушений – 1 ст.,
  • морква – 50 гр.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • картопля – 80 гр.,
  • фарш м’ясний – 500 гр.,
  • хліб білий – 70 гр.,
  • молоко – 100 мл,
  • яйця -1 шт,
  • масло вершкове – 30 гр.,
  • масло рослинне – 40 гр.,
  • сіль – за смаком,
  • перець.

Приготування горохового супу з фрикадельками

  • Горох промити, залити холодною водою і залишити на ніч до набухання.
  • У м’ясний фарш протерти цибулину, додати хлібну м’якоть, замочену в молоці, розм’якшене масло і яйце. Фарш посолити, поперчити, розмішати і сформувати з нього фрикадельки.
  • Горох, готовий до варінні, промити, залити водою і варити до м’якості, близько 2 годин.
  • Очищені і промиті цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити на рослинному маслі.
  • Картоплю очистити, промитий і дрібно порізати.
  • У каструлю з звареним горохом покласти обсмажені овочі, фрикадельки і картоплю.
  • Суп варити до готовності фрикадельок і картоплі, посолити, поперчити, посипати подрібненою зеленню і додати лавровий лист. Суп готовий.

Суп овочевий з щавлю з курячими фрикадельками

Інгредієнти для овочевого супу з курячими фрикадельками:

  • куряче філе – 400 гр.,
  • рис відварний – 60 гр.,
  • жовток – 1 шт.,
  • масло – 45 гр.,
  • щавель – 1 пучок,
  • кріп – 30 гр.,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • сіль,
  • перець.
Дивіться також:  Суп вермішелевий з куркою, рецепт з фото

Приготування овочевого супу з курячими фрикадельками.

Легкий, дієтичний супчик, для людей, які стежать за своєю вагою і фігурою.

  • Філе курки пропустити через м’ясорубку, додати відварений рис, вершкове масло, жовток, спеції. Фарш ретельно перемішати і зліпити круглі фрикадельки.
  • У каструлю покласти головку цибулі, цілу морквину, шматочки картоплі і варити до закипання.
  • Щавель і кріп промити і крупно порізати.
  • У киплячий овочевий бульйон покласти фрикадельки і варити до повторного закипання, потім зняти піну і варити 30 хвилин.
  • Далі покласти в суп щавель, кріп і лавровий лист. Поварити ще 5 хвилин і вимкнути газ.
  • Суп перелити в супницю і подавати зі сметаною, при бажанні.

Рибний суп з фрикадельками

  • Щука – 1.5 кг,
  • жовток 1 шт.,
  • масло – 30 гр.,
  • цибуля – 1 головка,
  • картопля – 2 шт.,
  • корінь петрушки – 20 гр.,
  • спеції.

Приготування рибного супу з фрикадельками

  • Щуку очистити, обробити на філе і приготувати з нього фрикадельки, використовуючи інгредієнти, що наведені вище.
  • З плавників, хвостової частини і голови зварити бульйон з додаванням кореня петрушки. Відварну рибу перебрати, очистити від кісток і покласти в проціджений бульйон. Потім процідити і заправити фрикадельками і картоплею як звичайний суп, спеціями, варити до готовності.
  • Перед подачею рясно посипати порізаним кропом.

Прокрутка до верху