Суп з фрикадельками – чергове перше блюдо на кухні будь-якої господині. Адже фрикадельки можна приготувати заздалегідь, їх можна довго зберігати в морозильній камері холодильника.
Фрикадельки –кульки з фаршу м’яса, риби та птиці. Додають фрикадельки у вже майже готовий бульйон і варять до завершення. Розглянемо деякі варіанти смачних супів з фрикадельками.
Гороховий суп з фрикадельками
Інгредієнти для горохового супу з фрикадельками:
- горох сушений – 1 ст.,
- морква – 50 гр.,
- цибуля – 2 шт.,
- картопля – 80 гр.,
- фарш м’ясний – 500 гр.,
- хліб білий – 70 гр.,
- молоко – 100 мл,
- яйця -1 шт,
- масло вершкове – 30 гр.,
- масло рослинне – 40 гр.,
- сіль – за смаком,
- перець.
Приготування горохового супу з фрикадельками
- Горох промити, залити холодною водою і залишити на ніч до набухання.
- У м’ясний фарш протерти цибулину, додати хлібну м’якоть, замочену в молоці, розм’якшене масло і яйце. Фарш посолити, поперчити, розмішати і сформувати з нього фрикадельки.
- Горох, готовий до варінні, промити, залити водою і варити до м’якості, близько 2 годин.
- Очищені і промиті цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити на рослинному маслі.
- Картоплю очистити, промитий і дрібно порізати.
- У каструлю з звареним горохом покласти обсмажені овочі, фрикадельки і картоплю.
- Суп варити до готовності фрикадельок і картоплі, посолити, поперчити, посипати подрібненою зеленню і додати лавровий лист. Суп готовий.
Суп овочевий з щавлю з курячими фрикадельками
Інгредієнти для овочевого супу з курячими фрикадельками:
- куряче філе – 400 гр.,
- рис відварний – 60 гр.,
- жовток – 1 шт.,
- масло – 45 гр.,
- щавель – 1 пучок,
- кріп – 30 гр.,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- сіль,
- перець.
Приготування овочевого супу з курячими фрикадельками.
Легкий, дієтичний супчик, для людей, які стежать за своєю вагою і фігурою.
- Філе курки пропустити через м’ясорубку, додати відварений рис, вершкове масло, жовток, спеції. Фарш ретельно перемішати і зліпити круглі фрикадельки.
- У каструлю покласти головку цибулі, цілу морквину, шматочки картоплі і варити до закипання.
- Щавель і кріп промити і крупно порізати.
- У киплячий овочевий бульйон покласти фрикадельки і варити до повторного закипання, потім зняти піну і варити 30 хвилин.
- Далі покласти в суп щавель, кріп і лавровий лист. Поварити ще 5 хвилин і вимкнути газ.
- Суп перелити в супницю і подавати зі сметаною, при бажанні.
Рибний суп з фрикадельками
- Щука – 1.5 кг,
- жовток 1 шт.,
- масло – 30 гр.,
- цибуля – 1 головка,
- картопля – 2 шт.,
- корінь петрушки – 20 гр.,
- спеції.
Приготування рибного супу з фрикадельками
- Щуку очистити, обробити на філе і приготувати з нього фрикадельки, використовуючи інгредієнти, що наведені вище.
- З плавників, хвостової частини і голови зварити бульйон з додаванням кореня петрушки. Відварну рибу перебрати, очистити від кісток і покласти в проціджений бульйон. Потім процідити і заправити фрикадельками і картоплею як звичайний суп, спеціями, варити до готовності.
- Перед подачею рясно посипати порізаним кропом.